Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Tobciu pisz w razie co do nas na pw. A jeśli dom dobry a np biedny to może można wspomóc psiaka ocieplaną budą bez łańcucha (jeśli np Rex nie chciałby mieszkać w domu) lub kojcem (oczywiście tak by w nim nie siedział non stop)

Posted

Tobciu, Rex jest dla nas bliski, więc na pewno jeśli będzie taka konieczność, będziemy go wspierać. Każdy z nas czeka na wieści, że Rex jest bezpieczny i w dobrym miejscu. Bardzo Ci dziękuję, że tak się zaangażowałaś. Jestem daleko, więc mogę wspierać tylko dobrym słowem, ciepłymi myślami i finansowo. Pisz śmiało, jak coś będzie potrzebne. 

Posted

Tak, tak pisz tobciu jakie są plany względem Rexa, jakie potrzeby, no i jakie warunki mu zaoferowano. Jeśli uznasz za stosowne korzystaj z funkcji PW. Rex przez te lata stał się nam bliski.

• Upvote 1
Posted

Dobry wieczór, 

byłam w niedzielę w Stepnicy. Odwiedziliśmy Pana Mariana... zapaliłam znicze i położyłam stroik... Eh......

Odwiedziłam Reksa w nowym domu. Nie martwicie się, nowy dom lubi zwierzęta, nie będzie miało psisko źle.

Ma ogrodzone podwórko, chodzi luzem. Ma kojec i wejście z kojca do budynku gospodarczego, gdzie śpi na materacu (jeszcze go nie zniszczył, jak niszczył wszystko co miał w budzie). Wejście zakryte plandeką by nie wiało. Ale ogólnie w ciągu dnia jest luzem. Gdy przyjechałam, leżał pośrodku i obserwował sobie ulicę. 

Zawiozłam Reksowi trochę puszek i ulubione piłeczki. Biegał oczywiście z nimi, jak to Reks. :) Od nowego domu już też miał piłkę nożną.

Mam zgodę by Reksa odwiedzać.

Będzie dobrze. Reks w tym swoim nieszczęściu, wyglądał dobrze, a z piłka biegał radośnie. 

Myślę, że duch Pana Mariana gdzieś tam nad Reksem czuwa.

• Upvote 5
Posted

O Tobciu, to dobrze :-) Można odetchnąć. Fajnie, że Rex może swobodnie chodzić po podwórku i że ludzie lubią zwierzęta. Bardzo dziękuję Ci za informację i za ten cały czas kiedy troszczyłaś się o Pana Mariana, Rexa i wszystkie ich sprawy. Wiem też, że Cudak była zaangażowana tak bezpośrednio. I Jej też bardzo dziękuję. Jesteście niezwykłe. Wspaniałe. Dobre... Jeszcze raz wielkie dzięki

• Upvote 3
Posted
17 godzin temu, Lida napisał:

O Tobciu, to dobrze :-) Można odetchnąć. Fajnie, że Rex może swobodnie chodzić po podwórku i że ludzie lubią zwierzęta. Bardzo dziękuję Ci za informację i za ten cały czas kiedy troszczyłaś się o Pana Mariana, Rexa i wszystkie ich sprawy. Wiem też, że Cudak była zaangażowana tak bezpośrednio. I Jej też bardzo dziękuję. Jesteście niezwykłe. Wspaniałe. Dobre... Jeszcze raz wielkie dzięki

i ja się dołączam do podziękowań

Posted

Tobciu, wybacz za pytanie ale czy Rex jako starszy piesek nie będzie zamarzał w tym budynku gospodarczym?. Nie ma opcji zabrania budy Rexowej do tego gospodarczego?...Sledziłam od początku ten watek i jestem pełna podziwu i szacunku dziewczynom, które pomagały panu Marianowi i Rexowi.

Posted

Zachary, ten budynek jest cieplejszy niż u Pana Mariana był. Bo ten jest murowany, a u Pana Mariana była drewniana szopka. Pod materacem Reks ma styropian. 

A budę panie wyrzuciły po przywiezieniu, bo podłoga była już przegnita. Stała u Pana Mariana na palecie od zeszłego roku, ale wcześniej na ziemi.

Posted

Dziękuję w imieniu swoim i Cudak (Tosia&Lesio) za Wasze podziękowania.

Starałyśmy się pomóc, bo Pan Marian był tej pomocy wart i nie marnował jej. A pomoc Reksowi jest zupełnie bezdyskusyjna.

To że mogłyśmy pomagać, jak zawsze powtarzam - to tylko dzięki WAM. Bez Was, ta pomoc byłaby mniejsza. 

Dobra Dusza Pan Marian zjednoczył tu same Dobre Dusze..

Nie zapomnimy o Panu Marianie, nadal dzięki zgodzie nowego domu, chcę pozostać w kontakcie z Reksem i wówczas będę zaglądać do Pana Mariana.

Tak jak prosicie, dam wówczas znać, że jadę i zapalę świeczkę kto zechce. 

Skarbonka, którą ma Reks pozwolicie, że na razie potrzymam - tak by się sytuacja ugruntowała i w razie W, gdyby pomoc była potrzebna, czy leki Reksowi.

Będę oczywiście nadal sumiennie uzupełniać rozliczenie.

...... Panie Marianie .....

09f669b2.jpg

• Upvote 1
Posted

Dzięki tobciu za wizytę i relację z niej. Z tego co piszesz wynika, że Rex nie będzie miał gorzej niż miał w domu u Pana Mariana. Ma swobodę, ma miejsce do spania w budynku, nie jest zamknięty w kojcu czego się bałam. Też pomyślałam jak zachary, czy w tym budynku gospodarczym nie będzie mu zimno, buda wewnątrz byłaby dobrym rozwiązaniem. Ale może w mrozy opiekunowie będą Rexa zabierać do domu np do przedpokoju.

Zadowolony Rex ze swoją ukochaną piłką, siedzący sobie na ogrodzie - i to jest to o co chodziło ...

Cieszy mnie, że nowi opiekunowie nie są przeciwni Twoim odwiedzinom u Rexa, to dobrze świadczy o nich i dobrze się zapowiada.

Powiem, że na ten moment jestem uspokojona, gorzej nie ma, a w hotelu nie znam warunków ale pewnie też nie miałby dużo lepiej.

23 godziny temu, tobciu napisał:

Myślę, że duch Pana Mariana gdzieś tam nad Reksem czuwa.

I coś w tym jest ...

Tak, daj znać kiedy będziesz jechać do Stepnicy, po 10 stycznia zrobię mały przelew, wykorzystasz wedle uznania

• Upvote 1
Posted

Jutro, 23 grudnia 2017, o godzinie 18:00 w mojej rodzinnej miejscowości jest msza za mojego Tatę i pana Mariana.

Gdyby ktoś miał chęć i czas pobyć z nami w tym czasie myślami przy panu Marianie - zapraszam.

• Upvote 2
Posted
58 minut temu, tobciu napisał:

Jutro, 23 grudnia 2017, o godzinie 18:00 w mojej rodzinnej miejscowości jest msza za mojego Tatę i pana Mariana.

Gdyby ktoś miał chęć i czas pobyć z nami w tym czasie myślami przy panu Marianie - zapraszam.

będę pamiętać jutro!

Posted
1 godzinę temu, tobciu napisał:

Akurat o 18.00 kończę pracę/

Będę z Wami myślami i z modlitwą.