Fauka Posted March 16, 2013 Author Posted March 16, 2013 Polecam, kosztuje trochę ponad 400zł i pięknie maluje, ma małe wady bo jest plastikowy, ostrzy od przyszłony 2.2 i łatwo go zepsuć (mimo wszystko) ale za tą cenę można robić naprawdę super zdjęcia. A za tysiąc więcej jest jaśniejsza 50tka (1.4) i trochę lepiej wykonana, ale to jednak tysiak :eviltong: Generalnie stałki robią lepsze zdjęcia niż zmiennoogniskowe i dają ciekawszy bokeh. Quote
Aleksa. Posted March 16, 2013 Posted March 16, 2013 [quote name='Fauka']Polecam, kosztuje trochę ponad 400zł i pięknie maluje, ma małe wady bo jest plastikowy, ostrzy od przyszłony 2.2 i łatwo go zepsuć (mimo wszystko) ale za tą cenę można robić naprawdę super zdjęcia. A za tysiąc więcej jest jaśniejsza 50tka (1.4) i trochę lepiej wykonana, ale to jednak tysiak :eviltong: Generalnie stałki robią lepsze zdjęcia niż zmiennoogniskowe i dają ciekawszy bokeh.[/QUOTE] Mam nadzieję, że jak kiedyś na sprzęt uzbieram,to jednak go nie zepsuje :diabloti: Quote
Anecioreczek Posted March 17, 2013 Posted March 17, 2013 jesus maria dostałam zawalu jak to zobaczyłam :D Ja mam 50-ke ale nikona 1.8 ;p uwielbiam ją, jednak muszę w końcu dorobić się czegoś na sportowe reportaże bo portetówki to jednak za malo dla mnie ]:-> Quote
Fauka Posted March 17, 2013 Author Posted March 17, 2013 [quote name='Anecioreczek']jesus maria dostałam zawalu jak to zobaczyłam :D Ja mam 50-ke ale nikona 1.8 ;p uwielbiam ją, jednak muszę w końcu dorobić się czegoś na sportowe reportaże bo portetówki to jednak za malo dla mnie ]:->[/QUOTE] W Canonach jest fajny 70-200 f/2.8 L IS USM :loveu:tylko 8500zł kosztuje, prawie tyle co puszka 5D. Quote
Anecioreczek Posted March 17, 2013 Posted March 17, 2013 8500 ? hm... spoko.. czekaj zapytam szefa czy zaplaci mi z gory za.... pare miesięcy :D Quote
Izabela124. Posted March 17, 2013 Posted March 17, 2013 [quote name='Fauka']W Canonach jest fajny 70-200 f/2.8 L IS USM :loveu:tylko 8500zł kosztuje, prawie tyle co puszka 5D.[/QUOTE]Poluję na ten obiektyw :lol: Quote
M&S Posted March 17, 2013 Posted March 17, 2013 Przychodzę z rewizytą:) Fajna galeria, będę zaglądać. Quote
C&B Posted March 17, 2013 Posted March 17, 2013 Witam po raz pierwszy tu :) [url]http://i169.photobucket.com/albums/u214/fauka/hiphip_zpsc16a6b32.jpg[/url] świetne! Quote
szalej Posted April 3, 2013 Posted April 3, 2013 No nareszcie, nie mogłam odnaleźć waszego wątku :loveu: Quote
Fauka Posted April 3, 2013 Author Posted April 3, 2013 W sygnaturce przecież jest :eviltong: Pusto póki co, nie ma wiosny więc strajkuję, nie rusze aparatu dopóki nie zrobi się zielono :angryy: Quote
Karilka Posted April 3, 2013 Posted April 3, 2013 Taaak? Weeeź Larego na obronke w sobote:cool3: Quote
Fauka Posted April 4, 2013 Author Posted April 4, 2013 Żeby mój labradorek pozagryzał te wszystkie pieski? Co tyy :shake: Quote
wedara Posted April 4, 2013 Posted April 4, 2013 [quote name='Izabela124.']Poluję na ten obiektyw :lol:[/QUOTE] Ja tez ! Ale cena jest kosmiczna więc poczekam aż spadnie :evil_lol: Quote
wedara Posted April 4, 2013 Posted April 4, 2013 Chyba się skuszę na ten Twój obiektyw :oops: Zdjęcia masz cudowne i modela również :eviltong: Bardzo Bardzo mi się podoba ! :) Będę wpadać z wizytą :) Quote
Fauka Posted April 4, 2013 Author Posted April 4, 2013 Ej, znalazłam męża i ojca dla Larego! - [url]http://perezhilton.com/cocoperez/2013-04-02-ian-somerhalder-and-puppies-pose-for-josie-maran-cosmetics#.UV1D-zuBInj[/url] :loveu: Quote
Illusion Posted April 4, 2013 Posted April 4, 2013 W końcu naprawiłaś sobie banner :eviltong:. Przyszłam zdjęcia obejrzeć, a tu nic nowego :shake:. Quote
Ty$ka Posted April 4, 2013 Posted April 4, 2013 [quote name='Fauka'] nie ma wiosny więc strajkuję, nie rusze aparatu dopóki nie zrobi się zielono :angryy:[/QUOTE] Też tak mówiłam, wytrzymałam do końca marca i... i skapitulowałam :p Są spekulacje, że powoli klimat się zmienia i będą tylko dwie pory roku: zima i lato (tak, wiosny i jesieni nie będzie), czyli ciepła trzeba się spodziewać w... ekhem... w maju :lol: Quote
Anecioreczek Posted April 4, 2013 Posted April 4, 2013 podoba mi sie opcja mąż larego uśmiałam się do łez :D Quote
Fauka Posted April 4, 2013 Author Posted April 4, 2013 Ooo, tak spędzamy wiosne: [IMG]https://lh3.googleusercontent.com/-TI7u4PDnLTY/UV3Ix91WdeI/AAAAAAAACBI/twBmRAfjx6A/s800/IMG_7121.png[/IMG] Testowałam nowy obiektyw, dupy nie urywa ale ma chociaż szerszy kąt od mojej stałki :roll: Quote
Fauka Posted April 4, 2013 Author Posted April 4, 2013 [quote name='M&S']Dzień dobry :)[/QUOTE] Bez wiosny nie taki dobry [quote name='Illusion']W końcu naprawiłaś sobie banner :eviltong:. Przyszłam zdjęcia obejrzeć, a tu nic nowego :shake:.[/QUOTE] Już daawno! Trzeba było się bawić w skracanie linków bo dogo coraz bardziej ogranicza :roll: Na reklamach to ma kto zarabiać, zrobić coś z forum to już trudniej. Strajkuję, zdjęć nie będzie. Jedyne jakie ostatnio zrobiłąm to TŻa ale jego gębą na forum straszyć nie będę, pies ładniejszy :evil_lol: Aaaaale od wtoreczku ma być już ładnie! :loveu: [quote name='Ty$ka']Też tak mówiłam, wytrzymałam do końca marca i... i skapitulowałam :p Są spekulacje, że powoli klimat się zmienia i będą tylko dwie pory roku: zima i lato (tak, wiosny i jesieni nie będzie), czyli ciepła trzeba się spodziewać w... ekhem... w maju :lol:[/QUOTE] Ee tam, nie wierzę w takie bzdury. Ponoć już raz zima była w maju, oby w tym roku tak nie było bo się wścieknę. Ja tam nienawidzę podeptanego śniegu na fotkach, ani jak marzną mi rączki, a w góralskich rękawicach nie mogę trafić na spust :lol: [quote name='Anecioreczek']podoba mi sie opcja mąż larego uśmiałam się do łez :D[/QUOTE] Mąż dla mnie, ojciec dla Larego! :evil_lol: Ideał! Przystojny, kocha zwierzątka, sławny i jeszcze przy kasie, czego chcieć więcej? :diabloti: Quote
Illusion Posted April 4, 2013 Posted April 4, 2013 Ja już nie wierzę pogodynkom, pozostaje czekać i patrzeć co się dzieje za oknem :lol:. A obiektyw jaki? Kit? Chciałam coś jasnego i szerokiego pod cropa, ale w rozsądnej cenie w sumie nic nie ma :roll:. Quote
Fauka Posted April 4, 2013 Author Posted April 4, 2013 Ja na urodziny dostałam Canona 28-80 f/3,5-5,6 starą, mega głośną wersję. Obiektyw używany ale w pełni sprawny, nawet ostry (ostrzejszy od 50tki) kosztował 100zł. Potrzebowałam czegokolwiek co jest szersze bo nie samymi full artistik fotami człowiek żyje, a jak potrzebowałam zrobić fotkę np. pomieszczeniu to wymiękała 50tka :roll: bo to może na pełnej klatce 50 to 50, ale na niepełnej znacznie przybliża. Quote
Anecioreczek Posted April 4, 2013 Posted April 4, 2013 ja ci powiem co bym chciała wiecej - inteligencje xD BO NIEMOZNA MIEC WSZTSKIEGO NO xD Quote
Fauka Posted April 4, 2013 Author Posted April 4, 2013 Nie wymagajmy za dużo :lol: chociaż kto wie, Ian nie wygląda na głupiego, ale coś musi być z nim nie tak :evil_lol: Quote
Recommended Posts