Figunia Posted January 21, 2013 Posted January 21, 2013 wspaniale wiesci, ale kciuki bede trzymac jeszcze dluuuugi czas. Tak na wszelki... Quote
Cudak Posted January 21, 2013 Author Posted January 21, 2013 [quote name='Figunia']wspaniale wiesci, ale kciuki bede trzymac jeszcze dluuuugi czas. Tak na wszelki...[/QUOTE] Trzymaj, trzymaj :) Pieniążki, które uzbierały się dla Rysi przeleję [B]Hałabajówce[/B] na transport. Transport będzie łączony z transportem [URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/236492-Pere%C5%82ka-ju%C5%BC-bezpieczna!-Zbieramy-na-TRANSPORT!-i-deklaracje-sta%C5%82e-na-jej-utrzymanie"]Perełki[/URL]. [B]Katlis[/B] dowiezie je "przy okazji" do Kołobrzegu, a [B]Hałabajówka[/B] podjedzie tam po nie z Białogardu. Na ten transport chyba ok 70 zł potrzebne, to wyjdzie po 35 zł na psiaka. U Rysi mamy 38,30 zł i tą kwotę przeleję [B]Hałabajówce [/B]na transport. Państwo chętni do adopcji Rysi podjada po nią na swój koszt ze Szczecinka do Białogardu. Mam nadzieję, że nasza psotnica nie będzie za dużo problemów sprawiała :) Quote
Figunia Posted January 21, 2013 Posted January 21, 2013 [quote name='Cudak']Trzymaj, trzymaj :) Pieniążki, które uzbierały się dla Rysi przeleję [B]Hałabajówce[/B] na transport. Transport będzie łączony z transportem [URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/236492-Perełka-już-bezpieczna!-Zbieramy-na-TRANSPORT!-i-deklaracje-stałe-na-jej-utrzymanie"]Perełki[/URL]. [B]Katlis[/B] dowiezie je "przy okazji" do Kołobrzegu, a [B]Hałabajówka[/B] podjedzie tam po nie z Białogardu. Na ten transport chyba ok 70 zł potrzebne, to wyjdzie po 35 zł na psiaka. U Rysi mamy 38,30 zł i tą kwotę przeleję [B]Hałabajówce [/B]na transport. Państwo chętni do adopcji Rysi podjada po nią na swój koszt ze Szczecinka do Białogardu. Mam nadzieję, że nasza psotnica nie będzie za dużo problemów sprawiała :)[/QUOTE] ...i ze Opiekunowie beda wyrozumiali, cierpliwi, kochajacy... Quote
zerojeden Posted January 22, 2013 Posted January 22, 2013 (edited) O której przyjadą Państwo po Rysię-Zdzisię bo ja o 15 muszę być u weta ze Ukkim a po nocy nie trafią na moje "ranczo" :) Cudaczku....sieroto Ty... a umowę dla gamonia to kto wypełni hmmmm? Jak to małe ma w ogóle na imię co, bo w książeczce też nima...? Edited January 22, 2013 by Hałabajówka Quote
Cudak Posted January 22, 2013 Author Posted January 22, 2013 [quote name='Hałabajówka']O której przyjadą Państwo po Rysię-Zdzisię bo ja o 15 muszę być u weta ze Ukkim a po nocy nie trafią na moje "ranczo" :) Cudaczku....sieroto Ty... a umowę dla gamonia to kto wypełni hmmmm? Jak to małe ma w ogóle na imię co, bo w książeczce też nima...?[/QUOTE] Wiedziałam,że o czymś zapomniałam! Zaraz Ci PW poślę, to wypełnisz za mnie ;) Państwo będą dzwonić do Ciebie, mam nadzieję, że się uda do południa. A mała piękna, nie? Na zdjęciach tego nie widać, bo za szybka jest :D Quote
zerojeden Posted January 22, 2013 Posted January 22, 2013 Fajniusia jest taka grubiutka :) miła odmiana po schroniskowych ;) ale panikara straszna...poszły moje się przywitać a ona w płacz. Quote
Cudak Posted January 22, 2013 Author Posted January 22, 2013 Jest masywna, ale żeberka cały czas czuć. W sumie rośnie, to może tak ma być? A gadula z niej jest, na szczęście w nowym domu ma zostawać sama max 2 godziny, więc sąsiedzi wytrzymają jej płacz :D U mnie dużo psów (jak widać na zdjęciach ;)) i nie panikowała. Może ta podróż ją zestresowała, obcy ludzie, obce psy... Quote
zerojeden Posted January 22, 2013 Posted January 22, 2013 Może a może też wielkość ją wystraszyłam bo Karmaś ma niecałe 70kg i sięga mi do pasa ;) ale jest przytulaśna bardzo i na rączki i na rączki ;) Szczeniak nie powinien być za ciężki zwłaszcza duży bo stawy siadają potem. Quote
Cudak Posted January 22, 2013 Author Posted January 22, 2013 Na rączkach najlepiej ;) Dzwoniłam do nowej Pani naszej Rysi, dopiero wstała i już się szykuje do wyjazdu :) Quote
tobciu Posted January 22, 2013 Posted January 22, 2013 To czekamy na wieści. Trzymam kciuki Rysia ! Quote
zerojeden Posted January 22, 2013 Posted January 22, 2013 [quote name='tobciu']To czekamy na wieści. Trzymam kciuki Rysia ![/QUOTE] No Rysia już pewnie na kanapie śpi ;) Cudak masz jakieś wieści? Quote
Cudak Posted January 23, 2013 Author Posted January 23, 2013 [quote name='Hałabajówka']No Rysia już pewnie na kanapie śpi ;) Cudak masz jakieś wieści?[/QUOTE] Na jeden nr tel nikt nie odbiera, drugi nr wyłączony :( Mam kolejną bidę, żeby za wesoło nie było. Zajrzyjcie chociaż, podnieście..może ktoś go wypatrzy: [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/239040-Pilnie-potrzebny-dom-dla-psiaka-starszej-Pani[/url] Quote
Figunia Posted January 23, 2013 Posted January 23, 2013 Wspaniale, ze slicznota juz w swoim domku. Oby szczesliwie i na zawsze!!! Trzymam kciuki nadal...i czekam na dobre wiesci. Quote
Cudak Posted January 23, 2013 Author Posted January 23, 2013 Pani oddzwoniła :) Chwaliła, że sunia bardzo mądra, dzielni zniosła kąpiel (pierwszą w swoim życiu zapewne), tylko raz się zsiusiała w domu, jest kochana i grzeczna. Na maila dostanę zdjęcia, to wstawię i na wątek :) Quote
Figunia Posted January 23, 2013 Posted January 23, 2013 No to mozna odetchnac z ulga... Czekamy na zdjecia!!! Quote
M&S Posted January 23, 2013 Posted January 23, 2013 [quote name='Cudak']Pani oddzwoniła :) Chwaliła, że sunia bardzo mądra, dzielni zniosła kąpiel (pierwszą w swoim życiu zapewne), tylko raz się zsiusiała w domu, jest kochana i grzeczna. Na maila dostanę zdjęcia, to wstawię i na wątek :)[/QUOTE] Super:):):) Quote
Cudak Posted January 30, 2013 Author Posted January 30, 2013 Maluch ma się dobrze, dostała nowe imię Ziwa :) Spadek po niej (na transport nie musieliśmy nic przeznaczać dzięki[B] katlis i Hałabajówce[/B]) przelałam dla Urgo, psiaka w wielkiej potrzebie: [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/228646-CHORY-stary-%C5%82a%C5%84cuchowy-URGO-pom%C3%B3%C5%BC-WYLECZY%C4%86-w-BDT[/url]! Quote
Myngey Posted February 1, 2013 Posted February 1, 2013 Dziękuje przelew dotarł dla Urgo w kwocie 40 zł Quote
Cudak Posted March 30, 2013 Author Posted March 30, 2013 Ryśka trafiła dziś do schroniska - jej właścicielka wyjechała za granicę! :angryy: Podobno jest wielka i wychudzona :( Jest w Szczecinku. Nie wiem co dalej. Quote
Cudak Posted March 30, 2013 Author Posted March 30, 2013 [B]Hałabajówka[/B], została u Ciebie ta umowa, którą podałam z sunią (wersja dla mnie)? Czy oni mi mieli wysłać? Quote
magdola Posted March 30, 2013 Posted March 30, 2013 [quote name='Cudak']Ryśka trafiła dziś do schroniska - jej właścicielka wyjechała za granicę! :angryy: Podobno jest wielka i wychudzona :( Jest w Szczecinku. Nie wiem co dalej.[/QUOTE] Mozesz do Danusi napisac, albo zadzwonic... (mariamc) Quote
Cudak Posted March 30, 2013 Author Posted March 30, 2013 [quote name='magdola']Mozesz do Danusi napisac, albo zadzwonic... (mariamc)[/QUOTE] Ja właśnie od [B]mariamc[/B] się dowiedziałam :( Szkoda mi jej, jak nie wiem. Znowu porzucona. Za co? :( Quote
magdola Posted March 30, 2013 Posted March 30, 2013 [quote name='Cudak']Ja właśnie od [B]mariamc[/B] się dowiedziałam :( Szkoda mi jej, jak nie wiem. Znowu porzucona. Za co? :([/QUOTE] Ojej :(:(:( Quote
Recommended Posts