enia Posted February 6, 2013 Author Posted February 6, 2013 [quote name='Peżot']Bardzo wam dziękuje za podpowiedzi :)) Powiem Wam szczerze ze troche nie wyobrażam sobie tej kruszyny w kagańcu.. . Mój poprzedni pies nie miał kagańca nigdy no ale raczej też nie zjadał... jakoś kaganiec kojarzy mi się z męczeniem psa. Taki dylemat mam. Ps. Dziś Peżot dostał drugie legowisko i nowe zabawki od babci ^^ kochana babcia :) moje suczki jak założę im kaganiec (sporadycznie) zachowują się jak niepełnosprawne, nie mogą chodzić, siedzieć, nie reagują na nic, zwieszają łepek i nie ma z nimi kontaktu, taka to tortura:evil_lol:;) musisz bardzo pilnować śmieciojada:razz: Quote
an1a Posted February 6, 2013 Posted February 6, 2013 Z Mojego Nera szkoleniowiec się śmiał, że dla niego kaganiec jak dla niektórych ludzi zegarek - nie może się bez niego obejść :diabloti: Trzeba psiaka przyzwyczajać, żeby później w razie co nie było problemów. U nas sunia nawet do ogrodu jest wypuszczana w kagańcu, bo rzeczy, które chce zjeść wykraczają poza naszą wyobraźnię :roll: Kora, drewno, ziemia, grzyby... nawet śliwki, które spadły z drzewa. Wszystko najlepiej w ilości hurtowej. Quote
wiosenka Posted February 6, 2013 Posted February 6, 2013 Ja na swoją nie mam kagańca, kiedyś chciałam kupić przeszłam okoliczne sklepy namierzyłam się jak głupia, a i tak nie znalazłam. Ale to krótkie pyszczydło ;).Niestety każdy spacer to czujność, a jeśli wyjdzie z domownikami to i wizyty u weta. Jeśli można to wygodniejszy i tańszy kaganiec. Quote
Peżot Posted February 6, 2013 Posted February 6, 2013 Hihi dzien dobry :) dziś Peżot nas zaskoczył 2 razy. 1. gdy rzuca mu się zabawkę - leci po nią i przynosi od razu do ręki ! by znów mu rzucić. po prostu kładzie na ręke! niesamowite :D 2. siedział dziś bardzo długo sam w domu - pierwszy raz ! prawie 5h !! i nie zsiusiał sie w domu. A gdy tylko wróciliśmy, wysziśmy z nim na dwór i pierwsze co to siusiu :)) już chyba wie powoli że w domu nie wolno tylko na dworze trzeba :) Jesteśmy z niego dumni :) Quote
enia Posted February 6, 2013 Author Posted February 6, 2013 A my z WAS!!!!:loveu: i chcemy duuużo zdjęć! Quote
Peżot Posted February 6, 2013 Posted February 6, 2013 Raczej tak :) ale nie śpi w swoim łóżeczku. Krąży między moim pokojem a rodzicami i kładzie się przy łóżku a nie w swoim łóżeczku. Pilnuje się. Chyba. Dziś się obudzilam bo słyszałam jak on strasznie szczeka ! No to wołam go do siebie biore do wyra i "usypiam" go. Myślę na pewno jest wcześnie.. i idę dalej spać. Ale coś po jakimś czasie mnie tknęło patrze na zegarek a tam już pół godziny po moim budziku! Okazało się że Peżot tak na budzik zareagował i to on mnie obudził a nie budzik xD a swoją drogą budzik wyłączyłam nie wiem nawet kiedy :D Quote
Mazowszanka13 Posted February 6, 2013 Posted February 6, 2013 Bardzo inteligentny pies :) Możesz go uczyć w wolnych chwilach nowych rzeczy. Na pewno szybko załapie. Quote
Peżot Posted February 6, 2013 Posted February 6, 2013 no wlaśnie próbujemy :) a macie jakieś fajne dobre sposoby na tresure psa? jakieś triki? Quote
Mazowszanka13 Posted February 7, 2013 Posted February 7, 2013 Peżot napisał(a):no wlaśnie próbujemy :) a macie jakieś fajne dobre sposoby na tresure psa? jakieś triki? Przejrzę psie pisma, w którymś były kursy tresury w odcinkach. Quote
Peżot Posted February 9, 2013 Posted February 9, 2013 Cześć Wam :):* Mimo dwóch nowych łóżeczek Peżot zdecydowanie bardziej woli spać w łóżku :D to już nie ulega dyskusji :) Quote
wiosenka Posted February 9, 2013 Posted February 9, 2013 http://www.psiesztuczki.pl/sztuczka,25/ http://www.youtube.com/watch?v=HDsDZ3Ox2GQ Quote
M&S Posted February 9, 2013 Posted February 9, 2013 Peżot napisał(a):Cześć Wam :):* Mimo dwóch nowych łóżeczek Peżot zdecydowanie bardziej woli spać w łóżku :D to już nie ulega dyskusji :) No proszę jaki wygodny;) Quote
Peżot Posted February 10, 2013 Posted February 10, 2013 [quote name='wiosenka']http://www.psiesztuczki.pl/sztuczka,25/ http://www.youtube.com/watch?v=HDsDZ3Ox2GQ Dziękuje :) A Peżocik przybiera już na wadze. Już nie jest taki chuderlak hehe. Quote
enia Posted February 10, 2013 Author Posted February 10, 2013 Uważaj, żeby się wybredny nie zrobił, bo będzie kłopot jak go rozpuścicie :) Quote
Mazowszanka13 Posted February 10, 2013 Posted February 10, 2013 Hej, hej !! Chyba trzeba tytuł zmienić na bardziej optymistyczny :) Quote
M&S Posted February 10, 2013 Posted February 10, 2013 Mazowszanka napisał(a):Hej, hej !! Chyba trzeba tytuł zmienić na bardziej optymistyczny :) W zasadzie, to tytuł już jest nieaktualny:) Na szczęście. Quote
enia Posted February 10, 2013 Author Posted February 10, 2013 Mazowszanka napisał(a):Hej, hej !! Chyba trzeba tytuł zmienić na bardziej optymistyczny :) wiem o tym, przezornie czekałam.... to zmieniam :) Quote
Mazowszanka13 Posted February 10, 2013 Posted February 10, 2013 Taki tytuł to mi się podoba !!! :) Quote
wiosenka Posted February 10, 2013 Posted February 10, 2013 A nie chcesz z nim iść do przedszkola? Quote
M&S Posted February 10, 2013 Posted February 10, 2013 wiosenka napisał(a):A nie chcesz z nim iść do przedszkola? Pisałam wcześniej o przedszkolu. Quote
Recommended Posts