kizimizi Posted January 20, 2013 Posted January 20, 2013 (edited) [SIZE=5]Simek wreszcie ma dom! Wielkie dzieki dla Dominiki, ktora znosila to wszystko! :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: Witam wszystkich na watku Simona. Psa tak paskudnego, ze absolutnie nikt sie nim nigdy w zyciu nei zainteresuje. Simona znamy z Kora juz ze 3 lata, od kiedy pomagamy schronisku. Co tu duzo mowic, psiak jakich wielu, szary, bury, ni to duze, ni male. Oto Simon: Tak bylo ... od zawsze :( Tak jest teraz u Dominiki: wiecej fot: http://www.dogomania.pl/forum/threads/238904-Paskudna-psina-bez-przeszllosci-i-przyszlosci-Pomozmy-to-zmienic!?p=20641586#post20641586 portretowe: http://www.dogomania.pl/forum/threads/238904-Simek-pod-kreska-brak-deklaracji-(-czxy-wroci-do-schroniska/page18 inne: http://www.dogomania.pl/forum/threads/238904-Simek-pod-kreska-brak-deklaracji-(-czxy-wroci-do-schroniska?p=21404059#post21404059 inne: http://www.dogomania.pl/forum/threads/238904-Simek-pod-kreska-brak-deklaracji-(-czxy-wroci-do-schroniska/page16 smieszne fotki: http://www.dogomania.pl/forum/threads/238904-Simek-pod-kreska-brak-deklaracji-(-czxy-wroci-do-schroniska/page25 domowe: http://www.dogomania.pl/forum/threads/238904-Simek-pod-kreska-brak-deklaracji-(-czxy-wroci-do-schroniska?p=21795668#post21795668 Simon juz bezpieczny w platnym domu tymczasowym u Dominiki - jak widac :) Intensywnie szukamy mu domu stalego dlatego KAZDE ogloszenia, wydarzenie na fb sa mile widziane :) [SIZE=2] Simonowe wydarzenie na fb: TEKST DO OGLOSZEN - fotki wybrac mozna z podanych wyzej linkow: [FONT=Calibri]Kundelkowaty Simek, psiak bez swojego człowieka, miseczki i ogonka szuka domu. Simon jest 7 letnim psem, któremu w schronisku nikt nie dawał już szans. Bo po co, ani on ładny, ani młody ani duży ani mały ... kundel jakich wielu. I tak od paru już lat Simon prowadził bezsensowne życie w boksie 3/4. Mimo, że cały świat zapomniał o jego istnieniu, Simon wciąż tam był, wciskał łapki w kraty boksu, płakał, czekał, i wierzył, że los musi się odwrócić. I odwrócił! Wolontariuszka postanowiła zabrać psa do domu tymczasowego i mu pomóc. [/FONT] [FONT=Calibri]Simon okazał się być spokojnym dojrzałym psem, który większość dnia spędza na odpoczynku w swoim legowisku. Czasem nadrabia leniuchowanie, obracając w wiór swoje pluszowe zabawki ;-) [/FONT][FONT=Calibri]We właściciela patrzy jak w obrazek. Obcych ludzi toleruje, aczkolwiek musi najpierw poznać ich zamiary. Nie ma problemów z dziećmi (chociaż podczas zabawy dla tych najmłodszych może stać się nieco zbyt impulsywny). Może zamieszkać z innym psem. Bawi się z suczkami, do psów - zwłaszcza tych większych (ze względu na przykre doświadczenia w schronisku) - trzyma na spacerach dystans. Grzecznie jeździ autem. [/FONT] [FONT=Calibri]Pies dobrze czuje się w mieszkaniu, jest nauczony czystości, aczkolwiek dom z ogrodem, byłby dla Simka rajem! Simon jest psem średnim, w kłębie sięga pod kolano, waży 16 kg. Posiada komplet szczepień, jest wykastrowany, zaczipowany, zdrowy i wykąpany ;-) Gotowy do adopcji – niecierpliwie czeka na swój nowy dom![/FONT] [FONT=Calibri]W razie potrzeby pomożemy w transporcie na terenie kraju. Simon nie zostanie wydany na łańcuch do budy i kojca. Warunkiem adopcji jest zgoda na przeprowadzenie wizyty przedadopcyjnej i podpisanie umowy adopcyjnej. [/FONT][FONT=Calibri]kontakt: tel. 668 836 964 (po godz. 18.00) [email protected] inne teksty: http://www.dogomania.pl/forum/threads/238904-Simek-pod-kreska-brak-deklaracji-(-czxy-wroci-do-schroniska/page31 http://www.dogomania.pl/forum/threads/238904-Simek-pod-kreska-brak-deklaracji-(-czxy-wroci-do-schroniska/page35 [/FONT] Edited May 16, 2014 by kizimizi Quote
arabiansaneta Posted January 20, 2013 Posted January 20, 2013 Bez przesady, żaden pies nie jest paskudny, każdy ma w sobie jakieś "coś"... Quote
perpe-tua Posted January 20, 2013 Posted January 20, 2013 (edited) marta0731 napisał(a):No to robimy rozliczeniowy :) Okres rozliczeniowy pierwszy-ostatni dzień każdego miesiąca PDT płatne z góry, za miesiąc 300zł Luty zapłacony ze Skarpety Wałbrzyskiej DEKLARACJE I WPŁATY JEDNORAZOWE: Skarpeta Wałbrzyska 300zł + koszty transportu + wet kizimizi 300zł - doszło ewu 40zł - doszło Kora78 30zł - doszło Satrina z bazarku 200zł - doszło mdk8 - 20zł - doszło ewa gonzales - "cosik" aska 64 - 50zł - doszło bazarek "dietetyczny" - 437zł - doszło bazarek p`drivy itd - 191zł - doszło bazarek lipiec `13 - 40,60zł -doszło Tianku 15zł - doszło Maximiller -10zł (z bazarku cegiełkowego) doszło Bazarek surolan - 35zł doszło ewu - 35zł na koncie Kora788) Skarpeta Talcott - 120zl marta0731 - 10zł SUMA JEDNORAZOWYCH KTÓRE DOSZŁY NA MOJE KONTO - 1.798, 60zł STAŁE: marta0731 20zł - doszło za: III, IV, V, VI, VII, VIII, IX, X, XI Rodzice Maciusia 10zł - doszło za: III, IV, V, VI, VII, wpłata 50zł 17.09.2013., 50zł 02.11.2013., Satrina - 10zł - doszło za: III, IV, V, VI, VII, VIII, IX Mila-Ada 10zł - doszło za X, XI Gruba Berta 100zł wpłaty na konto Kora78 - XI SUMA STAŁYCH KTÓRE DOSZŁY NA MOJE KONTO - 420zł WYDATKI: 300zł hotel 1-28 luty + transport + wet - ZAPŁACONE ze Skarpety 18zł wet (oczyszczanie gruczołów) + tabletki na zjadanie qu... - zapłacone 27.02.13r. 300zł hotel 1-31 marzec - zapłacone 27.02.13r. bazarek ogłoszeniowy1 10zł - zapłacone bazarek ogłoszeniowy2 10zł - zapłacone obroża p/kleszczom 9zł - zapłacone 03.04.13r. 300zł hotel 1-30 kwiecień - zapłacone 03.04.13r. 250zł hotel 1-31 maj - zapłacone 06.05.13r. 300zł hotel 1-30 czerwiec - zapłacone 06.06.13r. 240zł hotel 1-31 lipiec - zapłacone 03.07.13r. (reszta- dopłata Skarpeta Wałbrzyska) 80zł hotel 1-31 sierpień - zapłacone 01.08.13r. (reszta- dopłata Skarpeta) 171,60zł - wysłane do Kora78 07.10.2013. żeby dołożyła do 300zł i wysłała Dominice za hotel X.2013 200zł hotel 1-30 listopad - zapłacone 13.11.2013r. - (100zł dopłata Kora78 z deklaracji G.Berty) SUMA WYDATKÓW: 2188,60zł STAN KONTA U MNIE - 30zł GRUDZIEŃ WPŁATY: black_sheep 15 zł kora78 z bazarku ogłoszeniowego 54 zł rodzice Maciusia 50 zł marta0731 20 zł Gruba Berta 100 zł (z konta kora78) RAZEM ZA GRUDZIEŃ: 239 zł WYDATKI: hotel grudzień 300 zł (139 zł z konta perpe-tua, 100 zł z konta kora7) zapalenie pęcherza 68 zł szczepienie przeciwko wściekliźnie 15 zł 144 zł – dopłata Skarpeta Wałbrzyska STYCZEŃ [SIZE=3]WPŁATY: [SIZE=3]mila-ada 10 zł Gruba Berta 100 zł marta0731 20 zł + 10 zł (mila-ada) bazarek ciuchowy kizi 59 zł teresaa118 30 zł Panna Marple 150 zł Satrina stała wpłata BRAK! od Keksa 170 zł po Keksie na koncie Dominiki 150 zł WYDATKI: hotel styczeń 300 zł LUTY [SIZE=3]WPŁATY: kora78 stała wpłata 20 zł marta0731 stała wpłata 20 zł Satrina stała wpłata stała wpłata 20 zł (+ 40 zł za poprzednie miesiące) Gruba Berta 100 zł WYDATKI: hotel luty 300 zł STAN KONTA U MNIE – 29 zł MARZEC WPŁATY: teresaa188 60 zł kora78 stała wpłata 20 zł marta0731 stała wpłata 20 zł mila-ada stała wpłata 10 zł + 10 zł Satrina stała wpłata40 zł (tu także za luty) Gruba Berta stała wpłata100 zł po Keksie 30 zł WYDATKI: ogłoszenia 5 zł hotel marzec 295 zł STAN KONTA – 19 zł Edited March 12, 2014 by perpe-tua Quote
kizimizi Posted January 20, 2013 Author Posted January 20, 2013 Simon ma nawest swoj tekst do ogloszen, niestety zadne ale to zadne ogloszenia nie pomagaja. Jego jedyna szansa jest dt! tekst: Mam 7 lat i nie chcę dalej żyć. Moje życie jest monotonne i kompletnie bezsensowne. Codziennie wstaję wraz z pierwszymi promieniami słońca, wychodzę z budy i patrzę w dal, beznamiętnie, widząc jeden punkt -świat poza kratami, świat który już chyba nigdy nie będzie mi dany. Juz sam nie wiem, tak długo siedzę zamknięty w boksie, że w sercu narodził się jedynie strach i niepewność o przyszłość. Kiedy widze ludzkie twarze przechadzające sie po schronisku, skupione na wyborze psiaka zawsze pierwszy podbiegam do krat. Wołam a wkońcu krzycze, ze TUTAJ JESTEM, ZABIERZ MNIE! Wkladam chudą, poranioną od proszenia łapkę miedzy ciasne kratki boksu. Ludzie zatrzymują się, wymieniaja spojrzenia, szepcza miedzy soba. Czy to w końcu po mnie? Robi sie coraz głośniej, psy skaczą mi nad głową i już zaczynają sie gryść. Ojjjj! Zaraz i ja oberwę :-( Czuję jak pies za mną podgryza mnie w łapę chcę sie odwarknąć ale teraz nie mogę, podnoszę oczy, patrzę w stronę ludzi... za pozno, znow odeszli ... ludzi juz nie ma. Znów odeszli :-( Nagle wszystko sie uspokoja, znow panuje cisza i przygnębiając samotnosc. Simon jest średnim psem, sięga ciut powyżej kolan. Ma nietypowy, jakby w połowie obcięty ogon. Ale jego wola walki jest jeszcze bardziej nietypowa, nie ma takiej żaden pies, którego do tej pory poznalam w schronisku. Simon prosi, błaga, domaga się domu. Zrobi wszystko, byleby tylko mieć normalny, kochający dom i swojego człowieka, o którego nie będzie musiał z nikim konkurować i zabiegać. Czy możesz mu go dac? zadzwoń 668 836 964 lub napisz na maila [email protected] Quote
kizimizi Posted January 20, 2013 Author Posted January 20, 2013 [quote name='arabiansaneta']Bez przesady, żaden pies nie jest paskudny, każdy ma w sobie jakieś "coś"...[/QUOTE] ja sie zgadzam, niestety dla 100% adoptujacych zwierzaki Simone tego cos nie mial. Tak przez 3 lata, zero zainteresowania, ani jeden tel :roll: Ja wiem jak jest, wiem ze ladniejsze psy latwiej wyadoptowac a te "zwykle" czy starsze granicza z cudem aby znalezc im domy z ogloszen. Tu trzeba domu, ktory Simona pozna, opisze, ladnie obfoci i powie ze poza zwyklym wygladem to niezwykly pies. WSZYSTKICH SERDECZNIE PROSZE O POMOC W SZUKANIU DOMU TYMCZASOWEGO ORAZ FINANSOW NA JEGO OPLACENIE. SIMON BEZ DT NIE MA SZANS NA ZYCIE POZA SCHRONISKIEM !!!! Quote
kora78 Posted January 20, 2013 Posted January 20, 2013 zagladam, do drapaka. nie napisals kizi najwaznijszego. jak on nas zawsze draoie po rece, piszczy, skomli... jak mu sie torebke podstawi to ja wdrapuje doslownie do srodka, do kojca. drapie do bolu i do krwi. tak bardzo chce sie wydostac. jedyny pies przez 3 lata na caly schron, ktory tak jęczy o dom. Quote
beataczl Posted January 20, 2013 Posted January 20, 2013 to strasznie smutne..:-( trzeba Mu pomoc :placz: Quote
kizimizi Posted January 21, 2013 Author Posted January 21, 2013 Trzeba trzeba. Kora coz ta Jola co dt zaoferowala. Z Simona na pewno jest zywiolowy pies bedzie Quote
Dominika84 Posted January 23, 2013 Posted January 23, 2013 Chłopak nie ma już cierpliwości siedzieć w schronisku, ile można ... . Mi się tam podoba mordeczka. A adopcji pewnie przez swoje imie nie ma, takie niemieckie, odstrasza :P A tam w budzie to chyba jakiś krewny Keksa siedzi Quote
Martuchny Posted January 23, 2013 Posted January 23, 2013 Śliczny ten Simon :-D dziwie się w sumie że nie ma domku. Trzy lata w schr to jeszcze nie koniec świata, my w Bydgoszczy mamy jakieś 20 psów co już ponad 3 lata czekają ale co nie zmienia faktu, że bardzo współczuję. Może dzięki jego wątkowi ktoś się znajdzie, bądźmy dobrej myśli ;) Quote
kizimizi Posted January 25, 2013 Author Posted January 25, 2013 [quote name='Dominika84']Chłopak nie ma już cierpliwości siedzieć w schronisku, ile można ... . Mi się tam podoba mordeczka. A adopcji pewnie przez swoje imie nie ma, takie niemieckie, odstrasza :P A tam w budzie to chyba jakiś krewny Keksa siedzi[/QUOTE] DOminika a ty nie chcialabys po znajomosci z Keksem Simona? PS. jego pierwsze imie bylo Sikus wiec prosze z Simonem nie marudzic. Quote
kizimizi Posted January 25, 2013 Author Posted January 25, 2013 [quote name='Martuchny']Śliczny ten Simon :-D dziwie się w sumie że nie ma domku. Trzy lata w schr to jeszcze nie koniec świata, my w Bydgoszczy mamy jakieś 20 psów co już ponad 3 lata czekają ale co nie zmienia faktu, że bardzo współczuję. Może dzięki jego wątkowi ktoś się znajdzie, bądźmy dobrej myśli ;)[/QUOTE] SImona my znamy od 3 lat, w schronisku jest od tzw. zawsze niestety :( Quote
Dominika84 Posted January 25, 2013 Posted January 25, 2013 [quote name='kizimizi']DOminika a ty nie chcialabys po znajomosci z Keksem Simona? PS. jego pierwsze imie bylo Sikus wiec prosze z Simonem nie marudzic.[/QUOTE] Pewnie, że bym chciała, zaraz z niego gwiazdora zrobimy :cool1: A i Keksiu będzie szczęśliwy z kumplem w domu. Hahahaha, Sikus :D Quote
kizimizi Posted January 25, 2013 Author Posted January 25, 2013 mowisz i masz Simon vel Sikus jest twoj ;) Kiedy moznaby ci go podeslac? Ps. Sikusem ochrzciła go Kora bo jak cytuje "zawsze co przechodze kolo jego kojca, chlapie mi po oczach sikami z podlogi" :D Patrzac z tej perspektywy Simon jest bardzo arystokratycznym imieniem dla niego ;) Quote
kora78 Posted January 25, 2013 Posted January 25, 2013 (edited) haha, tak. zanim wyremontowali kojce, w posadzce byly wglebienia, rozpadliny lekkie, tam zbierala sie woda i rozne... płyny :D akurat kolo kraty/drzwi. wiec jak pies stal blisko czlowieka i skakal przednimi lapami po kracie, to chlapał sikami :D czekajcie pare dni, bo nie wiadomo, kto do Dominiki pojedzie. wczorajsze fotki Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Edited January 25, 2013 by kora78 Quote
Martuchny Posted January 25, 2013 Posted January 25, 2013 [quote name='kizimizi']SImona my znamy od 3 lat, w schronisku jest od tzw. zawsze niestety :([/QUOTE] ojejku.. to mnie zmartwiłyscie... szkoda, cholera... niestety pełno takich psów wszędzie ostatnio... Quote
kora78 Posted January 30, 2013 Posted January 30, 2013 psina ma szanse w piatek jechac do pdt. zbieramy kase!!!! Quote
marta0731 Posted January 30, 2013 Posted January 30, 2013 Ode mnie na dzień dobry jednorazowa 40zł po Frużelinie :) A i stałą tradycyjnie 20zł na pewno ma od cioci Marty Jak coś to bazar też zrobię Tylko niech on jedzie....................... A nie przypomina Wam trochę Parówczaka? W wyższym wydaniu :D Quote
Martuchny Posted January 31, 2013 Posted January 31, 2013 super! jak będę miała dołożę Wam do pdt... narazie jestem spłukana przez naszego Zekkiego. Quote
kora78 Posted January 31, 2013 Posted January 31, 2013 trzymamy za slowo :) marta0731, masz troche racji, kolor naszej Parowki. Quote
BasiaD Posted January 31, 2013 Posted January 31, 2013 Wiecie co, on jest taki brzydki, że aż ładny...A jak wiadomo każda potwora znajdzie swego amatora, więc na Simonka też domek czeka i już czas najwyższy żeby mu to uświadomić! Hopaj chłopczyku do góry po ten domeczek, hopsa! Quote
kizimizi Posted February 1, 2013 Author Posted February 1, 2013 [quote name='BasiaD']Wiecie co, on jest taki brzydki, że aż ładny[/QUOTE] no a nie mowilam! ;) Quote
Recommended Posts