Jump to content
Dogomania

EUTANAZJA- czy to jedyne rozwiązanie? Psie dziecko czeka na pomoc!!!

Recommended Posts

• Replies 706
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Pozostałe moje psy czyli 3 sunie- są już moje nie wyobrażam sobie jak miałabym je oddać, nawet myślałam o tym, aby np moją najmniejszą sunię Kulę oddać do moich rodziców, oni mają już 3 psy ale mieszkają w domu, ale nawet jak ją czasem zostawiałam np latem jak gdzieś jechałam to mama dzwoniła i mówiła że Kulka bardzo tęskni, nie je, całe dnie przesypia... Jedynie Hermes mógłby jeszcze pójść do nowego domu, jeśli nowi właściciele przetrwali by jego okres adaptacji - próbowałam już go zostawić w jednym mieszkaniu- po 5 minutach od mojego wyjścia miałam telefon że Hermes próbuje wyskoczyć oknem (z drugiego piętra), dyszy, na nic nie reaguje nawet na kiełbasę, także musiałam po niego wrócić. Innym razem jak został na podwórku chciał wyskoczyć za mną przez wysoki płot z prętów, o mało się nie nadział... Boje się że jak go oddam to ucieknie, aby mnie odnaleść. Miałam u siebie na tymczasie wiele psów, naprawdę może z kilkanaście,przeżywałam rozstanie z każdym moim tymczasowym psiakiem, ale żaden nie miał ze mną takiej relacji jak Hermes, świata poza mną nie widzi...

W ostatnich dniach mam nagonkę na moje psy- że brudzą pod blokiem i załatwiają się na klatce, że śmierdzi na klatce od moich psów, że pół bloku na mnie narzeka. Przykro się tego słucha, zwłaszcza, że to nieprawda. Tym razem będę się bronić i nie pozwolę, aby mnie oskarżano o coś czego nie zrobiłam.

A Ojej czuje się bardzo dobrze :-), szkoda że na podwórku tak zimno bo on cały się trzęsie jak z nim wychodzę. No ale chyba ta wiosna w końcu przyjdzie :-) Mimo trudności cieszę się, że mój maleński piesek jest u mnie, rośnie, bawi się i żyje :-)

Posted

Maia, ja mam kilka ubranek, moze bysmy cos wybrali dla Ojejka. Jak bede w miescie zadzwonie do Ciebie, umowimy sie. Moze jak bedzie ubrany to bedzie mniej sie trzasl.
Psa lepiej jest jak ktos zabiera z domu. On jedzie wtedy w nieznane i jest zaabsorbowany zmiana i ma nadzieje, ze wroci i czeka spokojniej. A jak widzi, ze zostawia sie go i odchodzi to rozpacz jest wieksza. . . tak mysle.

Posted

Maia, trzymaj się dziewczyno, nie daj się sąsiadom - przygłupom.
Ja miałam podobnie - też mam 4 zwierzaki i karmię jeszcze koty piwniczne - o to była największa awantura. Kilka razy zapowiedziałam, że instaluję kamerę pod moimi drzwiami (podrzucali mi odchody zebrane z okolicznych trawników - choc wcale nie moich zwierząt) i że zgłoszę na policję nękanie mnie - i na razie mam spokój.

Posted

Ja tez cały czas kibicuje Ojejkowi .
To wzruszające jak opiekujesz sie tym chorym malenswem. Miejmy nadzieje, ze wyrosnie ze swojej uciązlkiwej dolegliwosci.
Trzymam kciuki Maiu. :lol::loveu:

Posted

bela51 napisał(a):
To wzruszające jak opiekujesz sie tym chorym malenswem. Miejmy nadzieje, ze wyrosnie ze swojej uciązlkiwej dolegliwosci.

Podpisuję się pod tym :)

Posted

bela51 napisał(a):

I ja cały czas zaglądam, podczytuję tylko siedzę sobie cichutko kibicując z całych sił :p
Maiu, jak to ktoś kiedyś pięknie powiedział- "większość ludzi to idioci" i niestety jest to prawda. Ludzie sami nie kiwną palcem, a jeszcze będą narzekać i kłody pod nogi rzucać. Rób swoje i nie przejmuj się nimi.
Podziwiam Cię z całych sił, tak jak i wszystkie Ciotki, które tu są. Niesamowita z Ciebie osoba i oby więcej takich wśród nas było:Rose:

Posted (edited)

Dziękuję Wam wszystkim za te dobre słowa :loveu:

A teraz o Ojeju - mój maleńki piesek z charakteru jest raczej lękliwy, boi się nieznanych sobie przedmiotów, dzwięków. Odkurzacz to straszliwy potwór, zna tylko mnie, do innych osób początkowo jest nieufny, ale jednocześnie bardzo ciekawski :-)

Ojejek właśnie sobie śpi przytulony do mnie. Bardzo go kocham. Oby żył jak najdłużej .

Edited by Maia
Posted

Maia napisał(a):
Dziękuję Wam wszystkim za te dobre słowa :loveu:

A teraz o Ojeju - mój maleńki piesek z charakteru jest raczej lękliwy, boi się nieznanych sobie przedmiotów, dzwięków. Odkurzacz to straszliwy potwór, zna tylko mnie, do innych osób początkowo jest nieufny, ale jednocześnie bardzo ciekawski :-)

Ojejek właśnie sobie śpi przytulony do mnie. Bardzo go kocham. Oby żył jak najdłużej .

Będzie żył dzięki twojej miłości:) Zobaczysz....

Posted

Witam wszystkich. Ojejek ostatnio wolniej przybiera na wadze, a to dlatego, że już dwa tygodnie temu zamówiłam mu jego karmę w krakvecie i niestety ciągle jeszcze do mnie nie przyszła i karmię go inną karmą i gotowanym kurczakiem a takie jedzenie na pewno nie jest tak zbilansowane jak karma weterynaryjna. Dostałam informację ze sklepu że niestety nie maj tej karmy na stanie i muszę poczekać. Poza tym psiak czuje się dobrze, chociaż ostatnio zauważyłam też że ma powiększone węzły chłonne. Ale to tłumaczę sobie tym jego ulewaniem, bo nie wyglada ani nie zachowuje się jakby źle się czuł.

A oto Ojejek na spacerku z Hermesem :-) Mój mały kurczak jest słodki :loveu:

Ojojoj gdzie on pobiegł tak daleko od pani

Chyba po niego pójdę

Hermi czekaj na mnie:

A tym razem co on wymyślił?

czy tam jest coś do jedzenia?

dorze że moja pani jest zawsze obok mnie :-)

wracajmy już do domu

Posted

Jejku, jaki slodki dzieciak. A kubraczek jaki twarzowy. Widac, ze sie pilnuje i jest baaaardzo grzeczny:p:loveu:

Posted

można paść z zachwytu normalnie taki to przystojniak.... a w tym ubranku to cud miód i malina ;)

uczy sie życia chłopak - dobrze ze trafił na Ciebie

a masz kontakt jak tam jego rodzenstwo??

pozdrawiam przedświątecznie i zdrowych wesołych Świat zycze Tobie Maiu i Twoim zwierzaczkom

Posted

[quote name='paula_t']I ja cały czas zaglądam, podczytuję tylko siedzę sobie cichutko kibicując z całych sił :p
Maiu, jak to ktoś kiedyś pięknie powiedział- "większość ludzi to idioci" i niestety jest to prawda. Ludzie sami nie kiwną palcem, a jeszcze będą narzekać i kłody pod nogi rzucać. Rób swoje i nie przejmuj się nimi.
Podziwiam Cię z całych sił, tak jak i wszystkie Ciotki, które tu są. Niesamowita z Ciebie osoba i oby więcej takich wśród nas było:Rose:[/QUOTE]

ja się dołaczam

Posted

Cioteczki kochane maleńka sunia bardzo potrzebuje DT, zajrzyjcie proszę
[url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/241593-Ciężarne-maleństwo-z-głębi-lasu-dt-na-cito-nie-ma-gdzie-się-podziać-dziś-sterylka?p=20659648#post20659648[/url]

Posted

[quote name='zozola77']
a masz kontakt jak tam jego rodzenstwo??

Tak mam kontakt telefoniczny i mailowy z rodzeństwem Ojeja, to np jego siostra :-)

Posted

Szkoda tylko, ze za chwile beda kolejne ojejki. . . .suka ich mama nadal na wolnosci i nadal niewysterylizowana.
Sa nawet pieniadze na palmera ,ale nikt go nie chce u nas. No bo poco ten klopot. Krew zalewa ze zlosci i bezsilnosci.

Posted

[quote name='Pipi']Szkoda tylko, ze za chwile beda kolejne ojejki. . . .suka ich mama nadal na wolnosci i nadal niewysterylizowana.
Sa nawet pieniadze na palmera ,ale nikt go nie chce u nas. No bo poco ten klopot. Krew zalewa ze zlosci i bezsilnosci.

To matka niewysterylizowana? :o :(

Posted

[quote name='__Lara']To matka niewysterylizowana? :o :([/QUOTE]

No skad? zyje gdzies tam sobie i kto wie czy znowu nie ma cieczki.

Posted

też bardzo to przeżywam, mama Ojeja jest dziką sunią, jest na terenie jednostki wojskowej, gdzie nie ma wolnego wstępu. Ja mam zapewnione miejsce dla suni po sterylce, gdyby jakimś cudem udałoby się ją złapać. Bardzo mi na tym zależy aby udało się ją wysterylizować....

A Ojej ma się dobrze, lubi spacerki mimo tego że pogoda nie jest przyjazna. Zmieniła mu się sierść jest gładka i nawet lśniąca, wygląda całkiem nieźle, gdyby tylko nie był taki chudy jak szczypiorek.