Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

[FONT=Times New Roman]Kajtuś to niewielki (ok. 38 cm w kłębie) 1,5 - roczny kundelek o przyjaznym usposobieniu. Stracił dom z powodu śmierci właściciela. Do schroniska trafił 4 października 2012 r. razem ze swoim braciszkiem Pazurkiem (939/12), z którym dzieli boks.

Jest sympatycznym, bardzo wdzięcznym psiakiem, który garnie się do człowieka i chętnie poddaje pieszczotom. Jest grzeczny i spokojny, na widok opiekuna okazuje wiele radości. Nie wykazuje oznak agresji wobec innych psów. Ma krótką, łatwą w pielęgnacji sierść. Lubi spacery. Na smyczy chodzi ładnie.

Jak każdy psiak w schronisku potrzebuje dobrego, kochającego domu – najlepiej gdyby mógł w nim zamieszkać razem ze swoim braciszkiem Pazurkiem. Pieski się dobrze dogadują, uzupełniają. Kajtuś jest wykastrowany, odrobaczony i zaszczepiony.

Kontakt w sprawie adopcji: 790 420 278
Album Kajtusia na Picasa: https://picasaweb.google.com/118380588009733343934/Kajtus9401215Roku04102012R#
[/FONT]

Edited by Romina_74
adopcja
  • Replies 67
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

W sobotę 29.12. byliśmy na wspólnym spacerku - braciszkowie Kajtek z Pazurkiem oraz koleżaneczki ich dwie - Flawia i Omega. Było bardzo przyjemnie, chłopaki się wychodziły, wybiegały w pięknym słonku. Nawet chętnie wskoczyły do boksu po spacerku zmęczone. Kochane z nich psiaki KOCHANE!!! Takie miłe i grzeczne. Poniżej kilka fotek z soboty :) Ponieważ dzisiaj mnie nie było w schronisku, mam nadzieję że udało im się wyjść choć na moment!

Posted

Kajtuś i Pazurek wjednym stali domu…

Opisać ich obu – że byli zawsze razem, że są maleńcy iłagodni, cichutcy i przerażenie pobytem w schronisku, zrobić rewię zdjęć

Jak będzie tekst i namiar to mogę wkleić na facebooka, żebybyło wydarzenie fundacji i zrobię organizatorami opiekunów Kajtusia i Pazurka

Tylko potrzebny jest tekst, żartobliwy, ale wzruszający odwóch maluchach, którym zmarł ich opiekun

Posted

No to chłopaki obaj zdaje się pod moją opieką zostali ... Dorotka nie przychodzi, zatem ponownie i w ub. sobotę i wczoraj byłam na wspólnym spacerku i z Pazurkiem i Kajtusiem... Kajtuś nie ma wcale ogłoszeń, ale może by zrobić im już razem? Spróbuję coś napisać i wyłonić najodpowiedniejsze fotki - może po jutrzejszym spacerku.

ewesko ... czy mogę się do Ciebie uśmiechnąć o ogłoszonka dla chłopaków? ;)

a tu fotki z sobotniego ub. tygodniowego spacerku:

Posted

ewes napisał(a):
pewnie nie ma problemu ;)
podeślij mi jak zwykle dane, a ja postaram się jak najszybciej ogłoszenia zrobić :)

Dziękuję Ci bardzo :) Jutro postaram się zrobić im więcej wspólnych zdjęć i napiszę tekst wspólny, potem i wydarzenie na fb zrobię

Posted

Zatem dzisiaj wspólny spacer z Pazurkiem :) Towarzyszyła nam dzielnie Omega i Paweł. Spacerek był w kierunku ulubionym przez większość wolontariuszy - w pewnym momencie zrobiło się tłoczno ;) - i trwał prawie 3 godziny. Kajtuś dzisiaj udowodnił, że również cieszy się wolnością i nie ma żadnego problemu z powrotem do Opiekuna na zawołanie i w żaden sposób nie przeszkadza mu ponowne zapięcie na smycz. Jest zdecydowanie zazdrosby o Pazurka - czasem na niego nieprzyjemnie warknie i kłapnie zębami. Bardziej niż Pazurek pakuje się do OPiekuna i żadą czułości :) POniżej fotki z dzisiejszego spacerku oraz te zrobione po powrocie przez soboz - dzięki! Będą na fb :)