Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 315
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

dopiero teraz wypatrzyłam ten wątek....
smutne.
podeślę tu osobę która kiedyś chciała adoptować Simbe z dzierżoniowskiego schronu...trochę żałuję że się nie udało...bo iwona to osoba o wielkim sercu...sam fakt to zwierzęta jakie miała do tej pory..wszystkie były po przejściach, nie mogła odmówić pomocy żadnej bidzie.
Wyprzedzę yvet i zadam parę pytań.
Jai pies ma stosunek do kotów??? bo w domu jest kot..trochę dziki..w schronisku weci nie dawali mu szans na przeżycie..a yvet wzięła go i wyleczyła.. dlatego tak ważne jest żeby pies lubił koty.
No i tradycyjnie dzieci.....prawie każdy pies musi przechodzić taki test:cool3:

Posted

Dzięi Rotek za zainteresowanie :)
Każda para rąk do pomocy jest na wagę złota :p

O makarym najwięcej może powiedzieć Karcia, wolontariuszka - ale w tej chwili przez kilka dni jej nie ma.
Wiemy tyle, że Makary po przeniesieniu do innego boksu odzyskał chęć do życia - kumple tu mu bardziej chyba podeszli ;)
To sympatyczny gość, ale nie byłojeszcze testu na kota ;)
Poczekajmy najlepiej na Karolinę, co by gafy jakiejś nie walnąć... :)

Posted

hej hej
guzek moim zdaniem sie mzniejsza i jest coraz bardziej miekki, wydaje mi sie, ze ktos go po prostu ostro poturbowal, ale poczekajmy jeszcze troszke. Makarek umie podstawowe komendy :)
dzicie i koty nie sprawdzone niestety, ale jak tylko ktos z dzieckiem przyjdzie, to zaraz go wypuszcze ;)

Posted

nooo i wlasnie u niego bylam i sie zaczyna rzucac na inne psy :(
cholera jasna jak ja tego nie lubie!!! czemu tak jest? moze mi ktos wytlumaczyc?!
a ja naprawde agresji nie toleruje ...

Posted

właśnie się dowiedzialamże iwona znalazła jakiś czas temu psa ...ze schroniska.
mały, wystraszony, trochę apatyczny.
szkoda że tak późno zobaczyłam ten wątek.....

Posted

Karciu,rzuca się na inne psy, bo to jest forma obrony!!Jak nie my ich,to oni bo nas!!Dotychczas inne sie rzucały na niego,więc zmadrzał po prostu.Jak bedze w dobrych warunkach,to nie będzie agresji.

Posted

No to chłopak pokazuje charakterek. Taki urok zachowań psów w stadach, nie uda się chyba, żeby wszystkie się kochały, zawsze idą w stronę układania sobie hierarchii:shake:

Posted

ja tego po prostu nie trawie ... w tej klatce sa 3 psy! nigdy tam sie nic nie gryzlo i kurcze przyprowadza sie taka "bide" a on dojdzie do siebie i gryzc zaczyna.
Tlumaczcie to jak chcecie, dla mnie to jest niewdziecznosc .. ja po prostu nie toleruje agresji i juz :(

Posted

Karciu,Karciu,to on jest w schronie i w klatce.Za co i komu ma być wdzięczny?Szczególnie,że był atakowany dotychczas prze inne psy.Po prostu nabrał rozumu i teraz on chce rządzić.A do ludzi też jest agresywny?Patrzmy na te biedne psy, a nie na siebie.

Posted

a w ktorym miejscu ja patrze na siebie? bardzo prosze mnie nie obrazac.
ja patrze na psy, ktore go cieplo przyjely i teraz dostaja za to po dupie. nie bede sie litowac nad kazdym agresorem

Posted

Allegro się mu dzisiaj kończy, ale mało zainteresowanych, trochę zmienię opis, bo chłopak juz zmienił się i swoje otoczenie.
Karciu a jaki on jest wysoki? Nie wiesz może czy na smyczy umie chodzić? Spróbuję teraz go od takiej strony opisać. Bo w sumie to wiem tylko, że ma ok3 lat.

Posted

Karciu,nikogo nie obrażam,a mówiąc żebyśmy patrzyły na psy,mam namyśli,żeby nie kierować tym co lubimy, a czego nie.Psy może te przyjęły go ciepło,ale on ma złe doświadczenia z poprzedniego boksu.

Posted

Poker napisał(a):
Karciu,nikogo nie obrażam,a mówiąc żebyśmy patrzyły na psy,mam namyśli,żeby nie kierować tym co lubimy, a czego nie.Psy może te przyjęły go ciepło,ale on ma złe doświadczenia z poprzedniego boksu.

Psychika psa jest skomplikowana, a szczegolnie takiego po przejsciach.... Ja tez sadze, ze to doswiadczenia z poprzedniego boksu.... on musi pokazac, ze jest silny i to robi....

Posted

zuziaM napisał(a):
karciu, zdecyduj..... moze jakis psiak powinien byc odizolowany i pojechac do Lwowka ?
Mamy teraz miejsce i troche pieniazkow....

oki, pomysle