Jump to content
Dogomania

ZOSIA- 14 lat, nowotwór, zaćma, chore serce...ze mną na zawsze- MA DOM [*]

Recommended Posts

Posted

[quote name='piescofajnyjest']zagladam do Zochy i trzymam kciuki za wyniki badan.....:) a swoja droga, ciekawe komu te plakaty przeszkadzaly:angryy:[/QUOTE]

po prostu były po zalepiane innymi plakatami...:(

Agusia- ja kiedyś dawałam ogłoszenie do DZ na piątek i jestem na 90% pewna, że zanosiłam je w środę...
ale tak jak piszesz- jak nie na ten tydzień to zamówie na przyszły na pewno...
Wierz mi, że ja mam dokładnie tą samą wizję co Ty...widzę jakąś starszą babcie która tęskni za swoim psem...:(

tylko...odnośnie każdego pieska, którym zajmowałam się w schronisku miałam dokładnie taką samą wizję...nie raz myślałam- taki wspaniały, piękny pies- ktoś na pewno po niego przyjdzie! i guzik...po żadnego żaden stary właściciel nie wrócił...

Z Zosia może być podobnie...dla nas ona jest cudna! mądra, grzeczna, śliczna...ale dla kogoś mogła już nie mieć żadnej wartości...
Tak sobie jednak myślę, że może z tej gazety ktoś zadzwoni by powiedzieć przynajmniej- tak znam psa, właściciele go nie chcą...i wtedy wszystko będzie jasne....

a swoją drogą...nie wiem jak ja się z tą Zośką rozstanę:( :(
to okropne ale chyba z Gają będzie mi łatwiej (wiem jak Gajka uwielbia wakacje u mojej mamy- potem wraca 5 kg grubsza:)))...

Posted

[quote name='kiyoshi']po prostu były po zalepiane innymi plakatami...:(

Agusia- ja kiedyś dawałam ogłoszenie do DZ na piątek i jestem na 90% pewna, że zanosiłam je w środę...
ale tak jak piszesz- jak nie na ten tydzień to zamówie na przyszły na pewno...
Wierz mi, że ja mam dokładnie tą samą wizję co Ty...widzę jakąś starszą babcie która tęskni za swoim psem...:(

tylko...odnośnie każdego pieska, którym zajmowałam się w schronisku miałam dokładnie taką samą wizję...nie raz myślałam- taki wspaniały, piękny pies- ktoś na pewno po niego przyjdzie! i guzik...po żadnego żaden stary właściciel nie wrócił...

Z Zosia może być podobnie...dla nas ona jest cudna! mądra, grzeczna, śliczna...ale dla kogoś mogła już nie mieć żadnej wartości...
Tak sobie jednak myślę, że może z tej gazety ktoś zadzwoni by powiedzieć przynajmniej- tak znam psa, właściciele go nie chcą...i wtedy wszystko będzie jasne....

a swoją drogą...nie wiem jak ja się z tą Zośką rozstanę:( :(
to okropne ale chyba z Gają będzie mi łatwiej (wiem jak Gajka uwielbia wakacje u mojej mamy- potem wraca 5 kg grubsza:)))...[/QUOTE]

Oj wiem rozstania są najgorsze...:-(
Gaja z Zosieńką się chyba polubiły;)
Trzymam kciuki, żeby jurto udało się załatwić to ogłoszenia w DZ;)

Posted

Też trzymam kciuki za ogłoszenie w DZ!

[quote name='paula_t']Zrobiłam przed sekundą tak i nie działa. Od samego początku nie mogłam wrzucić dwóch banerków i zawsze się zastanawiałam, jak się innym udaje.
Z google chrome.[/QUOTE]

Czasami wina jest przeglądarki.Pamiętam jak używałam opery i za każdym razem wstawianie banerków kończyło się tak jak w Twoim przypadku.Teraz korzystam z mozilli firefox i wszystko jest OK. Więc może spróbuj z innej przeglądarki,a jak się nie uda to już nie wiem :(

Posted

Witam!
Śliczna ta Zosieńka...
Deklarowałam się, że wpłacę choć parę groszy i to zrobię, ale zablokowałam sobie konto i dzisiaj dowiedziałam się, że będę musiała odwiedzić bank, czego nie znoszę... Może jutro uda mi się to załatwić. Przepraszam bardzo za kłopot, ale oczywiście wszystkie problemy na raz :shake: Przykro mi z powodu tej głupiej sytuacji...
Zosia jest na pewno wspaniałym pieskiem. Też mam taką suczkę (spojrzenia maja identyczne), około dziesięcioletnią, która przynajmniej 8 lat była bezdomna. Jej oddanie, mądrość, dobroć i karność są zupełnie niezwykłe. Gdybym nie była taka leniwa, to Lalka wymiatałaby na zawodach posłuszeństwa i żaden owczarek nie ostałby się na ringu :evil_lol: Jest tak skoncentrowana na mnie i inteligentna, że brak słów! Nie rozumiem zupełnie, że ludzie nie chcą takich psów, dla mnie to jest niezrozumiałe... W porównaniu z trudem odchowania szczeniak, czy wychowania młodego, żywiołowego psa, przysposobienie starszego psa to często bułka z masłem.
Szkoda mi tych wszystkich biednych staruszków :roll:

Posted

[quote name='Beatkaa']Czasami wina jest przeglądarki.Pamiętam jak używałam opery i za każdym razem wstawianie banerków kończyło się tak jak w Twoim przypadku.Teraz korzystam z mozilli firefox i wszystko jest OK. Więc może spróbuj z innej przeglądarki,a jak się nie uda to już nie wiem :([/QUOTE]
Ja korzystam z mozilli, a mimo to jak mam reklamę bazarku w podpisie to już żadnego banerka mi nie puszcza:(

Posted

[quote name='Mysza2']Ja korzystam z mozilli, a mimo to jak mam reklamę bazarku w podpisie to już żadnego banerka mi nie puszcza:([/QUOTE]

Tak Elunia,wtedy to też nie. Ale dwa banerki bez żadnych podpisów powinny wejść:roll:

Posted

[quote name='paula_t']Dzięki Beatko za rady, spróbuję Mozille, tylko muszę na innym komputerze, bo tu nie mam, a jak nie wyjdzie to się poddaję:mdleje:[/QUOTE]

Nie ma za co :) Chciałabym żeby się udało ;)

Posted

[quote name='kiyoshi']Wierz mi, że ja mam dokładnie tą samą wizję co Ty...widzę jakąś starszą babcie która tęskni za swoim psem...:([/QUOTE]
Może być i tak, ale też często starsi ludzie odchodzą, a spadkobiercy wszystko chętnie przejmują poza psem:(

Posted

[quote name='Mysza2']Może być i tak, ale też często starsi ludzie odchodzą, a spadkobiercy wszystko chętnie przejmują poza psem:([/QUOTE]

I to jest cholernie przykre:placz:

Posted

na dzień dobry zdjęcia królewny Zosi
śniadanko przyjmuje tylko do łóżka..inaczej nawet by jej się powąchać nie chciało- a co:)

[img]https://lh4.googleusercontent.com/-NDHpZWpCgug/UP-8exDJJuI/AAAAAAAAAEw/AeJS8s54rsU/s844/Zdj%C4%99cie1440.jpg[/img]

[img]https://lh5.googleusercontent.com/-AEEt48GtkOo/UP-8g8mGofI/AAAAAAAAAE4/_qvyORONQkI/s844/Zdj%C4%99cie1441.jpg[/img]

Posted (edited)

a teraz DOBRE WIEŚCI

po pierwsze- udało mi się zamieścić ogłoszenie Zosi ze zdjęciem w piątkowym wydaniu dziennika Zachodniego:)))
oto rachunek
[IMG]https://lh5.googleusercontent.com/-te-GE-aMId8/UP-9A3bcY5I/AAAAAAAAAFc/TCfA6cUMbF0/s633/dz.jpg[/IMG]

bo drugie i najważniejsze

ZOSIA JEST W DOSKONAŁYM ZDROWIU!
same zobaczcie:
[IMG]https://lh4.googleusercontent.com/-xH64Tfb15XI/UP-9AOY8LuI/AAAAAAAAAFQ/RZNuovXO5vI/s633/dz+001.jpg[/IMG]

[IMG]https://lh3.googleusercontent.com/-os4yeYtH1i8/UP-9ABgR2LI/AAAAAAAAAFU/GMX8pfHltdQ/s819/dz+002.jpg[/IMG]

i jeszcze paragon za pobranie krwi
[IMG]https://lh4.googleusercontent.com/-hez7S0OClJ0/UP-9AjfK-jI/AAAAAAAAAFY/7b0nB33zB9Y/s633/dz+003.jpg[/IMG]

:multi::multi:
weterynarz powiedział, że niewielki odchylenia przy niektórych wartościach są zupełnie dopuszczalnie i nie wskazują na jakiekolwiek groźne schorzenia...
Zosia może więc jeść co chce...i nie musi przyjmować żadnych leków:)

jednak jej dzisiejsze wyniki potwierdzają tylko, że babinka bardzo długo się błąkała nim ją znalazłam...
to że bardzo dużo piła wynikało pewnie z odwodnienia a nie z cukrzycy czy choroby nerek (jak podejrzewano)
to, że ciągle spała- to nie była anemia tylko prawdziwe przemęczenie..
a to, że ledwie chodziła- to było moim zdaniem przeziębienie stawów na tym zimnie...
Co się stało, skąd do nas przyszłaś Zosi??
ona chyba naprawde jest 'sylwestrową uciekinierką'//

miejmy nadzieje, że ogłoszenie w DZ wyjaśni nam pewne sprawy i że ktokolwiek ją rozpozna i pofatyguje się by zadzwonić.
Ogłoszenie przyjmowała ode mnie Pani, która już raz przyniosła szczęście pieskowi którego ogłaszałam w DZ (mam wolontariuszki z Sosnowieckiego schronu- pozdrawiam:) :) ))
oby i tym razem jej szczęśliwa ręka pomogła Zosi...

Edited by kiyoshi
Posted

Ale wspaniałe wiadomości :sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb:
Zosieńko tak się cieszę:lol::lol::lol:
Super kiyoshi, że Ci się udało zamieścić to ogłoszenie;)
Teraz tylko, żeby ktoś zadzwonił...

I śniadanko do łóżka no no:cool3::cool3::cool3: