Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Peżot']Bardzo wam dziękuje za podpowiedzi :))
Powiem Wam szczerze ze troche nie wyobrażam sobie tej kruszyny w kagańcu.. . Mój poprzedni pies nie miał kagańca nigdy no ale raczej też nie zjadał... jakoś kaganiec kojarzy mi się z męczeniem psa. Taki dylemat mam.

Ps. Dziś Peżot dostał drugie legowisko i nowe zabawki od babci ^^

kochana babcia :)
moje suczki jak założę im kaganiec (sporadycznie) zachowują się jak niepełnosprawne, nie mogą chodzić, siedzieć, nie reagują na nic, zwieszają łepek i nie ma z nimi kontaktu, taka to tortura:evil_lol:;)
musisz bardzo pilnować śmieciojada:razz:

• Replies 271
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Z Mojego Nera szkoleniowiec się śmiał, że dla niego kaganiec jak dla niektórych ludzi zegarek - nie może się bez niego obejść :diabloti:
Trzeba psiaka przyzwyczajać, żeby później w razie co nie było problemów. U nas sunia nawet do ogrodu jest wypuszczana w kagańcu, bo rzeczy, które chce zjeść wykraczają poza naszą wyobraźnię :roll: Kora, drewno, ziemia, grzyby... nawet śliwki, które spadły z drzewa. Wszystko najlepiej w ilości hurtowej.

Posted

Ja na swoją nie mam kagańca, kiedyś chciałam kupić przeszłam okoliczne sklepy namierzyłam się jak głupia, a i tak nie znalazłam. Ale to krótkie pyszczydło ;).Niestety każdy spacer to czujność, a jeśli wyjdzie z domownikami to i wizyty u weta. Jeśli można to wygodniejszy i tańszy kaganiec.

Posted

Hihi dzien dobry :)
dziś Peżot nas zaskoczył 2 razy.
1. gdy rzuca mu się zabawkę - leci po nią i przynosi od razu do ręki ! by znów mu rzucić. po prostu kładzie na ręke! niesamowite :D
2. siedział dziś bardzo długo sam w domu - pierwszy raz ! prawie 5h !! i nie zsiusiał sie w domu. A gdy tylko wróciliśmy, wysziśmy z nim na dwór i pierwsze co to siusiu :)) już chyba wie powoli że w domu nie wolno tylko na dworze trzeba :)
Jesteśmy z niego dumni :)

Posted

Raczej tak :) ale nie śpi w swoim łóżeczku. Krąży między moim pokojem a rodzicami i kładzie się przy łóżku a nie w swoim łóżeczku. Pilnuje się. Chyba.
Dziś się obudzilam bo słyszałam jak on strasznie szczeka ! No to wołam go do siebie biore do wyra i "usypiam" go. Myślę na pewno jest wcześnie.. i idę dalej spać. Ale coś po jakimś czasie mnie tknęło patrze na zegarek a tam już pół godziny po moim budziku! Okazało się że Peżot tak na budzik zareagował i to on mnie obudził a nie budzik xD a swoją drogą budzik wyłączyłam nie wiem nawet kiedy :D

Posted

Peżot napisał(a):
Cześć Wam :):*
Mimo dwóch nowych łóżeczek Peżot zdecydowanie bardziej woli spać w łóżku :D to już nie ulega dyskusji :)

No proszę jaki wygodny;)

Posted

Mazowszanka napisał(a):
Hej, hej !! Chyba trzeba tytuł zmienić na bardziej optymistyczny :)

W zasadzie, to tytuł już jest nieaktualny:) Na szczęście.

Posted

Mazowszanka napisał(a):
Hej, hej !! Chyba trzeba tytuł zmienić na bardziej optymistyczny :)

wiem o tym, przezornie czekałam....
to zmieniam :)