Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

1.Nie wcięło mi posta, sama postanowiłam go skasować i nie wklejać. Nie zamierzam ciągnąć tej dyskusji po prostu, bo do niczego ona nie prowadzi, poza zaśmiecaniem wątku.
2. rozmowy telefoniczne z moją mamą= jak na ten moment to Ty piszesz, a ona jest pozbawiona głosu. Ona nie siedzi całymi dniami na wątkach i nie udziela się na nich. Dlatego odsyłam do rozmowy telefonicznej, żeby i ona miała głos w tej sprawie. Ktoś czytając co piszesz i rozmawiając z moją mamą sam będzie mógł ocenić sytuacje(znając słowa obu stron). Informacje o Suzance również najlepiej przekazywać jej telefonicznie, bo nie każdy ma czas siedzieć cały czas na forum i czytać.
3.Nie kwestionuje zaufania między Tobą a ajlą, znacie się długo. Ale my nie znamy Was. Moja mama Ci zaufała, ale różnie to bywa z zaufaniem na odległość.
4. U nas stan zdrowia Su się nie pogarszał, gdyby tak było miałaby zrobione badania. Nie przejawiała objawów choroby, była radosna, miała apetyt(sama stwierdziłaś na ostatnim zdjęciu przed wyjazdem, że jest za gruba), więc o jakim pogarszającym się stanie mówisz? Dopiero gdy pojechała do Hotelu, zaczęłaś pisać o złym stanie zdrowia, być może to stres pogorszył jej zdrowie ?Nowe miejsce, nowe psy, nowa hierarchia, nowi ludzie, nowe jedzenie....kompletny chaos w jej życiu.
Jeszcze raz powtórzę, nie mówiłam, żeby NIE ROBIĆ badań, a żeby z tym poczekać dać psu się ZAAKLIMATYZOWAĆ, bo za dużo stresu może mieć negatywne skutki. Więc nie przekręcaj proszę.
5. To nie jest koncert życzeń. Na prawdę to za wiele? Jedno zdjęcie? To chyba nie jest problem zrobić jedno zdjęcie i wysłać. Tak "rany"!. Otrzymam zdjęcie i się odczepię. Bo im dłużej muszę się prosić otrzymując po raz któryś pytanie "czemu "rany?" tym bardziej zastanawiam się co stoi na przeszkodzie, żeby zrobić mi to zdjęcie i wysłać. Źle się goi? rozcięta jest na pół? No nie rozumiem, co Cię tak dziwi i dlaczego nie chcecie mi tego zdjęcia wysłać.

Możemy skończyć już to naskakiwanie na siebie? Bo ja na prawdę mam dość. Przestań sugerować jak to u nas miała "źle", to i ja nie będę się wtrącać.

Ponawiam prośbę o to jedno zdjęcie. Później będę już tylko czytać i nie będę komentować Twoich opinii i poglądów, bo każda z nas ma swoje przekonania i racje.
Nie udzielam się dalej w dyskusji, bo nie chcę żadnych bezsensownych kłótni.
PROSZĘ wyślijcie mi to zdjęcie (dla waszego świętego spokoju, a mojego czystego sumienia), nie musi być tu na forum, wystarczy na maila. I będzie po sprawie.
Pozdrawiam

Posted

[quote name='Macia']W takim razie super! Poproszę numer konta, wpłacę coś na karmę (za kilka dni najpewniej).
bea100 nie wiem czy jest sens się odnosić do wpisu (lepiej zignorować). Niech wątek pozostanie bez kłótni. Każdy może go przeczytać i wyrobić opinię.[/QUOTE]
Odpowiadam Wszystkim (w miarę swego czasu na kompa ;)) cytując i po kolei.
Daleka jestem od "kłótni", nie wymagam przecież od missiaa dobrego słowa, ale rzetelności i pisania prawdy, a na każdy wpis na forum staram się odpowiadać rzetelnie.

Dziękuję Macia za chęć pomocy i chęć wsparcia Suzanki :loveu:
Karmę jej zapewniam ale może na wet badania pooperacyjne byś dołożyła grosik jeśli możesz? Za ok 2 tygodnie czekają Suzę szerokie badania.
Staram się jak mogę, by Suzanka miała wszystko (i ma :)) i by niczego nie zaniedbać.
Ech, oby tylko Suza wracała do zdrowia jak najszybciej.

Posted

[quote name='bea100']Odpowiadam Wszystkim (w miarę swego czasu na kompa ;)) cytując i po kolei.
Daleka jestem od "kłótni", nie wymagam przecież od missiaa dobrego słowa, ale rzetelności i pisania prawdy, a na każdy wpis na forum staram się odpowiadać rzetelnie.

Dziękuję Macia za chęć pomocy i chęć wsparcia Suzanki :loveu:
Karmę jej zapewniam ale może na wet badania pooperacyjne byś dołożyła grosik jeśli możesz? Za ok 2 tygodnie czekają Suzę szerokie badania.
Staram się jak mogę, by Suzanka miała wszystko (i ma :)) i by niczego nie zaniedbać.
Ech, oby tylko Suza wracała do zdrowia jak najszybciej.[/QUOTE]

Jasne, jak najbardziej. Jest mi obojętne na co pójdą pieniądze ;). Chciałam po prostu wesprzeć Suzankę.

Posted

[quote name='ajlii']Proszę bardzo - zdjęcie brzuszka Su sprzed kilku dni.
Mam nadzieję że rozwieje to wątpliwości co operacji Suzanki.
[/QUOTE]

No i o to mi chodziło. Dziękuję bardzo za zdjęcia :)

Posted

[quote name='Maupa4']To jak nikt missii nie chce "pomóc" w uzyskaniu rzetelnych informacji o Su to ja pomogę ...

Bea100 - znajdz trochę czasu - tak do jutra do godziny 20.00 - i kompa ;)

Poprosze o wklejenie skanu wszystkich diagnoz lekarskich i skanu faktur za operację i leczenie Su.
No i nowe zdjęcia Su tez by się przydały ...

Faktury za leczenie i żywienie Suzanki:
1) faktura za karmę butchers
https://lh4.googleusercontent.com/-MNqEzp5xh4A/UQrcaqFvI9I/AAAAAAAAAiU/eDV0m8_wEx4/s480/skanowanie0005ma%25C5%2582y.jpg
2) faktura za pierwszą wizytę w lecznicy
https://lh5.googleusercontent.com/-7GSVUUsczUk/UQrcaS6tQ8I/AAAAAAAAAig/QMeHZ6NjlrE/s506/skanowanie0001ma%25C5%2582y.jpg
3) faktura za badania krwi
https://lh4.googleusercontent.com/-A-bnUyybqws/UQro0Svor7I/AAAAAAAAAj4/Gco9yC80090/s480/skanowanie0010ma%25C5%2582y.jpg
4) faktura za usg
https://lh3.googleusercontent.com/-etfVluGcmEU/UQrcbK7U2GI/AAAAAAAAAic/YM4C8spkqs0/s480/skanowanie0006ma%25C5%2582y.jpg
5) faktura operację
https://lh3.googleusercontent.com/-_LCGZIGRgiM/UQrcbU8TF1I/AAAAAAAAAio/9OP08z_hsO0/s480/skanowanie0007ma%25C5%2582y.jpg
6) faktura za zakup ubranka
https://lh3.googleusercontent.com/-8tCi1ZoJv1w/UQrcb00tscI/AAAAAAAAAi0/wNBe5KGJYkg/s480/skanowanie0008ma%25C5%2582y.jpg
7) faktura za wizytę kontrolną i antybiotyk
https://lh5.googleusercontent.com/-rFisAj0gnB8/UQrccSb9YfI/AAAAAAAAAi4/agIEeJvbVpc/s480/skanowanie0009ma%25C5%2582y.jpg

Dokumentacja medyczna:
1) opis pierwszej wizyty
https://lh4.googleusercontent.com/-OElbDBhuqBs/UQrctd3MJTI/AAAAAAAAAjc/d_blOkpw0qY/s582/skanowanie0004ma%25C5%2582y.jpg
2) wyniki badań krwi
https://lh3.googleusercontent.com/-l3mS95O-fzc/UQrcslwqXvI/AAAAAAAAAjM/VtmSkBPrZ-M/s510/skanowanie0002ma%25C5%2582y.jpg
https://lh4.googleusercontent.com/-xMzohQxGd-0/UQrctLOFyhI/AAAAAAAAAjU/lcJbh0vk0l8/s583/skanowanie0003ma%25C5%2582y.jpg
Ponieważ Su jest w trakcie leczenia zwiazanego z przeprowadzonym zabiegiem chirurgicznym, dokumentacja jest kompletowana w lecznicy i zostanie odebrana po zakończeniu leczenia. Wtedy też zostanie umieszczony skan.

Posted

[quote name='Macia']Jasne, jak najbardziej. Jest mi obojętne na co pójdą pieniądze ;). Chciałam po prostu wesprzeć Suzankę.[/QUOTE]
Bardzo Ci dziękuję, atmosferka tu jakaś hmmm no dziwna ;) a ja dzięki Tobie kolejny raz przekonałam się, że nie zostałam i nie jestem z tym wszystkim sama, i że Suzka ma wsparcie i za TO Ci z całego serca dziękuję
:iloveyou:

Jak odetchnę finansowo- możesz zawsze na mnie liczyć! Zaraz wysyłam na pw konto do ajlii z prośbą o dopisek "badania SU" :)

Posted

[quote name='Lida']Bea100, no ja też Cię i Su przecież nie zostawię :-)[/QUOTE]
:iloveyou:Wiesz co? Taka świadomość mnie wspiera w tych trudnych dla mnie i Suzy chwilach i dziękuję Ci za to!!!

Posted

[quote name='missiaa']...Informacje o Suzance również najlepiej przekazywać jej telefonicznie, bo nie każdy ma czas siedzieć cały czas na forum i czytać.
...[/QUOTE]
Odniosę się tylko do tego zdania z punktu 2.
Oświadczam, że po telefonie Twojej mamy do mnie dnia 24.01 - nie zamierzam już do Niej dzwonić w sprawie Suzki (choć takie były między nami poprzednie ustalenia) a wszystkie info o Suzance będą wyłącznie tu na wątku suczki. Piszę to jasno jako komunikat i przekaż Jej, bo nie chcę by mi kiedykolwiek zarzuciła, że nie wywiązywałam się czy nie wywiązuję się z naszych wszystkich wspólnych ustaleń.
To tyle ode mnie.
A odnośnie wszystkiego co dalej napisałaś to Wszystkich zainteresowanych nadal odsyłam do wątku zbiorczego Su (od momentu jak się zainteresowałam tą sunią)- link jest zamieszczony przeze mnie na 1 stronie w 1 poście.
Pozdrawiam.

Wracam do Su. Suzka czuje się dobrze. Cieszy, że ma doskonały apetyt. Codziennie dzwonię do ajlii.
Oczywiście odetchnę trochę dopiero po Suzki szczegółowych badaniach.

Posted (edited)

Ajlii: jeszcze mam dla Ciebie wieści, że (o ile nie zdaży się nic nieprzewidzianego u koleżanki co mnie obiecała zawieźć) będę mogła odwiedzić Was i Suzankę 16-go lutego :multi:. Tak się cieszę na nasze wspólne spotkanie :multi: Nareszcie zobaczę i przytulę Suzankę...tak bardzo czekam i tak się już cieszę i mam nadzieję, że to moje marzenie nareszcie się mi uda zrealizować!

EDit:
Arim :), może mnie też się wkrótce uda przekazać osobiście głaski dla Suzki :)

Edited by bea100
Posted

Bea- jestem z Wami. Na razie nie mogę pozwolić sobie na wsparcie finansowe ale jak będę miała tylko możliwość-Su jest pierwsza w kolejce.
Natomiast ciepłym słowem- jak najbardziej!
Mam nadzieję, że się nie przejmujesz. Pamiętam ile zrobiliście dla Bochnarka i innych. Jestem za to bardzo wdzięczna.

a z Suzanką będzie coraz lepiej. Wierzę w to.

Posted

magdyska25 napisał(a):
Bea- jestem z Wami. Na razie nie mogę pozwolić sobie na wsparcie finansowe ale jak będę miała tylko możliwość-Su jest pierwsza w kolejce.
Natomiast ciepłym słowem- jak najbardziej!
Mam nadzieję, że się nie przejmujesz. Pamiętam ile zrobiliście dla Bochnarka i innych. Jestem za to bardzo wdzięczna.

a z Suzanką będzie coraz lepiej. Wierzę w to.

Dzięki Magdyska25 :loveu:, nie przejmuję się, staram się dla Su jak mogę ale wsparcie w to ciepłe słowo jest dla mnie bezcenne :) W zmartwieniu tak jest, a ja ciągle się jeszcze bardzo martwię o Suzkę :shake:.

Posted (edited)

U Suzki wszystko dobrze. Szalony i nieprzytomny jej apetyt- się normuje.
Dziewczynka nie lubi błota i deszczu np. nie tarza się jak inne psy potrafią, za to omija kałuże bo to taka psia dama jest :)
Przytulanka i chętnie przykleiłaby się do jednego człeka na stałe, ale tu nie o to chodzi ;) i się na to nie pozwala ;)

Edited by bea100