Moriaaa Posted April 1, 2007 Posted April 1, 2007 Jamnisia jest cuuudna..śliczna jamnisia-jamnisia:) Jest młodziutka ma góra półtora roku. Uwieeeeelbia gumowe zabaweczki i kamyczki. Jamnisie zobaczyłam w schronie tydzień temu..ma czipa więc wysłano list do "właściciela". Miałam nadzieję sądząc po urodzie laleczki, że faktycznie najzwyczajniej zagubiła się i w poniedziałek (zobaczyłam ja w niedzielę) wpadnie do schronu zrozpaczony właściciel, odebrać swoje cudeńko. Tak sie jednak nie stało...nie radziła sobie na boksach..w boiksie z dużym molosowatym psiakiem...całe podbrzusze ma zdarte...piersiki zdarte...taka delikatna laleczka na betonie:shake: Udało mi sie załatwić miejsce u teściów... PILNIE szukamy domku stałego..niunia strasznie szybko się przyszwyczaja:( Jamniczke nazwałam Finka..Finia....bo taka dłuuga jakaś ;) Oto cudo z cioteczka Moriaaa...sobie pozujemy..a co? ;) I buziaki:loveu: A tu już sama laleczka pozuje...jeszcze pod schroniskiem:( Quote
malagos Posted April 1, 2007 Posted April 1, 2007 Jejku, jejku, a skad wy bierzecie takie jamniki?! Własciwie to czemu się dziwię, w zeszłym roku ja tez znalazłam przecież jamniczkę, Pelasię, pamiętacie? Quote
Moriaaa Posted April 1, 2007 Author Posted April 1, 2007 malagos napisał(a):Jejku, jejku, a skad wy bierzecie takie jamniki?! Własciwie to czemu się dziwię, w zeszłym roku ja tez znalazłam przecież jamniczkę, Pelasię, pamiętacie? Pamiętamy..pamiętamy ;) Ciotka..a Tobie się chyba coś tam zwolniło..może przegubowca? :cool3::cool3::cool3::diabloti: Malagos..ile ja bym dała, żeby ich nie było..żebym nie musiała jechać do schronu z tzrepoczącym sercem, że znowu takie cudo spotkam i trzeba wyciągać bo źle skończy..ale gdzie..dobrze chociaż że takich teściów się ma...byli ostatnią deską ratunku...hotel zapchany (mamy już 5 na hotelu)..tymczasów brak. Quote
nata od jadzi Posted April 1, 2007 Posted April 1, 2007 Bo w Łodzi jest zagłębie wyrzucanych jamników,bokserów,amstaffów i wszystkich innych mieszanin ras.A ta jamnisia jest urocza,dobrze,że już poza schronem! Quote
malagos Posted April 1, 2007 Posted April 1, 2007 A co sie dzieje z Jamniczą czarodziejką? Miała osobiste sprawy, ale jedyną odtrutką jest przecież wdzieczność jamnicza w nowym domku :diabloti: Bea1, wracaj! Quote
jarekm Posted April 1, 2007 Posted April 1, 2007 Zapraszam do obejrzenia krótkiego filmiku z Finką. http://www.video.niechcianeizapomniane.org/ Quote
nata od jadzi Posted April 1, 2007 Posted April 1, 2007 powiem szczerze - powinniście się cioteczki i wujkowie zabijać o to maleństwo, bo jest przesłodkie ;) będzie z niej straszna pociecha Quote
myszon Posted April 2, 2007 Posted April 2, 2007 podesłałam ludzikom zainteresowanym sunią - jak ona z dziećmi - wiadomo coś może w tej kwestii ? :-) Quote
jewka Posted April 2, 2007 Posted April 2, 2007 Boże, ja ją bardzo chcę, może tym razem mi dacie sunię....:loveu: jest ślicznai bardzo mi się podoba, filmik oniej też jest ok:loveu: Quote
basia0607 Posted April 2, 2007 Posted April 2, 2007 Jamnisia śliczna i widoki jakby u mnie. Ruda parówka ,ciemna parówka i colak.Niestety brak mi tylko maszyn rolniczych ! Czy już macie dla jamnisi domek ,bo Warmia i Mazury upominają się o nią ! Quote
Moriaaa Posted April 2, 2007 Author Posted April 2, 2007 jewka napisał(a):Boże, ja ją bardzo chcę, może tym razem mi dacie sunię....:loveu: jest ślicznai bardzo mi się podoba, filmik oniej też jest ok:loveu: Ciotka Jewka tym razem jest szansa ;) A jak z transportem? Miałabyś możliwość dojechania po sunieczkę? Quote
AMIŚKA Posted April 2, 2007 Posted April 2, 2007 No nareszcie coteczka Jewka doczekala sie tylko transport Jewka szybko organizuj:razz: Jamnisia jest przepiekna:loveu: Quote
Igusia Posted April 3, 2007 Posted April 3, 2007 Moriaaa czy dostalas moje PW? Dogo wczoraj szlalo i nie wiem czy doszlo:razz: Quote
jewka Posted April 3, 2007 Posted April 3, 2007 napiszcie mi wiecej jaki ona ma charakter i czy bedzie wysterylizowana, bo taką wiadomość (ku mojej ogromnej uciesze już wcześniej wyczytałam); jeśli chodzi o transport to mam znajomego, który może mi ją przywieźć z Warszawy. Nie mam jeszcze w domu internetu, ciągle piszę do Was z pracy a do tego dogo często jest, ostatnio, niedostępne. Myślę,że już w tym tygodniu będę miała internet w domu.:multi: Quote
basia0607 Posted April 3, 2007 Posted April 3, 2007 Jewko ! trzep pierzyny, zmieniaj pościel , bo slicznotka do Ciebie jedzie ! Quote
Matusz Posted April 4, 2007 Posted April 4, 2007 Ślicznusia jamnisia:loveu::loveu: Jeśli trafi do cioteczki jewki to trafi bardzo dobrze :) Wiem bo znam osobiście. Super domek z ogrodem :) a jaki superowy filmik !!! Ja chce ją do siebie:loveu::loveu::eviltong::eviltong: bedzie miała towarzystwo Tobiasza :) też długiej mojej parówki:eviltong::eviltong: Ale oczywiście rodzice sie nie zgadzają na drugiego psa.... Ale u jewki będzie miała malutka bardzo dobrze :) Quote
Matusz Posted April 4, 2007 Posted April 4, 2007 malagos napisał(a):I jak decyzje? Postanowiono juz cos? no właśnie czekamy na moriaaa Quote
Moriaaa Posted April 4, 2007 Author Posted April 4, 2007 Jestem jestem:) Sorki ale mamy małe problemy więc nie bardzo mam czas pisać. Jewcia czy możesz się ze mną skontaktować tel? 604-172-520. Quote
Marka Posted April 6, 2007 Posted April 6, 2007 Kobitki - ja nie mam możliwości przeszukać całej dogomanii, a mam dwa potencjalne domki w W-wie dla jamniczek - czy wiecie coś o takich, poza tą rudą pięknością??? Quote
Recommended Posts