Mysza2 Posted February 14, 2013 Author Posted February 14, 2013 Dobrze, że już po wszystkim:) Ulu zaraz Ci przelewam te 25,30. Ulu, zapytaj jak będziesz u weta jeszcze o ten staw i niech on się wypowie czy powinniśmy zrobić to prześwietlenie. Quote
ULKA12 Posted February 14, 2013 Posted February 14, 2013 Pieniądze już u mnie, to 30 groszy mogłaś sobie darować :-) Wet u którego kastrowałam Bono powiedział, że skoro go to nie boli, nie kuleje to można zostawić i obserwować co będzie dalej. Quote
Raczyna Posted February 14, 2013 Posted February 14, 2013 ja obstaję za zdjęciem, bo tam coś może być niefajne a na zewnątrz tego nie będzie widać zdjęcia majątku nie kosztują, myślę że na to jeszcze wyskrobię, wolę być spokojna i wiedzieć że to zrobiłyśmy, chociaż nie trzeba było, niż ewentualnie żałować, że nie zrobiłyśmy... zrobiłam dziewczynom przelew za bazarek ogłoszeniowy, mam nadzieję że jutro kasa już u nich będzie, więc teraz tylko treść i fotki i puszczamy Bonusia w świat przynajmniej jedna pozytywna rzecz dzisiaj, mam już dość, ale idę jeszcze pobiegać do jutra cioteczki Quote
Mysza2 Posted February 14, 2013 Author Posted February 14, 2013 Dziękujemy Magduś :loveu::loveu: Tekst mamy taki, ale jak uznasz żeby coś zmienić albo dodać to rób to śmiało:) Mam na imię Bongo, Nie zaznałem w swoim krótkim życiu wiele dobrego, ale mam nadzieję ,że teraz to się zmieni. Mam 4 lata i jestem łagodnym wesołym psiakiem, kochającym towarzystwo ludzi. Nigdy nikogo nie ugryzłem ani nie skrzywdziłem więc nie mogę zrozumieć dlaczego mnie skrzywdzono. Jestem posłuszny, uwielbiam spacery i zabawy, nie zaczepiam innych zwierząt. Zachowuję czystość w domu, nie hałasuję i nie niszczę niczego kiedy zostaję sam w domu. Bardzo chciałbym znaleźć już swój dom i swojego pana, któremu będę mógł położyć głowę na kolanach, spojrzeć mu z oddaniem i z ufnością w oczy , a on mnie pogłaszcze i powie – chodź, idziemy na spacer. Bongo przebywa w domu tymczasowym pod opieką wolontariuszy. Jest zaszczepiony, odrobaczony, zaczipowany i wykastrowany. Nie polecamy go do domu z malutkimi dziećmi. Warunkiem adopcji jest zgoda na wizytę przedadopcyjną i podpisanie umowy adopcyjnej Co do prześwietlania to myślę, że warto je zrobić, ale dajmy mu na razie dojść do siebie po zabiegu Quote
Raczyna Posted February 15, 2013 Posted February 15, 2013 [quote name='Mysza2']Dziękujemy Magduś :loveu::loveu: Tekst mamy taki, ale jak uznasz żeby coś zmienić albo dodać to rób to śmiało:) Mam na imię Bongo, Nie zaznałem w swoim krótkim życiu wiele dobrego, ale mam nadzieję ,że teraz to się zmieni. Mam 4 lata i jestem łagodnym wesołym psiakiem, kochającym towarzystwo ludzi. Nigdy nikogo nie ugryzłem ani nie skrzywdziłem więc nie mogę zrozumieć dlaczego mnie skrzywdzono. Jestem posłuszny, uwielbiam spacery i zabawy, nie zaczepiam innych zwierząt. Zachowuję czystość w domu, nie hałasuję i nie niszczę niczego kiedy zostaję sam w domu. Bardzo chciałbym znaleźć już swój dom i swojego pana, któremu będę mógł położyć głowę na kolanach, spojrzeć mu z oddaniem i z ufnością w oczy , a on mnie pogłaszcze i powie – chodź, idziemy na spacer. Bongo przebywa w domu tymczasowym pod opieką wolontariuszy. Jest zaszczepiony, odrobaczony, zaczipowany i wykastrowany. Nie polecamy go do domu z malutkimi dziećmi. Warunkiem adopcji jest zgoda na wizytę przedadopcyjną i podpisanie umowy adopcyjnej Co do prześwietlania to myślę, że warto je zrobić, ale dajmy mu na razie dojść do siebie po zabiegu no, dlatego mówię że jeśli już to jak będzie na kontroli to wtedy to zdjęcie machnąć zastanawiam się czy przy "nie hałasuję" nie dopisać "i ładnie śpiewam" :evil_lol: poza tym myślę że należy dodać też informację o wizytach poadopcyjnych, bo jeśli ktoś będzie chciał coś pokombinować, niech wie że będzie obserwowany? Quote
AgusiaP Posted February 15, 2013 Posted February 15, 2013 pewnie, że dodawaj i jeszcze raz dzięki :) Quote
Mysza2 Posted February 15, 2013 Author Posted February 15, 2013 Mam maila o Bongo, ale mało obiecujący jak na moje oko. Na razie sobie odpisujemy i zobaczymy Quote
Mysza2 Posted February 15, 2013 Author Posted February 15, 2013 magdyska25 napisał(a):dlaczego mało obiecujący? Bo lakoniczny i facet nawet nie pyta o psa jaki jest Na moje pytania 1 zdanie lakonicznej odpowiedzi. Quote
monika083 Posted February 15, 2013 Posted February 15, 2013 pewnie sporo teraz maili bedzie..beda chcieli niekastrowanego.. Przelalam wasnie deklaracje, bedzie pewnie za dwa ,trzy dni, bo to przelew zagramaniczny:D Quote
AgusiaP Posted February 15, 2013 Posted February 15, 2013 Mysza2 napisał(a):Mam maila o Bongo, ale mało obiecujący jak na moje oko. Na razie sobie odpisujemy i zobaczymy Matko czy to tak trudno zadzwonić... Quote
Mysza2 Posted February 15, 2013 Author Posted February 15, 2013 monika083 napisał(a):pewnie sporo teraz maili bedzie..beda chcieli niekastrowanego.. Przelalam wasnie deklaracje, bedzie pewnie za dwa ,trzy dni, bo to przelew zagramaniczny:D Też tak myślę. Dziękujemy Moniczko:):) Quote
Raczyna Posted February 15, 2013 Posted February 15, 2013 AgusiaP napisał(a):Matko czy to tak trudno zadzwonić... pewnie że trudno, fajniej sobie popisać :] pokolenie f ... Quote
Mysza2 Posted February 15, 2013 Author Posted February 15, 2013 Raczyna napisał(a):pewnie że trudno, fajniej sobie popisać :] pokolenie f ... To też, ale już nawet nie o to chodzi że tylko pisze bo może to inne pokolenie a ja się czepiam, ale nawet słowem nie zapytał o psa żeby o nim się czegoś więcej dowiedzieć. Quote
Gabi79 Posted February 16, 2013 Posted February 16, 2013 Mysza2 napisał(a):To też, ale już nawet nie o to chodzi że tylko pisze bo może to inne pokolenie a ja się czepiam, ale nawet słowem nie zapytał o psa żeby o nim się czegoś więcej dowiedzieć. To w takim razie o czym pisze???? Pomyliło mu się z sympatią.pl czy co???? Quote
ULKA12 Posted February 16, 2013 Posted February 16, 2013 Bono połamał kołnierz, który mu założyłam aby nie dobierał się do ranek, poza tym apetyt dopisuje, humor również. Już przychodzi na zawołanie zrobił się bardziej kontaktowy wobec człowieka, już wie że człowiek to nie tylko uderzenia ale również smakołyki, które on uwielbia. Quote
margoth137 Posted February 16, 2013 Posted February 16, 2013 zaglądam do pączuszka Bongusia:loveu: Quote
Mysza2 Posted February 16, 2013 Author Posted February 16, 2013 Gabi79 napisał(a):To w takim razie o czym pisze???? Pomyliło mu się z sympatią.pl czy co???? o tym że znalazł na tablicypl 2 astki, ale oba zarezerwowane. ULKA12 napisał(a):Bono połamał kołnierz, który mu założyłam aby nie dobierał się do ranek, poza tym apetyt dopisuje, humor również. Już przychodzi na zawołanie zrobił się bardziej kontaktowy wobec człowieka, już wie że człowiek to nie tylko uderzenia ale również smakołyki, które on uwielbia. no i bardzo dobrze ( z wyjątkiem połamania kołnierza oczywiście) :):) Quote
magdyska25 Posted February 16, 2013 Posted February 16, 2013 Psiak jeszcze trafi do odpowiedzialnych ludzi! Quote
AgusiaP Posted February 16, 2013 Posted February 16, 2013 Dzisiaj ja miałam telefon w sprawie Bongo... Szczerze mówiąc byłam przerażona... Nie dość, że zadzwoniło do mnie dziecko potem telefon wzięła mama a w trakcie rozmowy cały czas słyszałam trzecią osobę jakiegoś gościa, który coś wrzeszczał do tej kobitki po "łacinie"... W końcu babeczka się rozłączyła ot tak...i tyle Najgorsze jest to, że i tak pewnie jakiś psiak do nich trafi...:-( Quote
Recommended Posts