sara_rokitnica Posted April 19, 2008 Posted April 19, 2008 ta Pani wypatrzyła Brutka na allegratce Quote
Mysia_ Posted April 19, 2008 Posted April 19, 2008 sara_rokitnica napisał(a):ta Pani wypatrzyła Brutka na allegratce kobieta swoje poszukiwania ograniczyła do alegratki, interesuje się naszymi zabrzańskimi psiakami, ciekawe skąd jest, bo tego jeszcze niezdążyłam się dowiedzieć :roll: Wiem, że chce, żeby psa jej zawieźć.... Quote
jusstyna85 Posted April 19, 2008 Posted April 19, 2008 Mysia_ napisał(a):kobieta swoje poszukiwania ograniczyła do alegratki, interesuje się naszymi zabrzańskimi psiakami, ciekawe skąd jest, bo tego jeszcze niezdążyłam się dowiedzieć :roll: Wiem, że chce, żeby psa jej zawieźć.... czasem ludzie nie mają jak przywieźć psiaka,a są w porządku...wiele razy zawoziłam i ludzie okazywali sie naprawde super. Quote
Asia_Klero Posted April 19, 2008 Author Posted April 19, 2008 Jednak ta pani interesuje sie wieloma psiakami i nie jest zbyt pewna...no zobaczymy jak to bedzie:) Quote
sara_rokitnica Posted April 19, 2008 Posted April 19, 2008 jest z Brzegu w woj. Opolskim... mówi że wcześniej miała 2 psy ale nigdy ze schroniska i ostatnio miała boksera który żył 10 lat Quote
Asia_Klero Posted April 19, 2008 Author Posted April 19, 2008 Mam dobra kumpele w Brzegu....Saruś...Dominika z mojego zespolu:)jak cos..;) Quote
Mysia_ Posted April 20, 2008 Posted April 20, 2008 jusstyna85 napisał(a):czasem ludzie nie mają jak przywieźć psiaka,a są w porządku...wiele razy zawoziłam i ludzie okazywali sie naprawde super. wiem Justynko ;) Poprostu troszkę mnie wkurzyło, że najpierw była wielce zdecydowana na Dinusia, potem Maćka, a na koniec mi napisała, że bierze innego psa :roll: Co nie znaczy, że pies bedzie miał u niej źle... Poprostu trzeba z nią pogadać i zrobić wizytę przedadopcyjną. Ważne jest to, zeby spytać czy ma czas i siły na tak żywiołowego psa jak Brutus, ponieważ jak pisałam wczesniej Pani ma cięzko chorą mamę.... Przynajmniej tak mi napisała :roll: Jesli chodzi i transport to do Brzegu naszczescie daleko nie ma ;) Quote
sara_rokitnica Posted April 20, 2008 Posted April 20, 2008 Pani powiedziała że boi się że sobie może z Brutusem nie poradzić skoro jest tak żywiołowy (rozmawiałam z nią o tym) więc z Brutka rezygnuje i ciągle zastanawia się nad Maćkiem... powiedziała, że w razie czego jest zdecydowana go wziąć ale prosi nas żebyśmy jej w tej decyzji pomogły bo ona nie chce żeby to się później skończyło tragedią dla niej i psa a w końcu my te wszystkie psiaki znamy najlepiej :roll: wydaje mi się że jest w porządku... no ale mogę się mylić... Quote
Asia_Klero Posted April 20, 2008 Author Posted April 20, 2008 Wiesz....ja jakbym powiedziala TEN PIES JEST CUDOWNY NAJPRAWDOPODOBNIEJ CHCE JEGO to pomyslalabym nad tym co mowie...a ona ciagle decyduje sie na jakiegos psa po czym stwierdza,ze jednak innego...ale moze poprostu taka jest...no nie wiem troche to dziwne;) Quote
jusstyna85 Posted April 20, 2008 Posted April 20, 2008 Może wybierzcie jakiegoś spokojnego,starszego,który nie sprawia problemów.Ten psiak Maciek taki jest? Quote
sara_rokitnica Posted April 20, 2008 Posted April 20, 2008 no niby tak... ale ona sobie na takie wybranie "ten jest cudny- biorę go" nie może sobie pozwolić mając w domu starszą schorowaną osobę... musi "przemyśleć" każdego psa... cały czas się waha między Brutkiem, a Maćkiem... obejrzała psiaki z wątku ogólnego z pierwszej strony i te ze stronki naszego schroniska ale nadal obstawia przy tych 2... mamy pomóc jej się zdecydować albo zaproponować innego który by się nadawał bardziej niż oni... Quote
jusstyna85 Posted April 20, 2008 Posted April 20, 2008 Mysia_ napisał(a):wiem Justynko ;) Poprostu troszkę mnie wkurzyło, że najpierw była wielce zdecydowana na Dinusia, potem Maćka, a na koniec mi napisała, że bierze innego psa :roll: Co nie znaczy, że pies bedzie miał u niej źle... Poprostu trzeba z nią pogadać i zrobić wizytę przedadopcyjną. Ważne jest to, zeby spytać czy ma czas i siły na tak żywiołowego psa jak Brutus, ponieważ jak pisałam wczesniej Pani ma cięzko chorą mamę.... Przynajmniej tak mi napisała :roll: Jesli chodzi i transport to do Brzegu naszczescie daleko nie ma ;) To ja Ci opowiem coś- w marcu dzwonił facet i pyta najpierw o 1 psa(był 3 lata w schronisku,zwykły,szary, nie wyróżniający sie)Następnie o innego psa-4 lata w schronisku,tutaj również taki zwykły psiak, zaraz potem o 3 i 4 i 5...cechą wspólną tych wszystkich psów było to, ze sporo siedziały w schronie, nie należały do kontaktowych i...były zwykłe, nie w typie ludzi....moja cierpliwość kończyła sie, w końcu powiedziałam mu, że ma sie zastanowić i w razie czegoz adać pytania na maila.Wchodze na maila za jakieś 30 min, tam pytanie o 6 psa-Dziką Łatke, która nawet pracownikom nie chciała sie dać pogłaskać i swoje odsiedziała...grzecznie odpowiedziałam,ale z moich zdań przemawiał sarkazm.Byłam pewna, że naśmiewa sie z tych wszystkich psów i na pewno nie zaadoptuje.Na 2. dzień mail- wybieramy sie do schroniska po Dziką Latke.Oczywiście nie wierzyłam... I stał sie cud- Dzika Łatka wcale nie okazała sie taka dzika :) pokochała ich od razu,a ja byłam w totalnym szoku...A zdj które dostałam i opis-zwaliły mnie z nóg. Od tego czasu nie oceniam ludzi, doszłam nawet do wniosku, że os,które przebierają w psach szukają po prostu takiego,który będzie dobry dla nich i nie będą musieli sie rozstać... Ja życzę takiego domku Brutuskowi i innym psiakom... Quote
jusstyna85 Posted April 20, 2008 Posted April 20, 2008 sara_rokitnica napisał(a):no niby tak... ale ona sobie na takie wybranie "ten jest cudny- biorę go" nie może sobie pozwolić mając w domu starszą schorowaną osobę... musi "przemyśleć" każdego psa... cały czas się waha między Brutkiem, a Maćkiem... obejrzała psiaki z wątku ogólnego z pierwszej strony i te ze stronki naszego schroniska ale nadal obstawia przy tych 2... mamy pomóc jej się zdecydować albo zaproponować innego który by się nadawał bardziej niż oni... Maciek jest starszy, ma chyba mniejsze szanse na adopcje, może warto dać dodatkowe argumenty,co do niego...:) Quote
sara_rokitnica Posted April 20, 2008 Posted April 20, 2008 ja w ogóle myślę że lepszy dla tej Pani będzie Maciuś... ale ja o nim tak na prawdę mało wiem, więc chyba lepiej żeby o nim coś Mysia tej Pani powiedziała... :roll: Quote
Asia_Klero Posted April 20, 2008 Author Posted April 20, 2008 Niby tak....ale np Timba....Dinuś....Kajtek....te psiaki tyle lat siedza w schroniskowych boksach moze oni:(Oni sa spokojni...spokojniejsi niz Brutus....;) Quote
Mysia_ Posted April 20, 2008 Posted April 20, 2008 Jestem w kontakcie z tą Panią, wyjasniłam Pani moje wątpliwości, poprosiła mnie, żebym pomogła wybrać jej psiaka. Napisała mi trochę o sobie, o tym jakie warunki może sprawić psiakowi. Wydaje mi się, że Maciek nadawał by się najpredzej, ale zaproponuję jej jeszcze inne psiaki. Jak coś to może przenieśmy tą rozmowę na ogólny ;) Quote
Asia_Klero Posted April 20, 2008 Author Posted April 20, 2008 Nom:)A Dino albo Kajtus??Zawsze bez szans w schronisku:( Quote
Asia_Klero Posted April 20, 2008 Author Posted April 20, 2008 Dobra to przenosze sie na ogolny zanim mnie mamuska skopie:DBrutus w gore! Quote
Mysia_ Posted April 20, 2008 Posted April 20, 2008 Asia_Klero napisał(a):Dobra to przenosze sie na ogolny zanim mnie mamuska skopie:DBrutus w gore! własnie :cool1: Quote
jusstyna85 Posted April 20, 2008 Posted April 20, 2008 Mysia_ napisał(a):własnie :cool1: Ja wyłamie sie...nie mam czasu szukać ogólnego...spróbuj zaproponować psiaka Timbo i powiedz, że ktoś pomógłby go utrzymać finansowo.Spróbuj... Quote
Mysia_ Posted April 20, 2008 Posted April 20, 2008 jusstyna85 napisał(a):Ja wyłamie sie...nie mam czasu szukać ogólnego...spróbuj zaproponować psiaka Timbo i powiedz, że ktoś pomógłby go utrzymać finansowo.Spróbuj... Timba jest cały czas leczony (dostaje nivalin), do tego tam jest pierwsze piętro, a on po schodach nie da rady wejść... Ta Pani już ma na głowie swoją mamę, która w ogóle nie chodzi :roll: Quote
jusstyna85 Posted April 20, 2008 Posted April 20, 2008 Mysia_ napisał(a):Timba jest cały czas leczony (dostaje nivalin), do tego tam jest pierwsze piętro, a on po schodach nie da rady wejść... Ta Pani już ma na głowie swoją mamę, która w ogóle nie chodzi :roll: szkoda.... :( Quote
lupe Posted April 28, 2008 Posted April 28, 2008 Przepraszam za zniknięcie banerków Brutusa. Długi problem z serwerem...Czy są nadal potrzebne ? Jezeli tak to są tutaj Quote
Mysia_ Posted April 28, 2008 Posted April 28, 2008 super, że banerki są spowrotem ;) Sara, wrzuć je może na pierwszą stronkę ;) Quote
jusstyna85 Posted April 28, 2008 Posted April 28, 2008 czy ta Pani,która pytała o niego jest zainteresowana jakimś psiakiem? Quote
Recommended Posts