Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='bela51']Jakby co, to przypominamy, ze Majki jest do wzięcia :lol:[/QUOTE]
zdaję sobie z tego sprawę, ale u mnie są dwa duże ogony i ograniczenia związane z małym metrażem, niestety:(

Posted (edited)

Majk dowieziony. Psiak jest cudny, garnie się do ludzi - wyskoczył na mnie i całował. W samochodzie grzeczniusieńki, siedział cichutko przez 3 godziny. Czasami tylko niuchał mi w ucho, żeby sprawdzić, czy z nim jadę:) Pies marzenie! Po przyjeździe na miejsce obwąchał kojec z innym owczarkopodobnym, wydaje mi się, że nie ma problemu z innymi psami. Pani Eliza z mężem to przesympatyczni ludzie. Trzeba Majkowi szybko znaleźć domek, bo naprawdę zasługuje na swojego człowieka i duuuuuuuuuuuuuuuuuuuużo miłości, a on sam kocha bezwarunkowo wszystkich wkoło.
Jest tak kochany, że wybaczam mu nawet tego pawia w samochodzie :siara::siara::siara:

Jak się tu dodaje zdjęcia? Bo nie umieć :(

Edited by Kama79
Posted

:buzi::modla::iloveyou::iloveyou:ciociu Kamo:modla::buzi:dziekujemy calem sercem i radujemy sie ,ze Majkunio taki kochajacy jest:loveu::iloveyou:ze juz bezpieczny :modla:

Posted

[quote name='Kama79']Mogę Ci je przesłać jak chcesz, mimo tego spróbuje wrzucić sama, inaczej w życiu sie nie dowiem jak sie to robi :)[/QUOTE]
ok. tez racja :) to czekamy cierpliwie...

Posted

[około 14] Majk już u nas. Troszkę się rozchorował w aucie u cioci, która go wiozła, ale poza tym jechał bardzo grzecznie, siedział spokojnie.. Chłopak jest DUŻY i PRZESYMPATYCZNY. Od razu wziął się do witania. W boksie jest nieszczęśliwy, wystawia pysia przez kraty, liże ręce, bardzo potrzebuje człowieka. To na szybko, a zobaczymy co potem :smile:

[około 15] No i mamy pierwszy problem. Majk zaczął zgryzać stalowe kraty :-o Mam porobione zdjęcia, pogryziona hartowana stal, powyginane pręty, jakby to było aluminium. Dla bezpieczeństwa podpięliśmy Majka łańcuchem, gdyby jakimś cudem udało mu się wydostać z boksu. Dostał jeść, ale szczeka i wyje w niebogłosy... (w życiu nie pomyślałabym, że będę psa na łańcuchu trzymała :shake: , no ale w końcu to dla jego bezpieczeństwa, gdyby jakimś cudem wydostał się z boksu). Mąż co 15 minut biega do hoteliku sprawdzać co i jak. Przed łańcuchem - zmiażdżył 1 pręt na płaską blaszkę. Teraz nie dosięga prętów, więc nie ma jak gryźć. Ściany są betonowe, a liczę, że betonu jednak nie zgryzie... Ma chłopak siłę.

Oj, trzeba będzie chyba szybko szukać DT albo stałego człowieka, który go pokocha...

[19:00] Póki co - jest ok. Łańcuch zaczepiony o nogę budy. Majk nakarmiony, napojony, wyprowadzony (mimo zamkniętego terenu hoteliku na smyczy, a jakże). Anioł nie pies. Pies, który całą postawą mówi "ja Cię kocham" - od razu i bezwarunkowo. Szkoda, że tak cierpi w boksie... Ciotki działajmy coś na szybkości dla Majka, bo serce się kraje.

Na jutro wymyśliłam (muszę zakupić, ale to na siebie biorę) kaganiec duży i metalowy, taki żeby Majk mógł pić, ale nie gryźć prętów i odpinamy łańcuch. Dodatkowo zakupuję jeszcze jeden łańcuch (tak w razie "w"), a pożyczony oddajemy sąsiadowi - spokojnie jest nie dla psa, ale dla krów :)
Jutro próbujemy namierzyć w okolicy spawacza, który zespawa szybko panel z prętów jak na rusztowanie - może wytrzyma...

A ogólnie to Majk jest bardzo w typie belga i jak tylko sierść mu odrośnie będzie przepiękny i cały do kochania.

P.S. Mój TZ wygląda jak zbir z tą zamazaną twarzą :diabloti:

[FONT=arial]

[/FONT]

Posted

No to ładny początek pobytu w hoteliku Majki zaliczył.
Zniszczenia i ryzyko ucieczki.:-(
Obawiam sie, ze w kagancu tez mu sie nie będzie podobało.
Moze jakos sie przyzwyczai do tego kojca ?

Posted

[quote name='bela51']
Obawiam sie, ze w kagancu tez mu sie nie będzie podobało.
[/QUOTE]

Nie ma wyjścia na razie. Albo to, albo łańcuch. Myślałam wymiennie - raz jedno raz drugie, do czasu nowego panelu. Potem zobaczymy. Chyba, że ktoś ma inny jeszcze pomysł.

Posted (edited)

P.S. Mój TZ wygląda jak zbir z tą zamazaną twarzą :diabloti:[FONT=arial][/FONT]

Eliza, ja Ciebie bardzo przepraszam, ale nie wiedziałam czy sobie życzycie występować jako anioły, więc zrobiłam z was zbirów :)

Edited by Kama79