Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

fotka cudna, jak podmienię w ogłoszeniach to zaraz będą dzwonic:) pisała do mnie jedna babeczka, ale ją wyguglałam i się okazało, że dawała ogłoszenia, że nie ma gdzie się podziać z dwójką dzieci..

• Replies 367
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='MTD']fotka cudna, jak podmienię w ogłoszeniach to zaraz będą dzwonic:) pisała do mnie jedna babeczka, ale ją wyguglałam i się okazało, że dawała ogłoszenia, że nie ma gdzie się podziać z dwójką dzieci..[/QUOTE]

Oj, współczuję kobiecie :( mam nadzieję, że sobie jakoś poradziła. Ale Hepi potrzebuje domu stabilnego, by znowu historia się nie powtórzyła.

Hepi dzisiaj dostał pierwszy przeciwbólowy i przeciwzapalny zastrzyk, dzięki któremu w końcu może chodzić:multi: wyszedł nawet z pokoiku, na razie tylko na przedpokój ale to i tak sukces :) i dał się pogłaskać a nawet podrapać za uszkiem bez problemu :) jutro ma kolejny zastrzyk, a potem będzie dostawał jakiś syrop czy coś.

Kupiłam mu też 4 puszki karmy Rinti, poleciły mi ją w panie w zoologicznym Animals24 - Hepi dostał od nich 1 puszkę gratis ;) Zamówiłam też na jutro suchą karmę dla rekonwalescentów Farmina Vet Life Convalescence, bo taką ten sklep akurat sprowadza i panie mówiły, że jest bardzo dobra i smaczna dla psów. Na razie dostanę tylko próbkę, żeby zobaczyć czy Hepi będzie ją jadł.

Posted

dogses, mam po mojej seniorce Loxicom. Stosowanie - cytuję z ulotki: "zmniejszenie stanu zapalnego i bólu w ostrych i przewlekłych schorzeniach układu kostno-mięśniowego". Zapytaj swojego weterynarza - jeśli się przyda, to zaraz wyślę. Opakowanie jest otwarte, minus jedna dawka - tyle zdążyłam podać.

Posted

[quote name='Dulska']dogses, mam po mojej seniorce Loxicom. Stosowanie - cytuję z ulotki: "zmniejszenie stanu zapalnego i bólu w ostrych i przewlekłych schorzeniach układu kostno-mięśniowego". Zapytaj swojego weterynarza - jeśli się przyda, to zaraz wyślę. Opakowanie jest otwarte, minus jedna dawka - tyle zdążyłam podać.[/QUOTE]

Dzięki, zapytam jutro wetki.

Zaksięgowana wpłata od cioteczki Jasza :loveu: Dziękujemy :)

Posted

[quote name='dogses']

Zaksięgowana wpłata od cioteczki Jasza :loveu: Dziękujemy :)[/QUOTE]

Moja będzie w poniedziałek.Nie moge sie napatrzeć na tą śliczną morduchne.(Mówie o Hepim:)

Posted

[quote name='dogses']No właśnie nie. Jakoś tak nie specjalnie jest skory do jedzenia. Za to Marian chętnie po nim czyści michę.[/QUOTE]

Mariankowi nie wolno i tak już wygląda jak bałwanek ;)

[quote name='Javena']Bazarek dla Hepiego ,może będzie pare złotych?
[URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/237399-ŻYCZENIA-ŻYCZENIA-i-tylko-życzenia-do-24-12-22-00?p=20139102#post20139102[/URL][/QUOTE]

Zapraszamy Ciotki:)
[quote name='MTD']fotka cudna, jak podmienię w ogłoszeniach to zaraz będą dzwonic:) pisała do mnie jedna babeczka, ale ją wyguglałam i się okazało, że dawała ogłoszenia, że nie ma gdzie się podziać z dwójką dzieci..[/QUOTE]

A ja się z Ciebie śmiałam z tym googlowaniem:roll:

Hepi ślicznie wygląda na tym zdjęcia, piękny z niego psiak. Najważniejsze, że już bezpieczny, że już będzie tylko lepiej....

Posted

[quote name='fiorsteinbock']Qrde skonczyly mi sie czopki przeciwbólowe Pyralginy, ktore wetka dawala mi dla psów. A w aptece mowią, że juz nie produkują tych czopków.
Jesli macie mozliwość jechac do Wrocławia, to chyba jedyne rozwiązanie zważywszy na opiekę weterynaryjną w Swidnicy :/[/QUOTE]

Jakos już kilka lat temu czytaliśmy,że Pyralgina na zachodzie ,jest uznana za szkodliwą ,niebezpieczną i przestano jej produkcji. U nas byla nadal dostępna czy jest nadal,.Może jednak też uznano ją za szkodliwa albo ograniczono jej produkcję ,czy sklad zostal zmieniony,nie wiem. Pewnie zamiast Pyralginy zalecane są inne podobne środki .

Posted

[quote name='Olga7']Jakos już kilka lat temu czytaliśmy,że Pyralgina na zachodzie ,jest uznana za szkodliwą ,niebezpieczną i przestano jej produkcji. U nas byla nadal dostępna czy jest nadal,.Może jednak też uznano ją za szkodliwa albo ograniczono jej produkcję ,czy sklad zostal zmieniony,nie wiem. Pewnie zamiast Pyralginy zalecane są inne podobne środki .[/QUOTE]

Nadal jest stosowana i produkowana w postaci tabletek czy do iniekcji, wycofano jedynie czopki - nie mam pojęcia dlaczego ograniczono sie jedynie do czopków. Niestety moja wetka nie ma czym zastąpić czopków, czy wynika to z niewiedzy czy z luki na rynku farmaceutycznym, tez nie wiem :/

Posted

Cioteczko a czy ta dziewczyna mieszkała gdzieś w okolicach Wrocławia? Sytuacja jej była opisana w jakims artykule na necie?
W zeszlym roku szukałam domu dla Diany, bardzo podobna do Hepiego i mialam również telefon od kobiety, ktora pasuje do Twojego opisu. Też szukałam w necie info na jej temat i znalazłam artykuł :/

Posted

[quote name='Panna Marple']Mordeczka piękna... Hepi na zdjęciach zmienia się z dnia na dzień. Nie tylko wyprzystojniał, ale i spojrzenie też inne:lol:[/QUOTE]

[quote name='Javena']Moja będzie w poniedziałek.Nie moge sie napatrzeć na tą śliczną morduchne.(Mówie o Hepim:)[/QUOTE]

Nie jest już taki wystraszony i zaczął patrzeć na człowieka, a nie uciekać wzrokiem :loveu:

[quote name='keakea']Nikt go już nie kopie, nie tłucze, nie jest mu zimno, nie jest głodny... Ma spokój i życzliwych ludzi przy sobie.[/QUOTE]

Jeszcze żeby tylko nie bolał kręgosłup i nie swędziała skóra to już w ogóle będzie mógł spokojnie zasnąć :)

[quote name='asiuniab']jestem i ja, teraz finansowo nie pomogę, ale mam fanty na bazarek, to się podzieli ewentualny dochód na 4 bidy;[/QUOTE]

Witamy i dziękujemy :)

Posted

[quote name='asiuniab']ale ze mnie nieuk, ja do tej pory nie umiem zacytować kilku wypowiedzi, a Ty już śmigasz z wielokrotnymi cytatami, pozazdrościć:)[/QUOTE]
joasia, pacz
[IMG]https://lh5.googleusercontent.com/-idBGqCXf7Wg/UMxFkjwGJKI/AAAAAAAAHkM/_xpIG6snqWk/s912/dla%20asi.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='mtd']joasia, pacz
[img]https://lh5.googleusercontent.com/-idbgqcxf7wg/umxfkjwgjki/aaaaaaaahkm/_xpig6snqwk/s912/dla asi.jpg[/img][/quote]
przy okazji i ja sie podszkoliłam.:)

Posted (edited)

Ja też nigdy nie klikalam na to oznaczenie i + a dopiero teraz korzystam z inf. MID :) ,po prawie 4 latach na dogo ;) no super,nie ma co a czasem się zastanawialam jak to robią inne ciotki i tak potrafią cytować kilka pw w jednym pw ..:evil_lol: Dzięki MID za nauki:) [B]Korekta : chodzi o cioteczkę MTD a nie MID[/B] ,przepraszam za pomylkę .

Edited by Olga7
Posted

[quote name='Javena']przy okazji i ja sie podszkoliłam.:)[/QUOTE]
5 zł :cool3:
[quote name='Olga7']Ja też nigdy nie klikalam na to oznaczenie i + a dopiero teraz korzystam z inf. MID :) ,po prawie 4 latach na dogo ;) no super,nie ma co a czasem się zastanawialam jak to robią inne ciotki i tak potrafią cytować kilka pw w jednym pw ..:evil_lol: Dzięki MID za nauki:)[/QUOTE]
5 zł :razz: i jeszcze 5 za przerobienie mnie z mtd na mid :razz:
uf, udało się zarobić parę groszy ;)

Posted

Mi to wytłumaczyła pauta_t - już miałam pisać, ale widzę tu profesjonalne screeny :D

Wieści od Hepiego:

[I]Dzisiaj był drugi zastrzyk i dostałem syrop Inflamex. Pani wetka mówi, że to ziołowy i naturalny lek, który mi nie zaszkodzi. Ponoć boi się o moją wątrobę i ogólnie o te niedożywienie, więc na razie mam ten syrop przez 7 dni jeść żeby nie bolało. Po tygodniu, jak już mi się brzuch zaokrągli, będą się martwić co dalej. Na razie mam to jeść.
Skóra mnie na grzbiecie swędzi, nie lubię tych codziennych kąpieli ale wiem, że to pomoże. Czasem mi się wydaje, że te wstrętne pchły nadal po mnie łażą, ale wetka mówi, że ich nie ma. Coś tam gadali o moim ogonie, że też tam może być zwyrodnienie. Może dlatego nie mogę go zbyt wysoko podnieść?[/I]

[I]Ta pani, co mnie przyprowadziła do swojego domu wczoraj tak śmiesznie do mnie mówiła, że musiałem sprawdzić o co chodzi. Zaczęła tak dziwnie mówić, położyła się na przeciwko mnie i patrzyła. Zrobiło mi się jej żal i przyszedłem do niej, dałem buziaka i położyłem główkę na jej ręce - chciałem ją pocieszyć. A potem ona zaczęła mnie tak dziwnie za uchem coś robić...i mi się to tak spodobało, że wstałem i zamerdałem ogonkiem. I miałem takie coś, że zacząłem tak nieporadnie podskakiwać z radości i poszedłem do takiego dużego pokoju. Ale jak tylko tam wszedłem to mi się coś dziwnego zrobiło...podkuliłem ogon i uciekłem do mojego pokoju. I już chciałem żeby mnie wszyscy zostawili w spokoju...No to zostawili. Nie wiem dlaczego tak mam, ale się staram tak nie mieć...I myślę o Was, bo wiem że to dzięki Wam mam taką pyszną i pachnącą karmę :) i dzięki Wam już mnie tak nie boli kręgosłup :) a na spacerach nawet mogę prostować czasem grzbiet, to mi łatwiej sikać :) Dziękuję, Kocham WAS...[/I]:loveu:

Posted

[quote name='Javena']przy okazji i ja sie podszkoliłam.:)[/QUOTE]

[quote name='MTD']5 zł :cool3:

5 zł :razz: i jeszcze 5 za przerobienie mnie z mtd na mid :razz:
uf, udało się zarobić parę groszy ;)[/QUOTE]
ha i udało się, dziękuję:)