Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

chomik (tak tusie niestety nazywamy z tżem ;)) czuje się dobrze, wczoraj już zamachał ogonkiem, ale nie chciał robić siku; zrobił dziś rano i dawaj na spacer, ale ponieważ jest bardzo zimno to wzięłam ja pod pachę i zaniosłam do domu; była niepocieszona...
ma śliczne ubranko pooperacyjne, taki smieszny trykot rodem z sali gimnastycznej :evil_lol:
jak ja sterylizowałam swoje suki to były zwykłe nieealastyczne, najszęściej zielone ubranka, a teraz takie cuda, nie wspomnę o kolorowych kołnierzach ;)

mała ma wyczyszczone zęby, udało się to zrobić za jedyne 30 zł plus 20 za ubranko; nie wiem dokładnie ile w końcu sterylizacja, ale zakładam, że tak jak było uzgadniane czyli 180 zł;
żadnego zęba nie trzeba było wyrywać, ale te z przodu sie ruszają; zacznę jej przemywać meridolem - powinno pomóc;

przyszły wpłaty:

[B]30,00 - ania shirley
10,00 - katarzyna09[/B]

bardzo dziękujemy za pomoc :loveu:

zaraz napiszę do moda, żeby przepisał na mnie drugi, trzeci i czwarty post wątku - będę w nich mogła umieszczać wszelkie aktualne informacje i rozliczenia; w drugim poście i tak jest skopiowany mój wpis, a w trzecim i czwartym nie ma żadnych treści, więc elzie nie powinno to zrobić różnicy;

Edited by kakadu
Posted (edited)

mam jedno zdjęcie bo jej nie chciałam wczoraj męczyć:

[IMG]http://i49.tinypic.com/14av8eq.jpg[/IMG]

chomik zjadł dzis rano garstkę rozdrobnionej piersi z kurczaka :)
na puszeczkę się wypiął ;)

Edited by kakadu
Posted

:thumbs::iloveyou::iloveyou:kakaduniu wreszcie was odwiedzam z radoscia wielka, sciskam ogromnie za Tusinkowe zdrowenko i za cale stadeczko :iloveyou::bye:poprosze o num konta , grosikiem wespre panieneczke sliczna

Posted

nie ewuniu; przepraszam, ale od ciebie nie wezmę ani grosza; wiem jaką ciężką masz sytuację i po nocach bym nie spała; jeśli chcesz pomóc to wpadaj na wątek, a jak zrobię bazarek to pomożesz w podrzucaniu - to będzie naprawdę bardzo dużo; nie gniewaj sie na mnie;

Posted

:oops::oops:kakaduniu moja ja teraz mam lepsza prace kochana :buzi::iloveyou:od grudnia juz mam wieksze pieniazki, za ktore mozna godnie robic zakupki [IMG]http://supergify.pl/images/stories/yrafy/jee/1110.gif[/IMG]dziadyga jezdem zdrowotna ale narazie ie trzyamm mocno i zaciskam zeby:loveu:dziekuje kochana i choc ociupenke musze musze musze , bo spokoju nie dam tobie ciociu:loveu:

Posted

chciałam powiedzieć, że uległam i wysłałam cioci gonzalesowej nr rachunku; i tylko dodam na swoje usprawiedliwienie, że ona tu tak ładnie napisała, a na pw to mi taki elaborat strzeliła z groźbami (na szczęście nie karalnymi ;)), ze wyjścia nie miałam po prostu :roll:

ciocia - dziękuję bardzo w imieniu chomiczka :loveu::loveu::loveu:

Posted

kakaduniu polecialo 16 zlociszkow:ylsuper::iloveyou::bye:ale poczta ciociuniu,wiec moze isc do 3 dni
sciskuniam ogromnie:buzi:malizne i braciszkowo cudne

Posted

Bardzo się cieszę, że wszystko dobrze.
Uwielbiam zdjęcia suniek w kubraczkach po sterylkach, może to trochę nienormalne ale lubię ten widok:-)
A co z tymi ząbkami, one przestaną się ruszać, czy będą się ruszały tylko nie będzie to przeszkadzało Tusi? Nie znam się na tym zupełnie.

Posted

[quote name='ewa gonzales']kakaduniu polecialo 16 zlociszkow:ylsuper::iloveyou::bye:ale poczta ciociuniu,wiec moze isc do 3 dni
sciskuniam ogromnie:buzi:malizne i braciszkowo cudne[/QUOTE]

:buzi:ciocia dziękuję w imieniu chomiczka :loveu:

[quote name='Awit']Bardzo się cieszę, że wszystko dobrze.
Uwielbiam zdjęcia suniek w kubraczkach po sterylkach, może to trochę nienormalne ale lubię ten widok:-)
A co z tymi ząbkami, one przestaną się ruszać, czy będą się ruszały tylko nie będzie to przeszkadzało Tusi? Nie znam się na tym zupełnie.[/QUOTE]

pani doktor powiedziała, że nie usuwała tych ząbków, bo jest szansa, że pomoże czyszczenie;
i chwała bogu bo tusia byłaby nie tylko kulawa, ale jeszcze szczerbata; moja kolusia też miała słabe, chwiejące się ząbki, a po czyszczeniu i systematycznym smarowaniu meridolem sie ustabilizowały, więc może i tu się uda...

kubraczek się wczoraj obsunął na chomikowy tyłeczek i nie dało się zrobić nic, żeby go odpowiednio zasznurować; tusia nie mogła się załatwić, do tego ta złamana nóżka się zaplątała w nogawkę, więc rozebrałam ją z niego i założyłam kołnierz po moim świętej pamięci rysiu; pasuje jak ulał, jest lekki, więc mała zasuwa w nim aż miło, a do brzucha sie nie dostanie;

teraz wygląda tak:

[IMG]http://i46.tinypic.com/2zyz8cz.jpg[/IMG]

czy spodoba się w tej wersji cioci awitt? :)

Posted

kurczę, tak patrze na to zdjęcie i zaczęłam się zastanawiać, czy tusia nie ma chorych oczek...
czasem na zdjęciu, przy błysku flesza wychodzi cos, czego nie widać na codzień;
tak było z jaskrą u frodzia; no nic, oczami zajmiemy się w następnej kolejności... :roll:

Posted

Zgadzam się mała ma dużo szczęścia że tak trafiła.Mój york miał straszny kamień, pomagało czyszczenie ale nie na długo czyściłam jej zęby ale efekt nie był zadowalający od kiedy używam stoma żel mała ma piękne ząbki.

Posted

co mogę o swoich "ręcach" powiedzieć to chyba tylko tyle, że mam dobre chęci; niestety z doświadczenia wiem, że nie zawsze wszystko wychodzi jak trzeba; w każdym razie będę się bardzo starać; czuję, że spoczywa na mnie wielka odpowiedzialność za tego małego chomika;

Posted

Ona jest taka śliczna, na każdym zdjęciu wygląda ładnie.Tylko podejść i wyprzytulać ją. Mam nadzieję, że ząbki przestana się ruszać ioby z tymi oczkami nic złego się nie działo.

Posted

a tu cię zaskoczę; tusia niezbyt lubi sie przytulac w takim sensie jak na przykład moje psy, ze daja sie całować po główkach i robic baranki; ona zawsze odwraca głowę; może jest nieśmiała, może nie lubi sie spoufalać z byle kim; ale z drugiej strony jest do przytulania stworzona - mięciutka, cieplutka, tłuściutka :)
jak mój tż ją podniósł to powiedział "o rany jaka ona jest miękka!" i to jest faktycznie pierwsza myśl jak sie ją dotknie :)

Posted

W kołnierzyku też jest cudna:-) tylko jej pewnie mniej wygodnie, bo łepeczek unieruchomiony częściowo.
Kakadu czy zobaczyłaś zaćmę w oczkach?
Czyli wizyta u okulisty się szykuje.....

Co do całowania i tulenia, to mam taką myśl, że Tusia nie znała tego i nie jest przyzwyczajona:-)
Nie każdy całuje psa, niektórzy tylko głaszczą......
Pomalutku pomalutku i za kilka tygodni wycałujesz całą główkę z każdej strony i części ciałka:-)