Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kochani, dzieki za takie zaangażowanie. Założycielka wątku ma bardzo ograniczony dostęp do internetu. Spokojnie, wiem, że dom tymczasowy jest już umówiony. Ja z mężem zaofiarowałam się, że będziemy sunieczce zapewniać karmę przez cały czas pobytu w DT. Bazarkami zarabiamy na transport i ewentualne konsultacje weterynaryjne. Pomalutku ogarniamy temat. Mnóstwo ludzi dobrej woli chce nam pomóc i chwała Im za to, tylko plizzz troszeczkę czasu nam potrzeba :loveu:

• Replies 717
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

Witam kochani.
Przepraszam, że dopiero teraz - wcześniej nie miałam dostępu do internetu.

Otóż:
Jest DT, ba! nawet BDT, z doświadczeniem-w Inowrocławiu.
Największym problemem aktualnie jest weterynarz. Sunia ma zmiany skórne - prawdopodobnie uczulenie, jednak bez diagnostyki, niczego nie możemy wykluczyć. Potrzebna jest profesjonalna diagnostyka skóry oraz ocena stanu uszu.
Szacunkowy koszt na "wstęp" to ok. 250zł + koszta leczenia.
Leczenie w ciemno niestety kończy się źle - chciałabym tego uniknąć.

Kolejną sprawą jest behawiorysta.
Niestety sunia, może okazać się trudna i Dom Tymczasowy, może sobie nie poradzić, bez pomocy specjalisty.
Musi być zabezpieczona również pod tym względem... Wykluczam opcję powrotu Lubej do schroniska.
Tutaj - kwota jest bardzo zależna od skali problemu i dostępnych behawiorystów. Aktualnie orientuję się, kto jest dostępny w rejonie Inowrocławia i kto, jako doświadczony behawiorysta - mógłby służyć pomocą.
Orientacyjnie, koszt jednego spotkania z behawiorystą szacuje się od 50zł wzwyż + dojazd.
Należy liczyć minimum 5 spotkań.

Może również się okazać, że DT będzie w stanie zapanować nad suczką.

Skontaktuję się z odpowiednim behawiorystą, przedstawię sytuację i wtedy umieszczę szacunkowy koszt tutaj i na FB.

Dziękuję wszystkim!

Edited by Karilka
Posted

Wy podrzucajcie, a my działamy na fb. Wydarzenie nabrało rozmachu co mnie cieszy ;) Oby przed Lubą było już tylko lepsze życie na które zasłużyła jak każdy zwierzak <3
Jakby ktoś kiedyś potrzebował czasem wydarzenia to oczywiście się polecam. Nie zawsze mam czas przez pracę, jednak staram się coś zorganizować. Można pisać albo tu, albo na fb ( założyciel wydarzenia Lubej ) ;)

Posted

[quote name='izabelka_70']miałam Otto u siebie, wyglądał jak synuś Luby z zachowania też, a teraz ma cudowny domek w Poznaniu :) warto dać dziewczynie szansę[/QUOTE]

Pewnie, ze warto.....:)

Posted

Witam wieczorowo wszystkich na wątku. Lubinkę witam i tulę codziennie w schronisku, więc tu mogę jej tylko kibicować :)

Dziewczynkę zawiozę razem z Karilką w piątek, jeśli wszystko dobrze pójdzie- pewność 98% :) Na benzynę wydam około 160 zł w obie strony, biorąc pod uwagę warunki zimowe (moje auto nie pali dużo- zimą około 8 l na 100 km). Pieniążki na benzynę są. Składkowe od niezawodnych wolontariuszek i nie tylko :)

Posted

W czwartek będe prala i oglądala dziunie. Trzymajcie kciuki, za pomyślny start w Nowe Życie. To bedzie jej pierwsza noc w cieple. Z ludzmi.

Na facebooku udostępnione jest konto FDZ ANIMALIA - bardzo dziękuje niezawodnej Supergodze. Jeżeli ktoś ma ochote wspomóc Lubą - może słać pieniazki na konto Fundacji. Koniecznie z dopiskiem 'dla Lubej'.

Dziękuje, ze jesteście z Lubą!

Posted

Pranie się szykuje??? Hi hi może jakąś "perfumę" jeszcze zaaplikujesz dziewczynce :evil_lol:. Fajnie, będzie czysta i gładka , nie zostanie śladu z Kopciuszka :lol:. Tylko uważajcie, żeby nam się gwiazdeczka nie przeziębiła

Posted

A może uda się namówić Ayię:lol:, żeby obfociła dziewczynkę przed wyjazdem, może, Karilka poproś o pomoc nadworną fotografkę :multi:, zrobić before i after, przy czym after to już w przyszłości z nowego domku kiedyś zaniedługo:multi:

Posted

ja też składam protest :evil_lol: Iwan jest cud miód i orzeszki :evil_lol:
Z chęcią zrobię jej zdjęcia jak wyjście ze schronu, powiedz tylko gdzie i kiedy ( ja pracuje do 15 :roll:)

Posted

[quote name='Karilka']No przecież pisałam, dokładnie jak wygląda. A tu jakieś sprzeciwy... Phi.
Chyba wiem z kim śpie, nie? :D[/QUOTE]

Wiem, ze miłość jest slepa, ale żeby aż tak??? Iwanos Grandos w całej okazalości:

[IMG]http://images48.fotosik.pl/126/c6b2733d0f174307.jpg[/IMG]