Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ania ja podesłałam te maluchy jednej dziewczynie zainteresowanej adopcją.

A co do Dropsa, to chyba ten Serock odpuścimy, Wanda powiedziała żebym sama podjęła decyzję
Czeka na wizytę tej dziecwzyny z Mokotowa ( ma zaraz przyjechać żeby poznać Dropsa) i wtedy jej powiem,że Dropsik jest jej

• Replies 3.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

gdyby się udało te malce ulokować, tyle chętnych domków na Dropsa jest :)
a ich mamusia jaka śliczna, jeju chyba nie trafi do schronu...

Posted

[quote name='enia']gdyby się udało te malce ulokować, tyle chętnych domków na Dropsa jest :)
a ich mamusia jaka śliczna, jeju chyba nie trafi do schronu...[/QUOTE]
Maluszki znajdą domki...Nie mogą trafić do schronu...

Posted (edited)

[quote name='enia']do mojego czerwonego się zmieści, jest duży, i chyba jest u Ritafi..[/QUOTE]

Ten co był u Ritafi jest już u mnie, ale to nie czerwony, tylko ciemnozielony. Może uda mi sie go wysłać w tym tygodniu, jeśli dostanę adres wysyłki. Pisałam na PW, że gdzieś mi się zapodział :oops:

Edit

Wyjaśniło się. To nie jest transporterek enii. Jej był czerwony z napisem, a ja mam ciemnozielony bez napisu. Czyj to transporterek ? Proszę o adres na PW, odeślę.

Edited by elik
Posted

[quote name='enia']do mojego czerwonego się zmieści, jest duży, i chyba jest u Ritafi..[/QUOTE]
[B]
Tylko pamiętajcie, że w jednym z transporterków jechała chora na parwo Negra [/B]( ta którą zawiozła do Krakowa Paula).
I chyba właśnie do Ritafii o ile się nie mylę.
Nie wiem czy da się to odpowiednio zdezynfekować.

Posted

[quote name='Mazowszanka'][B]
Tylko pamiętajcie, że w jednym z transporterków jechała chora na parwo Negra [/B]( ta którą zawiozła do Krakowa Paula).
I chyba właśnie do Ritafii o ile się nie mylę.
Nie wiem czy da się to odpowiednio zdezynfekować.[/QUOTE]
Po parwo do pół roku jest karencja.

Posted

[quote name='elik']Po parwo do pół roku jest karencja.[/QUOTE]

[B]Czyli ten jeden należy wykluczyć.[/B] Ja na nim nakleiłam samoprzylepną karteczkę z numerem telefonu enia.
Ale nie pamiętam jaki to był kolor.

Posted

[quote name='Mazowszanka'][B]Czyli ten jeden należy wykluczyć.[/B] Ja na nim nakleiłam samoprzylepną karteczkę z numerem telefonu enia.
Ale nie pamiętam jaki to był kolor.[/QUOTE]

Coś tu nie gra.
Ja mam na pewno ten od Ritafi, czyli ten po parwo. Ale on nie ma napisów ani karteczek z napisami i na pewno nie jest czerwony, ani szary, jak pisała enia. Jest ziemnozielony lub jak niektórzy określają ten kolor - morski. Przyznac sie bez bicia do kogo należy :) wewnątrz są chyba dwa ręczniki, albo jakieś inne materiały.

Posted

[quote name='elik']Coś tu nie gra.
Ja mam na pewno ten od Ritafi, czyli ten po parwo. Ale on nie ma napisów ani karteczek z napisami i na pewno nie jest czerwony, ani szary, jak pisała enia. Jest ziemnozielony lub jak niektórzy określają ten kolor - morski. Przyznac sie bez bicia do kogo należy :) wewnątrz są chyba dwa ręczniki, albo jakieś inne materiały.[/QUOTE]
może to transporter ewu?

Posted

[quote name='an1a']TRansporter ewu jest fioletowy z szybka na krótszym boku.[/QUOTE]

Czyli ten u mnie też nie należy do ewu.

Posted

[quote name='elik']Po parwo do pół roku jest karencja.[/QUOTE]
Da się kiedyś podawałam środki tylko nie pamiętam w którym miejscu, inaczej weterynarze musieliby zamknąć lecznice ;).

Posted

[quote name='wiosenka']Da się kiedyś podawałam środki tylko nie pamiętam w którym miejscu, inaczej weterynarze musieliby zamknąć lecznice ;).[/QUOTE]
Ma to sens, ale już wiele razy spotkałam sie z takim stwierdzeniem.

Posted (edited)

Bo to prawda, że do 6 miesięcy, ale są też środki dezynfekujące... Potrzebujecie ogłoszeń? Czeka pakiet jak nie to innemu psiakowi przekaże :).

Edited by wiosenka
Posted

Pani zakochała się w Dropsie na maxa, choć Drosik nie pokazał się z anielskiej strony
Gryzł Panią po rękach, skakał

Ja odniosłam super wrażenie, naprawdę dziewczynie zależy na psiaku
No cóż nasz Dropsik ma domek :):)

Odbiór jutro, Pani ma jutro porobić zakupy, wyprawka, kocyki, smyczki, smaczki, podkłady i gotowa przyjechać po gnojka

Posted

[quote name='Atomowka']Pani zakochała się w Dropsie na maxa, choć Drosik nie pokazał się z anielskiej strony
Gryzł Panią po rękach, skakał

Ja odniosłam super wrażenie, naprawdę dziewczynie zależy na psiaku
No cóż nasz Dropsik ma domek :):)

Odbiór jutro, Pani ma jutro porobić zakupy, wyprawka, kocyki, smyczki, smaczki, podkłady i gotowa przyjechać po gnojka[/QUOTE]

Cieszę się :)
Jakby co, to na po-adopcyjną też mogę do niej wpaść - Vitowi spodobała się tam kanapa, nie bardzo chciał z nami wychodzić po wizycie ;)

Posted

[quote name='wiosenka']Komu ogłoszenia przypominam się ;).[/QUOTE]
no właśnie, bo ja mam jedną kandydatkę, jeśli dziewczyny od szczeniaczków nie zechcą ogłoszeń to miałabym prośbę o ogłoszenia dla Lisy ( suka na DT u wandy szostek też z ok. Siedlec) gdyby posżła do domu to odciążyło by ją to bardzo w utrzymaniu.

Posted

[quote name='elik']Coś tu nie gra.
Ja mam na pewno ten od Ritafi, czyli ten po parwo. Ale on nie ma napisów ani karteczek z napisami i na pewno nie jest czerwony, ani szary, jak pisała enia. Jest ziemnozielony lub jak niektórzy określają ten kolor - morski. Przyznac sie bez bicia do kogo należy :) wewnątrz są chyba dwa ręczniki, albo jakieś inne materiały.[/QUOTE]

Opisz proszę te ręczniki, może poznam czy to kontener po Negrze.
Bij zabij nie pamiętam jaki kolor miał kontener w którym wyekspediowałam Negrę.
Może Paula pamięta, bo ona wiozła ją pociągiem z Warszawy do Krakowa.

Posted

[quote name='Mazowszanka']Opisz proszę te ręczniki, może poznam czy to kontener po Negrze.
Bij zabij nie pamiętam jaki kolor miał kontener w którym wyekspediowałam Negrę.
Może Paula pamięta, bo ona wiozła ją pociągiem z Warszawy do Krakowa.[/QUOTE]
Co ślepemu po oczach ???? Wczoraj szukałam karteczki naklejonej na transporterek i nie zauważyłam jej, bo trzymałam transp. za rączkę i zasłaniałam karteczkę, która jest przyklejona w zagłębieniu pod rączką :)
Tak, to jest transporterek, w którym jechała Negra, bo dostałam go od Ritafi. Ale on nie jest czerwony, jak pisała enia, tylko zielony. To mnie zmyliło i może dlatego nie szukałam tej karteczki do skutku. Poza tym transporterek jest na balkonie, a było już ciemno, jak rozpoczęły się poszukiwania transporterka.
Dzisiaj wyekspediuję transporterek do enii.

Posted

[quote name='enia']o, dzięki Elu już w kolorach się pogubiłam,
bo szary na 100% jest też w Krakowie :)[/QUOTE]

Ten, który jest u mnie jest w połowie zielony - dół, a w połowie szary - góra więc może to ten właśnie :)