Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Będę chyba za tydzień - max. dwa - w okolicach p. Mariana. Może zajrzeć do niego i coś mu podrzucić? Jak myślicie? Spożywcze? Chemię? A może nie jechać tylko dosłać Wam pieniądze? Do kozy się też dołożę.

Posted

[quote name='Lida']Będę chyba za tydzień - max. dwa - w okolicach p. Mariana. Może zajrzeć do niego i coś mu podrzucić? Jak myślicie? Spożywcze? Chemię? A może nie jechać tylko dosłać Wam pieniądze? Do kozy się też dołożę.[/QUOTE]

Lida, jak uważasz. :)
Pan Marian z pewnością z odwiedzin się ucieszy, jeśli tylko uda Ci się Go zastać. On jak tylko ktoś wpadnie z odwiedzinami, to jest taki uradowany. :)
Jeśli byś jechała - to ja bym radziła spożywkę. W Stepnicy jest teraz Biedronka, to zakupy można zrobić na miejscu.
Nie wiadomo jak P.Marian teraz z posiłkami wygląda, skoro stołówka nie pracuje.
A jeśli byś wolała zasilić skarbonkę to ja planuję odwiedziny u chłopaków koniec lipca, początek sierpnia. Zależnie jak się uda zgrać logistycznie.
Dokładka do kozy - super, dziękujemy. :)

Posted

[quote name='Lida']No to podeślij mi konto. Jak nie dojadę, to wesprę finansowo[/QUOTE]

Ok. Zaraz podeślę. Ale gdybyś była w pobliżu, to spróbuj podjechać w miarę możliwości. Oboje się ucieszą. I Rex i P.Marian :)

Posted

[quote name='martini77']Brawo Dziewczyny. Łza się w oku kręci ze wzruszenia, takie zaangazowanie... Nie udzielam na wątku, ale jestem tu z Wami i z Rexem.[/QUOTE]

Cześć martini77 :)
Bez Was ta pomoc byłaby średnia. Razem może pomóc bardziej. :) Fajnie, że jesteś z nami. :)

Posted

Worek karmy, paletka puszek i tabletki na odrobaczenie pojechały do Rexa z moja sąsiadką :) za jakiś tydzień, żeby po odrobaczeniu odczekać, postaram się jakoś szczepienie zorganizować...

Posted (edited)

[quote name='Cudak']Worek karmy, paletka puszek i tabletki na odrobaczenie pojechały do Rexa z moja sąsiadką :) za jakiś tydzień, żeby po odrobaczeniu odczekać, postaram się jakoś szczepienie zorganizować...[/QUOTE]

[B]Czyli jeszcze Rexowi zostanie worek Brita na sierpień.[/B]
Cudak przysłała fotkę worka/puszek/Dehinela - to wrzucę wieczorem.
Edit :
[IMG]http://www.fotoszok.pl/upload/39e9cb8c.jpg[/IMG]

Cudak podziękuję sąsiadce za pomoc. :iloveyou:

Edited by tobciu
Posted

[quote name='martini77']Brawo Dziewczyny. Łza się w oku kręci ze wzruszenia, takie zaangazowanie... Nie udzielam na wątku, ale jestem tu z Wami i z Rexem.[/QUOTE]

Wpłynęły pieniążki. :) Dziękujemy. :loveu:

Posted

Jak Cudak uda się szczepienie zorganizować - to Rex będzie miał na komplet. :)
Na przełomie lipca/sierpnia będzie na zakupy dla p.Mariana. I na karmę dla Rexa na wrzesień (na sierpień worek czeka u Cudak). :)
Dziękujemy wszystkim. :)

Posted

[quote name='Lida']Dziś wysłałam p. Marianowi krzyżówki, żeby mu się nie nudziło ;-)[/QUOTE]

O super. To się ucieszy i będzie miał zajęcie. :)

Ja z odwiedzinami, jak wspomniałam podjadę pod koniec lipca, albo na początku sierpnia, w zależności jak się czasowo wyrobimy.

Posted

Przydadzą się na zakupy dla Chłopaków :p

A jak wygląda sprawa obiadów Pana Mariana?? Szkoła na razie nieczynna, stołówka nie działa. Czy otrzymał jakąś pomoc na wyżywienie od gminy??

Aaa, no i jak działa kuchenka gazowa?? Zadowolony Pan Marian??

Posted

[quote name='KrystynaS']Przydadzą się na zakupy dla Chłopaków :p

A jak wygląda sprawa obiadów Pana Mariana?? Szkoła na razie nieczynna, stołówka nie działa. Czy otrzymał jakąś pomoc na wyżywienie od gminy??

Aaa, no i jak działa kuchenka gazowa?? Zadowolony Pan Marian??[/QUOTE]

Nie wiemy czy panu Marianowi się udało coś w gminie zdziałać z obiadami, bo nie była żadna z nas od mojej ostatniej wizyty u pana Mariana.
Z gazem załatwiała sąsiadka Cudak, przy odbiorze butli Pan Marian dzwonił do mnie podziękować, tydzień temu karmę zawoziła też sąsiadka Cudak. Także więcej wieści przywiozę ja pod koniec lipca / początek sierpnia. Albo Cudak gdyby nie udało Jej się zorganizować szczepienia Rexa tak jak planujemy i musiałaby kombinować jakoś sama.

Posted

Ciocie kochane piszę,żeby powiedzieć,że nie zapomniałam.....mam chorą sunię jeszcze dwa tygodnie na antybiotyku i może wówczas stanę na nogi,tak mi głupio.... pisałam,że do końca czerwca wpłacę grosza,a nie mogłam sobie na to pozwolić:-(
Nadrobię obiecuję,ale już nie jestem w stanie podać terminu.
Tak bardzo się cieszę z tego wątku:-)
Pozdrawiam póki co cieplutko wszystkich dopingujących.

Posted

[quote name='daśka']Ciocie kochane piszę,żeby powiedzieć,że nie zapomniałam.....mam chorą sunię jeszcze dwa tygodnie na antybiotyku i może wówczas stanę na nogi,tak mi głupio.... pisałam,że do końca czerwca wpłacę grosza,a nie mogłam sobie na to pozwolić:-(
Nadrobię obiecuję,ale już nie jestem w stanie podać terminu.
Tak bardzo się cieszę z tego wątku:-)
Pozdrawiam póki co cieplutko wszystkich dopingujących.[/QUOTE]

Dziękujemy daśka za pamięć. :) Zdrowia suni życzymy, moooocno.

Posted (edited)

[B]Cudak dziś załatwiła wizytę Pani weterynarz u Rexa. :)[/B]
Rex był grzeczny, został zaszczepiony kompletnie. Koszt 75 zł.

Cudak podeśle później rachunek.
A ja przy nadchodzącej wizycie zrobię zdjęcie wpisu w książeczce.

Edit (22/07/14) : [B][URL="http://www.fotoszok.pl/upload/98d27613.jpg"][COLOR=#0000ff]RACHUNEK[/COLOR][/URL]
[/B]Edit (09/08/14)[B] : [URL="http://www.fotoszok.pl/upload/64a3e898.jpg"][COLOR=#0000ff]Wpis w książeczkę zdrowia[/COLOR][/URL][/B]

Edited by tobciu
Posted

[quote name='KrystynaS']No to Rex ma już za sobą niezbyt przyjemną wizytę. Teraz będą tylko same przyjemne :lol:[/QUOTE]

Tak sobie myślę, że jeśli tylko pani wetka rzuciła mu piłkę ze dwa razy, to Rex wybaczył Jej to lekkie ukłucie i stres. :)

Posted

Chwaliła go Pani weterynarz, że grzeczny, więc źle nie było, a Rex cieszy się z gości zawsze :) Dziękuję wszystkim, którzy do szczepienia swój "grosik" dołożyli. Rachunek przesłałam [B]tobciu[/B].

Posted

[quote name='tobciu'](...)
Ja z odwiedzinami, jak wspomniałam podjadę pod koniec lipca, albo na początku sierpnia, w zależności jak się czasowo wyrobimy.[/QUOTE]

Odwiedziny u chłopaków zaplanowane na kolejny tydzień. Podjedziemy w tygodniu.