Gusiaczek Posted January 21, 2013 Posted January 21, 2013 [quote name='Mazowszanka']A można zajrzeć do tego bloga ?[/QUOTE] Za jakiś czas na pewno - dopiero zaczęłam w nowym miejscu i niewiele tam jest. Na razie wstawiam linki do Potrzebowskich. Quote
malagos Posted January 21, 2013 Author Posted January 21, 2013 [quote name='Gusiaczek']Wrzucam wątek Milusińskiej na swojego bloga.[/QUOTE] Wrzuć, nich się ktoś zapatrzy....... Napisała do mnie pani mejla, jest zainteresowana Milą, ale ..... nie ma samochodu, a chce zobaczyć psa i poznać się ze swoim psiakiem na wspólnym spacerze. To co, magiczne 100 km się odezwało :) Jeszcze tylko pani W. niech zajrzy i będzie super, jak zawsze........ Quote
Ziutka Posted January 21, 2013 Posted January 21, 2013 [quote name='malagos']Wrzuć, nich się ktoś zapatrzy....... Napisała do mnie pani mejla, jest zainteresowana Milą, ale ..... nie ma samochodu, a chce zobaczyć psa i poznać się ze swoim psiakiem na wspólnym spacerze. To co, magiczne 100 km się odezwało :) Jeszcze tylko pani W. niech zajrzy i będzie super, jak zawsze........[/QUOTE] Malagosku - a może pojedziecie z Tomkiem na wycieczkę do pani ? :eviltong: A pani W. coś ostatnio milczy, czy mi się wydaje ? Bo o Misie i Grosie chyba się nie dowiadywała ? Quote
malagos Posted January 22, 2013 Author Posted January 22, 2013 Jak to człowiek nie zna dnia ani godziny...... Pędzę sobie dziś do pracy, siódma rano, mrok, czapa na oczach, kaptur, ciepła kurtka, zimno jak cholera, bo wiatr lodowaty wieje, a ja mam dobry kilometr do urzędu gminy. I w przesmyku między domami na naszej ulicy, gdzie takim klinem wdziera się pole i żwirowa droga w kierunku lasu, coś leży. Pies, zwiniety w kłębek na tym śniegu, aż wytopił sobą norkę. Podeszłam, psiatko małe, dropiato-łaciate, krótkowłose - ledwo sie podniosło, ale podeszło do mnie. Zobaczyłam, ze spało na worku..... Pogłasakłam po głowie, ale pod dotykiem bruszka i grzbietu, pisnęło i wróciło na swój worek. Znów zwinięta dygocząca z zimna kulka..... Ja oczywiscie za telefon, do Tomka do lecznicy, ale jak przyjechał, sunia z podkulonym ogonkiem dała nogę w pola. Popytaliśmy sąsiadów o nią- bo Tomek mówi, ze już ją widział nie raz. I ludzie mówią, ze od miesiąca w tym miejscu pod płotem śpi....... No i co teraz?........ Quote
Mazowszanka13 Posted January 22, 2013 Posted January 22, 2013 Jest tylko jedna odpowiedz, niestety. Quote
malagos Posted January 22, 2013 Author Posted January 22, 2013 Oczywiście......... Tylko zeby się dała złapać. Już mam o czym myśleć, cholerka. Pójdę tam sama, bo mnie sie w tym pierwszym kontakcie nie bała. Moze uda sie założyć obrożę ze smyczą i doprowadzić do naszego kojca. Quote
Mazowszanka13 Posted January 22, 2013 Posted January 22, 2013 Wywołałaś wilka z lasu, malagos. Bo kto napisał niedawno, że woli dwa psy stare zamiast jednego szczeniaka ? :eviltong: Quote
Nutusia Posted January 22, 2013 Posted January 22, 2013 No, Malagosie... żeś Ty jeszcze spod tej czapy i kaptura coś widziała, to teraz masz :( Dziś jadąc metrem przeczytałam, że na niedzielę zapowiadają na Mazowszu -25 stopni, a temperatura odczuwalna będzie... -36 stopni. I ja się pytam, po raz nie wiem który - na co komu i po co zima na świecie?... :( Quote
malagos Posted January 22, 2013 Author Posted January 22, 2013 O kurcze, toś mnie Nutusiu nie pocieszyła............. Po południu polowanie na Dropkę robię. Howk! Quote
Aldrumka Posted January 22, 2013 Posted January 22, 2013 ma szczęście malutka, czekamy na wątek Quote
Mazowszanka13 Posted January 22, 2013 Posted January 22, 2013 [quote name='malagos']Mamy ją. Założę jej watek.[/QUOTE] Brawo !!!!! Czekamy na dalsze wieści :) Quote
malagos Posted January 22, 2013 Author Posted January 22, 2013 Nazwałam ją Tosia. [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/239017-Zamarza%C5%82a-w-%C5%9Bniegu-bezdomna-ma%C5%82a-dropiata-Tosia?p=20319645#post20319645[/url] Quote
wegielkowa Posted January 22, 2013 Posted January 22, 2013 [quote name='malagos']Mamy ją. Założę jej watek.[/QUOTE] Kibicujemy:):multi::multi: Quote
Aldrumka Posted January 22, 2013 Posted January 22, 2013 [quote name='malagos']Nazwałam ją Tosia. [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/239017-Zamarzała-w-śniegu-bezdomna-mała-dropiata-Tosia?p=20319645#post20319645[/URL][/QUOTE] już lecę oglądać Quote
malagos Posted January 23, 2013 Author Posted January 23, 2013 Może jak będzie cieplej, ludzie wezmą się za adopcje, czytanie ogłoszeń itp. Milusia zajmuje "domową "miejscówkę", dla Tosi zostaje kojec. Ale jak się odchucha z tej biedy, pomyślimy o sterylizacji - wtedy musi pobyć w domu. A jeszcze czeka sunia z gminnego kojca, po oddaniu szczeniaka (za jakieś 3 tyg.) powinna też być wysterylizowana, no za kolejne 2-3 tyg. Nie wyobrażam sobie innej opcji niż znów nasz dom po operacji. To się trochę porobiło. Quote
Ryjonek Posted January 23, 2013 Posted January 23, 2013 dzień dobry:) Dziewczyny, szukam księgowej - najchętniej w stolicy:) oczywiście ma byc rzetelna i niedroga i psiolubna:) no w ostateczności kociolubna... ktoś na spotkaniu mówił, że ma znajomą i nie mogę przypomnieć sobie kto.... pomóżcie Hasło na środę: Ludziu zadzwoń wreszcie po Swojego Bordera:) Borderowi samemu trudno zadzwonic do Ciebie, gdyż te nowoczesne telefony mają takie małe przyciski... Quote
Aldrumka Posted January 23, 2013 Posted January 23, 2013 [quote name='Ryjonek']Hasło na środę: Ludziu zadzwoń wreszcie po Swojego Bordera:) Borderowi samemu trudno zadzwonic do Ciebie, gdyż te nowoczesne telefony mają takie małe przyciski...[/QUOTE] hasło super i pobudza wyobraźnię Quote
Mazowszanka13 Posted January 23, 2013 Posted January 23, 2013 [quote name='Ryjonek']dzień dobry:) Dziewczyny, szukam księgowej - najchętniej w stolicy:) oczywiście ma byc rzetelna i niedroga i psiolubna:) no w ostateczności kociolubna... ktoś na spotkaniu mówił, że ma znajomą i nie mogę przypomnieć sobie kto.... pomóżcie Hasło na środę: Ludziu zadzwoń wreszcie po Swojego Bordera:) Borderowi samemu trudno zadzwonic do Ciebie, gdyż te nowoczesne telefony mają takie małe przyciski...[/QUOTE] Księgową jest chyba ludwa. Robiła nawet bazarek na pity. Quote
Nutusia Posted January 23, 2013 Posted January 23, 2013 Na spotkaniu też była mowa o księgowym - moim TZie osobistym, kotoipsiolubnym :) Ryjonku, paczka bazarkowa już na Krasnołęckiej ;) Małgoś - Wasz dom taki sam jak nasz - cudownie się zapsiający poza wyznaczone granice :) Quote
malagos Posted January 23, 2013 Author Posted January 23, 2013 [quote name='Ryjonek']dzień dobry:) Dziewczyny, szukam księgowej - najchętniej w stolicy:) oczywiście ma byc rzetelna i niedroga i psiolubna:) no w ostateczności kociolubna... ktoś na spotkaniu mówił, że ma znajomą i nie mogę przypomnieć sobie kto.... pomóżcie Hasło na środę: Ludziu zadzwoń wreszcie po Swojego Bordera:) Borderowi samemu trudno zadzwonic do Ciebie, gdyż te nowoczesne telefony mają takie małe przyciski...[/QUOTE] Ryonku, wysłałam pw z numerem tel do ludwy. a hasło do Ludzia super, tym bardziej, ze wg węgielkowej mam dwa bordery do wyboru, jeden bardziej od drugiego, ale to pikuś :) Quote
Ryjonek Posted January 23, 2013 Posted January 23, 2013 Nutusiu, mogę dzis jechac i odebrac paczkę, od 12.30 do 15.00:) O której TZ bedzie mógł paczkę wydać? [quote name='Nutusia']Na spotkaniu też była mowa o księgowym - moim TZie osobistym, kotoipsiolubnym :) Ryjonku, paczka bazarkowa już na Krasnołęckiej ;) Małgoś - Wasz dom taki sam jak nasz - cudownie się zapsiający poza wyznaczone granice :)[/QUOTE] Quote
Ryjonek Posted January 23, 2013 Posted January 23, 2013 Spoko:) to na razie się stąd zabieram:) dziękuje za podpowiedzi i czekam na telefon:) Quote
Recommended Posts