tobciu Posted December 20, 2015 Posted December 20, 2015 Tak, jest taki plan. :) Czy ja czy Tosia&Lesio, ktoś podjedzie z zakupami. ** Dziś TZ Tosia&Lesio zawiózł do Pana Mariana zakupiony opał. Oraz zamówienie z zooplusa, które wymieniłam parę postów wyżej. Jutro uzupełnię rozliczenie. Bazarek się zakończył i muszę usiąść do rozliczenia. Zakupiony opał (176,85 zł 12x20kg ekogroszek, 2x10kg brykiet, 10 kg brykiet) i zooplusowe zamówienie dla Reksa. Faktura1 ; Faktura2 ; Dzięki wielkie dla TZ Tosia&Lesio za zawiezienie opału. Zadzwoniłam dziś do Pana Mariana - BARDZO WSZYSTKIM dziękował za pamięć i za wszelkie oznaki sympatii, które dostaje od Was, za te wszystkie rzeczy, które ułatwiają Mu życie, przeżycie. Bardzo, bardzo dziękował. Życzył Wam zdrowia i pomyślności wszelkiej. :) I dziękował wolontariuszom z SZP. Tosia&Lesio przekaże. :) I ja, i Tosia&Lesio również dołączamy się do tych podziękowań. Bez Waszej pomocy nie udałoby się tak dzielnie i systematycznie chłopakom pomagać. Pan Marian Reksowi podłogę w budzie wyłożył zawiezionym ostatnio styropianem, na to przybił płytę pilśniową. I wyłożył słomą (Tosia&Lesio dowiozła nową dostawę :) ) Reks urwał karabińczyk z linki. Pan Marian narazie przywiązał do obroży i spróbuje taki karabińczyk załatwić. Będąc w pobliżu Castoramy spróbuję znaleźć jakiś większy. Bo obecne, tymczasowe rozwiązanie powoduje, że linka się skręca i skraca. Reks doły kopie na potęgę. Nie dołki. Doły. Pan Marian mówił, że wchodzi noga do wysokości kolana. Zasiłek o którym pisałam parę postów wyżej (271 zł) to był zasiłek na grudzień. Czy otrzyma też i w styczniu, narazie nie wiadomo. Tymczasem Pan Marian uregulował "zeszyt" w sklepie. I kupił tabletki na ciśnienie. Lida, paczka od Ciebie dotarła. :) Podziękowania wielkie. Podałam Panu Marianowi kod do doładowania licznika prądu. Skończył się gaz. To jeśli Tosia&Lesio znajdzie chwilę, zapłaci gazownikowi. Quote
tobciu Posted December 20, 2015 Posted December 20, 2015 Wpłynęły pieniądze od Aga76. Dziękujemy. :) Wpisałam w skarbonkę opał/gaz/prąd Quote
tobciu Posted December 20, 2015 Posted December 20, 2015 I już gaz załatwiony. :) Dzięki Tosia&Lesio. Gazownik wieczorem zawiózł do Pana Mariana. Quote
KrystynaS Posted December 20, 2015 Posted December 20, 2015 Czyli bardzo ważne rzeczy - gaz, prąd i opał - są na Święta. Dzięki Wam Dziewczyny. PS. To chyba zasiłek z gminy. Dobrze by było gdyby to był stały zasiłek, no powiedzmy w miarę stały na kilka, kilkanaście miesięcy. Quote
ALMA2 Posted December 20, 2015 Posted December 20, 2015 Czyli bardzo ważne rzeczy - gaz, prąd i opał - są na Święta. Dzięki Wam Dziewczyny. Ja się przyłączał. Macie ogromne serducha :) Quote
tobciu Posted December 20, 2015 Posted December 20, 2015 Czyli bardzo ważne rzeczy - gaz, prąd i opał - są na Święta. Dzięki Wam Dziewczyny. PS. To chyba zasiłek z gminy. Dobrze by było gdyby to był stały zasiłek, no powiedzmy w miarę stały na kilka, kilkanaście miesięcy. Ja się przyłączał. Macie ogromne serducha :) Ogromne jak i Wasze. Albo inaczej - ogromne, ogromnością Waszych. :) Zasiłek - no mógłby, mógłby... Quote
KrystynaS Posted December 20, 2015 Posted December 20, 2015 No to idźmy dalej tobciu - i mogliby ten zasiłek zwiększyć np. 3 razy 1 Quote
tobciu Posted December 22, 2015 Posted December 22, 2015 Pan Marian jest i w internecie. :) Akcja : Bezpieczny senior - bezpieczny pieszy https://www.facebook.com/policjagoleniow/photos/a.380896245291761.77591.248842908497096/899739220074125/?type=3&theater http://goleniow.policja.gov.pl/component/content/article/38/1064 1 Quote
tobciu Posted December 22, 2015 Posted December 22, 2015 Tosia&Lesio jeśli tylko znajdzie chwilę i siły (chora) podjedzie do Pana Mariana z zakupami jutro/pojutrze. Pan Marian ma zaproszenie na Wigilię do sąsiadów parę domów dalej. Niezręcznie Mu i się opiera, że to rodzinne święta, a On nie rodzina. Mam nadzieję, że się przełamie i skorzysta z zaproszenia. Namawiałam Go usilnie i tłumaczyłam, że należy przyjąć zaproszenie. Raz jeszcze złożył Wam życzenia wszystkiego dobrego. ** Jutro będę z dala od komputera do niedzieli. A przez tel nie wiem czy coś uda mi się napisać. Zatem chciałabym złożyć Wam wszystkim serdecznie podziękowania za to, że jesteście i wspieracie. Życzę by Święta były sympatyczne, a nadchodzący 2016 rok był pomyślny dla Was i Waszych bliskich. Quote
jola&tina Posted December 23, 2015 Posted December 23, 2015 Wesołych Świąt dla wszystkich przyjaciół P. Mariana i Rexa. Quote
tobciu Posted December 28, 2015 Posted December 28, 2015 Witajcie po świętach. 23/12/15 Tosia&Lesio zawiozła Panu Marianowi zakupy. Paragon ; Foto ; Dziś dzwoniłam do Pana Mariana, był na Wigilii u sąsiadów, którzy Go zaprosili. :) W 1 i 2 dzień świąt nie (choć zaproszenie obejmowało całe święta), ale super, że w Wigilię był wśród ludzi. :) Reksowi kończy się pomału karma. To zrobię zamówienie dziś, jutro. Dojdzie już w nowym roku. Sylwestra Reks też nie lubi, siedzi zaszyty w budzie i nawet na werandę nie daje się przekonać by wejść. W Wigilię zakopywał Pan Marian doły po kopaniu Reksa - było ich 5. Quote
KrystynaS Posted December 28, 2015 Posted December 28, 2015 Witajcie po Świętach. Dla Tosia&Lesio wielkie podziękowania, że w gorącym przedświątecznym okresie, pomimo swojej choroby, znalazła czas na odwiedziny u Pana Mariana i Rexa. Przed nami Sylwester, u mnie w domu znów się będzie działo. Dziwne, że Rex nie chce wejść do domu tylko woli być w budzie w Sylwestra. Quote
tobciu Posted December 28, 2015 Posted December 28, 2015 (..) Przed nami Sylwester, u mnie w domu znów się będzie działo. Dziwne, że Rex nie chce wejść do domu tylko woli być w budzie w Sylwestra. Bo zdecydowaną większość czasu mieszka w budzie. Zatem to jest jego naturalne schronienie. :) Quote
tobciu Posted December 28, 2015 Posted December 28, 2015 Znajome psioluby zasiliły skarbonkę Reksa na karmę. :) To zamówię chłopakowi. Zamówiłam : 133,88 zł (29/12/15) zamówienie z zooplus dla Reksa : - karma BRIT 15 kg, http://www.zooplus.pl/shop/psy/karma_dla_psa_sucha/brit/brit_premium/473975 - puszki Rocco 6x800 g, Classic http://www.zooplus.pl/shop/psy/karma_dla_psa_mokra/rocco/pakiety_probne/391116 - Tran z dorsza Trixi, http://www.zooplus.pl/shop/psy/karma_specjalistyczna_alternatywna/skora_siersc/olej/30578 - za punkty puszka Rocco 1x400 g adres dostawy, bezpośrednio do Pana Mariana. Tran odkupuję Reksowi ja, bo ten dla niego stoi u mnie. A nie wiem kiedy pojadę do chłopaków. To odkupuję i dokładam do zamówienia. Quote
ALMA2 Posted December 29, 2015 Posted December 29, 2015 Może u Pana Mariana w ogródku pojawiły się krety, dlatego Reks tak kopie :) Warszawie muszę przyznać, ze od zeszłego roku jakoś mniej strzelają, w poprzednich latach, kiedy stragany ze sztucznymi ogniami były na każdym rogu ulicy i przy każdym markecie, fajerwerki zaczynały się od połowy grudnia, tragedia. W tym roku jeszcze nie słyszałam petard, może dlatego, koleżanka mi powiedziała, że jest zakaz strzelania przed Nowym Rokiem, ale nie wiem czy to prawda. Fajnie, że Pan Marian otwiera się do ludzi i chociaż w Wigilię był u sąsiadów. Może prze to dogomaniackie wsparcie poczuł się bardziej pewny siebie, taki nie wyobcowany. Ukłony dla Tosia&Lesio za znalezienie czasu na zakupy dla P. Mriana :) Quote
KrystynaS Posted January 1, 2016 Posted January 1, 2016 , Wszystkiego najlepszego w nowym 2016 roku Quote
tobciu Posted January 1, 2016 Posted January 1, 2016 (..) Fajnie, że Pan Marian otwiera się do ludzi i chociaż w Wigilię był u sąsiadów. Może prze to dogomaniackie wsparcie poczuł się bardziej pewny siebie, taki nie wyobcowany. Ukłony dla Tosia&Lesio za znalezienie czasu na zakupy dla P. Mriana :) Tosia&Lesio kupiła Panu Marianowi ładne pralinki, by idąc na Wigilię zabrał je ze sobą. Pomyślałyśmy, że będzie się lepiej czuł, idąc z czymś. :) 1 Quote
tobciu Posted January 1, 2016 Posted January 1, 2016 Zamówienie dla Reksa z zooplusa doszlo już w Sylwestra. Po niedzieli wstawię rachunek i info z gls o dostawie (teraz jestem poza domem). Dzwoniłam do Pana Mariana w Sylwestra za dnia, ale nie odbierał. Spróbuję jutro zadzwonić i złożyć życzenia na 2016 rok. Quote
Recommended Posts