Jump to content
Dogomania

Białystok - wątek zbiorczy, mamy przepełnione DT...

Recommended Posts

Posted

[quote name='monia3a']Tekst Harrego:
[COLOR=#000000][SIZE=2]Harry to młodziutki około roczny pies. Jest oazą łagodności. Nie wykazuję żadnej agresji w stosunku do innych psów, czy kotów. Mieszka z dwiema suczkami (dużą i maleńką) oraz dwoma kotami. Lubi też dzieci. Harry ponad wszystko pragnie kontaktu z człowiekiem.Kiedy jego opiekunka siedzi na kanapie, podaje jej obie łapki i przytula głowę domagając się głaskania.Jego ulubionym zajęciem jest rodawanie buziaków wszystkim napotkanym osobom :) Grzecznie znosi zabiegi pielęgnacyjne, potrafi chodzić na smyczy i zachowac w domu czystość.[/SIZE][/COLOR]
[COLOR=#000000][SIZE=2]Harry to piękny pies, ze lsniącą, długą sierścią i zawsze uśmiechniętą mordką. Jest wesoły i skory do zabawy. Jeśli szukasz mądrego przyjaciela - Harry jest idealny! [/SIZE][/COLOR]
[COLOR=#000000][SIZE=2]Harry jest odrobaczony, zaszczepiony i na dniach zostanie wykastrowany.[/SIZE][/COLOR]
[COLOR=#000000][SIZE=2]kontakt: Monika 501 453 000, mail: [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL][/SIZE][/COLOR][/QUOTE]

Już zmieniam!Dzięki!!!:lol:

Acha...na FB jest Pan zainteresowany malutkim EDKIEM...wiem,że już napisał maila...dajcie znać,jakbyście potrzebowały odpowiedniej osoby do wizyty...pomożemy! Podobnie z transportem!...trzymam kciuki by był to ten domek!:lol:

Posted

Myślę, że Bielsko Biała to trochę za daleko dla takiego malucha. Zaproponowałam panu że mu poszukam innego psiaka bliżej, mam nadzieję że go nie uraziłam. Dzięki za fb to na prawdę działa :D

Posted

[quote name='jaanna019']Myślę, że Bielsko Biała to trochę za daleko dla takiego malucha. Zaproponowałam panu że mu poszukam innego psiaka bliżej, mam nadzieję że go nie uraziłam. Dzięki za fb to na prawdę działa :D[/QUOTE]

Czy my mówimy o tym samym Panu?...ponoć Pan Jerzy,który zgłosił się na FB jest z Warszawy...ale jeszcze nie moge tego sprawdzić,bo nie widzę jego tablicy
[URL]http://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=188640957837211&id=100001587131544&notif_t=share_comment[/URL]

Posted

...jeszcze nie wiem...popytałam dziewczyny,które są w znajomych p Jerzego...może się czegoś dowiem...
[URL="http://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=188640957837211&id=100001587131544&notif_t=share_comment"][/URL]

Guest monia3a
Posted

[SIZE=3]Dziś Harry jedzie na kapiel z czesaniem do Psiego Salonu na Upalną, który zrobi to dla nas za darmo :multi:[/SIZE]
[SIZE=3]Bardzo, bardzo, bardzo dziękujemy :loveu:[/SIZE]

Posted

[quote name='monia3a'][SIZE=3]Dziś Harry jedzie na kapiel z czesaniem do Psiego Salonu na Upalną, który zrobi to dla nas za darmo :multi:[/SIZE]
[SIZE=3]Bardzo, bardzo, bardzo dziękujemy :loveu:[/SIZE][/QUOTE]

Dziewczyny...na FB zgłosił się p.Andrzej i zaproponował,że w granicach 300km może za darmo dowieźć Harrego do sprawdzonego i odpowiedniego domu stałego!!!Teraz już "tylko" potrzebny jest własnie taki domek...sprawdzony,odpowiedzialny i cieplutki,który zakocha się w buziakach Harrego!

Jaanna...czytałam Twojego maila i nie bardzo wiem co napisać,bo jeszcze nie mam odpowiedzi na zaproszenie...tak więc jednoznacznie nie umiem sie wypowiedzieć...może odpowiedź na Twojego maila więcej wyjaśni.

Posted

Tego bernardyna co pisałam nie ma... Chyba poleciał gdzieś dalej, bo 2 razy dziennie sprawdzam, jak jadę do i z pracy, ale ani widu, ani słychu, ludzie też go na dłużej nie widzieli.

Guest monia3a
Posted

[quote name='zuzlikowa']Dziewczyny...na FB zgłosił się p.Andrzej i zaproponował,że w granicach 300km może za darmo dowieźć Harrego do sprawdzonego i odpowiedniego domu stałego!!!Teraz już "tylko" potrzebny jest własnie taki domek...sprawdzony,odpowiedzialny i cieplutki,który zakocha się w buziakach Harrego!
[/QUOTE]

O ja :multi:domku znajdz się szybko :)

Harry dziś niestety ale nie został wykąpany, Panie stwierdziły, że jest za duży i zajmie im to conajmniej 8 godzin a one tyle nie mają. Spodziewały się psiaka wielkości spaniela :evil_lol: oj ta moja Basia nie wie jaki to pies do kolana :lol:
Kupiłam mu dziś grzebień filcak i będę czesać, czesać i czesać, a na koniec wykąpię i znów będę czesać, czesać .... :diabloti:

Guest monia3a
Posted

Już wszystko prostuję:)
Dziś byłam umówiona na Sikorskiego i tam mi tak Panie powiedziały o tych 8 godzinach.

Rozmawiałam z p.Ulą z Upalnej, która jutro mi wypielęgnuje Harrego :multi: dziękuję p.Ulu :loveu:

Posted

[quote name='dreag']Tego bernardyna co pisałam nie ma... Chyba poleciał gdzieś dalej, bo 2 razy dziennie sprawdzam, jak jadę do i z pracy, ale ani widu, ani słychu, ludzie też go na dłużej nie widzieli.[/QUOTE] Ten z Piasta? Jeśli tak to go widziałam po drugiej stronie-jest taki skrót przez tory i dalej do ul.Zacisze-tam był.

Posted

[quote name='bbgm'][B]Ten z Piasta? Jeśli tak to go widziałam po drugiej stronie-jest taki skrót przez tory i dalej do ul.Zacisze-tam był[/B].[/QUOTE]

Dziewczyny,jeśli jednak jest w okolicy,to trzeba się zastanowić co zrobić...jeśli będzie biegał,będzie co rusz przeganiany przez ludzi,bo duży i mogą się bać na zapas nawet- to o siebie,to o dzieci...i tak będzie coraz bardziej nieufny,bardziej zaniedbany i zaglodzony...coraz trudniej będzie go złapać!
Koniecznie trzeba spróbowac go dokarmiać i choc na bardzo krótki czas gdzieś umieścić(altanka,podwórko...)byle można było zorganizować transport i jego przewóz,choćby do hotelu.
Dacie radę?...czy ktoś mógłby podjąć się niejako oswojenia psiaka,by można było mu skutecznie pomóc...bo prawdę powiedziawszy dla niego może być bezpieczniej w schronisku niż na ulicach (ale od razu mówię,że nie znam schronu w Białymstoku zupełnie).