Jump to content
Dogomania

Eksmisja ludzi i zwierzaki na bruk!!! JEST HAPPY END - Pchełka i Tuptuś w domach

Recommended Posts

Posted

Dzisiaj lece do lekarza-weta - zgodził się mimo żo to niedziela (kiedyś przyjmowali przez kilka godzin) Tuptuś ostatnio intensywnie dbał o higiene intymną (okolice odbytu), zerknęłam ale nic nie dojrzałam, zapodałam rumianek, a wczoraj jak spacerował z podniesionym ogonkiem zauważyłam białawą wydzieline. Przepraszam że opisuje tak dosłownie.Chyba chodzi o gruczoły okołodbytowe

• Replies 330
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ech, Panna Fąfel siedzi u nas już 3 lata, Jordi zaraz 2 lata miną, Mufin - już nie liczę nawet.
Niestety psy uwielbiają pożerać upolowane przez koty myszy, my musimy bardzo uważać na te przysmaki kocio psie, bo mamy 2 ogrodowe koty i często przynoszą myszy w okolice domu.

Posted

[quote name='mestudio']Ech, Panna Fąfel siedzi u nas już 3 lata, Jordi zaraz 2 lata miną, Mufin - już nie liczę nawet.
Niestety psy uwielbiają pożerać upolowane przez koty myszy, my musimy bardzo uważać na te przysmaki kocio psie, bo mamy 2 ogrodowe koty i często przynoszą myszy w okolice domu.[/QUOTE]

No tak, to w kwestii uwielbiają zjadać myszy :lol:, może i Tuptek przekąsił mysze przyniesioną przez koteczka, bo głodny nie jest ale ja tego nie widziałam, natomiast widziałam i odebrałam zdobycz choć uciekał (i nie miał szans) więc gdybym tej sytuacji nie widziała:cool3:......

A Tuptek jest już pół roku ( dopiero).....
Wróciłam też od weta, przynajmniej się uspokoiłam bo nie było nic niepokojącego - oczyszczone miał te śmierdzące przykanaliki, i już. A i tabletki na odrobaczenie dla całego towarzystwa już mam.

Posted

A Tuptek jest już pół roku ( dopiero).....

to już pół roku a wydaje mi się jakby przed chwilą do Ciebie trafił -szybko czas leci a wogóle jakieś telefony o Tuptusia są ?

Posted

[quote name='Olusia88']to już pół roku a wydaje mi się jakby przed chwilą do Ciebie trafił -szybko czas leci a wogóle jakieś telefony o Tuptusia są ?[/QUOTE]
No niestety nie, to znaczy ja nie odbieram , może cioteczka Randa ale dała by mi znać, natomiast ja wśród znajomych staram się pytać, zapraszać do adopcji ale cisza, była jedna osoba juą o niej pisałam, kiedyś aktywna na tym forum (nie zapytałam się o nicka) ale oczywiście myśląca , Tuptuś jej się podobał ale właśnie - pracuje co najmniej 12 godzin dziennie, czasami soboty, więc od razu z żalem odpowiedziała "nie"

Posted

Randa napisał(a):
Nikt nie dzwoni, ale teraz ogólny zastój w adopcjach jest.

Oczywiście czekamy ;)
Mój kolejny błąd w opiece nad Tuptkiem, po leczeniu uszu i oczu było ok. do czasu, zobaczyłam że oczka zaczynają znowu brzydko wyglądać
ale żeby nie pakować mu chemii przemywałam mu oczka rumiankiem nie było lepiej . No i dowiedziałam się od pani wet (u której była moja siostra) że rumianek (dla ludzi super) zazwyczaj psie oczka uczula. Teraz zapodaje świetlik - krople. Jest lepiej ;)

Posted

Ja też podrzucę Tuptusia .
Teraz wakacje więc i tak zastój a adopcjach ale wydaje mi się , że powoli coś rusza / od poniedziałku miałam 4 telefony moje kociaki na dt co prawda tylko 1 normalny ale do tej pory wogóle nie było nawet od świrów/
Tuptuś trzymamy kciuki o telefony chociaż cisiowianka tak o Ciebie dba , że nowy domek będzie miał bardzo wysoko postawioną poprzeczkę

Posted

Olusia88 dziękujemy za odwiedziny. Co do Tuptusia ma się dobrze , tak myślę. Teraz zajada sobie codziennie ryż z marchewką na kawałku kurczaka - to go nie uczula. I przy okazji muszę podziękować cioteczce która przysłała mi 150 zł. dla Tuptusia.
Dziękuję
:loveu:
Muszę jeszcze podrzucić cioteczce Randzie zdjęcia Tuptusia, żeby była tak miła i wstawiła tutaj, bo dawn nie było już zdjęć maluszka :loveu:

Posted

Odwiedzam Tuptusia. I co, czy ludzie dzwonią w sprawie adopcji? Mam problem z dogomanią, cały czas się zawiesza i ciężko coś napisać, to problem dtrony czy raczej przeglądarki? Ale inne strony mi się nie zawieszają.

Posted

Julia84 napisał(a):
Jejku dopiero dziś odkryłam tego cudownego psiaka! Jak się mają finanse Tuptusia?

Jest w porządku - ja zapewniam mu dach nad głową , jedzonko, (teraz dostaje gotowane) ;), wszelkie usługi weterynaryjne pokrywa TOZ Białystok (jesteśmy w kontacie telefonicznym, dostałam też pieniądze z dopiskiem na karme od jednej z cioteczek dogomaniaczek (z tego m.in kupowałam preparaty p.kleszczom, i karme). A Randa prowadziła ten wątek i wstawiała zdjęcia których ja nie potrafię wstawić (próbowałam ) chyba w picassie puszcze.
;)

Posted

[quote name='cisowianka']:modla: Pięknie stokrotnie dziękuję za wstawienie zdjęć, odwdzięcze się dekupażami - to przynajmniej portafię ;)[/QUOTE]
a jak mamy się zrewanżować za ostatni bazarek?? :-)
Cieszę się że mogłem pomóc.

TZmestudio

Posted

[quote name='TZmestudio']a jak mamy się zrewanżować za ostatni bazarek??
Cieszę się że mogłem pomóc.

TZmestudio[/QUOTE]
Bazarek był dla "strachulców", inny dla baloniarek jeszcze inny dawno temu dla Dauli :-). Dobra nie zagłębiamy się w szczegóły, pomagamy sobie nawzajem ;)
A Tuptuś teraz uderzył w drzemkę;) na podusi oczywiście.

Posted

[quote name='cisowianka']Bazarek był dla "strachulców", inny dla baloniarek jeszcze inny dawno temu dla Dauli :-). Dobra nie zagłębiamy się w szczegóły, pomagamy sobie nawzajem ;)
A Tuptuś teraz uderzył w drzemkę;) na podusi oczywiście.[/QUOTE]

teraz lepiej :kciuki::diabloti:

TZmestudio