Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

[quote name='ajlii']...Ale zapytam na wątku moich znajdków, których odnalazł właściciel. Tam mamy spory spadek, częściowo jeszcze niewykorzystany. Może darczyńcy zgodzą się dołożyć do operacji Su. Bo sam koszt zabiegu to ok. 400 zł, do tego dojazdy do Łodzi, wizyty, możliwe że leki, dobra karma i suplementy...[/QUOTE]
Dziękuję ajlii, zapytaj proszę, daj linka do tematu Suzanki...ja tyle przez lata finansowo pomagałam różnym psom w trudnych sytuacjach też porównywalnych do Su, dotąd nigdy nie prosiłam sama o pomoc i z pomocy (obecnie poza bazarkami z własnymi fantami) nie korzystałam ale teraz sama naprawdę potrzebuję wsparcia....zapożyczyłam się...może choć trochę mnie wesprą dobre serca :modla:
Wiem ajlii jaką masz sytuację i że wspomóc Suzanki nie dasz rady choćbyś chciała :shake:

Proszę uzupełnij na 1 stronie rozliczenie skarpetki Su, bo ktoś pomyśli, że mamy tam nadal ponad 700zł !

EDIT
Pamiętasz jak badałaś Suzance wzrok bo się wydawało, że nie widzi dobrze? Teraz myślę, że to mogło być wynikiem tego "obcego" co w niej siedzi i to powodowało różne (?) dysfunkcje organizmu...

Edited by bea100
Posted

Mija piątek. Odliczam dni do operacji w poniedziałek. Wiem, że psy po usunięciu śledziony funkcjonują całkiem dobrze. Tylko co to za rodzaj guza? I narkoza- a Suzka nie jest w super kondycji przez to ścierwo. Wiem, że weci sprawdzeni i doświadczeni. Wiem, że Suza młoda, wiem, że ajlii o nią bardzo dbała i dobrze karmiła i wspierała suplementami ....ale jakoś bardzo się martwię o Suzankę :shake:.

Posted

Barb- dziękuję serdecznie, poczytałam i jeszcze poczytam jutro.
Badanie histopatologiczne wyjętego guza nie jest tanie, pewnie ponad 100zł, trudno, ale jak na razie poczytałam- to muszę je zafundować Suzance.

Dzięki za pomoc i rozsyłanie zaproszeń na bazarek :)

• Downvote 1
Posted

[quote name='arim']Przyszłam z bazarku-tam nic nie wybrałam ,ale podajcie mi konto ,to w poniedzialek podeślę choć 50zł dla Su.

Posted (edited)

[quote name='arim']Przyszłam z bazarku-tam nic nie wybrałam ,ale podajcie mi konto ,to w poniedzialek podeślę choć 50zł dla Su.[/QUOTE]
Kochana DZIĘKUJEMY z Su :iloveyou:, zaczynam wierzyć, że nie zostałyśmy z Suzanką same w tej trudnej sytuacji a to dla mnie bardzo ważne i za to Ci także dziękuję....zaraz wysyłam PW > do ajlii ("operacja Su")

Edit
Czyli mój dług operacyjny to 400zł.

Edited by bea100
Posted

Raz pod Suzką - raz na Suzce :)

Na zdjęciu Suzanka z moją Iskier. Bardzo się lubią. W tej chwili, gdy to pisze, siedzą obie na tym samym fotelu - a Iskierka wtula się głową w Su.
Często też Suzka śpi na Iskrze albo Morku.

Zdjęcia paskudne - ale łapane na szybko komórką.

Posted

Fotki super :)

I mam ogromną nadzieję, ze ze zdrowiem będzie bardzo dobrze, a psychicznie też się polepszy jak tylko się wykuruje. Wszak jak tylko psiak ma problemy behawioralne, to się zaleca na początku wykluczyć przyczyny zdrowotne.

Posted

Dzięki Lida, każda złotówka w takiej sytuacji jest ogromnie ważna i każde wsparcie to wielka sprawa dla Su ( i dla mnie)- pw wysłałam i dziękuję z całego serca :iloveyou:

Posted (edited)

Melduję się na wątku Su.
Zaproponowałam, żeby Ajlii zamieniła Butchersa na moją karmę Vitake. Zdrowe psy mogą jeść Butchersa - Su potrzebuje czegoś lepszego w tym momencie.
Bea, poproś Kundelkową o wsparcie dla Su, trzeba wykorzystać wszystkie możliwości.

Pozwoliłam sobie zapytać w Kundelkowej, w Twoim imieniu, Bea, o pożyczkę na operację.

Edited by malibo57
Posted

[quote name='malibo57']Melduję się na wątku Su.
Zaproponowałam, żeby Ajlii zamieniła Butchersa na moją karmę Vitake. Zdrowe psy mogą jeść Butchersa - Su potrzebuje czegoś lepszego w tym momencie.
Bea, poproś Kundelkową o wsparcie dla Su, trzeba wykorzystać wszystkie możliwości.

Pozwoliłam sobie zapytać w Kundelkowej, w Twoim imieniu, Bea, o pożyczkę na operację.[/QUOTE]
Witaj :loveu:
Dziękuję najpiękniej malibo57 :iloveyou:
Może skarbonka kundelkowa wyrazi zgodę?

Serdeczne dzięki za podmiankę karmy dla Suzanki, faktycznie, ona powinna teraz jeść co możliwie najlepsze :)

Posted

[quote name='malibo57']
[/QUOTE]

Suzanka je Kanemaster od dnia kiedy to zaproponowałaś :)

Posted

[quote name='barb']To juz poniedzialek - dzień operacji. Będę o Tobie myślala sunieczko i trzymała kciuki.[/QUOTE]
Ech...a ja będę dzisiaj przy kompie okazjonalnie - ale jak tylko będę mogła to dam znać co z Suzą...