Atomowka Posted March 14, 2013 Posted March 14, 2013 Ania ja podesłałam te maluchy jednej dziewczynie zainteresowanej adopcją. A co do Dropsa, to chyba ten Serock odpuścimy, Wanda powiedziała żebym sama podjęła decyzję Czeka na wizytę tej dziecwzyny z Mokotowa ( ma zaraz przyjechać żeby poznać Dropsa) i wtedy jej powiem,że Dropsik jest jej Quote
enia Posted March 14, 2013 Posted March 14, 2013 gdyby się udało te malce ulokować, tyle chętnych domków na Dropsa jest :) a ich mamusia jaka śliczna, jeju chyba nie trafi do schronu... Quote
ewu Posted March 14, 2013 Posted March 14, 2013 [quote name='enia']gdyby się udało te malce ulokować, tyle chętnych domków na Dropsa jest :) a ich mamusia jaka śliczna, jeju chyba nie trafi do schronu...[/QUOTE] Maluszki znajdą domki...Nie mogą trafić do schronu... Quote
elik Posted March 14, 2013 Posted March 14, 2013 (edited) [quote name='enia']do mojego czerwonego się zmieści, jest duży, i chyba jest u Ritafi..[/QUOTE] Ten co był u Ritafi jest już u mnie, ale to nie czerwony, tylko ciemnozielony. Może uda mi sie go wysłać w tym tygodniu, jeśli dostanę adres wysyłki. Pisałam na PW, że gdzieś mi się zapodział :oops: Edit Wyjaśniło się. To nie jest transporterek enii. Jej był czerwony z napisem, a ja mam ciemnozielony bez napisu. Czyj to transporterek ? Proszę o adres na PW, odeślę. Edited March 14, 2013 by elik Quote
Mazowszanka13 Posted March 14, 2013 Posted March 14, 2013 [quote name='enia']do mojego czerwonego się zmieści, jest duży, i chyba jest u Ritafi..[/QUOTE] [B] Tylko pamiętajcie, że w jednym z transporterków jechała chora na parwo Negra [/B]( ta którą zawiozła do Krakowa Paula). I chyba właśnie do Ritafii o ile się nie mylę. Nie wiem czy da się to odpowiednio zdezynfekować. Quote
elik Posted March 14, 2013 Posted March 14, 2013 [quote name='Mazowszanka'][B] Tylko pamiętajcie, że w jednym z transporterków jechała chora na parwo Negra [/B]( ta którą zawiozła do Krakowa Paula). I chyba właśnie do Ritafii o ile się nie mylę. Nie wiem czy da się to odpowiednio zdezynfekować.[/QUOTE] Po parwo do pół roku jest karencja. Quote
enia Posted March 14, 2013 Posted March 14, 2013 Mój jeden spory był czerwony z opisanym nr do mnie, drugi mniejszy jasnoszary też z numerem do mnie opisanym mazakiem. Quote
Mazowszanka13 Posted March 14, 2013 Posted March 14, 2013 [quote name='elik']Po parwo do pół roku jest karencja.[/QUOTE] [B]Czyli ten jeden należy wykluczyć.[/B] Ja na nim nakleiłam samoprzylepną karteczkę z numerem telefonu enia. Ale nie pamiętam jaki to był kolor. Quote
elik Posted March 14, 2013 Posted March 14, 2013 [quote name='Mazowszanka'][B]Czyli ten jeden należy wykluczyć.[/B] Ja na nim nakleiłam samoprzylepną karteczkę z numerem telefonu enia. Ale nie pamiętam jaki to był kolor.[/QUOTE] Coś tu nie gra. Ja mam na pewno ten od Ritafi, czyli ten po parwo. Ale on nie ma napisów ani karteczek z napisami i na pewno nie jest czerwony, ani szary, jak pisała enia. Jest ziemnozielony lub jak niektórzy określają ten kolor - morski. Przyznac sie bez bicia do kogo należy :) wewnątrz są chyba dwa ręczniki, albo jakieś inne materiały. Quote
enia Posted March 14, 2013 Posted March 14, 2013 [quote name='elik']Coś tu nie gra. Ja mam na pewno ten od Ritafi, czyli ten po parwo. Ale on nie ma napisów ani karteczek z napisami i na pewno nie jest czerwony, ani szary, jak pisała enia. Jest ziemnozielony lub jak niektórzy określają ten kolor - morski. Przyznac sie bez bicia do kogo należy :) wewnątrz są chyba dwa ręczniki, albo jakieś inne materiały.[/QUOTE] może to transporter ewu? Quote
an1a Posted March 14, 2013 Author Posted March 14, 2013 TRansporter ewu jest fioletowy z szybka na krótszym boku. Quote
elik Posted March 14, 2013 Posted March 14, 2013 [quote name='an1a']TRansporter ewu jest fioletowy z szybka na krótszym boku.[/QUOTE] Czyli ten u mnie też nie należy do ewu. Quote
wiosenka Posted March 14, 2013 Posted March 14, 2013 [quote name='elik']Po parwo do pół roku jest karencja.[/QUOTE] Da się kiedyś podawałam środki tylko nie pamiętam w którym miejscu, inaczej weterynarze musieliby zamknąć lecznice ;). Quote
elik Posted March 14, 2013 Posted March 14, 2013 [quote name='wiosenka']Da się kiedyś podawałam środki tylko nie pamiętam w którym miejscu, inaczej weterynarze musieliby zamknąć lecznice ;).[/QUOTE] Ma to sens, ale już wiele razy spotkałam sie z takim stwierdzeniem. Quote
wiosenka Posted March 14, 2013 Posted March 14, 2013 (edited) Bo to prawda, że do 6 miesięcy, ale są też środki dezynfekujące... Potrzebujecie ogłoszeń? Czeka pakiet jak nie to innemu psiakowi przekaże :). Edited March 14, 2013 by wiosenka Quote
Atomowka Posted March 14, 2013 Posted March 14, 2013 Pani zakochała się w Dropsie na maxa, choć Drosik nie pokazał się z anielskiej strony Gryzł Panią po rękach, skakał Ja odniosłam super wrażenie, naprawdę dziewczynie zależy na psiaku No cóż nasz Dropsik ma domek :):) Odbiór jutro, Pani ma jutro porobić zakupy, wyprawka, kocyki, smyczki, smaczki, podkłady i gotowa przyjechać po gnojka Quote
morisowa Posted March 15, 2013 Posted March 15, 2013 [quote name='Atomowka']Pani zakochała się w Dropsie na maxa, choć Drosik nie pokazał się z anielskiej strony Gryzł Panią po rękach, skakał Ja odniosłam super wrażenie, naprawdę dziewczynie zależy na psiaku No cóż nasz Dropsik ma domek :):) Odbiór jutro, Pani ma jutro porobić zakupy, wyprawka, kocyki, smyczki, smaczki, podkłady i gotowa przyjechać po gnojka[/QUOTE] Cieszę się :) Jakby co, to na po-adopcyjną też mogę do niej wpaść - Vitowi spodobała się tam kanapa, nie bardzo chciał z nami wychodzić po wizycie ;) Quote
enia Posted March 15, 2013 Posted March 15, 2013 [quote name='wiosenka']Komu ogłoszenia przypominam się ;).[/QUOTE] no właśnie, bo ja mam jedną kandydatkę, jeśli dziewczyny od szczeniaczków nie zechcą ogłoszeń to miałabym prośbę o ogłoszenia dla Lisy ( suka na DT u wandy szostek też z ok. Siedlec) gdyby posżła do domu to odciążyło by ją to bardzo w utrzymaniu. Quote
Mazowszanka13 Posted March 15, 2013 Posted March 15, 2013 [quote name='elik']Coś tu nie gra. Ja mam na pewno ten od Ritafi, czyli ten po parwo. Ale on nie ma napisów ani karteczek z napisami i na pewno nie jest czerwony, ani szary, jak pisała enia. Jest ziemnozielony lub jak niektórzy określają ten kolor - morski. Przyznac sie bez bicia do kogo należy :) wewnątrz są chyba dwa ręczniki, albo jakieś inne materiały.[/QUOTE] Opisz proszę te ręczniki, może poznam czy to kontener po Negrze. Bij zabij nie pamiętam jaki kolor miał kontener w którym wyekspediowałam Negrę. Może Paula pamięta, bo ona wiozła ją pociągiem z Warszawy do Krakowa. Quote
elik Posted March 15, 2013 Posted March 15, 2013 [quote name='Mazowszanka']Opisz proszę te ręczniki, może poznam czy to kontener po Negrze. Bij zabij nie pamiętam jaki kolor miał kontener w którym wyekspediowałam Negrę. Może Paula pamięta, bo ona wiozła ją pociągiem z Warszawy do Krakowa.[/QUOTE] Co ślepemu po oczach ???? Wczoraj szukałam karteczki naklejonej na transporterek i nie zauważyłam jej, bo trzymałam transp. za rączkę i zasłaniałam karteczkę, która jest przyklejona w zagłębieniu pod rączką :) Tak, to jest transporterek, w którym jechała Negra, bo dostałam go od Ritafi. Ale on nie jest czerwony, jak pisała enia, tylko zielony. To mnie zmyliło i może dlatego nie szukałam tej karteczki do skutku. Poza tym transporterek jest na balkonie, a było już ciemno, jak rozpoczęły się poszukiwania transporterka. Dzisiaj wyekspediuję transporterek do enii. Quote
enia Posted March 15, 2013 Posted March 15, 2013 o, dzięki Elu już w kolorach się pogubiłam, bo szary na 100% jest też w Krakowie :) Quote
elik Posted March 15, 2013 Posted March 15, 2013 [quote name='enia']o, dzięki Elu już w kolorach się pogubiłam, bo szary na 100% jest też w Krakowie :)[/QUOTE] Ten, który jest u mnie jest w połowie zielony - dół, a w połowie szary - góra więc może to ten właśnie :) Quote
Mazowszanka13 Posted March 15, 2013 Posted March 15, 2013 To już chociaż wiemy, który transporterek trzeba odstawić na pół roku lub zdezynfekować. Quote
Recommended Posts