ALMA2 Posted September 13, 2015 Posted September 13, 2015 Był dubelek, wiec napisze o fryzurze P. Mariana. Mnie się podoba z krótszymi włosami :) Quote
KrystynaS Posted September 13, 2015 Posted September 13, 2015 Tak myślę. Czyli z 26 zł prądu wyszło za 21,89 zl, a resztę "zjadły" prowizje. W czerwcu za 25 zł doładowaliśmy Mu 39 kwh. We wrześniu za 26 zł (21,89 zł) już tylko 25 kwh. I to się nazywa kryptopodwyżka Quote
asikowska Posted September 14, 2015 Posted September 14, 2015 golarki wysłałam w paczce dziś powinna dojść:) Quote
b-b Posted September 14, 2015 Posted September 14, 2015 Chodzi mi o to, że np. jeden pojemnik na śmieci i gmina czyści np. raz na dwa tygodnie lub miesiąc. A jesli worki to też jeden na jaki czas. Wtedy P. Marian wiedziałby ile może wyrzucać śmieci. - nie wiem czy mnie rozumiecie. U nas pojemnik każdy musiał zakupić a worki pierwszy raz nosił sołtys a póżniej już przy każdym wystawianiu czy to plastiku czy szkła zostawiali na płocie kolejne. Tobciu czy pan Marian "płaci" za śmieci segregowane czy nie? Muszę pisać do Maupa4 o pozwolenia na bazarek dla Rexa . Quote
ALMA2 Posted September 14, 2015 Posted September 14, 2015 To trzeba prosić o pozwolenie na bazarek ? dla Reksa. Quote
b-b Posted September 14, 2015 Posted September 14, 2015 To trzeba prosić o pozwolenie na bazarek ? dla Reksa. Tak ponieważ Rex ma swój dom a bazarki wolno robić tylko bezdomnym , w schronisku lub pod opierką fundacji. Quote
ALMA2 Posted September 14, 2015 Posted September 14, 2015 Tak ponieważ Rex ma swój dom a bazarki wolno robić tylko bezdomnym , w schronisku lub pod opierką fundacji. Dzięki, To i ja napiszę, mam parę książek :) Quote
tobciu Posted September 14, 2015 Posted September 14, 2015 (...) muszę przyznać , że mu się nie dziwię, bo pewnie cały cały czas żyje w stresie , żeby nie przyszły dodatkowe rachunki. Tylko się zastanawiam czemu worki, to gmina nie postawiła mu pojemnika o określonej pojemności na śmieci. Chodzi mi o to, że np. jeden pojemnik na śmieci i gmina czyści np. raz na dwa tygodnie lub miesiąc. A jesli worki to też jeden na jaki czas. Wtedy P. Marian wiedziałby ile może wyrzucać śmieci. - nie wiem czy mnie rozumiecie. (..) U nas pojemnik każdy musiał zakupić a worki pierwszy raz nosił sołtys a póżniej już przy każdym wystawianiu czy to plastiku czy szkła zostawiali na płocie kolejne. Tobciu czy pan Marian "płaci" za śmieci segregowane czy nie? Muszę pisać do Maupa4 o pozwolenia na bazarek dla Rexa . Gmina dostarcza worki na śmieci. I kosze - ale przy blokach mieszkalnych. Indywidualne nieruchomości muszą zakupić kosze same. Gmina ma podpisaną umowę z firma odbierającą śmieci, która wywozi je zgodnie z harmonogramem. Worki powinna ta firma zostawiać na wymianę. Ale Pan Marian pytał dwa razy i dwa razy nie mieli. Zgaduję, że gdyby śmieci od Pana Mariana odbierali - to by się te worki znalazły. Pytałam Panią z gminie, to której wysyłam potwierdzenia przelewów za śmieci P.Mariana - i poinformowała, że może Pan Marian worki odebrać w gminie. Stawkę Pan Marian ma policzoną za śmieci segregowane. Papiery pali. Bio śmieci dużo niestety nie ma, z wiadomych względów. Tyle co plastiki i szkło ze śmieci się Mu gromadzi. Quote
tobciu Posted September 14, 2015 Posted September 14, 2015 Ja się zbiorę i bazarek też w końcu przygotuję. W piwnicy drzwi otworzyć nie można, bo się kartony wysypują co je zbieram właśnie celem pakowania. :) Quote
tobciu Posted September 14, 2015 Posted September 14, 2015 Paczka od asikowska dla Pana Mariana dziś dotarła. :) Podobnie jak i kołdra dziś doszła. :) Zadzwoniłam zapytać, bo kurier od kołdry dzwonił. Quote
b-b Posted September 14, 2015 Posted September 14, 2015 Czyli kosz trzeba kupić aby mogły być odbierane śmieci? Quote
KrystynaS Posted September 14, 2015 Posted September 14, 2015 Chyba kosz nie jest konieczny, konieczne są worki. Widziałam jak niektórzy ludzie ustawiają zawiązane worki ze śmieciami przy ogrodzeniu w dniu odbioru śmieci. Quote
b-b Posted September 14, 2015 Posted September 14, 2015 Chyba kosz nie jest konieczny, konieczne są worki. Widziałam jak niektórzy ludzie ustawiają zawiązane worki ze śmieciami przy ogrodzeniu w dniu odbioru śmieci. U nas kosz to mus. No ale co kraj to obyczaj :) Quote
tobciu Posted September 15, 2015 Posted September 15, 2015 Podoba się kołdra?? Podobała. :) Pan Marian powiedział - dziękuję serdecznie. Czyli kosz trzeba kupić aby mogły być odbierane śmieci? Chyba kosz nie jest konieczny, konieczne są worki. Widziałam jak niektórzy ludzie ustawiają zawiązane worki ze śmieciami przy ogrodzeniu w dniu odbioru śmieci. U nas kosz to mus. No ale co kraj to obyczaj :) Nic o konieczności zakupienia kosza nie słyszałam. Wspomniałam o nim w kontekście, że tego gmina nie dostarcza, to indywidualna decyzja właściciela nieruchomości czy chce mieć mały, duży, zielony jasny, czy zielony ciemny. :) Worki są podstawą odbioru śmieci. Quote
b-b Posted September 15, 2015 Posted September 15, 2015 Podobała. :) Pan Marian powiedział - dziękuję serdecznie. Nic o konieczności zakupienia kosza nie słyszałam. Wspomniałam o nim w kontekście, że tego gmina nie dostarcza, to indywidualna decyzja właściciela nieruchomości czy chce mieć mały, duży, zielony jasny, czy zielony ciemny. :) Worki są podstawą odbioru śmieci. Czyli trzeba załatwić worki z gminy? Pan Marian ma daleko do nich aby osobiście je odebrać? Quote
tobciu Posted September 15, 2015 Posted September 15, 2015 Czyli trzeba załatwić worki z gminy? Pan Marian ma daleko do nich aby osobiście je odebrać? Haaallo, we dwóch postach powyżej pisałam, że worki Pan Marian musi odebrać w gminie. :) A potem powinna zostawiać je firma odbierająca śmieci, na wymianę. Stepnica to nieduża miejscowość, gmina nie jest daleko. Quote
jola&tina Posted September 15, 2015 Posted September 15, 2015 Miło się czyta i ogląda dobre wiadomości od naszych Panów :) Haaallo, we dwóch postach powyżej pisałam, że worki Pan Marian musi odebrać w gminie. :) A potem powinna zostawiać je firma odbierająca śmieci, na wymianę. Stepnica to nieduża miejscowość, gmina nie jest daleko. No to sprawa ze śmieciami już jasna :) Quote
b-b Posted September 15, 2015 Posted September 15, 2015 Haaallo, we dwóch postach powyżej pisałam, że worki Pan Marian musi odebrać w gminie. :) A potem powinna zostawiać je firma odbierająca śmieci, na wymianę. Stepnica to nieduża miejscowość, gmina nie jest daleko. Przepraszam tak to jest jak bywa się na wielu wątkach i czyta z doskoku :( Już sobie jakiś czas temu obiecałam ,że nie będę się tak "udzielać" i robić bazarki bo za dużo czasu mi dogo zjada, którego i tak mi ciągle brak :( Quote
tobciu Posted September 15, 2015 Posted September 15, 2015 Wpłynęły pieniążki od asikowska oraz LILKA105. Dziękujemy pięknie. :) Quote
tobciu Posted September 21, 2015 Posted September 21, 2015 Wpłynęły pieniążki od KrystynaS. Dziękujemy ślicznie. :) Quote
free Posted September 21, 2015 Posted September 21, 2015 co jest najpilniejsza potrzeba chłopaków? Quote
tobciu Posted September 21, 2015 Posted September 21, 2015 co jest najpilniejsza potrzeba chłopaków? Towarzystwo. Chłody idą. Opał będzie niedługo potrzebą. 1 Quote
tobciu Posted September 22, 2015 Posted September 22, 2015 Jak pamiętacie z filmu, Reks ostatni tran wypił i nie marudził. :) To zamówiłam mu tran z dorsza. http://www.zooplus.pl/shop/psy/karma_specjalistyczna_alternatywna/skora_siersc/olej/30578 Quote
tobciu Posted September 24, 2015 Posted September 24, 2015 Wpłynął zwrot nadpłaty od Enea. Wpłynęły pieniążki od free na opał dla Pana Mariana - Dziękujemy Pięknie w imieniu Pana Mariana i Reksa ! :) Quote
Recommended Posts