Romina_74 Posted December 27, 2012 Posted December 27, 2012 (edited) [FONT=Times New Roman]Kajtuś to niewielki (ok. 38 cm w kłębie) 1,5 - roczny kundelek o przyjaznym usposobieniu. Stracił dom z powodu śmierci właściciela. Do schroniska trafił 4 października 2012 r. razem ze swoim braciszkiem Pazurkiem (939/12), z którym dzieli boks. Jest sympatycznym, bardzo wdzięcznym psiakiem, który garnie się do człowieka i chętnie poddaje pieszczotom. Jest grzeczny i spokojny, na widok opiekuna okazuje wiele radości. Nie wykazuje oznak agresji wobec innych psów. Ma krótką, łatwą w pielęgnacji sierść. Lubi spacery. Na smyczy chodzi ładnie. Jak każdy psiak w schronisku potrzebuje dobrego, kochającego domu – najlepiej gdyby mógł w nim zamieszkać razem ze swoim braciszkiem Pazurkiem. Pieski się dobrze dogadują, uzupełniają. Kajtuś jest wykastrowany, odrobaczony i zaszczepiony. Kontakt w sprawie adopcji: 790 420 278 Album Kajtusia na Picasa: https://picasaweb.google.com/118380588009733343934/Kajtus9401215Roku04102012R#[/FONT] Edited March 2, 2013 by Romina_74 adopcja Quote
maciaszek Posted December 27, 2012 Posted December 27, 2012 Ja też jestem. A Kajtuś jest na katowickim wątku :). Quote
Romina_74 Posted December 27, 2012 Author Posted December 27, 2012 bardzo dziękujemy ciotuchnom za obecność, a maciaszkowi dodatkowo za zmiany :) Quote
akasha3791 Posted December 31, 2012 Posted December 31, 2012 Podnoszę Kajtka! A jak wygląda jego braciszek? Może uda się im razem trafić do nowego domu? Quote
Romina_74 Posted January 3, 2013 Author Posted January 3, 2013 W sobotę 29.12. byliśmy na wspólnym spacerku - braciszkowie Kajtek z Pazurkiem oraz koleżaneczki ich dwie - Flawia i Omega. Było bardzo przyjemnie, chłopaki się wychodziły, wybiegały w pięknym słonku. Nawet chętnie wskoczyły do boksu po spacerku zmęczone. Kochane z nich psiaki KOCHANE!!! Takie miłe i grzeczne. Poniżej kilka fotek z soboty :) Ponieważ dzisiaj mnie nie było w schronisku, mam nadzieję że udało im się wyjść choć na moment! Quote
Romina_74 Posted January 3, 2013 Author Posted January 3, 2013 [quote name='akasha3791']Podnoszę Kajtka! A jak wygląda jego braciszek? Może uda się im razem trafić do nowego domu? byłoby cudownie :) zapraszam na wątek braciszka Kajtusia - Pazurka: http://www.dogomania.pl/forum/threads/236271-Ostrzy-sobie-PAZUREK-na-kochający-dom?p=20219068#post20219068 Quote
soboz4 Posted January 6, 2013 Posted January 6, 2013 Kajtuś i Pazurek wjednym stali domu… Opisać ich obu – że byli zawsze razem, że są maleńcy iłagodni, cichutcy i przerażenie pobytem w schronisku, zrobić rewię zdjęć Jak będzie tekst i namiar to mogę wkleić na facebooka, żebybyło wydarzenie fundacji i zrobię organizatorami opiekunów Kajtusia i Pazurka Tylko potrzebny jest tekst, żartobliwy, ale wzruszający odwóch maluchach, którym zmarł ich opiekun Quote
Jota67 Posted January 6, 2013 Posted January 6, 2013 Oby razem udało im się znaleźć domek! Żal byłoby rozdzielać.....:( Quote
Romina_74 Posted January 11, 2013 Author Posted January 11, 2013 No to chłopaki obaj zdaje się pod moją opieką zostali ... Dorotka nie przychodzi, zatem ponownie i w ub. sobotę i wczoraj byłam na wspólnym spacerku i z Pazurkiem i Kajtusiem... Kajtuś nie ma wcale ogłoszeń, ale może by zrobić im już razem? Spróbuję coś napisać i wyłonić najodpowiedniejsze fotki - może po jutrzejszym spacerku. ewesko ... czy mogę się do Ciebie uśmiechnąć o ogłoszonka dla chłopaków? ;) a tu fotki z sobotniego ub. tygodniowego spacerku: Quote
maciaszek Posted January 11, 2013 Posted January 11, 2013 Jakby to było fajnie, gdyby one razem domek znalazły... Quote
ewes Posted January 11, 2013 Posted January 11, 2013 pewnie nie ma problemu ;) podeślij mi jak zwykle dane, a ja postaram się jak najszybciej ogłoszenia zrobić :) Quote
Romina_74 Posted January 11, 2013 Author Posted January 11, 2013 ewes napisał(a):pewnie nie ma problemu ;) podeślij mi jak zwykle dane, a ja postaram się jak najszybciej ogłoszenia zrobić :) Dziękuję Ci bardzo :) Jutro postaram się zrobić im więcej wspólnych zdjęć i napiszę tekst wspólny, potem i wydarzenie na fb zrobię Quote
Romina_74 Posted January 12, 2013 Author Posted January 12, 2013 Zatem dzisiaj wspólny spacer z Pazurkiem :) Towarzyszyła nam dzielnie Omega i Paweł. Spacerek był w kierunku ulubionym przez większość wolontariuszy - w pewnym momencie zrobiło się tłoczno ;) - i trwał prawie 3 godziny. Kajtuś dzisiaj udowodnił, że również cieszy się wolnością i nie ma żadnego problemu z powrotem do Opiekuna na zawołanie i w żaden sposób nie przeszkadza mu ponowne zapięcie na smycz. Jest zdecydowanie zazdrosby o Pazurka - czasem na niego nieprzyjemnie warknie i kłapnie zębami. Bardziej niż Pazurek pakuje się do OPiekuna i żadą czułości :) POniżej fotki z dzisiejszego spacerku oraz te zrobione po powrocie przez soboz - dzięki! Będą na fb :) Quote
saphira18 Posted January 12, 2013 Posted January 12, 2013 Agata zdjęcia super, ale w jednym poście może być maksymalnie 5 zdjęć;) Quote
Recommended Posts