Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='MonikaP']Dziś pierwszy raz od tygodnia byłam w schronisku. Byłam tam umówiona z kandydatką na wolontariuszkę. Wszystko było OK, potem zostałam sama...pochodziłam, popstrykałam zdjęcia...i weszłam do szpitala. A tam dowiedziałam się,że [B]mam kategoryczny zakaz wstępu na teren szpitala[/B], a po wyjaśnienie mogę iść do kierownika. Nie poszłam. Jakoś nie czułam się na siłach, by prowadzić kolejną jałową dyskusję.[/quote]

Ale tego to się chyba spodziewałyście, co? Było oczywiste, że to zrobią. A argumenty się znajdą...

Napiszecie coś więcej o diagnozie Sułtanka? Bo Gosi post wcięło...

• Replies 383
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[FONT=Arial]Na razie wiemy tylko tyle, co poniżej skopiowane ze strony Fundacji Emir.[/FONT]
[FONT=Arial]Sułtan został przez ten tydzień nawodniony i odkarmiony, jest przygotowywany do pierwszej operacji.[/FONT]
[FONT=Arial][/FONT]
[FONT=Arial]"SUŁTAN - już po konsultacji chirurgiczno - ortopedycznej; potrzebne są co najmniej 2 operacje: amputacja główki kości udowej w nodze lewej tylnej, oraz artrodeza ( usztywnienie) stawu kolanowego prawego.Nie stwierdzono uszkodenia miednicy. Pierwsza z tych operacji być może zostanie wykonana w przyszłym tygodniu ( dr Degórska, dr Trębacz0. Kolejna operacja przewidziana jest dopiero po pełnej rekonwalescencji po pierwszej operacji. Stan ogólny Sułtana jest dobry; pies ustawicznie szuka kontaktu z opiekunką ( śpi na "służbowej" wersalce w pokoju dyżurów; dostaje kurczaka z ryżem i RC Intestinal oraz Salvikal"[/FONT]
[FONT=Arial][/FONT]
[FONT=Arial]Pytasz, czy się spodziewałyśmy - tak. Ostatecznie to najlepszy sposób, abym znów nie wypatrzyła jakiegoś psa, któremu można byłoby pomóc.[/FONT]

Posted

[quote name='GoniaP']Pierwsza operacja odbędzie się jutro. Operować będą Dr. Degórska i Dr. Trębacz. Trzymamy kciuki.[/quote]

Super że tak szybko:)
Trzymam:)

Posted

Spokojnie pan L. nie jest wszechmocny, tylko tak mu się wydaje; a już chyba poczuł odbezpieczony granat pod d.... Schronisko w Poznaniu podlega pod miasto i mimo układów i koneksji nikt za tego pana głowy nadstawial nie będzie z pewnością.
Pożyjemy.... zobaczymy......
EMIR

Posted

Z pewnością łatwo się nie poddamy.

A ja tymczasem trzymam kciuki za pięknego Sułtana i powodzenie jutrzejszej operacji. Obyś mógł się jeszcze cieszyć życiem piesku...jesteś w najlepszych rękach, no i czeka na Ciebie kochający dom, który nie będzie zważał na Twoją kulawiznę.
A ja marzę o tym by Cię wkrótce zobaczyć...

Posted

[quote name='emir']Spokojnie pan L. nie jest wszechmocny, tylko tak mu się wydaje; a już chyba poczuł odbezpieczony granat pod d.... Schronisko w Poznaniu podlega pod miasto i mimo układów i koneksji nikt za tego pana głowy nadstawial nie będzie z pewnością.
Pożyjemy.... zobaczymy......
EMIR[/quote]

:cool3: :cool3: :cool3: :cool3:

Posted

Sułtan już po operacji ; wybudzony; domaga się pieszczot;
dostaje potrzebne leki i środki p/bólowe; teraz tylko czas i dobra i fachowa opieka lekarska mogą mu pomóc w powrocie do zdrowia aby i drugą operację szczęśliwie przeżył.
Jutro więcej wiadomości i ew. zdjęcia
Emir

Posted

[quote name='emir']Sułtan już po operacji ; wybudzony; domaga się pieszczot;
dostaje potrzebne leki i środki p/bólowe; teraz tylko czas i dobra i fachowa opieka lekarska mogą mu pomóc w powrocie do zdrowia aby i drugą operację szczęśliwie przeżył.
Emir[/quote]

Pani Krystyno, z całego serca dziękujemy!
A swoją drogą, Sułtan burzy mój - stereotypowy :oops: - obraz psa tej rasy - niezależnego, trzymającego dystans. Gdy sobie przypomnę tę jego ufność, tę potrzebę poczucia ludzkiego dotyku...

Posted

[quote name='emir']Sułtan już po operacji ; wybudzony; domaga się pieszczot;
Emir[/quote] Dziękujemy Krysiu :buzi:
Mój "Synuś" już po pierwszej operacji, która da mu szansę na normalne życie :multi:

Posted

Jak dobrze ze juz jest po pierwszej operacji, ze nie trzeba bylo za dlugo czekac az dojdzie do siebie :p . Teraz Sultanek odzyska sily i z niecierpliwoscia bedziemy czekac na nastepny zabieg. :lol:

Wszystkiego dobrego na Swieta wszystkim.

Posted

================================================

Wiele osob wysyla swiatelko dzielnemu, pieknemu Sultanowi -Naserdeczniejsze zyczenia powrotu do zdrowia Piesku.........

--------------------------------------------------------------

....ale takze nasze najcieplejsze mysli kierujemy [U]do Pani Krystyny "EMIR"[/U] - zeby miala jak najwiecej sil do zmagan z tymi "o ktorych nie sposob mowic bez uzywania wulgaryzmow"... - bo do walki z nimi naprawde potrzebne sa nerwy jak postronki i konskie zdrowie...

================================================

Posted

[FONT=Comic Sans MS][SIZE=4][B]5.04.07:[/B]Sułtan dostaje środki przeciwbólowe;próbuje wstawać i chodzić, chociaż sprawia mu to trudność.
[/SIZE][/FONT][B][img]http://upload.miau.pl/3/1259.jpg[/img]
[/B][B][img]http://upload.miau.pl/3/1260.jpg[/img]
[/B][B][img]http://upload.miau.pl/3/1261.jpg[/img]
[/B][B][img]http://upload.miau.pl/3/1262.jpg[/img]
SUŁTANKU:placz: Jesteśmy z Tobą!!![/B]

Posted

Na razie cieszymy się bardzo ostrożnie...jeszcze przed Sułtanem rehabilitacja, potem druga operacja, znów rehabilitacja....nie wiadomo, czy nie kolejny zabieg... Ważne, że ma szansę chodzić. Może nie biegać, nie skakać, pewnie będzie kulał...ale będzie chodził i cieszył się życiem :-).