bea100 Posted January 18, 2013 Author Posted January 18, 2013 (edited) [quote name='ajlii']...Ale zapytam na wątku moich znajdków, których odnalazł właściciel. Tam mamy spory spadek, częściowo jeszcze niewykorzystany. Może darczyńcy zgodzą się dołożyć do operacji Su. Bo sam koszt zabiegu to ok. 400 zł, do tego dojazdy do Łodzi, wizyty, możliwe że leki, dobra karma i suplementy...[/QUOTE] Dziękuję ajlii, zapytaj proszę, daj linka do tematu Suzanki...ja tyle przez lata finansowo pomagałam różnym psom w trudnych sytuacjach też porównywalnych do Su, dotąd nigdy nie prosiłam sama o pomoc i z pomocy (obecnie poza bazarkami z własnymi fantami) nie korzystałam ale teraz sama naprawdę potrzebuję wsparcia....zapożyczyłam się...może choć trochę mnie wesprą dobre serca :modla: Wiem ajlii jaką masz sytuację i że wspomóc Suzanki nie dasz rady choćbyś chciała :shake: Proszę uzupełnij na 1 stronie rozliczenie skarpetki Su, bo ktoś pomyśli, że mamy tam nadal ponad 700zł ! EDIT Pamiętasz jak badałaś Suzance wzrok bo się wydawało, że nie widzi dobrze? Teraz myślę, że to mogło być wynikiem tego "obcego" co w niej siedzi i to powodowało różne (?) dysfunkcje organizmu... Edited January 18, 2013 by bea100 Quote
bea100 Posted January 18, 2013 Author Posted January 18, 2013 Mija piątek. Odliczam dni do operacji w poniedziałek. Wiem, że psy po usunięciu śledziony funkcjonują całkiem dobrze. Tylko co to za rodzaj guza? I narkoza- a Suzka nie jest w super kondycji przez to ścierwo. Wiem, że weci sprawdzeni i doświadczeni. Wiem, że Suza młoda, wiem, że ajlii o nią bardzo dbała i dobrze karmiła i wspierała suplementami ....ale jakoś bardzo się martwię o Suzankę :shake:. Quote
barb Posted January 18, 2013 Posted January 18, 2013 Rozumiem Cię. Chyba wszyscy, ktorzy wirtualnie poznali Suzankę martwia sie o nią. Znalazłam taki watek związany z usunieciem sledziony u psów. http://www.dogomania.pl/forum/threads/43606-Pies-po-usunięciu-śledziony/page30 zajrzalam dopiero na początek. ps Rozsyłam zaproszenia na bazarek. Quote
bea100 Posted January 18, 2013 Author Posted January 18, 2013 Barb- dziękuję serdecznie, poczytałam i jeszcze poczytam jutro. Badanie histopatologiczne wyjętego guza nie jest tanie, pewnie ponad 100zł, trudno, ale jak na razie poczytałam- to muszę je zafundować Suzance. Dzięki za pomoc i rozsyłanie zaproszeń na bazarek :) 1 Quote
barb Posted January 18, 2013 Posted January 18, 2013 Niestety tempo ślimacze bo komputer powolny :shake: A badanie histopatologiczne, rzeczywiście bardzo ważne. Quote
agata51 Posted January 19, 2013 Posted January 19, 2013 O matko, jeszcze jedna cudna, złota.... Quote
arim Posted January 19, 2013 Posted January 19, 2013 Przyszłam z bazarku-tam nic nie wybrałam ,ale podajcie mi konto ,to w poniedzialek podeślę choć 50zł dla Su. 1 Quote
barb Posted January 19, 2013 Posted January 19, 2013 [quote name='arim']Przyszłam z bazarku-tam nic nie wybrałam ,ale podajcie mi konto ,to w poniedzialek podeślę choć 50zł dla Su. Quote
bea100 Posted January 19, 2013 Author Posted January 19, 2013 (edited) [quote name='arim']Przyszłam z bazarku-tam nic nie wybrałam ,ale podajcie mi konto ,to w poniedzialek podeślę choć 50zł dla Su.[/QUOTE] Kochana DZIĘKUJEMY z Su :iloveyou:, zaczynam wierzyć, że nie zostałyśmy z Suzanką same w tej trudnej sytuacji a to dla mnie bardzo ważne i za to Ci także dziękuję....zaraz wysyłam PW > do ajlii ("operacja Su") Edit Czyli mój dług operacyjny to 400zł. Edited January 19, 2013 by bea100 Quote
ajlii Posted January 19, 2013 Posted January 19, 2013 Raz pod Suzką - raz na Suzce :) Na zdjęciu Suzanka z moją Iskier. Bardzo się lubią. W tej chwili, gdy to pisze, siedzą obie na tym samym fotelu - a Iskierka wtula się głową w Su. Często też Suzka śpi na Iskrze albo Morku. Zdjęcia paskudne - ale łapane na szybko komórką. Quote
barb Posted January 19, 2013 Posted January 19, 2013 Na jednym i drugim zdjeciu Suzanka jest na dole ...? Quote
zerduszko Posted January 19, 2013 Posted January 19, 2013 Fotki super :) I mam ogromną nadzieję, ze ze zdrowiem będzie bardzo dobrze, a psychicznie też się polepszy jak tylko się wykuruje. Wszak jak tylko psiak ma problemy behawioralne, to się zaleca na początku wykluczyć przyczyny zdrowotne. Quote
Lida Posted January 19, 2013 Posted January 19, 2013 Podajcie proszę numer konta na pw, to tez się trochę dorzucę. 1 Quote
bea100 Posted January 19, 2013 Author Posted January 19, 2013 Dzięki Lida, każda złotówka w takiej sytuacji jest ogromnie ważna i każde wsparcie to wielka sprawa dla Su ( i dla mnie)- pw wysłałam i dziękuję z całego serca :iloveyou: Quote
malibo57 Posted January 20, 2013 Posted January 20, 2013 (edited) Melduję się na wątku Su. Zaproponowałam, żeby Ajlii zamieniła Butchersa na moją karmę Vitake. Zdrowe psy mogą jeść Butchersa - Su potrzebuje czegoś lepszego w tym momencie. Bea, poproś Kundelkową o wsparcie dla Su, trzeba wykorzystać wszystkie możliwości. Pozwoliłam sobie zapytać w Kundelkowej, w Twoim imieniu, Bea, o pożyczkę na operację. Edited January 20, 2013 by malibo57 Quote
bea100 Posted January 20, 2013 Author Posted January 20, 2013 [quote name='malibo57']Melduję się na wątku Su. Zaproponowałam, żeby Ajlii zamieniła Butchersa na moją karmę Vitake. Zdrowe psy mogą jeść Butchersa - Su potrzebuje czegoś lepszego w tym momencie. Bea, poproś Kundelkową o wsparcie dla Su, trzeba wykorzystać wszystkie możliwości. Pozwoliłam sobie zapytać w Kundelkowej, w Twoim imieniu, Bea, o pożyczkę na operację.[/QUOTE] Witaj :loveu: Dziękuję najpiękniej malibo57 :iloveyou: Może skarbonka kundelkowa wyrazi zgodę? Serdeczne dzięki za podmiankę karmy dla Suzanki, faktycznie, ona powinna teraz jeść co możliwie najlepsze :) Quote
malibo57 Posted January 20, 2013 Posted January 20, 2013 Kundelkowa Skarbonka prosi o podanie kwoty i numeru konta:) Quote
bea100 Posted January 20, 2013 Author Posted January 20, 2013 Dzięki malibo57, już napisałąm prośbę na temacie Skarbonki, czekam na odpowiedź teraz :) Quote
malibo57 Posted January 20, 2013 Posted January 20, 2013 Pomoc została przyznana, trzeba tylko podać kwotę i nr konta. Quote
ajlii Posted January 20, 2013 Posted January 20, 2013 [quote name='malibo57'] Zaproponowałam, żeby Ajlii zamieniła Butchersa na moją karmę Vitake. Zdrowe psy mogą jeść Butchersa - Su potrzebuje czegoś lepszego w tym momencie. [/QUOTE] Suzanka je Kanemaster od dnia kiedy to zaproponowałaś :) Quote
malibo57 Posted January 20, 2013 Posted January 20, 2013 Upss... Kanemaster też jest niezły:) Na Vitake mogłaby schudnąć, o to nam chodziło, tak? Quote
barb Posted January 20, 2013 Posted January 20, 2013 To juz poniedzialek - dzień operacji. Będę o Tobie myślala sunieczko i trzymała kciuki. Quote
bea100 Posted January 21, 2013 Author Posted January 21, 2013 [quote name='barb']To juz poniedzialek - dzień operacji. Będę o Tobie myślala sunieczko i trzymała kciuki.[/QUOTE] Ech...a ja będę dzisiaj przy kompie okazjonalnie - ale jak tylko będę mogła to dam znać co z Suzą... Quote
Recommended Posts