Rudzia-Bianca Posted December 12, 2012 Posted December 12, 2012 Super że wszystko się udało i psisko bezpieczne i do tego zabezpieczone w finanse :) Teraz to już musi być dobrze :) Quote
agnieszkal2 Posted December 12, 2012 Posted December 12, 2012 Mam prośbę-czy mozemy się wszyscy złożyć na paliwo dla Ani? Za kilka dni wraca mój tz,z którego konta zrobiłam przelew...ponieważ on szuka pracy,boję się myśleć,co będzie,jak odkryje brak 200 zł:-( Quote
beta ata Posted December 12, 2012 Posted December 12, 2012 No, ja sobie przypominam, że Linda99 deklarowala pokrycie kosztów transportu... Nie chciałabym, żeby wyszlo, że to wykorzystywanie Lindy, ale skoro ona ma takie możliwości i dobra wolę... Quote
agnieszkal2 Posted December 12, 2012 Posted December 12, 2012 [quote name='beta ata']No, ja sobie przypominam, że Linda99 deklarowala pokrycie kosztów transportu... Nie chciałabym, żeby wyszlo, że to wykorzystywanie Lindy, ale skoro ona ma takie możliwości i dobra wolę...[/QUOTE] Tak, rzeczywiście zadeklarowała, że pokryje koszty transportu. Tylko teraz nie ma jej na wątku i nie wiem, co robić:( Rozmawiałam z Aga-ta i pomyślałyśmy, że może wspólnymi siłami dałybyśmy radę kupić mu takie legowisko-domek, tylko dla niego - bo on cały czas chce się schować i czuć bezpiecznie. Co o tym myślicie? Nawet, gdyby zmienił dt, to byłoby tylko jego. Quote
elaja Posted December 12, 2012 Posted December 12, 2012 [quote name='agnieszkal2']Tak, rzeczywiście zadeklarowała, że pokryje koszty transportu. Tylko teraz nie ma jej na wątku i nie wiem, co robić:( Rozmawiałam z Aga-ta i pomyślałyśmy, że może wspólnymi siłami dałybyśmy radę kupić mu takie legowisko-domek, tylko dla niego - bo on cały czas chce się schować i czuć bezpiecznie. Co o tym myślicie? Nawet, gdyby zmienił dt, to byłoby tylko jego.[/QUOTE] Poczekajcie może spokojnie na Linde99 i pozwólcie jej samej zdecydować . Jeśli dzisiaj nie ma mozliwości się zalogować to pewnie jutro zajrzy na wątek. Jeśli się jednak okaże , że pomoc zarówno dla psa jak i dla Ciebie agnieszko12 będzie potrzebna to na pewno pomogę na ile będę mogła . Quote
agnieszkal2 Posted December 12, 2012 Posted December 12, 2012 [quote name='elaja']Poczekajcie może spokojnie na Linde99 i pozwólcie jej samej zdecydować . Jeśli dzisiaj nie ma mozliwości się zalogować to pewnie jutro zajrzy na wątek. Jeśli się jednak okaże , że pomoc zarówno dla psa jak i dla Ciebie agnieszko12 będzie potrzebna to na pewno pomogę na ile będę mogła .[/QUOTE] Dziękuję Ci bardzo!!!:laola: Quote
Rudzia-Bianca Posted December 12, 2012 Posted December 12, 2012 Ja w razie co też się dorzucę , nie za wiele ale na pewno . Quote
Guest Linda99 Posted December 12, 2012 Posted December 12, 2012 Dziekuje serdecznie wszystkim ktorzy pomogli Benowi uratowac zycie.Mysle ze tym swoim cierpieniem zasluzyl na to zeby mu zapewnic lepszy los.Wszystko co bedzie mu potrzebne bedzie mial zapewnione.Dostalam od Aga-ta numer tel do hoteliku i lecznicy Bena bede z nimi w kontakcie. agnieszka12 robie to wbrew moim zasadom ale poprosze o dane konta IBAN i SWIFT , adres, a takze miasto w ktorym znajduje sie bank. Quote
jovana Posted December 12, 2012 Posted December 12, 2012 Hmmm.... nie wiem...może to nie będzie eleganckie z mojej strony, ale zastanawia mnie trochę kwota 200zł. Agnieszka napisałą że Ania zgodziła się jechać po psa za zwrot kosztów paliwa. Jak na trasę Kraków - Nowy Targ i spowrotem, nawet z zahaczeniem przez Wieliczkę to wydaje mi się trochę dużo, ale fakt - nie wiem jakim autem jeździ Ania. Może Ania jeszcze raz przeliczy faktyczny koszt wyjazdu? Pieniądze które wykłada Linda są pieniędzmi dla psa i jeżeli koszt był mniejszy to myślę że pieniądze mogłyby wrócić dla psiaka na jego potrzeby a te będą chyba spore skoro już pierwsze wyniki nie są zbyt dobre i wiadomo że Ben będzie wymagał leczenia. Nie chcę tu nikogo obrazić czy czegoś insynuowac ale uważam że "za zwrot kosztów" to oznacza dokładnie kwotę która została wydana na paliwo za ten przejazd. A pomysł kupna Benowi legowiska-domku uważam za bardzo dobry- na pewno czułby się w nim bezpiecznie i przytulnie, a tego mu na pewno bardzo potrzeba. Quote
AniaB Posted December 12, 2012 Posted December 12, 2012 oj, Ben to fajne imie dla szczesliwego psa:) Teraz bedzie juz tylko lepiej..:) Linda99, bardzo Ci dziekujemy ze chcesz wesprzec psinke:loveu: i do tego jeszcze pokryc koszty przywozu psiaka:).. Natomiast nie chce wtracac sie w nie swoj temat, wiem , ze paliwo jest drogie, ale wydaje mi sie, ze dobrze byloby przeliczyc trase i obliczyc rzeczywisty koszt transportu.. Moze nie trzeba bedzie zbierac calej kwoty czyli tych 200 zl? Z Wieliczki do Nowego Targu jest ca 55 km, w obie strony 110 km, wiec mysle ze koszt paliwa nie powinien wyniesc wiecej niz 50 - 60 zl przy wysokim nawet spalaniu (zalozylam 8 l na 100 km, moje auto pali na trasie 5 l na przyklad..):). Najlepiej bedzie jak wypowiedza sie zainteresowani tematem, ja tylko tak sie zastanowilam, bo duzo jezdze - zarowno sluzbowo jak i prywatnie i tak mi wpadlo w oko to rozliczenie:) Moze Osoba, ktora wiozla psiaka nie wykorzystala calych pieniazkow i wtedy moglaby rozliczyc sie z agnieszkal2? A my doplacilybysmy faktyczna kwote za przywoz?:) Quote
beta ata Posted December 12, 2012 Posted December 12, 2012 (edited) No nie, na 110 km (pytanie czy to na mapie czy w rzeczywistości) to potrzeba nie 60 zł, ale 120 zł . Legowisko-buda to świetny pomysł, tylko, że nie ma w sprzedaży takich duzych, jak na sredniego psa. To sa legowiska dla kotów i małych psów. Największe jakie widziałam mialo wym 70 x 50 cm , a to jest rozmiar mniej więcej na westa. Pies musi miec w legowisku wystarczająco dużo miejsca, żeby mógł sie położyc na boku z wyprostowanymi łapami, jeśli cały czas musi spac zwinięty w kłębek, to nie odpoczywa nalezycie, bo nie może wejść w fazę snu REM. Naprawdę. Pies bezpiecznie powinien poczuć sie też na zwykłym legowisku polożonym np. pod stolikiem, gdzies w kącie. Jeszcze inne rozwiazanie to klatka, albo materiałowa (jeśli pies nie pogryzie) z miękkim posłaniem w środku albo druciana nakryta szczelnie z trzech stron kocem, wewnątrz jest przytulnie i psy to lubią. Mój jeden tymczasowicz chciał spać tylko w klatce nakrytej kocem :-) Wieczorem siadal przed klatka i czekał, żeby go tam wpuścić, w innych miejscach nie mógl zasnąć :-) Edited December 12, 2012 by beta ata Quote
agnieszkal2 Posted December 12, 2012 Posted December 12, 2012 [quote name='beta ata'] Legowisko-buda to świetny pomysł, tylko, że nie ma w sprzedaży takich duzych, jak na sredniego psa. To sa legowiska dla kotów i małych psów. Największe jakie widziałam mialo wym 70 x 50 cm , a to jest rozmiar mniej więcej na westa. [/QUOTE] Są takie duże, sama miałam takie dwa. We Wrocławiu,gdzie mieszkam, w wielu sklepach takie są, w internecie tym bardziej. Widziałam nawet takie, że i człowiek dałby radę wejść;) Quote
agnieszkal2 Posted December 12, 2012 Posted December 12, 2012 [quote name='Linda99']Dziekuje serdecznie wszystkim ktorzy pomogli Benowi uratowac zycie.Mysle ze tym swoim cierpieniem zasluzyl na to zeby mu zapewnic lepszy los.Wszystko co bedzie mu potrzebne bedzie mial zapewnione.Dostalam od Aga-ta numer tel do hoteliku i lecznicy Bena bede z nimi w kontakcie. agnieszka12 robie to wbrew moim zasadom ale poprosze o dane konta IBAN i SWIFT , adres, a takze miasto w ktorym znajduje sie bank.[/QUOTE] Linda, dziękuje!!! Quote
agnieszkal2 Posted December 12, 2012 Posted December 12, 2012 [quote name='AniaB']oj, Ben to fajne imie dla szczesliwego psa:) Teraz bedzie juz tylko lepiej..:) Linda99, bardzo Ci dziekujemy ze chcesz wesprzec psinke:loveu: i do tego jeszcze pokryc koszty przywozu psiaka:).. Natomiast nie chce wtracac sie w nie swoj temat, wiem , ze paliwo jest drogie, ale wydaje mi sie, ze dobrze byloby przeliczyc trase i obliczyc rzeczywisty koszt transportu.. Moze nie trzeba bedzie zbierac calej kwoty czyli tych 200 zl? Z Wieliczki do Nowego Targu jest ca 55 km, w obie strony 110 km, wiec mysle ze koszt paliwa nie powinien wyniesc wiecej niz 50 - 60 zl przy wysokim nawet spalaniu (zalozylam 8 l na 100 km, moje auto pali na trasie 5 l na przyklad..):). Najlepiej bedzie jak wypowiedza sie zainteresowani tematem, ja tylko tak sie zastanowilam, bo duzo jezdze - zarowno sluzbowo jak i prywatnie i tak mi wpadlo w oko to rozliczenie:) Moze Osoba, ktora wiozla psiaka nie wykorzystala calych pieniazkow i wtedy moglaby rozliczyc sie z agnieszkal2? A my doplacilybysmy faktyczna kwote za przywoz?:)[/QUOTE] Nie wiem,ile dokładnie wyszło.Ja po prostu przelałam 200. Można się dowiedzieć, ile z tego poszło na paliwo. Quote
jovana Posted December 12, 2012 Posted December 12, 2012 [quote name='beta ata']No nie, na 110 km (pytanie czy to na mapie czy w rzeczywistości) to potrzeba nie 60 zł, ale 120 zł . [/QUOTE] Auto, które na trasie 110 km spaliłoby paliwa za 120 zł (czyli ok 20l licząc ok 6zł za litr benzyny) musiałoby palić ponad 18l na 100km jeśli dobrze obliczyłam. To co to za auto???:crazyeye: Wiem czepiam się ale... Quote
agnieszkal2 Posted December 12, 2012 Posted December 12, 2012 Z Wieliczki do N.Targu jest miedzy 75 a 90 km w jedna strone.Czyli w dwie strony miedzy 150 a 180 km plus na pewno pare dodatkowych km po miescie. Wychodziloby 18l na 100km. Z tego, co wiem(moge sie mylic) to paliwozerna skoda yeti. [URL]http://moto.wp.pl/kat,121514,title,Wielki-apetyt-Yeti,wid,12202396,wiadomosc.html?ticaid=1fb11&_ticrsn=3[/URL] Quote
jovana Posted December 13, 2012 Posted December 13, 2012 [quote name='agnieszkal2']Z Wieliczki do N.Targu jest miedzy 75 a 90 km w jedna strone.Czyli w dwie strony miedzy 150 a 180 km plus na pewno pare dodatkowych km po miescie. Wychodziloby 18l na 100km. Z tego, co wiem(moge sie mylic) to paliwozerna skoda yeti. [URL]http://moto.wp.pl/kat,121514,title,Wielki-apetyt-Yeti,wid,12202396,wiadomosc.html?ticaid=1fb11&_ticrsn=3[/URL][/QUOTE] Nie zazdroszczę użytkowania tego auta:shake:. co do odległości to może być ok 90km zwłaszcza że schronisko jest gdzieś na peryferiach miasta. Quote
beta ata Posted December 13, 2012 Posted December 13, 2012 No, tak, ale mi chodzilo o jazde w jedna stronę, a zdaje sie, że mój rozum znowu czegoś nie zrozumiał :evil_lol: Quote
Aldrumka Posted December 13, 2012 Posted December 13, 2012 czy dobrze zrozumiałam, że Ania jeździła 2 razy ? Quote
jovana Posted December 13, 2012 Posted December 13, 2012 Nie. Ania była tam raz- w poniedziałek. We wtorek w końcu wyjazd nie doszedł do skutku. Quote
agnieszkal2 Posted December 13, 2012 Posted December 13, 2012 [quote name='jovana']Nie. Ania była tam raz- w poniedziałek. We wtorek w końcu wyjazd nie doszedł do skutku.[/QUOTE] Zgadza się. Quote
Rudzia-Bianca Posted December 13, 2012 Posted December 13, 2012 Są jakieś wieści o wczorajszych szczęśliwcach , zwłaszcza tym jednym ;) Jak mu minęła pierwsza od dawna mam nadzieję spokojna ciepła i bezpieczna noc . Quote
lika1771 Posted December 13, 2012 Posted December 13, 2012 [quote name='Rudzia-Bianca']Są jakieś wieści o wczorajszych szczęśliwcach , zwłaszcza tym jednym ;) Jak mu minęła pierwsza od dawna mam nadzieję spokojna ciepła i bezpieczna noc .[/QUOTE]Tez zapytam o chlopaka..... Quote
Guest Linda99 Posted December 13, 2012 Posted December 13, 2012 Dzisiaj rano rozmawialam z Panem Tomkiem u ktorego w hoteliku jest Ben.Narazie wszystko jest dobrze, Ben je i spi caly czas.Po tych przejsciach w NT to nic dziwnego.Ben dostanie tez ekstra legowisko do spannia zeby mial wygodnie i przytulnie.Jak dotra wyniki badan to bedzie wiadomo co trzeba robic dalej. Quote
Recommended Posts