Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Simi to bardzo pojętny psiak, szybko się uczy filmik cudny- ja moją psinę za żadne skarby nie potrafię nauczyć komend ,ciekawe czy nauczycielka do d czy sunia ma to w d ,grubas jeden kochany :evil_lol:

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

To nauczycielka musi być twarda ;) Żadnych smaczków za darmo :) Simi doczekał się swoich ogłoszeń, przed chwilą aktywowałam całą resztę, tylko jak zwykle gumtree i tablica opóźnione będą

Posted

Dopiero obejrzałam filmik

DOMINIKA.............. JA JESTEM W SZOKU!!! TY JESTEŚ CESAR WCIELONY albo nie wiem kto ;)
Simon, ja Ci albo zazdroszczę opiekunki, albo współczuję ;):D

Ja nie mogę....................:crazyeye:

Posted

[quote name='kora78']filmik wspamnialy. widac nerwusa. on nadaktywny jakis jest. wiercipietek
a moze kiedys tytul do ogloszen- wiercipiętek? inne, co??[/QUOTE]

Wiercipietek może być ;)
Ale KOra Ty tego nie kminisz? Że Simon robi komendy I TO JAK? ;)

Posted

[quote name='Dominika84']To nauczycielka musi być twarda ;) Żadnych smaczków za darmo :) [/QUOTE]

No właśnie za miękka jestem i ona to wykorzystuje. a muszę ją odchudzić bo straszna "baba" się z niej robi tylko te miękkie moje serce i ten jej błagalny wzrok :crazyeye:

Posted

Dziękuje Martuś za miłe słowa, dodają siły, żeby się nie poddawać :)

Kora, nie nazwałabym go nadaktywnego lub energicznego. To zwykły, grzeczny, lubiący się bawić i spać piesek :) kiedy jesteśmy na neutralnym gruncie. Schody zaczynają się tylko i wyłącznie wtedy, kiedy on uważa, że musi być tak jak on chce, a ja uważam, że musi być tak, jak ja chce. Ale na filmiku widać, że z tym walczy, w sumie to po troszeczkę próbuje tą strefę neutralną rozszerzać na coraz to nowe obszary. W tej chwili nie widzę żadnych problemów z nim jak jest w domu. Spacery też są w porządku pod warunkiem, że chociaż raz już był na danej "trasie spacerowej". Z psami różnie, z wszystkimi sukami dobrze, z psami niektórymi zaskakująco dobrze, na niektóre nadal się rzuca jak pchła w słoiku.

Aska64, ja się nauczyłam być pod tym względem silna i nie dać się przekupić za ładne oczka :) jak miałam tymczasowiczkę z nadwagą i jak każdy wet mówił, że dopóki nie schudnie w razie czego nikt nie podejmie się operacji na stawy, bo jest za ciężka. Wtedy nawet smaczków nie było za dobre zachowanie, a nie były, ale z gotowanej marchewki, ktora jej baaardzo smakowała :)

Posted

no włacha. mowilam kilka razy- napisz na watku.
no to teraz masz. tlumacz sie :)

a ja dzis sobie na szybko wyprodukowalam ogloszenie Simona na prawie cala strone, z 2 fotami i jutro wieszam w pracy. dzis zrobilam czystki na tablicy naszej, szefowa jeszcze nie widziala :)
jeszcze jednego psa zrobie i dowiesze, ale nie wiem, ktory aktualny...

Posted

hehe, oj skusilyby sie, skusily. ale co ja sama zrobie? ;/

w niedz bede w schronie to zobacze, czy barney jest.
tak na szybko to moge misie tez powiesic. ja tam calej gablotki zajac nie moge. i tak juz sobie miejsce naszykowalam, bo dzwonilam na prawie 10 numerow z ogloszeniami kotow i je posciagalam, bo nieaktualne. ludziska wieszaja i nie racza pozniej przyjsc i sciagnac, dranie.

a wiecie, ze spotkalam w sklepie te dziewczyne z Zagorza? ktora bezfundacyjnie dziala. tez u nas ogloszenia zawiesza wlasnie. ma teraz ONka na dt, niepelnosprawnego. a zalatwila niedanwo dt dla psa z lancucha ze swojej okolicy. fundacja Monde cano, z Jeleniej odbierala tego psa.

kizi, a wiez ze swidnicki oddzial Toz sie tworzy? jedna dziewczyna z tego u mnie byla na zakupach wlasnie. hmmm

Posted

Moment, moment :) Simoniaszczek musi oderwać się od mamusinej spódnicy od 26.04 do 01.05 (może +, - 1 dzień), jadę do siostry do Niemiec, otwiera swój biznes i ona zapłacze się naprawdę, jak mnie tam nie będzie na otwarciu, obiecuję jej już przyjazd od ponad roku, ale ciągle coś wypada, ostatnio właśnie Simonka przyjazd mi się trafił :), a że w tej chwili jest tak ważne dla niej wydarzenie, nie mogę odmówić :((( Gdyby się nie znalazł zastępczy DT, poszukałabym czegoś płatnego, trudno, na pewno sam by nie został, coś bym wymyśliła, a gdyby się nic nie znalazło, to z ciężkim sercem, ale bym oczywiście nie pojechała. Myślę, że Simuś to zniesie bez problemu. On nie przywiązał się do mnie, tylko do osoby, która go wyprowadza i daje mu jesć, takie mam odczucie ;) Sama uważam, że pies na DT powinien przebywać w innych domach, mieszkaniach, u nowych ludzi, żeby nie przeżył właśnie traumy idąc do DS z DT, gdy do niego za bardzo się przywiązał, takie cygańskie dziecko z niego zrobić :P Więc trochę we Wrocławiu, trochę na wsi, trochę u dziadka siedzimy z Simem i inny DT nie wydaje mi się być dla niego traumą. Być może dla innego psa tak, bardziej dla Keksika np., ale nie dla Sima ;) Zresztą ciekawa też jestem jak ktoś inny oceni Sima. Bo ja nie wiem, czy on sam się zmienił czy to ja się przyzwyczaiłam do jego zachowań. Kora, napisała mi perpe- tua, że może zająć się Simem wtedy, ale jeszcze dużo czasu, więc ma napisać, jak jej coś wypadnie, ale nie powinno. I to Ty pewnie do niej napisałaś :)

Posted

Aha i najchętniej Sima wzięłabym ze sobą, ale po pierwsze, straszny z niego wiercipięta, po godzinie drogi w aucie zaczyna się piszczenie. Po drugie to 900 km w jedną stronę, męka dla niego z pewnością by była, tym bardziej, że on nie śpi w aucie. Po trzecie, siostra ma 2 owczarki podhalańskie stare wzięte ze schronu kilka miesięcy temu, które nie są przyzwyczajone do innych psów, zwlaszcza na swoim terytorium. Mam wyrzuty sumienia, bo nie chce Simka nawet na godzine oddawać, z drugiej strony nie chce, żeby siostra smutna była, więc zadecydowałam, że Simo musi się obejść bez tymczasowej Pańci kilka dni.

Posted

[quote name='kora78'].
kizi, a wiez ze swidnicki oddzial Toz sie tworzy? jedna dziewczyna z tego u mnie byla na zakupach wlasnie. hmmm[/QUOTE]

chcesz sie zapisac? ;)

Posted

aaa to jest odzew od perpetua. a to za darmo?
bo ja podeslalam simka do Lilu, ona sie wstepnie tez zgodzila, ale to hotel, wiec platnie i poza Wrockiem
a perpetua ma psy?
bo u lilu to banda psow, nie wiem, czy simon nie gryzlby sie tam z nimi.

Posted

Właśnie zapytałam perpe-tue, ponieważ myślałam, że to z Tobą Kora ustaliła szczegóły (nie wiedziałam kogo i jak pytałaś i że wogóle kogoś pytałaś, dostałam tylko widomość, że słyszała, ze kogoś szukam do opieki na kilka dni). Myślicie, żeby link podać do wydarzenia Sima? Może lepiej narazie nie, żeby było obiektywnie :P Zaczynam wierzyć znowu w ludzi, szczególnie po ostatnich wydarzeniach w moim życiu w relacjach psy - ludzie (oprócz wielu innych, np. dzś mnie wyszarpał za rękaw i wyzwał 70 - letni Pan z żoną, ponieważ Simek nasikał im na blok, w którym mieszkają, ale to dłuższa historia). Perpe-tua tworzy DT, nie wiem na jakich warunkach, ale żadnego psiaczka w tym czasie u niej nie będzie i popilnuje Sima za masło orzechowe. Oczywiście coś jeszcze oprócz masła jej z Niemiec przywiozę ;P Simowi zresztą też ;P Tylko najpierw niech zobaczę kto to i co najlepiej by się przydało.

Posted

mam cos, jak taka obroza

http://allegro.pl/camon-skora-obroza-dla-psa-z-cyrkoniami-2cm-x-4cm-i3092615391.html

Domka, chcesz dla Simka? zeby sie polansowal na fotach. czy bedzie, jak gej?

ja pisalam pm do perpetui, podalam jej linka do watku, pisalam, ze dt u Ciebie ma. dlatego pisala pewnie juz wprost do Ciebie. i madrze. po co bawic sie w gluchy telefon.
pewnie, ze podaj. link do watku ma, do fb tez moze miec. ale na watku ma wiecej info chyba i tak.
super, ze za maslo orzechowe :)

usmialam sie, ze Cie pan- dziadek wyszarpal za rekaw. hahahahahahahaha
a mogl mu nasikac na nogawke :D

Posted

[quote name='kora78']mam cos, jak taka obroza

http://allegro.pl/camon-skora-obroza-dla-psa-z-cyrkoniami-2cm-x-4cm-i3092615391.html

Domka, chcesz dla Simka? zeby sie polansowal na fotach. czy bedzie, jak gej?

ja pisalam pm do perpetui, podalam jej linka do watku, pisalam, ze dt u Ciebie ma. dlatego pisala pewnie juz wprost do Ciebie. i madrze. po co bawic sie w gluchy telefon.
pewnie, ze podaj. link do watku ma, do fb tez moze miec. ale na watku ma wiecej info chyba i tak.
super, ze za maslo orzechowe :)

usmialam sie, ze Cie pan- dziadek wyszarpal za rekaw. hahahahahahahaha
a mogl mu nasikac na nogawke :D

Uważam, że ta obróżka to średnio dla Simka, ale jak chcesz, może się lansować w niej, tylko żeby go żaden pies z suczką nie pomylił :P Może bardziej dla Misi, ona taka dziewczynka śliczna jest :) Simo ma w tej chwili obroże ustawioną na 38 cm, a jest z zatrzaskiem, nie na otwory, to nie tak mało, na pewno nie rozmiar S.

Simcio ma znowu Keksika u siebie, wrócił bidulek po miesiącu :( Więc się nie nudzi, ale zaczyna już odpuszczać zbieranie wszystkich zabawek i chowanie do swojego legowiska, żeby mu czasem Keksik nie zabrał. Chyba zapomniał kto tu był pierwszy :)