Mazowszanka13 Posted January 21, 2013 Posted January 21, 2013 [quote name='an1a']Jak dla mnie to ta zmechacona jest trzecią siostrą... Wyglądają identycznie, a te też mają więcej niż 8 tyg., zęby im się już rozeszły.[/QUOTE] Wiesz co, też tak pomyślałam. Bo ta sierść taka charakterystyczna. Uszka ma jak karakuły. I ciekawy wykrój oczu. Quote
an1a Posted January 21, 2013 Author Posted January 21, 2013 Nie wiem jak reszta, ale nasza ma nawet wąsy zmierzwione. Mogą być w podobnym wieku, tylko różnej wielkości. Quote
Mazowszanka13 Posted January 21, 2013 Posted January 21, 2013 [quote name='an1a']Nie wiem jak reszta, ale nasza ma nawet wąsy zmierzwione. Mogą być w podobnym wieku, tylko różnej wielkości.[/QUOTE] Wasy obejrzę już jutro, ale chyba też jakieś dziwne. Quote
an1a Posted January 21, 2013 Author Posted January 21, 2013 Jak wygląda jak UFO, to na bank siostra :evil_lol: Quote
Mazowszanka13 Posted January 21, 2013 Posted January 21, 2013 [quote name='an1a']Jak wygląda jak UFO, to na bank siostra :evil_lol:[/QUOTE] Haha!! To musi być siostra ! Quote
an1a Posted January 21, 2013 Author Posted January 21, 2013 Wiedziałam, że padną prędzej czy później [IMG]http://i508.photobucket.com/albums/s323/an1a1987/Ostrow%20Maz%20szczeniaki/DSC_0091_zps2747e943.jpg[/IMG] Quote
wanda szostek Posted January 21, 2013 Posted January 21, 2013 [quote name='an1a']Jak dla mnie to ta zmechacona jest trzecią siostrą... Wyglądają identycznie, a te też mają więcej niż 8 tyg., zęby im się już rozeszły.[/QUOTE] Też tak myślałam, bo i odłowione w jednym miejscu. Tylko ona wydaje mi się sporo większa. Quote
an1a Posted January 21, 2013 Author Posted January 21, 2013 Mogła być nawet największa w miocie, mają ze sobą zbyt wiele wspólnego, ta niespotykana sierść :) Quote
wanda szostek Posted January 21, 2013 Posted January 21, 2013 Przypominam, że podpalana i czarna też są zaczipowane i u mnie zostały dokumenty Quote
enia Posted January 22, 2013 Posted January 22, 2013 [quote name='an1a']Wiedziałam, że padną prędzej czy później [IMG]http://i508.photobucket.com/albums/s323/an1a1987/Ostrow Maz szczeniaki/DSC_0091_zps2747e943.jpg[/IMG][/QUOTE] ale fajnie mają, a jak Twoje psy na nie? Ania, możemy jakoś odebrać kontenerek ewu? Quote
an1a Posted January 22, 2013 Author Posted January 22, 2013 Reagują poprawnie, na razie najlepiej z dwoma na raz czuje się nasz zewnętrzny Maks-wiejski burek, zabrany z drogi ;) Z pozostałymi powoli zapoznajemy, bo długo nie mieliśmy żadnych tymczasów i są trochę zaskoczone. Pracuję na ursynowie, mogę go przywieźć. Quote
malagos Posted January 22, 2013 Posted January 22, 2013 O mamusiu, to macie wesoło z tą młodzieżą :) Ale nie zazdroszczę, wolałabym dwie stare sunie niż 1 szczeniaka. Quote
Mazowszanka13 Posted January 22, 2013 Posted January 22, 2013 [quote name='malagos']O mamusiu, to macie wesoło z tą młodzieżą :) Ale nie zazdroszczę, wolałabym dwie stare sunie niż 1 szczeniaka.[/QUOTE] Ja też :evil_lol: KIKI coraz bardziej otwiera się. Po raz pierwszy pokazała mi dzisiaj brzuszek i próbowała podgryzać palce. Jej koleżanka się nie przejmuje i gryzie na całego. Quote
enia Posted January 22, 2013 Posted January 22, 2013 [quote name='an1a']Reagują poprawnie, na razie najlepiej z dwoma na raz czuje się nasz zewnętrzny Maks-wiejski burek, zabrany z drogi ;) Z pozostałymi powoli zapoznajemy, bo długo nie mieliśmy żadnych tymczasów i są trochę zaskoczone. [B]Pracuję na ursynowie, mogę go przywieźć.[/B][/QUOTE] Pasuje mi. Potrzebny jeszcze jeden kontener( ja mam tylko koci), mamy 4 psy do przewiezienia, 3 sunie mogą chyba być w jednym, a piesek jamnikowo-basetowy musi być sam, żeby się nie podusiło nam towarzystwo.To 5 godzin, więc komfort muszą mieć jako taki. Kto ma jeszcze jakiś większy kontener dla psa? Z Forum Miau jest transport tylko do Katowic, ale znalazłyśmy osobę z Krakowa co pojedzie po psy do Katowic i przywiezie do Krakowa, niestety trzeba zwrócić za benzynę. Dziewczyny krakowianki dostaniecie numer telefonu i musicie się umawiać na odbiór. Quote
Mazowszanka13 Posted January 22, 2013 Posted January 22, 2013 [SIZE=3][B][COLOR=#ff0000]UWAGA!!!![/COLOR][/B][/SIZE] Sunie mają pomylone książeczki !!! Byłam z nimi dzisiaj u weta i mam takie wiadomości: [SIZE=3][B]1) KOKO (Kora)[/B][/SIZE] ta jamnikowata ma swoją książeczkę. To znaczy jej czip odpowiada temu w książeczce. Czip nie jest wprowadzony do bazy danych Safe Animal. Najlepiej jak zrobi to dt jak będzie wiadomy ds (ograniczone zaufanie do ds-u) lub wcześniej (dane można zmienić). Bez wpisu czip jest bez sensu. Jest zaszczepiona na wściekliznę i wirusówki. [B]Wirusówki trzeba doszczepić w przyszłym tygodniu.[/B] W Warszawie kosztuje to ok.50 zł. Może w Krakowie taniej. Jest wpisane też odrobaczanie ( w kale nic się nie rusza) oraz odpchlanie ( nie drapią się), więc to chyba prawda. [SIZE=3][B]2) KIKI[/B] [/SIZE](sfilcowana) ma czip: [SIZE=4][B]939000010308969[/B], [/SIZE]który nie odpowiada temu w książeczce:[B]939000010308976[/B] Szczepienia jak wyżej. [B]an1a[/B] sprawdz, proszę czy masz taką książeczkę. Jeżeli tak to przekaż ją eni lub mnie (mieszkam na Ursynowie) Warto też sprawdzić pozostałe czipy, bo być może suczki mają nie swoje książeczki. Przy wprowadzaniu danych do bazy może powstać niezły galimatias. Quote
wanda szostek Posted January 22, 2013 Posted January 22, 2013 [quote name='enia']Pasuje mi. Potrzebny jeszcze jeden kontener( ja mam tylko koci), mamy 4 psy do przewiezienia, 3 sunie mogą chyba być w jednym, a piesek jamnikowo-basetowy musi być sam, żeby się nie podusiło nam towarzystwo.To 5 godzin, więc komfort muszą mieć jako taki. Kto ma jeszcze jakiś większy kontener dla psa? Z Forum Miau jest transport tylko do Katowic, ale znalazłyśmy osobę z Krakowa co pojedzie po psy do Katowic i przywiezie do Krakowa, niestety trzeba zwrócić za benzynę. Dziewczyny krakowianki dostaniecie numer telefonu i musicie się umawiać na odbiór.[/QUOTE] Eniu myślisz, że ta sunia, która jest u mnie może jechać z tymi dwoma mniejszymi? Ona jest prawie jak basetowy, to już spora sunia. Czipy są wprowadzone do bazy tylko pewnie innej. Quote
wanda szostek Posted January 22, 2013 Posted January 22, 2013 An1a Ty sprawdź tylko bężową. Bałagan może być chyba tylko wśród tej gromady, która do mnie przyjechała. Quote
wanda szostek Posted January 22, 2013 Posted January 22, 2013 Sprawdziłam u siebie. Formularz zgłoszenia Kiki jest u mnie, ale książeczka jest na pewno pomylona bo moja czarna ma więcej jak trzy miesiące. Proszę więc sprawdzić czy daty urodzeń miej więcej się pokrywają, czy książeczki są dobrze dobrane i wpisy pasują. Quote
Mazowszanka13 Posted January 22, 2013 Posted January 22, 2013 [quote name='wanda szostek']Sprawdziłam u siebie. Formularz zgłoszenia Kiki jest u mnie, ale książeczka jest na pewno pomylona bo moja czarna ma więcej jak trzy miesiące. Proszę więc sprawdzić czy daty urodzeń miej więcej się pokrywają, czy książeczki są dobrze dobrane i wpisy pasują.[/QUOTE] Koko ma wpisaną datę urodzenia pazdziernik, a w książeczce niepasującej do Kiki jest wpisany wrzesień i maść tricolor. Quote
Mazowszanka13 Posted January 22, 2013 Posted January 22, 2013 I jeszcze dwa: [IMG]http://img41.imageshack.us/img41/4665/001ejyo.jpg[/IMG] [IMG]http://img716.imageshack.us/img716/9803/002ymvq.jpg[/IMG] A tu walka. Quote
Makila Posted January 22, 2013 Posted January 22, 2013 [quote name='enia']Pasuje mi. Potrzebny jeszcze jeden kontener( ja mam tylko koci), mamy 4 psy do przewiezienia, 3 sunie mogą chyba być w jednym, a piesek jamnikowo-basetowy musi być sam, żeby się nie podusiło nam towarzystwo.To 5 godzin, więc komfort muszą mieć jako taki. Kto ma jeszcze jakiś większy kontener dla psa? Z Forum Miau jest transport tylko do Katowic, ale znalazłyśmy osobę z Krakowa co pojedzie po psy do Katowic i przywiezie do Krakowa, niestety trzeba zwrócić za benzynę. Dziewczyny krakowianki dostaniecie numer telefonu i musicie się umawiać na odbiór.[/QUOTE] Ja nie dam rady odebrać psiaków z Krakowa. Jestem mocno ograniczona jeżeli chodzi o transport. Quote
enia Posted January 22, 2013 Posted January 22, 2013 (edited) [quote name='Makila']Ja nie dam rady odebrać psiaków z Krakowa. Jestem mocno ograniczona jeżeli chodzi o transport.[/QUOTE] to może jakoś z lucky123 się dogadasz? ja jestem w Warszawie nie mam jak pomóc w Krakowie....i tak cudem ten transport się znalazł ... Mazowszanko fajne zdjęcia, ja osobiście lubie patrzeć jak psiakom się wiedzie, zwłaszcza takim za schroniska...i to bardzo kiepskiego schroniska.. całkiem możliwe, że długoogonka jest siostrą tych dwóch poczochranych, te same uszka i pyszczadełka :) i wąsiki skręcone... nie wiem o co chodzi z książeczkami, dostałam to przekazałam....okazało się, że źle dopasowane, może uda się to jakoś wyjaśnić. Edited January 22, 2013 by enia dopisanie Quote
Recommended Posts