Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

niee, bo wredna Doma powiesila tam piszczaca zabawke!

ogloszenie usunelam, sorki. wydrukowalam i wywalilam. ale to takie byle co, 3 min i gotowe nowe.

pomozcie bazar podnosic. prosze.

[URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/242190-Dla-chłopczyków-wiosennie-od-1-4lat-ciuszki-i-puzzle-na-walbrzyski******-do-25-04[/URL]

Edited by kora78
  • Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Czas się skończył, zagadka nieodgadnięta :eviltong: Moja mama byłaby z nich bardzo dumna bo ma dość kota sąsiadki, który przychodzi i jej kupy na schodach robi. No... mogłam je zapędzić do domu zamiast zdjęcia robić, ale tak ładnie razem współpracowały ;) Kotkowi nic się nie stało, kotek większy od Sima. Po 5 min zabrałam je do domu i kicia mógł zejść z drzewa po sesji zdjęciowej, ale kupki tak szybko nie zrobi znowu pod naszymi drzwiami. Keksik zauważył pierwszy i chyba chciał się wyżyć za bycie grzecznym do kota w DS, a Simo późno zauważył i jak pobiegł dalej i się wracał to co chwilę nie na to drzewo wskakiwał co kot był, myliło mu się. :roll: Chyba chciały się tylko pobawić

Posted

haha mylilo mu sie :) sierota ruska, hahaha

czyli piszemy w tekscie, ze keks do kotow nie nadaje sie? wds to ponoc kot nie chcial z keksem, ale ten tez na poczatku go pogonil, to kot sie uprzedzil do niego.

Posted (edited)

To wątek Sima, nie Keksa, nie zabierać tu Simowi miejsca na podium :)

Ogłoszenia Simona: paskudna psina: 255 odsłon, dresiarz: 102 odsłony. Telefonów: 0 :shake: . Czas na nowe ogłoszenia ?

Edited by Dominika84
b
Posted

A ja mam "nowy" znaczy zmodyfikowany tekst plus koniecznie filmik z Simonem:

[FONT=Calibri]Kundelkowaty Simek, psiak niespodzianka szuka domu.

Simon jest 7 letnim psem, któremu w schronisku nikt nie dawał już szans. Bo po co, ani on ładny, ani młody ani duży ani mały ... kundel jakich wielu. I tak od paru już lat Simon prowadził bezsensowne życie w boksie 3/4 m. Mimo, że cały świat zapomniał o jego istnieniu, Simon wciąż tam był, wciskał łapki w kraty boksu, płakał, czekał, i wierzył, że los musi się odwrócić. I odwrócił! Wolontariuszka postanowiła zabrać psa do domu tymczasowego i mu pomóc.
[/FONT]

[FONT=Calibri]Simon okazał się być ulozonym psem, który większość dnia spędzał na odpoczynku w swoim legowisku. Czasem nadrabial leniuchowanie, obracając w wiór swoje pluszowe zabawki ;-) .... i tak pieknie i spokojnie bylo dopoki Simek nie poznal Keksa - drugiego psiaka wzietego na dom tymczasowy.
Przy drugim psie Simek "rozkwitł", wymlodniaj, wypieknial ! Oszalam na punkcie piszczacej zabawki, zaczal uczyc sie sztuczek :
[/FONT]http://www.youtube.com/watch?v=E_IrdvqXsik
[FONT=Calibri]a uciety niegdys w pol ogonek merda jak szalony![/FONT]
[FONT=Calibri]
Mimo drugiej mlodosci Simek jest psim przyjacielem, we właściciela patrzy jak w obrazek. Obcych ludzi toleruje, aczkolwiek musi najpierw poznać ich zamiary. Nie ma problemów z dziećmi (chociaż podczas zabawy dla tych najmłodszych może stać się nieco zbyt impulsywny). Może zamieszkać z innym psem, bawi się z suczkami, do psów - zwłaszcza tych większych (ze względu na przykre doświadczenia w schronisku) - trzyma na spacerach dystans. Grzecznie jeździ autem.
[/FONT]

[FONT=Calibri]Pies dobrze czuje się w mieszkaniu, jest nauczony czystości, aczkolwiek dom z ogrodem, byłby dla Simka rajem! Simon jest psem średnim, w kłębie sięga pod kolano, waży 16 kg. Posiada komplet szczepień, jest wykastrowany, zaczipowany, zdrowy i wykąpany ;-) Gotowy do adopcji – niecierpliwie czeka na swój nowy dom![/FONT]

[FONT=Calibri]W razie potrzeby pomożemy w transporcie na terenie kraju. Simon nie zostanie wydany na łańcuch do budy i kojca. Warunkiem adopcji jest zgoda na przeprowadzenie wizyty przedadopcyjnej i podpisanie umowy adopcyjnej.

[/FONT]
[FONT=Calibri]kontakt: tel. 668 836 964 (po godz. 18.00)
[email protected][/FONT]

Posted

Z nowości o Simku: na spacerze atakuje każdego psa płci męskiej, też te z dobrymi zamiarami :placz: Jest na smyczy więc luz, problem w tym, że ludzie swoje luzem puszczają, no ale wtedy to już ich wina, że swoje nie pilnują. Ponadto im krzywdy nie robi, tzn nie gryzie mocno, tylko je tarmosi. Bardzo ładny tekst kizi :cool3:

Posted

[quote name='Dominika84']Z nowości o Simku: na spacerze atakuje każdego psa płci męskiej, też te z dobrymi zamiarami :placz: Jest na smyczy więc luz, problem w tym, że ludzie swoje luzem puszczają, no ale wtedy to już ich wina, że swoje nie pilnują. Ponadto im krzywdy nie robi, tzn nie gryzie mocno, tylko je tarmosi. Bardzo ładny tekst kizi :cool3:[/QUOTE]

Wydaje mi się, że spowodowane jest to tym, że idzie na smyczy i czuje, że powinien Cię pilnować. Myślę, że jak biegałby, to nic by im nie robił tylko się z nimi bawił. Często tak jest. Choć to uciążliwe. ;)

Posted

[quote name='perpe-tua']Wydaje mi się, że spowodowane jest to tym, że idzie na smyczy i czuje, że powinien Cię pilnować. Myślę, że jak biegałby, to nic by im nie robił tylko się z nimi bawił. Często tak jest. Choć to uciążliwe. ;)[/QUOTE]

Na pewno masz racje, ale jak to zmienić ?

Posted

wiesz cos w tym jest bo Keksa zna pzreciez, wie ze nie musi sie martwic wiec toleruje.
Jak zmienic ... chyba zaczac ignorowac Simka jak zaczyna warczec na inne psy, zmienic kierunek spaceru zeby widzial, ze nic sobie z tego nie robisz

Posted

Podobno, kiedy psiak zaczyna ciągnąć, należy stanąć i przeczekać. Nie wiem czy to dobry pomysł, ale tak czytałam w dużo miejscach... bo miałam taki sam problem ze Stelką, która była u mnie na dt. Strasznie ciągnęła, przeszłam na szelki - było lepiej. Jest jeszcze kantar, ale to podobno dla ludzi leniwych i niechcących pracować z psem. Chyba czas tu jest najważniejszy...

Posted

[quote name='Dominika84'] Ponadto im krzywdy nie robi, tzn nie gryzie mocno, tylko je tarmosi.

TARMOSI :roflt:

U Sima to sobie zawsze humor poprawiam :D

Dajcie znać gdzie mam przelać kasę na następne ogłoszenia

Posted

ja troche bez netu jestem...

w tekscie- nie pisalabym tylu zdan o jego tolerancji i nietolerancji, ludzi i psow, bo to moze przerazac.
i zmiencie koniecznie= tel po 17stej. nie 18stej.

Posted (edited)

Simi jak widzi psa, kładzie się na brzuchu najpierw. Stanie i ignorowanie go nie działa i nie ma sensu bo on i tak leży dopóki pies bliżej nie podejdzie i się nakręca. Natomiast pójście dalej i ignorowanie też nie działa, bo muszę go ciągnąć metrami za sobą, zapiera się wszystkimi czterema łapami jak osiołek. Szelek już nie nosi, tylko obroże bo mu się pod pachami trochę futerka wytarło - tak mi się wydaje. Szelki trzeba ciasno zakładać, inaczej się wyplącze. Jak ma szelki to już całkiem szaleje, bo go nic nie boli jak ciągnie. Kupiłam smycz automatyczną, żeby sobie dalej polatał, ale jak on co chwile się rozpędza i biegnie to smycz prędzej czy później się zepsuje. Lepiej połączyć 2 smycze- jego i Keksa- na spacerach nieraz tak robie żeby z Keksem mógł się pobawić. Aha a z tym stawaniem tak też próbowałam i nieraz próbuje na nowo - w Parku Grabiszyńskim na ostatnim spacerze co krok musiałam stawać i odczekać, nie docierało, więc więcej staliśmy niż szliśmy na spacerze. Dziękuje za rady, będziemy jeszcze myśleć :roll: Rozumię perpe-tua, że pisząc "chyba czas jest tu najważniejszy" masz na myśli, że to ja potrzebuje czasu żeby się przyzwyczaić :lol:

Aha, kizi na większości portalach, jak nie we wszystkich, umieszczanie w ogłoszeniu linku do innej strony internetowej nie jest możliwe - nie pozwalają.

Mi nieraz przychodzą maile ze stron internetowych, gdzie jest ogłoszenie Sima, żeby je usunąć lub przedłużyć/odświeżyć to ciągle to robię.

Edited by Dominika84
błąd
Posted

Nie robiłabym sobie nadziei kora ;) Perpe-tua też chce być DT i ratować coraz to nowe psiaki. Ponadto do siebie przyjmować może tylko suczki, dla nas wyjątek zrobiła. Może jakoś się z ogłoszeniami ogarniemy, bo ani Keks ani Simo nie jest ogłaszany :( Zrobiło się zamieszanie, ktoś zamówił dla nich ? Gdzie? Link ? Treść ogłoszenia ? Jakie zdjęcia ? Ja nic nie wiem