ALMA2 Posted May 6, 2015 Posted May 6, 2015 Brawo dla Pana Mariana :) , że daje radę. I dla Was :) Quote
jola&tina Posted May 6, 2015 Posted May 6, 2015 Wróci do normalności, bo najważniejsze, że sam tego chce. Quote
KrystynaS Posted May 6, 2015 Posted May 6, 2015 O jak fajnie słychać u Pana Mariana. Cieszę się bardzo. Teraz już zakupy nie muszą być zapuszkowane bo lodówka jest i działa. Świetnie, bo robi się coraz cieplej i lato tuż tuż. A Rex to może mniej biega bo starzeje się, już ma mniej sił, serce starsze, szybciej się męczy. Ma chyba już ponad 10 lat. A właściwie to po co ma tak dużo biegać. Pan Marian się cieszy, nie tobciu. Chyba wróciła wiara, że może być inaczej, lżej, przyjemniej. Nie tak trudno. Quote
b-b Posted May 10, 2015 Posted May 10, 2015 Udało mi się zrobić obiecany bazarek dla chłopaka :) Quote
tobciu Posted May 11, 2015 Posted May 11, 2015 (..) A Rex to może mniej biega bo starzeje się, już ma mniej sił, serce starsze, szybciej się męczy. Ma chyba już ponad 10 lat. A właściwie to po co ma tak dużo biegać. Pan Marian się cieszy, nie tobciu. Chyba wróciła wiara, że może być inaczej, lżej, przyjemniej. Nie tak trudno. Dokładnie ( x2 ) . :) :) Udało mi się zrobić obiecany bazarek dla chłopaka :) Ślicznie dziękujmy. :) Quote
tobciu Posted May 17, 2015 Posted May 17, 2015 Z bazarkowych pieniędzy zamówiłam w zeszłym tygodniu Reksowi w zooexpress : - Brit Premium Adult Medium 2x15kg, (karma ma maj, czerwiec, może trochę lipca) - Maced Ring ze skóry wieprzowej 12cm, - Kość wiązana ze skóry wołowej 19-20cm biała Zamówienie jest u Tosia&Lesio i będzie sukcesywnie zawożone do chłopaków. Foto1 ; Foto2 ; Foto3 Tosia&Lesio podjechała z TZ na chwilkę w piątek do P.Mariana i Reksa, by zawieźć worek karmy suchej i trochę mokrej mokrej. Oraz kilka zakupów dla P.Mariana. Pan Marian był w domu. TV ma na ganku (to jest pełne, zakryte pomieszczenie), tam spędza najwięcej czasu i tam ogląda. :) Foto ; Paragon Quote
KrystynaS Posted May 17, 2015 Posted May 17, 2015 Pan Marian był w domu. TV ma na ganku (to jest pełne, zakryte pomieszczenie), tam spędza najwięcej czasu i tam ogląda. :) Fajnie to czytać Quote
asikowska Posted May 18, 2015 Posted May 18, 2015 super że małymi kroczkami udało się osiągnąć spokój i jakiś lepszy byt dla Pana Mariana:) uwielbiam ten wątek i Was:) Quote
tobciu Posted May 19, 2015 Posted May 19, 2015 Fajnie to czytać super że małymi kroczkami udało się osiągnąć spokój i jakiś lepszy byt dla Pana Mariana:) uwielbiam ten wątek i Was:) Nie udało by się tego osiągnąć bez WAS. :) :) Wpłynęły pieniążki od KrystynaS - dziękujemy. Jak w czerwcu pojedziemy to, zrobimy większe zakupy. I trochę prądu pewnie doładujemy. :) Quote
b-b Posted May 25, 2015 Posted May 25, 2015 Cały czas czekam za ostatnią wpłatą http://www.dogomania.com/forum/topic/146878-rozliczam-wyprzeda%C5%BC-ciuchy-dziewcz%C4%99cedamskie-m%C4%99skie-buty-i-pluszaki-na-karm%C4%99-dla-rexa-do-17o5-2000/ Jeśli za dwa dni nadal nie będzie z cioteczką kontaktu to wpłacę tyle ile już jest. Quote
tobciu Posted May 26, 2015 Posted May 26, 2015 Dziękujemy kochana b-b. :) Wpłynęły pieniążki od Lilka105 - śliczne dzięki. Wizyta planowana w czerwcu. Quote
b-b Posted May 26, 2015 Posted May 26, 2015 A jednak już dzisiaj przelałam 242,38 zł tyle uzbierało się z bazarku i dodałam swoje 10zł dla p. Mariana :) Quote
b-b Posted May 27, 2015 Posted May 27, 2015 A jednak już dzisiaj przelałam 242,38 zł tyle uzbierało się z bazarku i dodałam swoje 10zł dla p. Mariana :) Doszła dzisiaj ostatnia wpłata i przelałam jeszcze 4,50zł Całkowity dochód z bazarku wyniósł 245,88zł i jak dojdzie dzisiejsza wpłata to proszę o potwierdzenie na wątku :) Quote
tobciu Posted May 27, 2015 Posted May 27, 2015 A jednak już dzisiaj przelałam 242,38 zł tyle uzbierało się z bazarku i dodałam swoje 10zł dla p. Mariana :) Pieniążki 242,38 zł + 10 zł od b-b doszły wczoraj. b-b kochana, tyle pieniążków uzbierałaś ! :) :) :) Będzie chłopak w karmę na kolejne miesiące zabezpieczony. :) Ślicznie dziękujemy. :) Zaraz potwierdzę na wątku. Doszła dzisiaj ostatnia wpłata i przelałam jeszcze 4,50zł Całkowity dochód z bazarku wyniósł 245,88zł i jak dojdzie dzisiejsza wpłata to proszę o potwierdzenie na wątku :) Ok, narazie jeszcze nie widać. Jutro potwierdzę. Edit. 28/05/15 - 4,50 zł wpłynęło. Dziękujemy. :) Raz jeszcze pięknie dziękujemy. Quote
tobciu Posted May 27, 2015 Posted May 27, 2015 Uregulowałam w imieniu Pana Mariana do gminy opłatę za śmieci, za 05/2015. Foto Quote
tobciu Posted June 2, 2015 Posted June 2, 2015 Wpłynęly pieniążki od grazia1979. Dziękujemy ślicznie. :) ** wieczorem uaktualnię skarbonkę na dzień dzisiejszy. ** Z wizytą podjedziemy w kolejny weekend. Chyba ze uda się w najbliższy weekend. Ale raczej w kolejny. Quote
tobciu Posted June 8, 2015 Posted June 8, 2015 Pan Marian podreptał w sobotę do Tosia&Lesio po słomę dla Reksa. :) Zadzwonił od Tosia&Lesio. Pytał co słychać, jak zdrowie. Odwiedzimy Ich w nadchodzący weekend, jeszcze nie wiem czy w sobotę czy w niedzielę. Pytałam o prąd i gaz. To jednego i drugiego już niewiele jest, ale oszczędza. Popatrzę jutro w necie jak można doładować ten prąd (opcji z doładowaniem w sklepie jeszcze nie mają). Pan Marian mówił, że informowali Go iż doładować można bezpośrednio w Goleniowie (to jeśli tak, to myślę, że via Szczecin również). Gaz - poproszę Tosia&Lesio by zamówiła u obwoźnego gazownika, jakoś na koniec tygodnia / początek nowego. W lipcu przypada szczepienie Reksa - to podejdę jutro do weta po tabletki na odrobaczanie dla chłopaka. Quote
tobciu Posted June 9, 2015 Posted June 9, 2015 Tabletki kupione - Foto Do Enea dzwoniłam, z pytaniem jak można komuś doładować licznik. Zatem doładuję konto przypisane do P.Mariana. Następnie zadzwonię do Enea, by zlokalizowali wpłatę i wygenerowali kod, który trzeba będzie wklepać w licznik. Jutro to zrobię. Quote
KrystynaS Posted June 9, 2015 Posted June 9, 2015 Niby wszystko robią aby było prościej i łatwiej, a jak dla mnie to jest trudniej i bardziej skomplikowanie. Te doładowania, kody i inne cuda. Jak starszy człowiek ma się w tym wszystkim połapać? Quote
KrystynaS Posted June 9, 2015 Posted June 9, 2015 Sprawdziłam na 1 stronie i widzę, że z finansami nie jest najgorzej. Powinno na bieżące sprawy i zakupy wystarczyć Quote
tobciu Posted June 9, 2015 Posted June 9, 2015 Niby wszystko robią aby było prościej i łatwiej, a jak dla mnie to jest trudniej i bardziej skomplikowanie. Te doładowania, kody i inne cuda. Jak starszy człowiek ma się w tym wszystkim połapać? Ale jak czytałam dziś na stronie Enea pracują nad tym. W Szczecinie i w Stargardzie Szcz. już można doładowywać w określonych punktach - np. w sklepach, gdzie tą Eneowską maszynę mają. Tylko, aby doładować w takim punkcie, to trzeba mieć ze sobą kartę chipową która jest w liczniku. Na dzień dzisiejszy jak P.Marian chciałby doładować, musiałby jechać do Goleniowa i opłacić się tam w Biurze Klienta. Na szczęście można to zrobić poprzez konto, jak zrobię jutro. :) A następnym razem może już będą możliwe doładowania w sklepie spożywczym w Stepnicy. :) Sprawdziłam na 1 stronie i widzę, że z finansami nie jest najgorzej. Powinno na bieżące sprawy i zakupy wystarczyć Jest dobrze. Wystarczy na wszystko. :) Reks ma jeszcze worek karmy w zapasie co czeka u Tosia&Lesio, który zawieziemy teraz. Quote
KrystynaS Posted June 9, 2015 Posted June 9, 2015 A no właśnie tak jak piszesz, jakieś punkty będą otwierać gdzie można doładować ale trzeba mieć kartę czipową, a jak się nie ma tej karty to niestety nie załatwi się sprawy. Czyli trzeba wyjąć kartę z licznika i się wybrać specjalnie do danego punktu, nie można tego zrobić przy okazji np. zakupów bo nam się nagle przypomni że prąd się kończy. Pozornie są ułatwienia, które w praktyce są utrudnieniami. Quote
b-b Posted June 13, 2015 Posted June 13, 2015 Wizyta jutro - w niedzielę. To się chłopacy ucieszą :) Quote
Recommended Posts