Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dzięki paula_t za chęć pomocy dla Suzki :)

Dzisiaj dostałam telefon od ajlii bo były kolejne poszerzone badania u Suzki- cytuję: "nie ma się do czego przyczepić" - tak powiedziała jej przez telefon wetka- ale radość :multi:

Posted (edited)

No w coraz lepszej formie, bardzo nas to cieszy :)
Jeszcze jest za chuda. Apetyt- różnie. Ajlii próbuje wszystkiego już.
Suza, aby wszystko ładnie zjadła, wymaga stawiania miski w ukryciu najlepiej, obecnie najlepiej je w kenelówce otwartej -to od niedawna jej wybrane miejsce na jedzenie (poprzednio jadła na górnych schodach najlepiej), a jak jest głodna to wchodzi do tej kennelówki i pokazuje, że czeka na miseczkę.

Oczywiście powoli dojdzie do prawidłowej swojej wagi, ona dostaje Kanemaster- karmę, która nie buduje tkanki tłuszczowej, za to buduje i wspomaga i odżywia to co rzeczywiście psu trzeba ;) Tyle, że Suzę nadal sama karma w zęby kole ;) Ajlii jej wzbogaca suche jak może bo inaczej Suzanka nie jest zadowolona a musimy suńce dogadzać :)

EDIT:
Wylicytowałam na bazarku dogo dla Suzki MACED, taki "dosmaczacz" (wołowy) dla psów bez apetytu, już właśnie doszła paczka do ajlii
http://www.dogomania.pl/forum/threads/240945-MACED-dodatek-karmowy-dla-psów-super-pomoc-dla-rannej-Shiry-do-10-04-2013

Edited by bea100
Posted

katarzyna09 napisał(a):
Bea,mogę Twojej suni wyróżnić ogłoszenie na Tablicy(sms-em),tylko musisz mi podać kod.Po 7 dniach odnowię,ok?

Pięknie dziękuję katarzyna09 za wyróżnienie Tablicy dla Suzanki
:loveu:
Właśnie dostałam maila:

Dziękujemy za wybranie opcji wyróżnienia.

Twoje ogłoszenie Młoda złota suczka szuka domu jest już wyróżnione na liście ogłoszeń w Tablica.pl.

Posted

katarzyna09 napisał(a):
Teraz czekamy na konkretny telefon ;)

bea100 napisał(a):
No oby, czekamy na wyjątkowych ludzi dla wyjątkowego psa :)

arim napisał(a):
No to powodzenia Su!

Trzymam kciuki.

Posted

Suzka ma od wczoraj obok siebie starszego wiekiem kolegę także po Olkuszu- molosowatego Karo.
http://www.dogomania.pl/forum/threads/237406-Karo-starszy-pies-wyjęty-w-grudniu-2012-z-Olkuskiej-umieralni-w-DT

Bardzo przypadli sobie od początku do psiego serducha co mnie bardzo ucieszyło :) Karo jest domowym psem, mądrym i nadzwyczaj zrównoważonym i takim co z niejednego pieca jadał i wyjątkowo proludzkim...jeśli się zaprzyjaźnią oboje, na co mam nadzieję, to Suzka podpatrzy sobie u Karusia samo dobro :)

Posted

bea100 napisał(a):
No dzisiaj jakiś przełom u Suzy...wyobraźcie sobie, że pierwszy raz wzięła zabawkę i zaczęła się (nieśmiało jeszcze) BAWIĆ :multi:

Lepiej - zaczęła nią zachęcać inne psy do zabawy... Suzka ma swoich ulubionych towarzyszy zabawy i sporo się od nich uczy :)

Posted (edited)

bea, wklejam ważną moim zdaniem informację skopiowaną z wątku iwoniam. O ile pamiętam to Suzanka nim trafila na dt do missii przebywala w Olkuszu ?

Alojzyna napisał(a):
za przyzwoleniem iwoniam będe od dziś prowadziła konto Psy z Olkusza na fb http://www.facebook.com/media/set/?set=a.305795529548793.1073741830.100003550449356&type=1#!/psy.zolkusza

psów wyciąganych z Olkusza przybywa i już niektórzy nie mogą się połapać, które gdzie są, które mają dom, a które nie, gdzie są opisy, zdjęcia informacje. Stąd pomysł, aby w jednym miejscu było wszystko. Zaczęłam od 5 psów, które są u iwoniam, bo tam najłatwiej było dotrzeć do zdjęć i opisów. Stąd moja prośba, a w zasadzie dwie:

1. Przesyłajcie do mnie na pw informacje o psach z Olkusza, które są do adopcji (opis psa, gdzie przebywa i kontakt) oraz zdjęcia. Chciałabym w ciagu dwóch najbliższych tygodni uporać się ze wszystkimi psami do adopcji a potem juz tylko na bieżąco.

2. Wchodźcie na fb i udostępniajcie albumy, lajkujcie :), piszcie komentarze

ps
Alojzyna prosi o informacje na PW

Edited by barb