Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 931
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dea napisał(a):
Proszę - Czacza kwintesencją dobrego psa, a w schronisku twierdzili, że jest agresywna:evil_lol: Dziękuję Aniu W:loveu:

Coś ty? :crazyeye:
Może się jeszcze rozkręci :razz:
Na razie (dwa razy ją widziałam w tygodniowym odstępie czasu) i była superłagodna!
Chodziła za mną, podstawiała głowę do głaskania. Z resztą widać też na zdjęciach z Olgą jak się przytula. Nie widziałam też cienia agresji wobec innych psów. Jest trochę niepewna ale nawet nie nazwałabym tego lękliwością.

A co do kołnierza...No cóż zakładali go lekarze więc ja nie czuję się upoważniona do poprawiania. Z resztą suka i tak jest cały czas pod ich okiem i myślę że gdyby próbowała go zdjąć to by zabezpieczyli.

Posted

Ania W napisał(a):

A co do kołnierza...No cóż zakładali go lekarze więc ja nie czuję się upoważniona do poprawiania. Z resztą suka i tak jest cały czas pod ich okiem i myślę że gdyby próbowała go zdjąć to by zabezpieczyli.

Ok. pisalam o tym bo mnie sam lekarz poinstruowal ze kolnierz zakłada sie zaczepiajac o obroze...
Jesli jest pod bacznym okiem wetow to dobrze...a w nocy sunka z kolnierzem spi? jak tak to oby sobie go nie sciagnela...

zdrowiej kochana...

Posted

Powiem Wam, że sama nie wiem dlaczego, ale ze wszystkich bernardynów w potrzebie to właśnie Abra jest najbliższa mojemu sercu - i gdybym tak mogła mieć jeszcze jednego psa - wyprosiłabym ją od EMIRa... :oops:

Posted

pamietam jak przyjechała na sggw i była tak przerażona, że się na wszystkich rzucała - az siku ze strachu zrobiła!
teraz jest lekliwa ale to nie to samo - pomału zrozumie, że nie wszyscy ludzie są źli

Posted

Abra dobrze...Cały czas na lekach ale jest żywotna. Sierść coraz ładniejsza, tylko nie bardzo chce przybrać na masie, zwłaszcza z tyłu. Ona ma nadal talię osy. Zupełnie nie wiadomo dlaczego bo apetyt jest. Ale jest przesympatyczna! I pieszczoch!

Posted

no za szybko chwalilismy stan zdrowia abry

najnowsze informacje ze strony emir :placz::placz::placz::placz::placz::placz:

[FONT=Comic Sans MS]19.09.2007:Stan Abry uległ gwałtownemu pogorszeniu; ma trudno�ci z oddychaniem; nie wstaje. Została przewieziona do kliniki SGGW m.in. do konsultacji kardiologicznej. :placz::placz::placz::placz::placz::placz:

trzymjmy kciuki ...........ale z drugiej strony chociaż w tych najgorszych chwilach teraz ma trosze miłości
[/FONT]

Posted

t_kasiek napisał(a):
Abruniu.....już tyle wycierpiałaś....Kasiek tez jest z Toba choc nie moge Cie ani przytulic ani pogłaskać :( :( :(

no włsnie wuymiziajcie ja kochani od nas

Posted

Abruniu....jak bardzo mi przykro :( tak pięknie już wyglądałaś.....byłaś coraz śliczniejsza :( :( :( wiedziałam, że tak może sie stać, ale jednak wierzyłam, że zdarzy się cud.....chyba jednak i tak sie zdarzył....ostatnie chwile spędziłaś wśród ludzi, którym na Tobie zależało....dbali o Ciebie, walczyli o Twoje zdrowie....mam nadzieje, że Berus się tam Toba zaopiekuje....niedługo będzie rok jak go nie ma - to też był bernardyn, więc pewnie sie dogadacie i będziecie razem biegać...... :( :( :(