Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Tak myślę. Czyli z 26 zł prądu wyszło za 21,89 zl, a resztę "zjadły" prowizje.

W czerwcu za 25 zł doładowaliśmy Mu 39 kwh.

We wrześniu za 26 zł (21,89 zł) już tylko 25 kwh.

I to się nazywa kryptopodwyżka baseball.gif

Posted

Chodzi mi o to, że np. jeden pojemnik na śmieci i gmina czyści np. raz na dwa tygodnie lub miesiąc. A jesli worki to też jeden na jaki czas. Wtedy P. Marian wiedziałby ile może wyrzucać śmieci. - nie wiem czy mnie rozumiecie. 

U nas pojemnik każdy musiał zakupić a worki pierwszy raz nosił sołtys a póżniej już przy każdym wystawianiu czy to plastiku czy szkła zostawiali na płocie kolejne.

Tobciu czy pan Marian "płaci" za śmieci segregowane czy nie?

Muszę pisać do Maupa4 o pozwolenia na bazarek dla Rexa .

Posted

To trzeba prosić o pozwolenie na bazarek ? dla Reksa.

Tak ponieważ Rex ma swój dom a bazarki wolno robić tylko bezdomnym , w schronisku lub pod opierką fundacji.

Posted

Tak ponieważ Rex ma swój dom a bazarki wolno robić tylko bezdomnym , w schronisku lub pod opierką fundacji.

Dzięki,  To i ja napiszę, mam parę  książek :)

Posted

(...)

muszę przyznać , że mu się nie dziwię, bo pewnie cały cały czas żyje w stresie , żeby nie przyszły dodatkowe rachunki.  Tylko się zastanawiam czemu worki, to gmina nie postawiła mu pojemnika o określonej pojemności na śmieci. Chodzi mi o to, że np. jeden pojemnik na śmieci i gmina czyści np. raz na dwa tygodnie lub miesiąc. A jesli worki to też jeden na jaki czas. Wtedy P. Marian wiedziałby ile może wyrzucać śmieci. - nie wiem czy mnie rozumiecie. 

(..)

U nas pojemnik każdy musiał zakupić a worki pierwszy raz nosił sołtys a póżniej już przy każdym wystawianiu czy to plastiku czy szkła zostawiali na płocie kolejne.

Tobciu czy pan Marian "płaci" za śmieci segregowane czy nie?

Muszę pisać do Maupa4 o pozwolenia na bazarek dla Rexa .

Gmina dostarcza worki na śmieci. I kosze - ale przy blokach mieszkalnych. Indywidualne nieruchomości muszą zakupić kosze same.

Gmina ma podpisaną umowę z firma odbierającą śmieci, która wywozi je zgodnie z harmonogramem. 

Worki powinna ta firma zostawiać na wymianę. Ale Pan Marian pytał dwa razy i dwa razy nie mieli. Zgaduję, że gdyby śmieci od Pana Mariana odbierali - to by się te worki znalazły.

Pytałam Panią z gminie, to której wysyłam potwierdzenia przelewów za śmieci P.Mariana - i poinformowała, że może Pan Marian worki odebrać w gminie.

Stawkę Pan Marian ma policzoną za śmieci segregowane. Papiery pali. Bio śmieci dużo niestety nie ma, z wiadomych względów. Tyle co plastiki i szkło ze śmieci się Mu gromadzi.

Posted

Chyba kosz nie jest konieczny, konieczne są worki. Widziałam jak niektórzy ludzie ustawiają zawiązane worki ze śmieciami przy ogrodzeniu w dniu odbioru śmieci.

U nas kosz to mus. No ale co kraj to obyczaj :)

Posted

Podoba się kołdra??

Podobała. :) Pan Marian powiedział - dziękuję serdecznie.

Czyli kosz trzeba kupić aby mogły być odbierane śmieci?

Chyba kosz nie jest konieczny, konieczne są worki. Widziałam jak niektórzy ludzie ustawiają zawiązane worki ze śmieciami przy ogrodzeniu w dniu odbioru śmieci.

U nas kosz to mus. No ale co kraj to obyczaj :)

Nic o konieczności zakupienia kosza nie słyszałam. Wspomniałam o nim w kontekście, że tego gmina nie dostarcza, to indywidualna decyzja właściciela nieruchomości czy chce mieć mały, duży, zielony jasny, czy zielony ciemny. :) 

Worki są podstawą odbioru śmieci.

Posted

Podobała. :) Pan Marian powiedział - dziękuję serdecznie.

Nic o konieczności zakupienia kosza nie słyszałam. Wspomniałam o nim w kontekście, że tego gmina nie dostarcza, to indywidualna decyzja właściciela nieruchomości czy chce mieć mały, duży, zielony jasny, czy zielony ciemny. :)

Worki są podstawą odbioru śmieci.

Czyli trzeba załatwić worki z gminy?

Pan Marian ma daleko do nich aby osobiście je odebrać?

Posted

Czyli trzeba załatwić worki z gminy?

Pan Marian ma daleko do nich aby osobiście je odebrać?

Haaallo, we dwóch postach powyżej pisałam, że worki Pan Marian musi odebrać w gminie. :)

A potem powinna zostawiać je firma odbierająca śmieci, na wymianę.

Stepnica to nieduża miejscowość, gmina nie jest daleko.

Posted

Miło się czyta i ogląda dobre wiadomości od naszych Panów :)

Haaallo, we dwóch postach powyżej pisałam, że worki Pan Marian musi odebrać w gminie. :)

No to sprawa ze śmieciami już jasna :)

Posted

Przepraszam tak to jest jak bywa się na wielu wątkach i czyta z doskoku :(

Już sobie jakiś czas temu obiecałam ,że nie będę się tak "udzielać" i robić bazarki bo za dużo czasu mi dogo zjada, którego i tak mi ciągle brak :(