Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ciężko zamaskować siusiaka, bo co my mamy na jego miejsce wtedy wstawić ? ;) Kurczę jak na złość mój program nie chce robić tego, co ja chcę, więc zamaskowałam tylko różowy kolor jego szminki ;) Wystarczy tyle ?

Do reszty się nie mieszam. A Simi to ugryźć potrafi... no nie powiem, wczoraj sąsiada za nogawkę wyszarpał, a jak się najeżył !!! Pierwszy raz go takiego widziałam, cała sierść na pupie i wzdłuż kręgosłupa mu stała.

Byliśmy na wsi. Mam nowe zdjęcia latającego .... Keksa ? Nie, tym razem Simek latał i to jak !!!

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='perpe-tua']Dominika ja jestem pod wrażeniem metamorfozy zdjęcia. :D Ucałuj Simcia, Keksika i Magnuska ode mnie! Po nadchodzącym tygodniu obiecuję zabrać psiaki na spacer! ;)[/QUOTE]

No zrobiłam w akcie desperacji retusz czerwonych oczu na szmince bo coś z punktowym retuszem mi się stało ;) Pieski już czekają, ja w weekend mam szkołę, a może w sobotę byś mogła, bo dopiero o 18.00 do domu wracam. A wyadoptowałaś Twoją tymczasowiczkę ? Jak sobie z nią radzisz ? Wszystko dobrze ? Ja ostatnio nie jestem na bieżąco.

Posted

[quote name='Dominika84']No zrobiłam w akcie desperacji retusz czerwonych oczu na szmince bo coś z punktowym retuszem mi się stało ;) Pieski już czekają, ja w weekend mam szkołę, a może w sobotę byś mogła, bo dopiero o 18.00 do domu wracam. A wyadoptowałaś Twoją tymczasowiczkę ? Jak sobie z nią radzisz ? Wszystko dobrze ? Ja ostatnio nie jestem na bieżąco.[/QUOTE]

Dam Ci znać w piątek czy w sb dam radę (raczej tak;)).

Tosia ma się bardzo dobrze. Trudno będzie się z nią rozstać. ;( Dziś miałam rozmowę z przyszłym ds, na razie czekam na wypełnienie wniosku adopcyjnego.

Posted

chcemy latajacego simka!!! chemy latajacego simka! chcemy latajacego simka! :)

ja retuszu nie widze, ide szukac strone wstecz, cos tam pozmieniala.

a sasiad co na to? odszkodowania nie zada?

Posted

perpe-tua super by było jakbyś dała rade, bo Magnus to teraz z 6 razy dziennie wychodzi, inaczej sika w domu po tych wszystkich kroplówkach, ale może do soboty już mu przejdzie (ilości dziennych spacerów już nie liczę, wolę nie załamywać się). A tymczasowiczka Twoja to ekspresowo dom znalazła :crazyeye: Jak Ty to zrobiłaś ?

Kora sąsiad na wsi to myśli, że jest niezniszczalny, bo się psów nie boi, ale takiego jak Simka to jeszcze nie spotkał :evil_lol: Luz, po co się pchał na siłę. Pewnie 5 minut później znieczulił się jakimś trunkiem i zapomniał.

Nic nie zmieniłam, tylko różową szminkę na bezbarwną :lol:

Najpierw sweetaśna foteczka Simoszczusia. Wiedziałam, jaką piszczałkę najbardziej polubi.

Simusiek :loveu:

(Pozory mylą, średnio lubi być brany na ręce)

I na dwóch łapkach wypatrujemy, gdzie znowu Keks w te pola wlazł

Posted

Nie wiem co zrobiłam ;o wszyscy ją chcą, bo jest młodziutka i grzeczniutka + robi wrażenie swoim umaszczeniem. :)

aaa! cudne zdjęcia <3

Dobra to w piątek i w sobotę będę. Jeszcze będę pisała do Ciebie w czwartek smsy. ;)

Posted

[quote name='kizimizi']marta to 200 cos zl to jest to co nam zostalo?
A jak wogole sytuacje stalych deklaracji wyglada? 150zl jest zawsze czy niekoniecznie

Kizi stałych to Simo ma............ 40zł
Z czego Rodzice Maciusia nie wiem czy są na wątku, ale do lipca ma deklaracje zapłacone, a Satka jest z płaceniem trochę do tyłu ;)

Mógłby Simuś już skoczyć do domu, co...? ;) Po tych zdjęciach to chyba on jest teraz NO1 w stadzie, umie już wszystko :D

Pytanie, kiedy Javena chce robić następny ogłoszeniowy, bo żebyśmy za długo bezczynnie nie czekali z tymi ogłoszeniami

Posted

to ja tylko dodam to zdjecie i tekscik go0towy :)

Dominika kup prosze to wyroznienie ja przeleje ci pieniadze na konto. Niestety lit. nie poprawie bo ja nie mam u siebie PL klawiatury a autokorekcja nie zawsze podpowiada ....
Zajelabys sie tym?
No i nr to na Ciebie rzecz jasna, tak?

Posted

Kupiłam, podaj mi proszę mail na priv, wyślę Ci potwierdzenie wpłaty 49,99 zł. Z jednego poprzedniego zdjęcia musiałam zrezygnować na rzecz ostatniego. Również tytułu nie podałaś, więc dałam taki jaki jest. Wszystko można zmienić, więc jeśli wolałabyś, żeby coś było zrobione inaczej, daj znać.

http://www.gumtree.pl/cp-psy-i-szczenieta/wroclaw/simon-pies-ktory-odzyskal-wiare-w-czlowieka-szuka-domu-493805370?featuredAd=true

Perpe-tua dziękuje bardzo za chęć pomocy.

2 Rzeczy: Nie trzeba wspominać potencjalnemu ds problemów na spacerze z ciągnięciem, bo ich już nie ma - dopóki może zaznaczyć sikami drogę z i do domu. W tej chwili spokojnie spacerując z nim przeglądam prospekty i gazety :eviltong:

Odkąd Magnus miał operacje uspokoił się ze szczekaniem. Z 2 - 3 razy dziennie mu się zdarza.

Nie warto wspominać też, że źle zachowuje się wobec innych psów na spacerze, bo to chyba normalne, u mnie 70% psów spotykanych na spacerach też tak robi. Zresztą większość już omija.

Posted

wyslij mi na pm swoje konto bankowe, pelny adres i imie z nazwiskiem.
Zrobie przelew

dziekuje:) Slicznie jest!

tylko jedna rzecz; zmien lokalizacje z warszawy na wrocke prosze. Bo podalas inf. ze oferuje schronisko to dystans moze troche odstraszyc ludzi. No i moze zmienmy na wlasciciel albo osoba prywatna.

Posted

[quote name='perpe-tua']Mi się telefon nie wyświetla - tylko wiadomość o tym, żeby dzwonić po 17...[/QUOTE]

no bo to chyba polityka gumtree zeby ani meilowych adresow ani tel. nie pokazywac w tresci wiadomoci

Posted

Muszę przyznać, że Simek już o wiele lepiej chodzi na smyczy. Ciągnie tylko na początku, a potem grzecznie idzie. :) Nawet na inne psy nie szczeka już tak często, gdy mu mówiłam "grzeczny Simuś" to nie ciągnął i nie szczekał - jestem z niego dumna i z Dominiki. ;)

Posted (edited)

Tak, perpe-tua sama była. Byłam w szkole, a TZ chory, jeśli nie ona musiałabym poprosić kogoś z moich znajomych albo przyjechać z końca Wrocławia w trakcie zajęć na wyjście na spacer. A że Simek dobrze zna i uwielbia perpe-tua nie widziałam w tym problemu, no chyba że się mylę ?

Kizi widziałam, ale po szkole w niedzieli pojechaliśmy na wieś i dopiero teraz wróciliśmy na zdjęcie szwów Magnusa. Później odpiszę.

Z naszego Simka mądralka mały jest, dupencja w chłodnym, główka na słoneczko. Obserwuje, co się na dworze dzieje

Edited by Dominika84