Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 127
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Figunia']wspaniale wiesci, ale kciuki bede trzymac jeszcze dluuuugi czas.
Tak na wszelki...[/QUOTE]

Trzymaj, trzymaj :)

Pieniążki, które uzbierały się dla Rysi przeleję [B]Hałabajówce[/B] na transport.
Transport będzie łączony z transportem [URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/236492-Pere%C5%82ka-ju%C5%BC-bezpieczna!-Zbieramy-na-TRANSPORT!-i-deklaracje-sta%C5%82e-na-jej-utrzymanie"]Perełki[/URL].
[B]Katlis[/B] dowiezie je "przy okazji" do Kołobrzegu, a [B]Hałabajówka[/B] podjedzie tam po nie z Białogardu.
Na ten transport chyba ok 70 zł potrzebne, to wyjdzie po 35 zł na psiaka. U Rysi mamy 38,30 zł i tą kwotę przeleję [B]Hałabajówce [/B]na transport.
Państwo chętni do adopcji Rysi podjada po nią na swój koszt ze Szczecinka do Białogardu.

Mam nadzieję, że nasza psotnica nie będzie za dużo problemów sprawiała :)

Posted

[quote name='Cudak']Trzymaj, trzymaj :)

Pieniążki, które uzbierały się dla Rysi przeleję [B]Hałabajówce[/B] na transport.
Transport będzie łączony z transportem [URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/236492-Perełka-już-bezpieczna!-Zbieramy-na-TRANSPORT!-i-deklaracje-stałe-na-jej-utrzymanie"]Perełki[/URL].
[B]Katlis[/B] dowiezie je "przy okazji" do Kołobrzegu, a [B]Hałabajówka[/B] podjedzie tam po nie z Białogardu.
Na ten transport chyba ok 70 zł potrzebne, to wyjdzie po 35 zł na psiaka. U Rysi mamy 38,30 zł i tą kwotę przeleję [B]Hałabajówce [/B]na transport.
Państwo chętni do adopcji Rysi podjada po nią na swój koszt ze Szczecinka do Białogardu.

Mam nadzieję, że nasza psotnica nie będzie za dużo problemów sprawiała :)[/QUOTE]

...i ze Opiekunowie beda wyrozumiali, cierpliwi, kochajacy...

Posted (edited)

O której przyjadą Państwo po Rysię-Zdzisię bo ja o 15 muszę być u weta ze Ukkim a po nocy nie trafią na moje "ranczo" :)

Cudaczku....sieroto Ty... a umowę dla gamonia to kto wypełni hmmmm? Jak to małe ma w ogóle na imię co, bo w książeczce też nima...?

Edited by Hałabajówka
Posted

[quote name='Hałabajówka']O której przyjadą Państwo po Rysię-Zdzisię bo ja o 15 muszę być u weta ze Ukkim a po nocy nie trafią na moje "ranczo" :)

Cudaczku....sieroto Ty... a umowę dla gamonia to kto wypełni hmmmm? Jak to małe ma w ogóle na imię co, bo w książeczce też nima...?[/QUOTE]

Wiedziałam,że o czymś zapomniałam! Zaraz Ci PW poślę, to wypełnisz za mnie ;) Państwo będą dzwonić do Ciebie, mam nadzieję, że się uda do południa.

A mała piękna, nie? Na zdjęciach tego nie widać, bo za szybka jest :D

Posted

Jest masywna, ale żeberka cały czas czuć. W sumie rośnie, to może tak ma być? A gadula z niej jest, na szczęście w nowym domu ma zostawać sama max 2 godziny, więc sąsiedzi wytrzymają jej płacz :D

U mnie dużo psów (jak widać na zdjęciach ;)) i nie panikowała. Może ta podróż ją zestresowała, obcy ludzie, obce psy...

Posted

Może a może też wielkość ją wystraszyłam bo Karmaś ma niecałe 70kg i sięga mi do pasa ;) ale jest przytulaśna bardzo i na rączki i na rączki ;) Szczeniak nie powinien być za ciężki zwłaszcza duży bo stawy siadają potem.

Posted

[quote name='Hałabajówka']No Rysia już pewnie na kanapie śpi ;) Cudak masz jakieś wieści?[/QUOTE]

Na jeden nr tel nikt nie odbiera, drugi nr wyłączony :(

Mam kolejną bidę, żeby za wesoło nie było. Zajrzyjcie chociaż, podnieście..może ktoś go wypatrzy:
[url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/239040-Pilnie-potrzebny-dom-dla-psiaka-starszej-Pani[/url]

Posted

Pani oddzwoniła :)
Chwaliła, że sunia bardzo mądra, dzielni zniosła kąpiel (pierwszą w swoim życiu zapewne), tylko raz się zsiusiała w domu, jest kochana i grzeczna. Na maila dostanę zdjęcia, to wstawię i na wątek :)

Posted

[quote name='Cudak']Pani oddzwoniła :)
Chwaliła, że sunia bardzo mądra, dzielni zniosła kąpiel (pierwszą w swoim życiu zapewne), tylko raz się zsiusiała w domu, jest kochana i grzeczna. Na maila dostanę zdjęcia, to wstawię i na wątek :)[/QUOTE]

Super:):):)

Posted

Maluch ma się dobrze, dostała nowe imię Ziwa :)

Spadek po niej (na transport nie musieliśmy nic przeznaczać dzięki[B] katlis i Hałabajówce[/B]) przelałam dla Urgo, psiaka w wielkiej potrzebie: [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/228646-CHORY-stary-%C5%82a%C5%84cuchowy-URGO-pom%C3%B3%C5%BC-WYLECZY%C4%86-w-BDT[/url]!

• 1 month later...
Posted

Ryśka trafiła dziś do schroniska - jej właścicielka wyjechała za granicę! :angryy:
Podobno jest wielka i wychudzona :(

Jest w Szczecinku.
Nie wiem co dalej.

Posted

[quote name='Cudak']Ryśka trafiła dziś do schroniska - jej właścicielka wyjechała za granicę! :angryy:
Podobno jest wielka i wychudzona :(

Jest w Szczecinku.
Nie wiem co dalej.[/QUOTE]
Mozesz do Danusi napisac, albo zadzwonic... (mariamc)

Posted

[quote name='magdola']Mozesz do Danusi napisac, albo zadzwonic... (mariamc)[/QUOTE]

Ja właśnie od [B]mariamc[/B] się dowiedziałam :(

Szkoda mi jej, jak nie wiem. Znowu porzucona. Za co? :(