BoUnTy Posted March 9, 2013 Posted March 9, 2013 Takie zmiany sie zdarzają i rzadko kiedy się je opracowuje chirurgicznie, zwykle antybiotyk + steryd pomaga. A po co 2 antybiotyki? Strasznie drogi ten Twój weterynarz,masakra jakaś o.O Wystarczyłby sam betamox + ew. steryd. Oraz namoczki z riwanolu. Pierwszy raz się spotykam ze stosowaniem jeszcze nadmanganianu potasu na tego typu zmiany, ale co weterynarz to inny zwyczaj. W każdym razie do najtańszych to on nie należy. Choć z drugiej strony ile Majk teraz waży? Mówiłam od początku, że to grzeczny chłopak, a odpały pierwszego dnia były spowodowane stresem. Bo ile 1 pies może uciągnąć zman w ciagu 1 m-ca... Quote
wishina Posted March 9, 2013 Posted March 9, 2013 Majk dostał Metronidazol i Recute. Pisząc dwa miałam na myśli "drugi" - brak czasu wybaczcie. Majk, jak pisze na wypisie, waży 34 kg. Wychudzony jest bardzo... Quote
Diabełek Posted March 9, 2013 Author Posted March 9, 2013 [quote name='wishina']Majk dostał Metronidazol i Recute. Pisząc dwa miałam na myśli "drugi" - brak czasu wybaczcie. Majk, jak pisze na wypisie, waży 34 kg. Wychudzony jest bardzo...[/QUOTE] To trzeba chłopaka podtuczyć ;) - czekam na paragony oraz na wypis od weterynarza, Majkuś dochodź do siebie ciotka ju dziś nie zajrzy do ciebie ... Za dużo obowiązków... Quote
piescofajnyjest Posted March 9, 2013 Posted March 9, 2013 szybko wracaj do zdrowia Chlopaku:loveu: Quote
Kama79 Posted March 9, 2013 Posted March 9, 2013 Majk, my cię pięknie prosimy, nie zjedz kołnierza. Bo ani to zdrowe ani pożywne ;) Quote
DONnka Posted March 9, 2013 Posted March 9, 2013 [quote name='Diabełek']* Dokument otwiera się w dużym okienku po naciśnięciu na niego Otrzymałam maila od Elizy z prośbą o opłacenie leczenia Majka( 1 etap leczenia ) : zapłacono [quote name='wishina'] ........................................................ Majk był u weta, lekarz obejrzał mosznę, orzekł, że póki co nie szyjemy i nie tniemy nic. Majk dostał 2 antybiotyki, kwota około 50 PLN, koszt wizyty 10 PLN, kołnierz 16 PLN. Będę w poniedziałek skanować paragony z apteki. Lekarz wystawi FV zbiorczą po zakończeniu leczenia. W środę mamy kontrolę jeśli nic nie będzie się działo. ............................................................................... Jeśli dobrze liczę, to koszty leczenia Majka na dzień dzisiejszy wynoszą 126 zł A zatem taką kwotę SKARPETA przekaże na wskazane konto Proszę o namiary do wpłaty I trzymamy kciuki, żeby juz nic więcej się Majkiemu nie przyplątało :thumbs: Quote
wishina Posted March 10, 2013 Posted March 10, 2013 Porobiłam kilka fotek - na spacerze bez kołnierza. Wrzucę dziś lub jutro. Weekend minął spokojnie, Majk jest już luźno w kojcu, na spacerkach biega, w środę kontrola. Rana nie wygląda źle, dajemy mu leki cały czas i przemywamy. Chłopak jest radosny, bardzo żywy i mega wpatrzony w człowieka. Quote
Kama79 Posted March 10, 2013 Posted March 10, 2013 Od pierwszego wejrzenia wiedziałam, że to mądry, grzeczny i kochany kudłacz :) Chociaż na początku czułam się zaskoczona jak przy odbiorze ze schroniska powitał mnie "skokiem na klatę" :cool3: - ale przecież nie można mieć Majkowi za złe tego, że szczery i wylewny z niego chłopak :wink::wink: Quote
piescofajnyjest Posted March 11, 2013 Posted March 11, 2013 bardzo sie ciesze z wiadomosci:) i czekam na nowe foty;) Quote
Diabełek Posted March 11, 2013 Author Posted March 11, 2013 [quote name='DONnka']Jeśli dobrze liczę, to koszty leczenia Majka na dzień dzisiejszy wynoszą 126 zł A zatem taką kwotę SKARPETA przekaże na wskazane konto Proszę o namiary do wpłaty I trzymamy kciuki, żeby juz nic więcej się Majkiemu nie przyplątało :thumbs: DonNko Dziękuje - ale na razie wstrzymajmy się dopóki nie będę miała całej dokumentacji leczenia Majka. Przedstawię paragony jak tylko je otrzymam w środę ma Majk mieć skończone leczenie - ale nie wiadomo co do środy może sie wydarzyć - oby nic ;) Przedstawię pełną dokumentacje i wtedy będziemy prosić skarpetę o konkretna kwotę... Dziękuję ze zajrzałaś DonNeczko :loveu: Quote
Diabełek Posted March 11, 2013 Author Posted March 11, 2013 wishina napisał(a):Porobiłam kilka fotek - na spacerze bez kołnierza. Wrzucę dziś lub jutro. Weekend minął spokojnie, Majk jest już luźno w kojcu, na spacerkach biega, w środę kontrola. Rana nie wygląda źle, dajemy mu leki cały czas i przemywamy. Chłopak jest radosny, bardzo żywy i mega wpatrzony w człowieka. Cioteczko możesz mi te fotki na maila wrzucić to je tu powklejam... Majkuś dochodź do siebie czarnulku :) Quote
Diabełek Posted March 11, 2013 Author Posted March 11, 2013 Cioteczki pora pomyśleć o kolejnym bazarku :) By być zabezpieczonym na ew. i nie tylko... Jak już wszystkie osoby powypłacają i porozsyłamy fanty - to zabieramy się za następna edycje Bazarku dla Majka :) Quote
Kama79 Posted March 11, 2013 Posted March 11, 2013 [quote name='Diabełek']Cioteczki pora pomyśleć o kolejnym bazarku :) By być zabezpieczonym na ew. i nie tylko... Jak już wszystkie osoby powypłacają i porozsyłamy fanty - to zabieramy się za następna edycje Bazarku dla Majka :) Kaś! Ja już mam wszystko gotowe ;) Czekam tylko na znak :cool3: Quote
Diabełek Posted March 11, 2013 Author Posted March 11, 2013 Potwierdzam stałą deklarację od Funky - w miesiącu marcu - 10 zł - Dziękujemy:iloveyou: Quote
Diabełek Posted March 11, 2013 Author Posted March 11, 2013 Kama79 napisał(a):Kaś! Ja już mam wszystko gotowe ;) Czekam tylko na znak :cool3: To supcio, ale musimy zakończyć ten bazarek - zamknąć wątek. Jak wszystko porozsyłamy i zaksięgujemy kwoty to ruszamy - z nową edycja bazarku Majowego Quote
Diabełek Posted March 11, 2013 Author Posted March 11, 2013 (edited) Majk pozdrawia Edited March 11, 2013 by Diabełek Quote
Diabełek Posted March 11, 2013 Author Posted March 11, 2013 ewu napisał(a):Majk jak tam samopoczucie? Dobrze ewu... Quote
Kama79 Posted March 11, 2013 Posted March 11, 2013 [quote name='Diabełek'] Śliczności moje :loveu::loveu::loveu: Quote
Kama79 Posted March 11, 2013 Posted March 11, 2013 Majki słyszałam, żeś kołnierz pochłonął, psuju jeden! Bądź tam grzeczny;) Quote
Recommended Posts