Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Mazowszanka']A można zajrzeć do tego bloga ?[/QUOTE]

Za jakiś czas na pewno - dopiero zaczęłam w nowym miejscu i niewiele tam jest.
Na razie wstawiam linki do Potrzebowskich.

Posted

[quote name='Gusiaczek']Wrzucam wątek Milusińskiej na swojego bloga.[/QUOTE]

Wrzuć, nich się ktoś zapatrzy.......
Napisała do mnie pani mejla, jest zainteresowana Milą, ale ..... nie ma samochodu, a chce zobaczyć psa i poznać się ze swoim psiakiem na wspólnym spacerze. To co, magiczne 100 km się odezwało :)

Jeszcze tylko pani W. niech zajrzy i będzie super, jak zawsze........

Posted

[quote name='malagos']Wrzuć, nich się ktoś zapatrzy.......
Napisała do mnie pani mejla, jest zainteresowana Milą, ale ..... nie ma samochodu, a chce zobaczyć psa i poznać się ze swoim psiakiem na wspólnym spacerze. To co, magiczne 100 km się odezwało :)

Jeszcze tylko pani W. niech zajrzy i będzie super, jak zawsze........[/QUOTE]

Malagosku - a może pojedziecie z Tomkiem na wycieczkę do pani ? :eviltong:

A pani W. coś ostatnio milczy, czy mi się wydaje ? Bo o Misie i Grosie chyba się nie dowiadywała ?

Posted

Jak to człowiek nie zna dnia ani godziny......
Pędzę sobie dziś do pracy, siódma rano, mrok, czapa na oczach, kaptur, ciepła kurtka, zimno jak cholera, bo wiatr lodowaty wieje, a ja mam dobry kilometr do urzędu gminy. I w przesmyku między domami na naszej ulicy, gdzie takim klinem wdziera się pole i żwirowa droga w kierunku lasu, coś leży. Pies, zwiniety w kłębek na tym śniegu, aż wytopił sobą norkę. Podeszłam, psiatko małe, dropiato-łaciate, krótkowłose - ledwo sie podniosło, ale podeszło do mnie. Zobaczyłam, ze spało na worku..... Pogłasakłam po głowie, ale pod dotykiem bruszka i grzbietu, pisnęło i wróciło na swój worek. Znów zwinięta dygocząca z zimna kulka..... Ja oczywiscie za telefon, do Tomka do lecznicy, ale jak przyjechał, sunia z podkulonym ogonkiem dała nogę w pola. Popytaliśmy sąsiadów o nią- bo Tomek mówi, ze już ją widział nie raz. I ludzie mówią, ze od miesiąca w tym miejscu pod płotem śpi.......
No i co teraz?........

Posted

Oczywiście.........
Tylko zeby się dała złapać. Już mam o czym myśleć, cholerka. Pójdę tam sama, bo mnie sie w tym pierwszym kontakcie nie bała. Moze uda sie założyć obrożę ze smyczą i doprowadzić do naszego kojca.

Posted

No, Malagosie... żeś Ty jeszcze spod tej czapy i kaptura coś widziała, to teraz masz :(
Dziś jadąc metrem przeczytałam, że na niedzielę zapowiadają na Mazowszu -25 stopni, a temperatura odczuwalna będzie... -36 stopni. I ja się pytam, po raz nie wiem który - na co komu i po co zima na świecie?... :(

Posted

Nazwałam ją Tosia.
[url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/239017-Zamarza%C5%82a-w-%C5%9Bniegu-bezdomna-ma%C5%82a-dropiata-Tosia?p=20319645#post20319645[/url]

Posted

[quote name='malagos']Nazwałam ją Tosia.
[URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/239017-Zamarzała-w-śniegu-bezdomna-mała-dropiata-Tosia?p=20319645#post20319645[/URL][/QUOTE]

już lecę oglądać

Posted

Może jak będzie cieplej, ludzie wezmą się za adopcje, czytanie ogłoszeń itp. Milusia zajmuje "domową "miejscówkę", dla Tosi zostaje kojec. Ale jak się odchucha z tej biedy, pomyślimy o sterylizacji - wtedy musi pobyć w domu. A jeszcze czeka sunia z gminnego kojca, po oddaniu szczeniaka (za jakieś 3 tyg.) powinna też być wysterylizowana, no za kolejne 2-3 tyg. Nie wyobrażam sobie innej opcji niż znów nasz dom po operacji.
To się trochę porobiło.

Posted

dzień dobry:)

Dziewczyny, szukam księgowej - najchętniej w stolicy:) oczywiście ma byc rzetelna i niedroga i psiolubna:) no w ostateczności kociolubna... ktoś na spotkaniu mówił, że ma znajomą i nie mogę przypomnieć sobie kto.... pomóżcie

Hasło na środę: Ludziu zadzwoń wreszcie po Swojego Bordera:) Borderowi samemu trudno zadzwonic do Ciebie, gdyż te nowoczesne telefony mają takie małe przyciski...

Posted

[quote name='Ryjonek']Hasło na środę: Ludziu zadzwoń wreszcie po Swojego Bordera:) Borderowi samemu trudno zadzwonic do Ciebie, gdyż te nowoczesne telefony mają takie małe przyciski...[/QUOTE]

hasło super i pobudza wyobraźnię

Posted

[quote name='Ryjonek']dzień dobry:)

Dziewczyny, szukam księgowej - najchętniej w stolicy:) oczywiście ma byc rzetelna i niedroga i psiolubna:) no w ostateczności kociolubna... ktoś na spotkaniu mówił, że ma znajomą i nie mogę przypomnieć sobie kto.... pomóżcie

Hasło na środę: Ludziu zadzwoń wreszcie po Swojego Bordera:) Borderowi samemu trudno zadzwonic do Ciebie, gdyż te nowoczesne telefony mają takie małe przyciski...[/QUOTE]

Księgową jest chyba ludwa. Robiła nawet bazarek na pity.

Posted

Na spotkaniu też była mowa o księgowym - moim TZie osobistym, kotoipsiolubnym :)

Ryjonku, paczka bazarkowa już na Krasnołęckiej ;)

Małgoś - Wasz dom taki sam jak nasz - cudownie się zapsiający poza wyznaczone granice :)

Posted

[quote name='Ryjonek']dzień dobry:)

Hasło na środę: Ludziu zadzwoń wreszcie po Swojego Bordera:) Borderowi samemu trudno zadzwonic do Ciebie, gdyż te nowoczesne telefony mają takie małe przyciski...[/QUOTE]

Ryonku, wysłałam pw z numerem tel do ludwy.
a hasło do Ludzia super, tym bardziej, ze wg węgielkowej mam dwa bordery do wyboru, jeden bardziej od drugiego, ale to pikuś :)

Posted

Nutusiu, mogę dzis jechac i odebrac paczkę, od 12.30 do 15.00:)
O której TZ bedzie mógł paczkę wydać?

[quote name='Nutusia']Na spotkaniu też była mowa o księgowym - moim TZie osobistym, kotoipsiolubnym :)

Ryjonku, paczka bazarkowa już na Krasnołęckiej ;)

Małgoś - Wasz dom taki sam jak nasz - cudownie się zapsiający poza wyznaczone granice :)[/QUOTE]