Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 140
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

do dupy a nie nie dobrze... nie uspie psa .... ale na 8 do mnie to jak kwiatek do korzucha ...
Moja sfora chyba oszaleje a babeczce nie wydam psa jesli sie okaze ze to kregoslup.
Pies jak anda i jeszcze ten kregoslup - dejavu jakies czy co....
Jak on patrzyl na mnie ... mam wrazenie ze ta klatka to najlepsza rzecz jaka mu sie w zyciu trafila - gna do niej jak szalony i nadstawia leb do glaskania
a jak lize reke - tak niesmialo jakby nie wiedzial ze reka moze sluzyc dobru
cholerny swiat tepych palantow - on jest prawdopodobnie z warsztatu - bylam u kolesia jak mnie pokierowal gosc = mowil ze tam wlasnie taki pies byl - bez budy , na ziemi , wsrod blach i brudu
Mial byc struzem , chcial byc przyjacielem - co za skurwysynstwo
Dlatego ja nigdy nie wydaje psiakow do zadnych warsztatow, hal czy innych takich nmiejsc
Wysluza sie i jak scierki w kosz....
czlowiek napewno nie brzmi dumnie .......

Posted

e tam lipa dobrze jest wybraly psiaki...oziego shifta histerie irminke fige ale dzisiaj gadalysmy z Agnieszka tak sobie zeby dac Kapsla Summera i np Metala aby miec 3 wolne miejsca bo ponoc mamy zabrac psiaki z Lbisk:(

Posted

wiem wlasnie o Lubiskach - ciekawe co nagle sie stalo ze trza zabierac .... wazne zeby wiecej nie przyjmowac - chyba ze naprawde powypadkowe albo chore - zadnych wylapywan niestety zdrowych ale bez domow......

Posted

te bullowate jesli do nas trafia biore na siebie dlatego tak wczoraj kombinowalysmy zeby dac psiaki z klatek no bo te 2 bullowate nie ma sily w klatkach musza byc

tamte dziewczyny wytypowaly 7 psow z tego maja wybrac 5 byla tez lajza i falon i jeszce ktos ale nie pamietam...w ogole to chcialabym sie z nimi spotkac i z tymi dzieciakami przed wybraniem psow musze do nich zadzownic i sie umowic wiem ze po swietach ruszaja z teoria dla dzieciakow...nie wiem no trzeba tak wykombinowac aby wszyscy byli zadowoleni dac im psiaki ktore nie beda bardzo trudne ale i u nas zrobic miejsce...w koncu nie ma sie co oszukiwac teraz psiakow bedzie trafialao wiecej bo i majowka zaraz jakies urlopy...ech:(

Posted

****..
Lucky ma zlamanie kości krzyzowej .. znaczy si euszkodzony kregoslup -=po 3 godzinach udalo mi sie w koncu pogadac z dr sterna i porobic mu szereg zdjec
to wszystko oznacza ze uszkodzeniu ulegl kregoslu w ostatniej jego czesci - diagnoza - 6 tygodni w klatce pod czujnym okiem wetow - a to oznacza dlugie i kosztowne leczenie ...
Wiedzialam niestety - mialam psa z chorym kregozlupem , to platanie lap, niestablnosc tylnej czesvi kregoslupa - tego sie obawialam
obszukalam wlasnie internet , pogadalam z innym ortopeda i ponoc ta czesc kregoslupa mozna stabilizowac operacyjnie i wzsyscy mowia ze sa wieksze szanse na wtanie psiaka a poza tym unika sie zespołu " konskiego ogona " cztli klopotow z platanina nog oraz sikaniem i robieniem kupy.
Mam chyba dejavu.... znowu kregoslup i znowu owczarek ...
Prosze pomozcie zeby nie bylo potrzeby usypiania psa ktory dopiero co zaznal milosci i ciepla ...
Pani z ktora rozmawiam jest na tak w kwesti adopcji tylko mieszka na 3 pietrze i potrzebuje zdrowego psa - zdrowego Lucky - pomozcie mi dac mu cieplo na kilka lat jego kiepskiego do tej pory zycie

Leczenie bedzie b kosztowne - zabiore zdjecia rtg i wezme je do neurologa na sggw - jest fantastyczny to dr olkowski - bardzo ale bardzo pomagal mi przy andusi
zabiore tez rtg do innego ortopedy zeby ocenil szanse - operacja czy klatka przez 6 tygodni - w lecznicy ....

Jakakolwiek wplata bedzie superek ......

Posted

Jeśłi przekażecie psa Emir, to pies dostanie zniżkę na SGGW, którą sobie "wypracowała" lecząc setki psów. Porozmawiajcie z Nią. Ona ma wielkie serce!!!

Posted

W związku ze zbliżającymi się świętami
Ślemy moc uśmiechów z uściskami
Święconka niech dobra będzie
By ludzie Was kochali zawsze i wszędzie
Bądźcie dla wszystkich zawsze serdeczni
Mili, uprzejmi, ułożeni i grzeczni
Niech się w życiu dobrze Wam powodzi
Niech w Waszym życiu będzie brak pożarów, lawin i powodzi
Życie niech się Wam dobrze układa
Hakita z Nerusiem & Zuluskiem te życzenia Wszystkim składa!!!
:bluepaw: :bluepaw: :bluepaw:

Posted

dzisiaj byłysmy z Iwoną z Finem na zmianie opatrunku i Iwona przy okazji wyszla jeszcze z Luckym :) pięknie chodzil!!! :) mam zdjecia ale jeszcze ich nie sciagnelam na kompa :)
super jest poprawa, powiedziano nam ze wczesniej, przed nami tez chetnie wyszedł na spacer :)

Posted

mariolka napisał(a):
dzisiaj byłysmy z Iwoną z Finem na zmianie opatrunku i Iwona przy okazji wyszla jeszcze z Luckym :) pięknie chodzil!!! :) mam zdjecia ale jeszcze ich nie sciagnelam na kompa :)
super jest poprawa, powiedziano nam ze wczesniej, przed nami tez chetnie wyszedł na spacer :)

No, jakie wspaniałe wiadomości!!! :multi:
Bardzo się cieszę i wierzę, że wszystko będzie dobrze...:loveu:
No, to Lucky dał nam wspaniały świąteczny prezent!!! :lol:
Zdrowiej Piesku kochany, zdrowiej...

Posted

LUCKI - imię mówi samo za siebie... Dobra dusza go uratowała, rokowania jakby dobre, jedną łapką w domku...ale doczytałam, że to trzecie piętro. Pomóżmy zatem Luckiemu wdrapać się do własnego domu, sam się tam nie dostanie, bo łapki jeszcze go bolą. On prosi o każdy grosik, coby łapki i kręgosłup do zdrowia wrócić mogły....

Ja niestety coś dopiero pod koniec m-ca bym mogła