cisowianka Posted August 4, 2013 Posted August 4, 2013 Dzisiaj lece do lekarza-weta - zgodził się mimo żo to niedziela (kiedyś przyjmowali przez kilka godzin) Tuptuś ostatnio intensywnie dbał o higiene intymną (okolice odbytu), zerknęłam ale nic nie dojrzałam, zapodałam rumianek, a wczoraj jak spacerował z podniesionym ogonkiem zauważyłam białawą wydzieline. Przepraszam że opisuje tak dosłownie.Chyba chodzi o gruczoły okołodbytowe Quote
mestudio Posted August 4, 2013 Posted August 4, 2013 Ech, Panna Fąfel siedzi u nas już 3 lata, Jordi zaraz 2 lata miną, Mufin - już nie liczę nawet. Niestety psy uwielbiają pożerać upolowane przez koty myszy, my musimy bardzo uważać na te przysmaki kocio psie, bo mamy 2 ogrodowe koty i często przynoszą myszy w okolice domu. Quote
cisowianka Posted August 4, 2013 Posted August 4, 2013 [quote name='mestudio']Ech, Panna Fąfel siedzi u nas już 3 lata, Jordi zaraz 2 lata miną, Mufin - już nie liczę nawet. Niestety psy uwielbiają pożerać upolowane przez koty myszy, my musimy bardzo uważać na te przysmaki kocio psie, bo mamy 2 ogrodowe koty i często przynoszą myszy w okolice domu.[/QUOTE] No tak, to w kwestii uwielbiają zjadać myszy :lol:, może i Tuptek przekąsił mysze przyniesioną przez koteczka, bo głodny nie jest ale ja tego nie widziałam, natomiast widziałam i odebrałam zdobycz choć uciekał (i nie miał szans) więc gdybym tej sytuacji nie widziała:cool3:...... A Tuptek jest już pół roku ( dopiero)..... Wróciłam też od weta, przynajmniej się uspokoiłam bo nie było nic niepokojącego - oczyszczone miał te śmierdzące przykanaliki, i już. A i tabletki na odrobaczenie dla całego towarzystwa już mam. Quote
Olusia88 Posted August 4, 2013 Posted August 4, 2013 A Tuptek jest już pół roku ( dopiero)..... to już pół roku a wydaje mi się jakby przed chwilą do Ciebie trafił -szybko czas leci a wogóle jakieś telefony o Tuptusia są ? Quote
cisowianka Posted August 4, 2013 Posted August 4, 2013 [quote name='Olusia88']to już pół roku a wydaje mi się jakby przed chwilą do Ciebie trafił -szybko czas leci a wogóle jakieś telefony o Tuptusia są ?[/QUOTE] No niestety nie, to znaczy ja nie odbieram , może cioteczka Randa ale dała by mi znać, natomiast ja wśród znajomych staram się pytać, zapraszać do adopcji ale cisza, była jedna osoba juą o niej pisałam, kiedyś aktywna na tym forum (nie zapytałam się o nicka) ale oczywiście myśląca , Tuptuś jej się podobał ale właśnie - pracuje co najmniej 12 godzin dziennie, czasami soboty, więc od razu z żalem odpowiedziała "nie" Quote
Randa Posted August 7, 2013 Author Posted August 7, 2013 Nikt nie dzwoni, ale teraz ogólny zastój w adopcjach jest. Quote
cisowianka Posted August 15, 2013 Posted August 15, 2013 Randa napisał(a):Nikt nie dzwoni, ale teraz ogólny zastój w adopcjach jest. Oczywiście czekamy ;) Mój kolejny błąd w opiece nad Tuptkiem, po leczeniu uszu i oczu było ok. do czasu, zobaczyłam że oczka zaczynają znowu brzydko wyglądać ale żeby nie pakować mu chemii przemywałam mu oczka rumiankiem nie było lepiej . No i dowiedziałam się od pani wet (u której była moja siostra) że rumianek (dla ludzi super) zazwyczaj psie oczka uczula. Teraz zapodaje świetlik - krople. Jest lepiej ;) Quote
patrycja100 Posted August 18, 2013 Posted August 18, 2013 Zaglądam do Tuptusia. Ma bardzo fajny bannerek, trzymam mocno kciuki za dobry domek. Quote
cisowianka Posted August 19, 2013 Posted August 19, 2013 patrycja100 napisał(a):Zaglądam do Tuptusia. Ma bardzo fajny bannerek, trzymam mocno kciuki za dobry domek. Dziękujemy za odwiedziny :loveu: Quote
Olusia88 Posted August 20, 2013 Posted August 20, 2013 Ja też podrzucę Tuptusia . Teraz wakacje więc i tak zastój a adopcjach ale wydaje mi się , że powoli coś rusza / od poniedziałku miałam 4 telefony moje kociaki na dt co prawda tylko 1 normalny ale do tej pory wogóle nie było nawet od świrów/ Tuptuś trzymamy kciuki o telefony chociaż cisiowianka tak o Ciebie dba , że nowy domek będzie miał bardzo wysoko postawioną poprzeczkę Quote
cisowianka Posted August 21, 2013 Posted August 21, 2013 Olusia88 dziękujemy za odwiedziny. Co do Tuptusia ma się dobrze , tak myślę. Teraz zajada sobie codziennie ryż z marchewką na kawałku kurczaka - to go nie uczula. I przy okazji muszę podziękować cioteczce która przysłała mi 150 zł. dla Tuptusia. Dziękuję :loveu: Muszę jeszcze podrzucić cioteczce Randzie zdjęcia Tuptusia, żeby była tak miła i wstawiła tutaj, bo dawn nie było już zdjęć maluszka :loveu: Quote
ANETTTA Posted August 29, 2013 Posted August 29, 2013 moi drodzy kochani sunia w wielkiej potrzebie szuka pomocy finansowej aby byc na dt !!! aby uciec z tych skandalicznych warunków http://www.dogomania.pl/forum/thread...dt-ds-dla-suni zapraszam pomoc potrzebna Quote
ANETTTA Posted August 29, 2013 Posted August 29, 2013 moi drodzy kochani sunia w wielkiej potrzebie szuka pomocy finansowej aby byc na dt !!! aby uciec z tych skandalicznych warunków http://www.dogomania.pl/forum/thread...dt-ds-dla-suni zapraszam pomoc potrzebna Quote
TZmestudio Posted September 2, 2013 Posted September 2, 2013 Olusia88 napisał(a):tak czekamy na nowe zdjęcia czekamy.... TZmestudio Quote
patrycja100 Posted September 9, 2013 Posted September 9, 2013 Odwiedzam Tuptusia. I co, czy ludzie dzwonią w sprawie adopcji? Mam problem z dogomanią, cały czas się zawiesza i ciężko coś napisać, to problem dtrony czy raczej przeglądarki? Ale inne strony mi się nie zawieszają. Quote
Julia84 Posted September 12, 2013 Posted September 12, 2013 Jejku dopiero dziś odkryłam tego cudownego psiaka! Jak się mają finanse Tuptusia? Quote
cisowianka Posted September 13, 2013 Posted September 13, 2013 Julia84 napisał(a):Jejku dopiero dziś odkryłam tego cudownego psiaka! Jak się mają finanse Tuptusia? Jest w porządku - ja zapewniam mu dach nad głową , jedzonko, (teraz dostaje gotowane) ;), wszelkie usługi weterynaryjne pokrywa TOZ Białystok (jesteśmy w kontacie telefonicznym, dostałam też pieniądze z dopiskiem na karme od jednej z cioteczek dogomaniaczek (z tego m.in kupowałam preparaty p.kleszczom, i karme). A Randa prowadziła ten wątek i wstawiała zdjęcia których ja nie potrafię wstawić (próbowałam ) chyba w picassie puszcze. ;) Quote
TZmestudio Posted September 14, 2013 Posted September 14, 2013 Na prośbę Cisowianki wklejam zdjęcia. Wszelkie prawa zastrzeżone by Cisowianka Quote
cisowianka Posted September 14, 2013 Posted September 14, 2013 :modla: Pięknie stokrotnie dziękuję za wstawienie zdjęć, odwdzięcze się dekupażami - to przynajmniej portafię ;) Quote
TZmestudio Posted September 14, 2013 Posted September 14, 2013 [quote name='cisowianka']:modla: Pięknie stokrotnie dziękuję za wstawienie zdjęć, odwdzięcze się dekupażami - to przynajmniej portafię ;)[/QUOTE] a jak mamy się zrewanżować za ostatni bazarek?? :-) Cieszę się że mogłem pomóc. TZmestudio Quote
cisowianka Posted September 14, 2013 Posted September 14, 2013 [quote name='TZmestudio']a jak mamy się zrewanżować za ostatni bazarek?? Cieszę się że mogłem pomóc. TZmestudio[/QUOTE] Bazarek był dla "strachulców", inny dla baloniarek jeszcze inny dawno temu dla Dauli :-). Dobra nie zagłębiamy się w szczegóły, pomagamy sobie nawzajem ;) A Tuptuś teraz uderzył w drzemkę;) na podusi oczywiście. Quote
TZmestudio Posted September 14, 2013 Posted September 14, 2013 [quote name='cisowianka']Bazarek był dla "strachulców", inny dla baloniarek jeszcze inny dawno temu dla Dauli :-). Dobra nie zagłębiamy się w szczegóły, pomagamy sobie nawzajem ;) A Tuptuś teraz uderzył w drzemkę;) na podusi oczywiście.[/QUOTE] teraz lepiej :kciuki::diabloti: TZmestudio Quote
Recommended Posts