ewu Posted January 22, 2013 Posted January 22, 2013 [quote name='Makila']Ja nie dam rady odebrać psiaków z Krakowa. Jestem mocno ograniczona jeżeli chodzi o transport.[/QUOTE] Jak się nie da do poroszę Pannę Marple albo Paulę_t albo Wojtusia ale może lucky podrzuci maluszki do Makili. Quote
enia Posted January 22, 2013 Posted January 22, 2013 [quote name='wanda szostek']Eniu myślisz, że ta sunia, która jest u mnie może jechać z tymi dwoma mniejszymi? Ona jest prawie jak basetowy, to już spora sunia. Czipy są wprowadzone do bazy tylko pewnie innej.[/QUOTE] Psy mają być w dwóch kontenerach ( taki wymóg ludzi wiozących) ja mam koci kontener, Ania ma jakiś psi, ale tylko dla szczeniąt. Nie mam pomysłu jak wcisnąć wszystkie 4 psy. Quote
masza44 Posted January 22, 2013 Posted January 22, 2013 Dziewczyny musimy albo pozamieniać psy albo wymyślić plan B co jak ten większy piesek nie będzie mógł być u Makila. Myślę, że bezpieczniej będzie jeśli ktoś weźmie większego oddzielnie a 3 maluchy pojadą do Makila. Ja zaproponowałam, że jeśli Rysia pójdzie dziś na DS to w sobotę mogę przyjąć na próbę większego jakby co, zamienię go z jednym z moich olkuszaków który wtedy poszedłby do Makila, ale jak moje 2 suki źle na niego zareagują ( tolerują zwykle tylko małe szczeniaki) to nie będzie u mnie mógł zostać bo nie mam ich jak izolować przez 10 godzin dziennie jak zostają same w domu. Raz miałam powrót z adopcji suki podrostka i nie chcę tego przeżywać drugi raz bo musiałam ją oddać do PDT bo było w domu nieciekawie. Quote
enia Posted January 22, 2013 Posted January 22, 2013 No właśnie, miały być szczeniaki, a ten chłopaczek jest dorastającym szczeniakiem, ale krzywdy nikomu nie zrobi wiem, że tak nie miało być, ale teraz jak go oddać do schronu???:-( na żywo dopiero się okazało jaki to podrostek. Quote
masza44 Posted January 22, 2013 Posted January 22, 2013 [quote name='enia']No właśnie, miały być szczeniaki, a ten chłopaczek jest dorastającym szczeniakiem, ale krzywdy nikomu nie zrobi wiem, że tak nie miało być, ale teraz jak go oddać do schronu???:-( na żywo dopiero się okazało jaki to podrostek.[/QUOTE] mnie nie o to chodzi że on moim sukom zrobi krzywdę tylko odwrotnie, one są trochę skrzywione psychicznie po przejściach nie potrafię powiedzieć czy nie będą atakować jego, szczeniaki takie 2-3 mce są akceptowane przez nie ale ze starszymi już bywa cięzko...no nic, ja tylko mówię za siebie, żeby była jasność , że jeśli moje suki odrzuca podrostka to niestety zamiana z olkuszakiem nie dojdzie do skutku. Quote
Makila Posted January 22, 2013 Posted January 22, 2013 Zgodziłam się na 3 szczeniaki, które będą razem w klatce (którą zresztą specjalnie z ewu kupiłyśmy dla szczeniaków) a teraz okazuje się, że nie mogą być razem. Nie mam możliwości, żeby je rozdzielić a jak już przyjadą to zostanę sama z problemem. Quote
Mazowszanka13 Posted January 22, 2013 Posted January 22, 2013 [quote name='enia']Psy mają być w dwóch kontenerach ( taki wymóg ludzi wiozących) ja mam koci kontener, Ania ma jakiś psi, ale tylko dla szczeniąt. Nie mam pomysłu jak wcisnąć wszystkie 4 psy.[/QUOTE] Ja mam koci kontener, zamknięcie trochę szwankuje, ale elastyczną linką samochodową można go zabezpieczyć. Ale nie wiem czy tej dwójce co jest u mnie nie będzie za ciasno. Czyli dla moich przydałby się jeszcze jeden. Quote
enia Posted January 22, 2013 Posted January 22, 2013 [quote name='an1a']Będę przemywać. Beżowa zaczęła wychodzić i trochę się merda, ale nic nie można do niej mówić, bo od razu ucieka :evil_lol: Ciekawie zachowuje się na dworze, bo jest dużo weselsza i szuka kontaktu. W domu ucieka. Dzisiaj przy jedzeniu było już spokojniej. Muszę kupić jakieś posłanie dla nich, bo po kilku dniach obgryzania kartonu będą miały nadmiar celulozy. [B]Rozmawiałam jeszcze wczoraj z Kirą - czarna suczka została dobrze przyjęta w przedszkolu i od razu wszystkie zaczęły się bawić[/B].[/QUOTE] Przeoczyłam ten wpis, Aniu a jakby dziewczyny jakieś zdjęcia przy okazji zrobiły to pokażesz nam tu? a mała jak, nie tęskni? ma apetyt? :) Mazowszanko jakbyś mi te szelki pożyczyła, dla chłopaczka ( jeśli w ogóle pojedzie, bo widzę, że dziewczyny niezdecydowane, ja nie mam pomysłu co z nim w takim razie zrobić) Ja mam koci kontener, Ania ma psi ( nie wiem jakiej wielkości ale 3 szczeniaki wejdą?) Ty masz koci, a ja mam pozwolenie na 2 transportery w samochodzie, bo jadą w nim jeszcze ludzie i koty. Jestem w kropce. Chyba, że ktoś ma inny transport. Quote
an1a Posted January 22, 2013 Author Posted January 22, 2013 Mazowszanka, ja mam jeszcze inny numer chipu konczacy sie na 9040. Muszę sprawdzic u weta. Quote
an1a Posted January 22, 2013 Author Posted January 22, 2013 Zalezy jakiej wielkosci, takie jak te zmechacone wejda. Wielkosci bezowej juz nie. Mala juz sie przestawila na tamto towarzystwo :) tak samo jak nasza. Bawia sie razem. Ta mala to straszny przytulak i spioch, bezowa nawet spi na raty, a ona byle na kolana i spac. Zdjecia oczywiscie beda :) Quote
ewu Posted January 22, 2013 Posted January 22, 2013 [B]Dziewczyny proszę o dokładny wykaz , które malce trzeba zaszczepić i odrobaczyć. Ja się pogubiłam we wpisach na wątku ,muszę wiedzieć a nie mam teraz czasu dokładnie czytać. Eni i Wando , Wy wiecie pewnie najlepiej:)[/B] Quote
Mazowszanka13 Posted January 22, 2013 Posted January 22, 2013 [quote name='an1a']Mazowszanka, ja mam jeszcze inny numer chipu konczacy sie na 9040. Muszę sprawdzic u weta.[/QUOTE] Mówisz o chipie w książeczce, ciekawe co znajdziesz w psie :cool3: Numer czipa jest wklejony na formularz zgłoszeniowy bazy danych Safe-Animal, więc nie wiem czy te czipy są wpisane do innej bazy. Quote
Mazowszanka13 Posted January 22, 2013 Posted January 22, 2013 [quote name='ewu'][B]Dziewczyny proszę o dokładny wykaz , które malce trzeba zaszczepić i odrobaczyć. Ja się pogubiłam we wpisach na wątku ,muszę wiedzieć a nie mam teraz czasu dokładnie czytać. Eni i Wando , Wy wiecie pewnie najlepiej:)[/B][/QUOTE] Moje dwie: [B]KOKO/Kora [/B]( prawie jamnik)-odrobaczona, zaszczepiona na wściekliznę i raz na wirusówki, które trzeba doszczepić w przyszłym tygodniu. [B]KIKI[/B] (zmechacona vel karakuł, siostra dwóch najmniejszych suczek)- nie wiadomo, bo ma nie swoją książeczkę. Trzeba dojść czyją. Prawdopodobne, że tak jak wyżej. Quote
enia Posted January 22, 2013 Posted January 22, 2013 Nie wiem o co chodzi z chipami, ale jesli dojdziemy kto jest kto to zawsze można pocztą książeczki przekazać czy wymienić, szczepienia to chyba wszystkie miały, przynajmniej tak jest w książeczkach.Mówili że wszystkie są odrobaczone. Psy nie miały imion, ani numerów sama nie wiem jak schronisko je posegregowało.Jak będą wszystkie w DT to możemy do tej bazy je wpisać, a potem DS zmieni adres i dane na swój. Quote
wanda szostek Posted January 22, 2013 Posted January 22, 2013 [quote name='Mazowszanka']Koko ma wpisaną datę urodzenia pazdziernik, a w książeczce niepasującej do Kiki jest wpisany wrzesień i maść tricolor.[/QUOTE] Czyli między nami jest pewnie zamiana książeczek. Czarna sunia u mnie ma więcej jak trzy miesiące Quote
Mazowszanka13 Posted January 22, 2013 Posted January 22, 2013 [quote name='wanda szostek']Czyli między nami jest pewnie zamiana książeczek. Czarna sunia u mnie ma więcej jak trzy miesiące[/QUOTE] Trzeba to posprawdzać, bo nie wiem czy mam wysłać w podróż tę wolną książeczkę . To znaczy nie wiem czy jej właścicielka też jedzie do Krakowa. To może sprawdz jakiego czipa ma ta sunia u Ciebie. Quote
an1a Posted January 22, 2013 Author Posted January 22, 2013 Miałam dzisiaj mały bunt przedszkola. Zostałam w domu i nie było mowy o siedzeniu w klatce. Beżowa zrobiła koncert w sumie... 3- godzinny. Przy okazji, mam do sprzedania legowisko Chaba nr 2 z poduchą, jest na ostatnim zdjęciu. Nowe, dzisiaj prane, bo był mały kataklizm w kennelu. Mogę je przekazać na bazarek, tylko komu? Quote
wanda szostek Posted January 22, 2013 Posted January 22, 2013 (edited) [quote name='an1a']Mogła być nawet największa w miocie, mają ze sobą zbyt wiele wspólnego, ta niespotykana sierść :)[/QUOTE] A ja dzisiaj na spacerze przyjrzałam się Zuzi zmalezionej w reklamówce w śmietniku. Nie wiem czy Zuzia z wątku Odłowione psiaki...też nie jest czwartą siostrzyczką maluszków. Siersc i chyba mordka jest identyczna jak u nich. Edited January 22, 2013 by wanda szostek Quote
an1a Posted January 22, 2013 Author Posted January 22, 2013 To kolejna siostra się znalazła? Obstawiałam, że ochrypnie, ale niestety :evil_lol: Quote
M&S Posted January 22, 2013 Posted January 22, 2013 [quote name='an1a'] Obstawiałam, że ochrypnie, ale niestety :evil_lol:[/QUOTE] Chyba próżne nadzieje:razz: Quote
wanda szostek Posted January 22, 2013 Posted January 22, 2013 [quote name='wanda szostek']Sprawdziłam u siebie. Formularz zgłoszenia Kiki jest u mnie, ale książeczka jest na pewno pomylona bo moja czarna ma więcej jak trzy miesiące. Proszę więc sprawdzić czy daty urodzeń miej więcej się pokrywają, czy książeczki są dobrze dobrane i wpisy pasują.[/QUOTE] Powtarzam Książeczka czarnej suni, która jest u mnie ma czip Kiki a więc jest zamiana książeczek Quote
wanda szostek Posted January 22, 2013 Posted January 22, 2013 [quote name='an1a']To kolejna siostra się znalazła? Obstawiałam, że ochrypnie, ale niestety :evil_lol:[/QUOTE] Tak to Zuzia z naszego osiedlowego śmietnika, którą uratowała sąsiadka. Na początku chciała ją oddać, ale teraz juz chyba nie. To żywa i rezolutna sunia Quote
Mazowszanka13 Posted January 22, 2013 Posted January 22, 2013 [quote name='wanda szostek']Powtarzam Książeczka czarnej suni, która jest u mnie ma czip Kiki a więc jest zamiana książeczek[/QUOTE] To ta książeczka pojedzie do Krakowa za KIKĄ. A co mam zrobić ze swoją ? Kierunek Kraków czy Siedlce, bo już się pogubiłam. Quote
Recommended Posts