Jump to content
Dogomania

Sunia szkielet z krowim łańcuchem na szyi za TM :( Przepraszamy Daszeńko (*):(

Recommended Posts

Posted

Witam, mam jakiś problem z dogo, bo wyrzuca mnie przy logowaniu zarówno w domu jak i w pracy, no ale w końcu się udało, więc szybko napiszę, że Daszeńka jest taka przygaszona, chodzi z podkulonym ogonkiem,no chyba, że dostanie parówkę to na chwilę ogonek drgnie, jednak chyba nigdy nie była karmiona z ręki, gdyż mało palców nie straciłam :( To pewnie też trochę przyczyna głodu, że chce jak najszybciej pochłonąć jedzenie :( Poza tym spaceruje po chacie,obwąchuje wszystkie kąty, a najchętniej zagląda na stół lub do zlewu;nie ma maniery wchodzenia na łóżko czy fotel, nawet nie próbuje.
Obawiam się trochę o tą opuchliznę pod okiem- wieczorem jak będę mogła wejść na dogo wstawię fotkę- albo jest to jakieś uderzenie albo ząb, chociaż je tą prawą stroną, więc ciężko zdiagnozować, a nie chcę jeszcze pchać jej łap do pyska nim się trochę nie oswoi ze mną, więc chwilę musimy poczekać.
Teraz kwestia finansowa, z uwagi na fakt, że Daszeńka jest większa od moich malizn, które wyceniłam na 230 PLN za m-c pobytu, myślę, że kwota 240 PLN będzie odpowiednia. Zgoda??

• Replies 2.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='michelle04']Witam, mam jakiś problem z dogo, bo wyrzuca mnie przy logowaniu zarówno w domu jak i w pracy, no ale w końcu się udało, więc szybko napiszę, że Daszeńka jest taka przygaszona, chodzi z podkulonym ogonkiem,no chyba, że dostanie parówkę to na chwilę ogonek drgnie, jednak chyba nigdy nie była karmiona z ręki, gdyż mało palców nie straciłam :( To pewnie też trochę przyczyna głodu, że chce jak najszybciej pochłonąć jedzenie :( Poza tym spaceruje po chacie,obwąchuje wszystkie kąty, a najchętniej zagląda na stół lub do zlewu;nie ma maniery wchodzenia na łóżko czy fotel, nawet nie próbuje.
Obawiam się trochę o tą opuchliznę pod okiem- wieczorem jak będę mogła wejść na dogo wstawię fotkę- albo jest to jakieś uderzenie albo ząb, chociaż je tą prawą stroną, więc ciężko zdiagnozować, a nie chcę jeszcze pchać jej łap do pyska nim się trochę nie oswoi ze mną, więc chwilę musimy poczekać.
Teraz kwestia finansowa, z uwagi na fakt, że Daszeńka jest większa od moich malizn, które wyceniłam na 230 PLN za m-c pobytu, myślę, że kwota 240 PLN będzie odpowiednia. Zgoda??[/QUOTE]
Jeśli chodzi o mnie, to się zgadzam na 240 zł. To niewielka różnica.
Też martwię się o tę opuchliznę...jest u Was w pobliżu jakiś wet? Przydałoby się może podjechać do niego, jeśli opuchlizna będzie się utrzymywać...

Posted

[quote name='Lemoniada']Ja też nie mogłam, od wczoraj. Dziś się udało po tym, jak zaptaszkowałam opcję "pamiętaj mnie" (czy coś takiego) tuż pod miejscem do logowania.[/QUOTE]
U mnie dokładnie tak samo się dzieje, też zaptaszkowałam ;) zapamiętaj mnie i jest już dobrze :)

Posted

[quote name='handzia']Jeśli chodzi o mnie, to się zgadzam na 240 zł. To niewielka różnica.
Też martwię się o tę opuchliznę...jest u Was w pobliżu jakiś wet? Przydałoby się może podjechać do niego, jeśli opuchlizna będzie się utrzymywać...[/QUOTE]

jest wet i pojedziemy z nia do pana doktora
nie widac aby ja bolało jak je
ale lepiej na zimne dmuchac:(

Posted

[quote name='Lemoniada']Ja też nie mogłam, od wczoraj. Dziś się udało po tym, jak zaptaszkowałam opcję "pamiętaj mnie" (czy coś takiego) tuż pod miejscem do logowania.[/QUOTE]

Dokładnie mam tak samo tylko po zaznaczeniu "zapamiętaj mnie" logowanie jest możliwe.

Posted

To teraz ja;) Wlasnie wracam juz do domu.. Dluuuga trasa przed nami jeszcze.
Co do danki- Danka to mega grzeczny pies. Jazda autem nie sprawila zadnego problemu. Cisza spokoj. Pozniej cala droge spala.

Giselo- ja cie bardzo ale to bardzo prosze. Przez najblizsze tygodnie moim zdaniem wogole nie powinnyscie myslec o prowadzaniu jej bez smyczy!!!!
Niestety ale Daszka to strachliwy pies- wystarczy chwila i moze sie zdarzyc tragedia. Ucieknie a wtedy szukaj wiatru w polu.
Przy spacerach podczas podrozy danuska byla podniecona nowymi zapachami wszystkim. Ja bym nie ryzykowala.
A ja jade i jade.. nie ma to jak net mobilny:evil_lol:

Posted

[quote name='Jasza']Dziewczyny, potwierdźcie proszę jak wpłynie wpłata od Dogses - 155 PLN.
Muszę dać znać na wątku Hepiego.
Szczęśliwej podrózy![/QUOTE]
Te pieniądze pewnie wpłynęły na konto SHA.

Posted

[quote name='giselle4']jest wet i pojedziemy z nia do pana doktora
nie widac aby ja bolało jak je
ale lepiej na zimne dmuchac:([/QUOTE]

Jestem tego samego zdania Grażynko ....koniecznie musi obejrzeć małą wet ...
Trzymam kciuki za jak najlepsze wiadomości !!!!! :) a dziewczynce przesyłam buziaki :loveu:

Posted (edited)

Grazynko/ Michelle.. Bardzo prosze was byscie napisalay mi jak sie czuje mala- jaki jest jej stan na chwile obecna. Czego ona najbardziej potrzebuje.
Dzisiaj rozmawialam z wetem jest sprawa ze trzeba bedzie zajac sie jej komplekosowym stanem. Czyli sprawdzic biochemie wyrownac poziom i przymierzac sie do usuniecia guzow i sterylki.

Czy bylyscie z nia u weta?

Martika- bardzo prosze cie o kontakt telefoniczny wyslalam ci PW

Edited by Wiola&Miłosz
Posted

[quote name='Martika@Aischa']Jestem tego samego zdania Grażynko ....koniecznie musi obejrzeć małą wet ...
Trzymam kciuki za jak najlepsze wiadomości !!!!! :) a dziewczynce przesyłam buziaki :loveu:[/QUOTE]

jestesmy dogadane na piątek z panem wetem
zobaczy ja całą i powie za ile moze jechac na sterylka,zwazymy ja i zleci badania
Dziewczynka nie zna kanapy
ale juz za Norka i Goyka wchodzi na okno
jeszcze tak niezdarnie ale powoli nauczy sie .
Zmiana karmy skutuje luzniejsza kupką
kocha jesc to widac
ale musi jesc bo trzeba przytyc
Jest spokojna,to te mniejsze ją chca zaczepiac i powarkują ale to poczatki.
Ciekawi ja sad i pole za domem ale na szelkach
bo nie jestem samobojcą,obserwujemy i nie widzimy aby miala ochote wiac ale lepiej postępowac jak z kazdą panienka na początku/
sprawdza czy kazdy wyjadł wkładke
ale chrupek juz tak zachłannie nie łyka
mięsko to razem z palcami.
Tuptus oraz dziewczyny naucza ja wszystkiego
dzisiaj juz raz zasygnalizowała ze chce wyjsc...i to jest dobry puknt dnia:)
Fotki wkleje jutro
bo widze ze michelle ma szlaban na zalogowanie sie na dogo hihihi:0

Posted

A tutaj już dzisiejsza fotka, dzisiaj dzień *kostny*, każdy psiak dostał gnata do gryzienia, czyli to co psy lubią najbardziej, a DASZKA nie jest wyjątkiem :eviltong:

[IMG]http://c.wrzuta.pl/wi9212/dc142569002515ef50f70569/20130116019-001[/IMG]

Posted

Kochana bidula ...
Michelle mam prosbe aby przy wizycie u weta zważyć ja abysmy wiedziały jak przybiera na wadze .
Cały czas tfu .tfu mam nadzieję ,ze ten nowotwór nie jest tu głownym sprawcą jej wychudzenia .
Poprzytulają ją ode mnie .

Posted

[quote name='handzia']Jeśli chodzi o mnie, to się zgadzam na 240 zł. To niewielka różnica.
Też martwię się o tę opuchliznę...jest u Was w pobliżu jakiś wet? Przydałoby się może podjechać do niego, jeśli opuchlizna będzie się utrzymywać...[/QUOTE]

[quote name='handzia']A my myślałyśmy, że ona już prawie zębów nie ma. Coś tam widać zostało :)[/QUOTE]

moja Pusia dokładnie tak samo spuchła.... właśnie z powodu zębów! oj, niewiele jej ich wetka zostawiła w buźce... może i Daszka od ząbków spuchnięta...

[IMG]http://www.dogomania.pl/forum/images/misc/quote_icon.png[/IMG] Zamieszczone przez [B]Jasza[/B] [URL="http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=20259443#post20259443"][IMG]http://www.dogomania.pl/forum/images/buttons/viewpost-right.png[/IMG][/URL]
Dziewczyny, potwierdźcie proszę jak wpłynie wpłata od Dogses - 155 PLN.
Szczęśliwej podrózy!

155,25 od dogses dla Daszy -
pieniążki wpłynęły na konto SHA dnia 11.01., nie było mnie na dogo kilka dni, przepraszam za opóźnienie w podaniu wpłaty

Posted

[quote name='mari23']moja Pusia dokładnie tak samo spuchła.... właśnie z powodu zębów! oj, niewiele jej ich wetka zostawiła w buźce... może i Daszka od ząbków spuchnięta...

[IMG]http://www.dogomania.pl/forum/images/misc/quote_icon.png[/IMG] Zamieszczone przez [B]Jasza[/B] [URL="http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=20259443#post20259443"][IMG]http://www.dogomania.pl/forum/images/buttons/viewpost-right.png[/IMG][/URL]
Dziewczyny, potwierdźcie proszę jak wpłynie wpłata od Dogses - 155 PLN.
Szczęśliwej podrózy!

155,25 od dogses dla Daszy -
pieniążki wpłynęły na konto SHA dnia 11.01., nie było mnie na dogo kilka dni, przepraszam za opóźnienie w podaniu wpłaty[/QUOTE]

Mari wyczysc skrzynkę:)

Posted

[quote name='funia']Kochana bidula ...
Michelle mam prosbe aby przy wizycie u weta zważyć ja abysmy wiedziały jak przybiera na wadze .
Cały czas tfu .tfu mam nadzieję ,ze ten nowotwór nie jest tu głownym sprawcą jej wychudzenia .
Poprzytulają ją ode mnie .[/QUOTE]
Oczywiście zostanie zważona i mam nadzieję, że szybko przybierze na wadze - dostaje wysokokaloryczną karmę weterynaryjną wraz z wkładką i wszystko znika,więc bądźmy dobrej myśli