Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Postaram się chociaz jakiś bazarek dla małej zrobić niestety gotówką nie wspomogę bo już od ponad roku jedziemy tylko na jednej pensji i zaczyna się u nas robić krucho :roll:
Nie mówię tylko kiedy....postaram się jak najszybciej znaleźć kogoś kto dla niej zasponsoruje jakieś fanty;)

Posted

tusia bryka jak tygrysek i jako jedyna nie ma biegunki...
zrobiła za to wczoraj dwie kupy w domu ;)
tym bardziej cieszę się, że nic nie złapała :evil_lol:
onka vega w nocy z soboty na niedzielę zapaskudziła nam czarnymi kałużami całą podłogę w jadalni i jest na antybiotykach; ika i frodzio kupczą bardzo luźno, ale na jasno, więc póki co nie robię paniki; jestem w stałym kontakcie z lekarzem - jakby co, zapsztalam do niego bez zbędnej zwłoki;
pani doktor mówi, że to jakaś infekcja bakteryjna, bo antybiotyki vedze pomogły z miejsca; poza luźnymi kupami psy sa superwesołe i mają wilczy apetyt, dlatego ja nie robię w gacie póki co;

Posted (edited)

[quote name='kakadu']kto powiedział, że ja patrzę złym wzrokiem???
jeezu, co ty wymyślasz inka?[/QUOTE]
Kakaduś, ja nie wymyślam, tylko tak se plotę trzy po trzy... Przepraszam... :(

Przecież wiem, że złym wzrokiem nie paczasz, więc od paczania Twojego nic jej nie grozi :loveu: - to miało być pocieszenie... :oops:
Głaski dla Ciebie były dodane, żebyś się nie martwiła...

[quote name='Ghanima']hihihih, jak znam inkę.33 to zaraz cos wymysli [IMG]http://www.dogomania.pl/forum/images/smilies/icon_smile.gif[/IMG])))[/QUOTE]
[quote name='edek']No to czekamy na Ciotkę [IMG]http://www.dogomania.pl/forum/images/smilies/evil_lol.gif[/IMG][/QUOTE]
Ja już wolę nic nie mówić, bo znowu niechcący zrobię kakadu jakąś przykrość... :shake:

Edited by inka33
Posted

[quote name='danusiadanusia']zapisuję wątek:) muszę poczytać:) edek:):) dziękuję Ci za link Tusi:):):)[/QUOTE]

Witaj :) fajnie, ze zajrzałaś :)

Posted

[quote name='inka33']

Ja już wolę nic nie mówić, bo znowu niechcący zrobię kakadu jakąś przykrość... :shake:[/QUOTE]

Ciotka ja się nie zgadzam :mad: bez Ciebie będzie smutno :placz:

Posted (edited)

inka, o moim nierobieniu w gacie możesz fantazjować do woli :evil_lol:
a jeśli chodzi o kwestię opieki, to już jestem przewrażliwiona po prostu;
boję się, żeby czegoś źle nie zrobić i wszelkie sugestie (łącznie ze złym paczeniem) odbieram jak nóż w plecy... wybacz...

co do prognoz, radości i nadziei, że tusia nie złapała tego cholerstwa to niestety muszę powiedzieć, że sie przeliczyłam...
wczoraj po powrocie do domu wszystko (łącznie ze świeżo wypranym legowiskiem vegi :placz:) było dokumentnie obkupczone :-(
posprzątaliśmy szybko i pojechaliśmy do weta; tusia dostała dwa zastrzyki i 2 tabletki antybiotyku na dziś i na jutro;
pani doktor potraktowała nas ulgowo ze względu na, jak to nazwała, "epidemię w domu" i zapłaciliśmy tylko 25,00 zł;
powiedziałam na odchodne, że mam nadzieję, że pozostała część bandy uniknie zakażenia, bo pójdziemy z torbami, ale niestety dziś rano ika rozpoczęła swój koncert, więc po pracy jedziemy i z nią...
to chyba nic groźnego, bo psom dopisuje apetyt i humor, ale taka krwawa biegunka wygląda okropnie;
nie wiem skąd się to wzięło, widziałam jak kilka dni temu któryś z psów powąchał przez chwilę jakis na rzadko obkupczony krzak na spacerze; odciągnęłam go od niego, ale jak widac nie dość szybko :shake:
no nic - został jeszcze frodzio, ale raczej nie mam nadziei, że ujdzie mu to na sucho;
a najbardziej się boję tego, że teraz cały teren wokół domu mam upstrzony trudnymi do namierzenia kupkami i psy się mogą od tego na nowo zarazić...
czy wiecie jaka jest przeżywalność bakterii w trawie w takich warunkach jakie mamy? ;)

Edited by kakadu
Posted

spieszę donieść, że dostałam na pw informację o sponsoringu :)
[B]edek mianowicie został sponsorem szczepienia przeciw wściekliźnie oraz wczorajszych antybiotyków na łączną kwotę 50,00 zł!!![/B]
edkowi bardzo serdecznie i z całego chomiczego serca dziękujemy :buzi::buzi::buzi::buzi:

Posted

tusi chyba spodobało się kupczenie do vegi legowiska bo wczoraj znowu było narobione :roll:
żeby jej tylko w krew nie weszło ;)
ale humorek ma na szczęście dobry;

a dziś rano, przed wyjściem z domu, tż podszedł do chomika czekającego na ciastko i grożąc palcem z bardzo "srogą" miną powiedział bardziej dla żartu "żeby mi tylko nie było żadnej kupy u vegi jak wrócimy";
a chomik na to bach na plecy, kopyta do góry - widok rozrywający serce po prostu; tż'owi się zrobiło łyso, bo sie nie spodziewał takiej reakcji i musiał chomika przeprosić i ugłaskać i tłumaczył mu, że to były tylko żarty :evil_lol:
wszystko dobrze się skończyło, tusia chyba zrozumiała i wybaczyła, bo wstała i zamachała ogonkiem ;)
mówię wam, ona jest prześmieszna :lol:

Posted

Chomik głupi nie jest lepiej robić do cudzego wyrka, a nie do swojego :evil_lol: ( no dobra wiem, powinna robić na podkłady ). Już troszkę się normują kuuupy u ogonów ?

Posted

ok, wszystko chyba jest dobrze, najmarniej chyba z frekwencją na wątku :evil_lol:
ale z drugiej strony to się zawiesiliśmy w oczekiwaniu na efekty zrastania, a więc do 31 lipca i nie będziemy się ekscytować jakimiś kupami :evil_lol:

Posted

[quote name='kakadu']ok, wszystko chyba jest dobrze, najmarniej chyba z frekwencją na wątku :evil_lol:
ale z drugiej strony to się zawiesiliśmy w oczekiwaniu na efekty zrastania, a więc do 31 lipca i nie będziemy się ekscytować jakimiś kupami :evil_lol:[/QUOTE]

Ja non stop podczytuję chomikowe dyskusje, ale nie zawsze się odzywam ;)

Posted

[quote name='kakadu']ok, wszystko chyba jest dobrze, najmarniej chyba z frekwencją na wątku :evil_lol:
Nie gadaj,cały czas jestem obecna duchem,codziennie wchodzę do Tusi,ale co tu pisać...Inki nie przebijesz :evil_lol: