Pandisia Posted September 10, 2007 Posted September 10, 2007 [quote name='Toller-Fox']i na tych zdjeciach są Tollery? Bo coś nie widzę... :( Są Tollerki w kilku miejscach i nawet sporo tych fotek Gola może kiedyś Toller-Fox zrobi nam instruktaż na żywo .
WiolaW Posted September 10, 2007 Posted September 10, 2007 Ja wszystkie obejrzałam jest ich ponad 300, tylko nie wiem kto jest kim. Rozpoznaję Romi i chyba była Cza-cza
Toller Posted September 10, 2007 Posted September 10, 2007 WiolaW6777021 napisał(a):Ja wszystkie obejrzałam jest ich ponad 300, tylko nie wiem kto jest kim. Rozpoznaję Romi i chyba była Cza-cza czaczy nie było :cool3: Gola, masz jak w banku- po prostu daj znać jak będziesz potrzebować. Idę zmagać sie dalej z tą stronką- coś mi nie wchodzi, niestety, ciagle jestem na pierwszej stronie... Dobra, uruchomiłam! Pierwsze to chyba Acolada z Dzidą- Acolada ma białe na pysiu, łatwo poznać. Ta przy wózku to też chyba Acolada. Topper, potem Voodoo.
Tollerka Posted September 10, 2007 Posted September 10, 2007 Toller-Fox napisał(a):i na tych zdjeciach są Tollery? Bo coś nie widzę... :( Są, są ale że było opóźnienie to są gdzieś przy końcówce kiedy zjawiły się już wszystkie przy ringu :lol: Są zdjęcia Dzidy, Jazdy, Acolady, Azara (Varingo), Romi, Toppera, Scotiego, innymi słowy: wszystkich obecnych :lol::eviltong: Toller-Fox, jak ci nadal nie będzie działać mogę oddzielić wszystkie fotki tollerów i przesłać ci na e-maila, co ty na to?
Toller Posted September 10, 2007 Posted September 10, 2007 Udało mi si- faktycznie, super zdjecia WIELKIE DZIĘKI!!!! :multi::multi::multi: Drugi order Tollera przyznany :cool3: :lol:
Tollerka Posted September 10, 2007 Posted September 10, 2007 Jej, zostałam odznaczona! :loveu: Nie ma za co ;) Jak mogłabym zrobić tyle zdjęć i się nimi nie podzielić :razz:?
Wiza Posted September 10, 2007 Posted September 10, 2007 o jaa też chce orderrr xD Kto będzie może w Rybniku oproćz Pandisi?
Gola Posted September 10, 2007 Posted September 10, 2007 Gosia a ten w rybniku s.Firlik to dobry sędzia
Wiza Posted September 10, 2007 Posted September 10, 2007 o jaaa osobiście bardzo ludzie pana Firlika, no ale cóż golden to nie toller :lol:
Czoko Posted September 10, 2007 Posted September 10, 2007 Też mi się wydaje że ta przy wózku dziecięcym ze smyczą czarno-niebieską to Acolada - ogromna partia zdjęć, obok siebie dwie na beżowych ringówkach Jazda i Dzida. Resztę zobaczę jutro - pomogła zmiana widoku.
Tollerka Posted September 10, 2007 Posted September 10, 2007 Będzie łatwiej jak po prostu wszystkie podpiszę fotki na których są tollery :D
WiolaW Posted September 11, 2007 Posted September 11, 2007 Czaczę musiałam pomylić, ponieważ widziałam na kilku zdjęciach jej właścicielkę p.Elę. Zdjęcia sper!
Toller Posted September 11, 2007 Posted September 11, 2007 Ela faktycznie była na wystawie, ale nie zgłaszała swoich suń na wystawę
Gola Posted September 11, 2007 Posted September 11, 2007 myślę poważnie nad rybnikiem trza już przełamać wystawowe tabu;) nie mam pojęcia jak Draczka się sprawdzi ale prędzej czy później i tak trzeba zacząć. Do 17 mamy czas na zapisy.
Toller Posted September 11, 2007 Posted September 11, 2007 Z Rybnicką obsadą bym sie jeszcze zastanowiła :p Myślę natomiast że warto do Zabrza- pani Małgorzata (sędzina) jest naprawdę OK, potem masz Wałbrzych w grudniu, możliwe że też sie tam stawimy. Z międzynarodówek masz Poznań i Kielce w listopadzie; poznański sędzia zwraca sporą uwagę na ruch i przygotowanie psa, sędzina kielecka - no coż- jak to nam ostatnio powiedziała na wystawie, cytuję : Dlaczego ludzie kupują takie dziwadła (znaczy Tollery :roll:) skoro można kupić goldena? (pewnie jeszcze od niej z hodowli :diabloti:) Przecież goldeny też są piękne i nadają sie do wszystkiego, to po co mieć Tollera? Pozostawiam bez komentarza - powiem jedynie żeże u tej pani już się więcej nie pojawię z żadnym psem, po drugie rozumiem jakby przyczepiła sie konkretnie do psa, jakiejś jego wady, itd. Do tego ma prawo- natomast do oceniania na ringu dlaczego ktoś woli Tollera od goldena- już nie.
blanol Posted September 11, 2007 Posted September 11, 2007 [quote name='Toller-Fox'] Dlaczego ludzie kupują takie dziwadła (znaczy Tollery :roll:) skoro można kupić goldena? (pewnie jeszcze od niej z hodowli :diabloti:) Przecież goldeny też są piękne i nadają sie do wszystkiego, to po co mieć Tollera? DZIWADŁA????????:angryy::angryy::angryy::angryy: Może mały spacerek do okulisty????:mad::mad::mad::mad::mad: TO PRZECIEŻ SA CUDEŃKA!!!!!:multi::multi::multi::multi::multi: A dlaczego ja nie mam takich łapek przy nicku? czy to zależy od ilości postów? Dzisiaj kupiłam spanko!
Toller Posted September 11, 2007 Posted September 11, 2007 Niestety, uczestnicząc w wystawach, ma się okazję słyszeć nei tylko takie kwiatki :shake: Natomiast łapki Ci się pojawią jak popiszesz więcej postów, ja mam 5 ale dlatego ze pościłam długo i sporo :cool3::evil_lol:
Wiza Posted September 11, 2007 Posted September 11, 2007 Dziwadła?! :o Boże ja bym tą babke zakatrupiła! :angryy: Ooo super by było gdybyście z Fajerkiem przyjechali do zabrza :cool3: uu stęskniłam sie za nim :loveu::loveu: Czyli Gola tez bedziesz w Rybniku?? :loveu:
Incunabula Posted September 11, 2007 Posted September 11, 2007 Co do tych "dziwadeł" to to określenie słyszą chyba wszyscy właściciele rzadkich ras. Czasem aż się odechciewa na wystawy jeździć, bo nie dość, że trudno jest znaleźć jakiegoś kompetentnego sędziego to jeszcze można usłyszeć taki przytyk :angryy: . Ja też się trochę nasłuchałam :shake:.
Toller Posted September 11, 2007 Posted September 11, 2007 Wiesz, każdy może mieć swoje preferencje - o gustach się nie dyskutuje - ale nie po to płacę za wystawę, jadę ileś tam km, żeby na koniec dowiedzieć się że kupiłam dziwadło :diabloti:. Gorsza ocena, słaby opis- jasna sprawa, każdy pies raz jest w lepszej a raz w gorszej kondycji, czasem dany sędzia zwraca na coś większą uwagę niż inny - i to jest normalne. Ale komentowanie wyboru RASY a nie psa, przez sędziego na ringu - cóż, dla mnie jest dość niesmaczne.
Gola Posted September 11, 2007 Posted September 11, 2007 rozumie twoje wzburzenie i popieram! ja dzięki Draczce już wiem że następny psiak to tez bedzie mało znana rasa! cama przyjemnośc móc poznawać i uczyc się nowego stworzonka. oczywiscie sie na to uprzednio przyszykuje odpowiednio;) nie tak na hop siup
Toller Posted September 11, 2007 Posted September 11, 2007 Wiza, nie napisałąm o Zabrzu, tylko o Nowej Rudzie (Wałbrzychu) :p. Od sędziny zabrzańskiej mamy już ocenę - wiec nam to na nic, niestety. Są już wyniki z wystawy klubowej : Psy – Klasa młodzieży 1 dosk. Mł. Zw. Klubu 2007 Best Junior VARINGO Virgo Vestalis Klasa otwarta 1 dosk. CWC Denny SIRIUS PRO 2 bdb VIVA ROMI Virgo Vestalis Klasa championów 1 dosk. Zw. Klubu 2007 / Club Winner 2007 / BOB VOODOO Virgo Vestalis Suki Klasa szczeniąt Mało Obiecująca IDA od Brendy z Serbinowa Obiecująca JUKA od Brendy z Serbinowa Klasa młodzieży / Junior Class 1 dosk. Mł. Zw. Klubu 2007 ACOLADA Capella Vis Comica Prośba dla właścicieli zdjęć- czy mogę prosić o pozwolenie wykorzystania ich na stronie? Jak tak, to autorzy niech prześlą mi swoje dane; nie dam nicka przecież ;)
Tollerka Posted September 11, 2007 Posted September 11, 2007 Zezwalam na wykorzystanie zdjęć :loveu: Moje dane wysłałam ci na priv
Recommended Posts