Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Nawet nie wiem czy jest sens pisać, ale to ostatnia nadzieja.
Problem nie jest chudy, nie śpi na mrozie, wręcz przeciwnie, nażarty śpi na kanapie. Ale jutro się to skończy nieodwołalnie.

Dwa tygodnie temu ktoś nam podrzucił psa pod ogrodzenie, jak to na wsiach bywa. 7 miesięcy, 6kg wagi suka. Trzy dni łapania i udało się. Dom był tymczasowy. Dzisiaj okazało się, że może w nim zostać do jutra. Dziecko, alergia na psa, jutro wraca ze szpitala, więc pies musi przed tym powrotem opuścić kanapę. Zresztą powód tez nieistotny. Poruszam wszystko co się da, ale nikt z dnia na dzień nie weźmie psa. I dobrze, bo to musi być przemyślana decyzja, ale ta konkretna suka nie ma czasu na czekanie.
Nie mogę jej zabrać nawet na kilka dni, mam sukę, diabelnie agresywną. Zresztą mam dwa inne psy i 6 kotów, a od jutra przybędzie mi pies, który od zawsze był w tamtym domu i też musi się wyprowadzić do jutra (on się z moją suką zna, zresztą jest psem samcem, inna sprawa). Nie mam gdzie izolować, chociaż już wszystko przerobiłam, ale nie da się.

Suka dogaduje się ze wszystkim co żyje - kotami, psami, dziećmi, co kto chce. Załatwia się absolutnie na dworzu, żre co się jej da, jedyny problem z nią, to to, że właśnie skończyła cieczkę, jeszcze resztki może jej mieć. Sterylizację i szczepienie gwarantuję.

Potrzebuję ją gdzieś przechować... Skończy się schroniskiem i to nie szantaż emocjonalny, tylko smutna rzeczywistość. I to już jutro. Do cholery z tym wszystkim.

Mieszkamy jakieś 30 km od Warszawy.

Edited by Zuza35
  • Replies 314
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Poważnie? Sprawdziłam ceny, nie jest tak źle, mnie na tydzień też by było stać, a dwa tygodnie to już czas na jakieś ruchy... Jak nic innego nie wymyślę, to się odezwę.

Posted

Zuza, a z jakich okolic jesteś?
Jeśli to mała sunia, rzeczywiście do 6 kg, to zgłoś na fb do mikropsiaków, oni jako fundacja prężnie działają.
Napisz do Elza22, ona szuka małej suni na bdt :)

Posted

jestem BDT to bezpłatny dom tymczasowy. Zdecydowałam się na to cudo co prawda chłopak ale podobny do suni która była u mnie na tymczasie. Jutro ma być sprawdzony na dzieci i zmierzony wiec jutro będę coś więcej wiedziała. Sunia fajniutka jak mi nie wyjdzie z tym pieskiem to będziemy myśleć o małej

Posted

Proszę :) Maszka z każdej strony :) Ona bardzo lubi dzieci, jest energiczna, może się bawić cały dzień, więc do domu z dziećmi nadaje się idealnie.

Posted

W domu na razie, bo dziecko nie wróciło jeszcze ze szpitala. Ale lada dzień zostanie wypisane i to będą ostatnie spokojne chwile tego psa, niestety.

Posted

[quote name='Zuza35']W domu na razie, bo dziecko nie wróciło jeszcze ze szpitala. Ale lada dzień zostanie wypisane i to będą ostatnie spokojne chwile tego psa, niestety.[/QUOTE]

o matko straszne i widzę że zainteresowanie praktycznie zerowe...

Posted

Niestety tak wszędzie jest. I wśród znajomych i na wszystkich portalach. Problem w tym, że nikt chyba nie wierzy, iż Maszka jest w gruncie rzeczy w podobnej sytuacji jak te wszystkie inne przypadki tutaj. To nie jest tak, że ktoś tam tylko sobie gada, a dziewczynka jest bezpieczna i spokojna. Nie jest, ma wyrok, w postaci schroniska, nie jest negocjowalny, tylko chwilowo odroczony, jest szansa, że do dzisiejszego popołudnia, może do jutra, może do piątku, ale na bank nie dłużej. Jej problem polega na tym, że nikt jej nie kopie, nie bije, nie głodzi i nie mogę zrobić dramatycznego zdjęcia. Może trzeba będzie spróbować po roku w schronisku.

Posted

zaglądam na wątek od początku. Jednak za bardzo nie mam jak pomóc. Sama nie mogę dać dt i takiego aktualnie nie znam.
Mogę jednak dać informację na facebooku jednej z fundacji (Noga w Łapę). I ew. na stronie. Ale prosiłabym o konkretny tekst (nie taki dogomaniacki) z prośbą o dt lub dom stały i kontakt do osoby odpowiedzialnej