Matusz Posted April 29, 2007 Author Posted April 29, 2007 Kochana, radosna i uśmiechnięta młoda Lejla czeka na domek !! Bardzo rozpacza w schronisku... Quote
halbina Posted April 29, 2007 Posted April 29, 2007 Jestem Lejla i błagam, rozpaczliwie błagam o to, byś mnie zabrał z tego strasznego miejsca – ze schroniska, gdzie razem ze swoim szczeniakiem wepchnięto mnie do lisiej klatki. Z rozpaczy i desperacji wyłam i gryzłam kratki swego więzienia. Ty też wyłbyś z rozpaczy. W klatce jest bardzo mało miejsca, łapki wpadają w otwory… A przecież odchowałam swojego małego i – na szczęście – on znalazł już swoich ludzi i dom. Teraz wyję i skowyczę po nocach, błagając o dom dla siebie… Nie potrafię się przyzwyczaić do tego strasznego miejsca, do braku człowieczej ręki. Tęsknię za spacerkami u boku kogoś, kto za miskę strawy i kawałek miejsca na legowisko pozwoliłby się uwielbiać i kochać tą psią miłością, jakiej jestem kwintesencją… Podobno jestem młodą i piękną suczką, bardzo kontaktową i pełną chęci do zabawy. Taka jestem, gdy wolontariusze zabierają mnie z klatki na spacerek. Kiedy zostaję w nocy sama, rozpaczam tak głośno, że nawet pracownicy schroniska mówią: „Serce się kroi!”… Błagam o dom! Quote
Matusz Posted April 29, 2007 Author Posted April 29, 2007 halbina napisał(a):Jestem Lejla i błagam, rozpaczliwie błagam o to, byś mnie zabrał z tego strasznego miejsca – ze schroniska, gdzie razem ze swoim szczeniakiem wepchnięto mnie do lisiej klatki. Z rozpaczy i desperacji wyłam i gryzłam kratki swego więzienia. Ty też wyłbyś z rozpaczy. W klatce jest bardzo mało miejsca, łapki wpadają w otwory… A przecież odchowałam swojego małego i – na szczęście – on znalazł już swoich ludzi i dom. Teraz wyję i skowyczę po nocach, błagając o dom dla siebie… Nie potrafię się przyzwyczaić do tego strasznego miejsca, do braku człowieczej ręki. Tęsknię za spacerkami u boku kogoś, kto za miskę strawy i kawałek miejsca na legowisko pozwoliłby się uwielbiać i kochać tą psią miłością, jakiej jestem kwintesencją… Podobno jestem młodą i piękną suczką, bardzo kontaktową i pełną chęci do zabawy. Taka jestem, gdy wolontariusze zabierają mnie z klatki na spacerek. Kiedy zostaję w nocy sama, rozpaczam tak głośno, że nawet pracownicy schroniska mówią: „Serce się kroi!”… Błagam o dom! dzięki halbina za tekst:calus: teraz tylko kto wstawi ten tekst i zdjęcia na allegro?? prosimy o pomoc !! Quote
Asior Posted April 29, 2007 Posted April 29, 2007 rany boskie!!! dlaczego ten pies jest w klatce a nie w jakims boxie....przeciez to nie mozliwe, zeby trzymac psa w czymś takim......... Quote
BosiaB_86 Posted April 30, 2007 Posted April 30, 2007 Lejlu pokaż sie wszystkim!! LEJLA PROSI O DOMEK... A PRZYNAJMNIEJ O OGŁOSZENIE ALLEGRO!! Quote
Franca81 Posted April 30, 2007 Posted April 30, 2007 Allegro jutro będzie. Kontakt dać tak do schroniska? Quote
Matusz Posted April 30, 2007 Author Posted April 30, 2007 Franca81 napisał(a):Allegro jutro będzie. Kontakt dać tak do schroniska?' już wysłałem ci na gg dane do kontaktu ;) Quote
Agata69 Posted May 1, 2007 Posted May 1, 2007 Chciałabym wiedzieć w którym schronie jest ta sunia. Dlaczego ona siedzi w tej lisiej klatce przecież to podchodzi pod dręczenie zwierząt. Nie można gdzieś jej przenieść? jakiś DT? Ja ma kiepskie warunki - moja suka ze schronu może być agresywna dla nowego przybysza - ale już nie mogę na to patrzeć. Bardzo proszę o odpowiedź co do miejsca pobytu LeJli!! Quote
Matusz Posted May 1, 2007 Author Posted May 1, 2007 Agata69 napisał(a):Chciałabym wiedzieć w którym schronie jest ta sunia. Dlaczego ona siedzi w tej lisiej klatce przecież to podchodzi pod dręczenie zwierząt. Nie można gdzieś jej przenieść? jakiś DT? Ja ma kiepskie warunki - moja suka ze schronu może być agresywna dla nowego przybysza - ale już nie mogę na to patrzeć. Bardzo proszę o odpowiedź co do miejsca pobytu LeJli!! Lejla jest w ostródzkim schronisku, klatka nie jest aż taka mała, spokojnie, mieści się tam i nie jest jej tam na pewno ciasno, wcale nie podchodzi to pod dręczenie!! U nas w Ostródzie jest przepełnienie, jeśli chcesz pomóc zapraszamy do Ostródy i sama się przekonasz jak jest!, a nie piszesz, skoro nigdy nie byłaś w schronisku w Ostródzie !:roll::roll: Quote
BosiaB_86 Posted May 1, 2007 Posted May 1, 2007 Agata69 sunia jest w schronisku w Ostórdzie... Tylko tyle mogę Ci na razie powiedzieć, na resztę Twoich pytań niech najlepiej odpowie ktoś z tamtych okolic - wolontariusze ze schronu np Matusz :) Lejla przypominamy wszystkim, że nadal szukasz ciepłego, kochającego domku, na który zasługujesz!! HOOOP Quote
Agata69 Posted May 1, 2007 Posted May 1, 2007 Giną nasze posty, widać je tylko w mapie postów. Jestem z włocławka i nigdy nie byłam w waszym schronie ani nawet w waszym mieście. Ba, nie wiem nawet gdzie to jest. Matusz, ja się po prostu przejęłam, ten skowyt jest straszny. nie przyjadę do waszego schronu, ale chciałabym pomóc. Rozważałam już adopcję, ale: 1. czy ktoś dowiózłby psinę? 2. mam małe, chodzące już dziecko, muszę być pewna że pies jest 1005 łagodny 3. istnieje ryzyko że psy się nie zgodzą, trzeba by pomyśleć o planie B Quote
Agata69 Posted May 1, 2007 Posted May 1, 2007 [quote name='matusz5']' Halo, halo, widać mnie czy nie?!! Nie widzę 2 swoich postów! Quote
Franca81 Posted May 1, 2007 Posted May 1, 2007 Lejla ma allegro: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=191239078 Mam nadzieje ze wszystko dobrze napisalam ;) Quote
Matusz Posted May 1, 2007 Author Posted May 1, 2007 Franca81 napisał(a):Lejla ma allegro: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=191239078 Mam nadzieje ze wszystko dobrze napisałam ;) Agatko bardzo dziękuję za pomoc w allegro !! :calus::Rose: Quote
Agata69 Posted May 1, 2007 Posted May 1, 2007 U nas w Ostródzie jest przepełnienie, jeśli chcesz pomóc zapraszamy do Ostródy i sama się przekonasz jak jest!, a nie piszesz, skoro nigdy nie byłaś w schronisku w Ostródzie !:roll::roll:[/quote] Czy ktoś widział moje zaginione posty? Quote
lidka_park Posted May 1, 2007 Posted May 1, 2007 Agata69 napisał(a):U nas w Ostródzie jest przepełnienie, jeśli chcesz pomóc zapraszamy do Ostródy i sama się przekonasz jak jest!, a nie piszesz, skoro nigdy nie byłaś w schronisku w Ostródzie !:roll::roll: Czy ktoś widział moje zaginione posty? Tak, już widać posty jeśli chodzi o transport, to zawsze się coś wykombinuje ;) ale w przypadku planu B trzeba bedzie sie zastanowić... najlepiej niech pani Prezes sie wypowie w tej sprawie :p Quote
BosiaB_86 Posted May 3, 2007 Posted May 3, 2007 Lejla bidulko :( :( :( :( :( PS halbina co prawda chyba dopiero w opcji "odpowiedź" widać twojego posta ale co ma znaczyć to logo??!! :angryy: Quote
Recommended Posts