Jump to content
Dogomania

Imię dla dobermana: VUKO czy ERAGON  

18 members have voted

1. 1. Imię dla dobermana: VUKO czy ERAGON

• Vuko
      15
    • Eragon
      3

Recommended Posts

Posted

głosuję na Vuko - bardzo orginalne imię :) był taki film Eragon - osobiście nie chciałabym żeby mój pies miał imię jak tytuł filmu ;) ale w sumie też ładnie.

Posted

Ja jestem za Vuko. Krótkie i wyraźne. Nawet w połączeniu z komendą ładnie brzmi.
Eragon jest wg mnie za długie i prędzej czy później używałabyś chyba skrótu lub zdrobnienia.

Posted

Obydwa mi się podobają, ale Vuko jest bardzo ciekawym imieniem i na to zagłosowałam ;) Jest takie oryginalne, a Eragon jednak kojarzy mi się z filmem o smoku. Jakoś mniej pasuje mi do psa ;) Ale ładne są obydwa.

Posted

Dziękuję Wam bardzo! I proszę o dalsze głosowanie! :)

Pies przez 10 mies swojego życia miał na imię Eragon, tak ma też w rodowodzie- jednak właśnie, dla mnie jest trochę za długie. Mam go od wczoraj wieczorem.. Obydwa są dlamnie bardzo ładne,jednak Vuko - krótsze i przez to bardziej funkcjonalne... Za to Eragon, tak brzmi dumnie...

Posted

Z tych dwóch lepsze Vuko. Eragon się ciężko wymawia.

Jari przez 7 miesięcy też się inaczej nazywał i nie sprawiło żadnego problemu przestawienie go na inne imię.

Posted

Tak, to akurat nie jest problem. Często zmieniam psom imiona (hm. Chyba wszystkie zwierzęta, które przewijają się przez moje ręce - mają nowe imiona.

Amber, masz inny pomysł? Mnie się podoba Eragon oraz Vuko. Tak samo mi się kojarzy...

Posted

Jak ci się podoba to nazwij go jak uważasz. Imię to sprawa indywidualna i dość kluczowa, trzeba je wybrać samemu, żeby później nie żałować ;).

• 2 weeks later...
Posted

Vuko - wyobraź sobie, że masz szybko zawołać psa i krzyczysz Eragon. Za dużo sylab, za ciężko krzyknąć. Vuko jest fajne, szybkie, komfortowe, pasuje do psa, a Eragon brzmi ciut jak żart - możesz usłyszeć teksty typu "a suczka by była Hermiona, czy Galadriela?"

• 2 weeks later...