toyota Posted November 20, 2012 Posted November 20, 2012 (edited) Pogoda wprawdzie nie sprzyja strzyżeniu, ale pies jest w fatalnym stanie. P. Grażyna obcięła już wiele psów schroniskowych całkowicie za darmo. Przy tak sfilcowanym psie tępią się ostrza, które są bardzo drogie. Niestety schronisko nie jest zainteresowane, aby choć raz zakupić takie ostrza dla salonu. Proszę o pomoc w zakupie ostrzy dla Salonu Fryzjerskiego dla schroniskowych psów. Tutaj wątek Fredzelka, który dzięki wizycie u fryzjera znalazł wspaniały DS: http://www.dogomania.pl/forum/threads/232156-Frędzelek-już-w-DS-) Taka wizyta u fryzjera to nie tylko poprawa wyglądu. Dzięki temu, że pies przebywa w salonie nawet 4 godziny + podróż, mogę go trochę poznać i dzięki temu ogłaszać. W tym schronisku nie ma wolontariatu, a psy z boksów nie wychodzą nigdy. Rozliczenie: [SIZE=2]22.11- 115 zł - Dulska Edited March 28, 2013 by toyota Quote
toyota Posted November 20, 2012 Author Posted November 20, 2012 Psów w podobnym stanie w schronisku jest ok. 6. Quote
Dulska Posted November 20, 2012 Posted November 20, 2012 Co bardziej potrzebne na teraz - ostrza, czy fryzjer dla tego konkretnego psa? Jaki koszt? Dołożę się Quote
kolejna kobietka Posted November 20, 2012 Posted November 20, 2012 matko jedyna jak te psy wygladaja :crazyeye: :-( Quote
lika1771 Posted November 20, 2012 Posted November 20, 2012 Ten jasny biedak juz ma rany,toyota to sa suczki?Dam na kudlacze w potrzebie. Quote
kolejna kobietka Posted November 20, 2012 Posted November 20, 2012 puscilam apel na fb, bardzo prosze o udostepnianie: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.430892140297257.99623.100001294245674&type=1 Quote
toyota Posted November 20, 2012 Author Posted November 20, 2012 (edited) Dulska napisał(a):Co bardziej potrzebne na teraz - ostrza, czy fryzjer dla tego konkretnego psa? Jaki koszt? Dołożę się Psy wożę do salonu fryzjerskiego. W schronie nikt nie ostrzyże psa, ja także nie umiem. P. Grażyna "robi " psy za darmo. Chciałabym chociaż zapłacić jej za ostrze, ponieważ sama nie potrafię tego kupić. Nie mam też pojęcia ile to może kosztować. Ona mi nie powie, bo będzie się wstydziła. Nie wiem szczerze mówiąc jak to załatwić i jak się z ewentualnymi darczyńcami rozliczyć. Jeśli ktoś potrafi coś doradzić to bardzo proszę. Edited March 28, 2013 by toyota Quote
Poker Posted November 20, 2012 Posted November 20, 2012 Cenę ostrzy można sprawdzić w internecie. Dołożę grosz na potrzeby tych biedaków.Tylko jak się je krótko ostrzyże, to zachorują. I tak źle i tak niedobrze. Quote
toyota Posted November 20, 2012 Author Posted November 20, 2012 Myślę, że chociaż tego jasnego trzeba by zrobić w tym tygodniu, bo ma rany pod kołtunami. W niektórych kojcach jest mi trudno dojrzeć, że jakiś pies potrzebuje pomocy, bo do środka nie mogę wchodzić. Ten kojec gdzie siedzi jasny jest z takim wysokim murkiem z przodu i jeszcze żywopłot. W schronie jest 450 psów. Quote
Anula Posted November 20, 2012 Posted November 20, 2012 Ja też dołożę 50zł ale po 25 listopada,ponieważ tak odbieram emeryturę,teraz trochę miałam wydatków i nie dam rady. Nie wiadomo czy to są suczki czy psy.Toyota piszesz o 6 psach może uda się Tobie zrobić fotki. Quote
toyota Posted November 20, 2012 Author Posted November 20, 2012 Ten jasy to pies, a ten czarny - nie pamiętam. Mogę sprawdzić przy najbliższej okazji. Quote
Dulska Posted November 20, 2012 Posted November 20, 2012 A gdyby u Pan Grażyny zamówić dla tego pierwszego wizytę na komercyjnych zasadach, a w trakcie operacji w bezposredniej rozmowie wyjaśnić, że schronisko może dać ostrza na potrzeby nastepnych bezdomniaków? Pani powiedziałaby jakie i gdzie kupuje... Może tędy droga? Quote
toyota Posted November 20, 2012 Author Posted November 20, 2012 (edited) Wymyśliłam, żeby p. Grażyna kupiła ostrze na fakturę i pozbieramy na to pieniądze. Ostrze porcelanowe starczyłoby na 3 psy i koszt ok. 115 zł. Edited March 28, 2013 by toyota Quote
kolejna kobietka Posted November 20, 2012 Posted November 20, 2012 Asiu, mam wiadomosc od Ani z Mikropsow: "proponuje, żebyscie zakupily rowniez i maszynke. Ostrza ostrzami ale maszynki tez sie psuja wiec najlepiej bylo gdyby dziewczyny jezdzily z wlasna maszynka i ostrzami.koszt maszynki ktora ja mam to ok 346 zl + przy ilosci 5 sztuk za ostrza place 50 zł/sztuka (taniej nie znajdziecie). Do zbiorki mozemy Wam udostepnic konto nasze fundacyjne. Tak tylko mozemy pomoc... no chyba, ze przywieziecie psy do Warszawy Ja będę odbierała i z miłą chęcia pomogę psoim niezaleznie od tego czy mi się ostrza stępią czy nie " Quote
toyota Posted November 20, 2012 Author Posted November 20, 2012 Do Warszawy mamy ok. 270 km w jedną stronę także odpada taka wycieczka ;). Quote
toyota Posted November 20, 2012 Author Posted November 20, 2012 Oczywiście "obfocę" całe przedsięwzięcie - psa przed i po. Następnie też możnaby psiaka ogłaszać. Jasny miałby termin w sobotę u fryzjera. Quote
Dulska Posted November 20, 2012 Posted November 20, 2012 toyota napisał(a):Wymyśliłam, żeby p. Grażyna kupiła ostrze na fakturę i pozbieramy na to pieniądze. Już rozmawiałam z innego telefonu ;), ostrze porcelanowe starczyłoby na 3 psy i koszt ok. 115 zł. Kupuję jedno na dobry początek. Proszę o konto Quote
kolejna kobietka Posted November 20, 2012 Posted November 20, 2012 [quote name='Dulska']Kupuję jedno na dobry początek. Proszę o konto dziekujemy!!! :Cool!::Cool!::Cool!: Quote
kolejna kobietka Posted November 20, 2012 Posted November 20, 2012 [quote name='Poker']Cenę ostrzy można sprawdzić w internecie. Dołożę grosz na potrzeby tych biedaków.Tylko jak się je krótko ostrzyże, to zachorują. I tak źle i tak niedobrze. [quote name='Anula']Ja też dołożę 50zł ale po 25 listopada,ponieważ tak odbieram emeryturę,teraz trochę miałam wydatków i nie dam rady. Nie wiadomo czy to są suczki czy psy.Toyota piszesz o 6 psach może uda się Tobie zrobić fotki. dziekujemy pieknie! :) Quote
toyota Posted November 20, 2012 Author Posted November 20, 2012 (edited) Bardzo dziękuję Dulska, chyba podam swoje prywatne konto na to pierwsze ostrze. Potem może skorzystam z pomocy Fundacji Mikropsy skoro jest taka możliwość. Porozmawiam jeszcze z p. Grażyną osobiście czy woli kupować te ostrza sama, czy mogłaby jej te ostrza ewentualnie zakupić Fundacja. Jednak muszą być odpowiednie do tej maszynki, której używa, bo nie wiem czy to jest uniwersalne do wszystkich typów czy do konkretnego modelu, nie znam się na tym zupełnie, moje psy do fryzjera nie chodzą. Edited December 14, 2012 by toyota Quote
Poker Posted November 20, 2012 Posted November 20, 2012 A to są ostrza jednorazowego użytku ? Zawsze myślałam ,ze się daje do ostrzenia. Quote
Dulska Posted November 20, 2012 Posted November 20, 2012 Czekam na dane, ostrożnie głaszczę Jasnego Quote
toyota Posted November 20, 2012 Author Posted November 20, 2012 [quote name='Poker']A to są ostrza jednorazowego użytku ? Zawsze myślałam ,ze się daje do ostrzenia. Nie mam pojęcia, dowiem się wszystkiego jak pojadę z psem, bo przez telefon to nie rozmowa. Mogę ewentualnie zadzwonić do koleżanki z dogo ( Kaja69), która sama strzyże na swój użytek psy, na pewno bardziej się orientuje w temacie. Zawiozłam jej Dyzia i Bezika na BDT i obcinała Bezika na moich oczach, ale to 100 km ode mnie i też mówiła, że ostrza drogie. Tutaj wątek: http://www.dogomania.pl/forum/threads/226406-Przyjaciele-dwaj-Bezik-i-Dyzio-w-BDT-)-Potrzebny-tekst-do-ogłoszeń-i-ogłoszenia-! Quote
sonia1974 Posted November 20, 2012 Posted November 20, 2012 A może uda się zebrać kasę na cała maszynkę jak radziła dziewczyna z FB. Po wypłacie też się dołożę Quote
Recommended Posts