Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='agailawa']Gdybym mogła to poprszę jakąś cioteczkę o odpowiedź z mojego wcześniejszego postu.:cool3:
Ponieważ chciałam zacząć robić ogłoszenia Unkowi i nie wiem jaki kontakt podawać.
Unuś do góry kochany tak przy okazji :loveu:

Już jestem i odpowiadam. Przepraszam za to opóźnienie :oops:
Ale co do tego kontaktu, to nie jestem pewna... Chyba najlepiej podać namiary na fundację AFN, które opiekuje się psiakami ze schroniska w Ostródzie, w której przebywa Uno.

Oto ich strona:
http://www.afn.pl/

Kiedyś pisywała do mnie na maila dziewczyna opiekująca się Unkiem, ale od jakiegoś czasu milczy :shake:

• Replies 273
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='MyrkurDagur']Już jestem i odpowiadam. Przepraszam za to opóźnienie :oops:
Ale co do tego kontaktu, to nie jestem pewna... Chyba najlepiej podać namiary na fundację AFN, które opiekuje się psiakami ze schroniska w Ostródzie, w której przebywa Uno.

Oto ich strona:
http://www.afn.pl/

Kiedyś pisywała do mnie na maila dziewczyna opiekująca się Unkiem, ale od jakiegoś czasu milczy :shake:

Dobrze czyli zaczynam ogłaszać Unka:loveu:
A i nie ma co przepraszać :razz:

Posted

Tekst do ogłoszeń jaki przygotowałam:

UNO CHCIAŁBY TEŻ BYĆ

KOCHANYM !

Ten pies jest bardzo radosny, przyzwyczajony do swobody, biegania. Jest wspaniały, jedyny w swoim rodzaju, niepowtarzalny. Nikt nie potrafi tak poprawić humoru jak on. Rozkocha w sobie wszystkich.
Co się stało, że trafił do schroniska? Pan, który w okolicy Ostródy rozmnaża na potęgę psy dzwoni od czasu do czasu do Gminy mówiąc na własne psy, że to przybłędy i nie pozwalają dzieciom do szkoły drogą przechodzić. Wtedy przyjeżdża schronisko i pozbywa się chłop kłopotu. Tak było i tym razem.
Po co rozmnażał psy? Ważne były pieniądze? Nic innego się nie liczyło? A może po prostu dla „frajdy”? Na te pytania już nie ma odpowiedzi i pewnie nie będzie nigdy.
Uno okazał się najwspanialszym psem pod słońcem. Pięknie chodzi na smyczy. Ma ok. 3 lat. W schronie jest już 2 lata. Ma niesamowite spojrzenie, które mówi wszystko...
Dogaduje się on z innymi psiakami jak i suczkami. Kocha wszystko i wszystkich. Mógłby spokojnie mieszkać z dziećmi.
Będzie wspaniałym towarzyszem zabaw, przyjacielem jakiego każdy by chciał.
Nam będzie ciężko się z nim pożegnać, ale mamy nadzieję, że znajdzie się ktoś, kto pokocha naszego Unusia. Jest psem idealnym, będzie kochał do końca swoich dni. Ułatwisz mu to? Odwdzięczy się całym serduszkiem.
Uno znajduje się w Ostródzkim Schronisku dla Zwierząt ( woj. warmińsko-mazurskie ) . Masz jakieś pytania, chcesz adoptować Unuka? Dzwoń, pisz śmiało! Do:

Zarząd Fundacji:

Prezes
Agnieszka Korbal /Aga_Mazury/
e-mail : [email protected]
tel. : 505-222-207

V-ce Prezes
Agnieszka Szwed /Tweety/
e-mail : agnieszka@zkf
tel. : 505-052-892

ZABIERZ MNIE STĄD PROSZĘ!!!

TYLKO TEGO PRAGNĘ - DOMU I MIŁOŚCI !!

Ja teraz zmykam na dodatkowego angola ;/. Jeśli chcecie to możecie poprawić ten tekst i wysłać mi jaki ma być. A ja zaraz jak wrócę to siadam na kompa i ogłaszam Uneczka :loveu:
Jeszcze jedno pytanie: Unek ma cafeanimal?

Posted

agailawa napisał(a):
Ja teraz zmykam na dodatkowego angola ;/. Jeśli chcecie to możecie poprawić ten tekst i wysłać mi jaki ma być. A ja zaraz jak wrócę to siadam na kompa i ogłaszam Uneczka :loveu:
Jeszcze jedno pytanie: Unek ma cafeanimal?

Dziękuję Ci za pomoc agailawa !!! :) Wspaniale, że starasz się pomóc Unkowi ! Dziękuję Ci za tę pomoc i tekst do ogłoszeń ! :) Jeśli chodzi o jakiekolwiek zmiany, to tylko "schron" przerób na "schronisko" ;)

Unek nie ma żadnych ogłoszeń, więc cafeanimala także nie posiada.

Dziękuję Ci !!!

Posted

nie ma za co dziękować ;)
ja wreszcie biorę się za ogłoszenia :D.
a ten schron to tak z przyzyczajenia napisałam, dobrze, że uwagę zwróciłaś ; ).
Do góry kochany Unusiu ;).

Posted

Unek chyba Cioteczki o Tobie zapomniały:placz:
biedny Ty, maszeruj na pierwszą :loveu:

a tak swoją drogą nie uważacie, że Unek powinien mieć zmieniony tytuł? Taki bardziej przyciągający, taki troche wzruszający, aby ludzie nie mijali tego wątku łukiem..

Posted

W górę kochany Unusiu:loveu:
Może Cioteczki nie potrafię dojść do wątku? :-(
Co się stało z tą DOGOMANIĄ to ja nie wiem . :mad:
Nie podoba mi się to ! :placz: Nie mogę się połapać, a na swoje wątki potrafię dojść tylko do Unusia i i jeszcze jednego psiaka. Nikt nic w reszcie nie pisze, banerki mam źle podlinkowane, tylko na wątek NOWA DOGOMANIA bez problemu dojdę bo tam co minutę ktoś pisze, że to wszystko teraz to JEDNA WIELKA PARODIA.

Posted

[quote name='agailawa']W górę kochany Unusiu:loveu:
Może Cioteczki nie potrafię dojść do wątku? :-(
Co się stało z tą DOGOMANIĄ to ja nie wiem . :mad:
Nie podoba mi się to ! :placz: Nie mogę się połapać, a na swoje wątki potrafię dojść tylko do Unusia i i jeszcze jednego psiaka. Nikt nic w reszcie nie pisze, banerki mam źle podlinkowane, tylko na wątek NOWA DOGOMANIA bez problemu dojdę bo tam co minutę ktoś pisze, że to wszystko teraz to JEDNA WIELKA PARODIA.

Jestem już, jestem. Wciąż mam problemy z Dogomanią :( Albo w ogóle nie mogę wejść, albo jeśli nawet się dostanę, to źle wszystko działa... szkoda gadać...

Dziękuję Ci jeszcze raz za ogłoszenia :) Oby przyniosły Unkowi szczęście...

Posted

Zaglądam do Unka... i podnoszę... choć na nic to się zda...
Obawiam się, że zakładanie Unkowi nowego wątku nie ma sense... :(
Tyle potrzebujących, cierpiących psiaków, a Unek to jeden z wielu... "zwykłych" psiaków schroniskowych...

Posted

MyrkurDagur napisał(a):
Zaglądam do Unka... i podnoszę... choć na nic to się zda...
Obawiam się, że zakładanie Unkowi nowego wątku nie ma sense... :(
Tyle potrzebujących, cierpiących psiaków, a Unek to jeden z wielu... "zwykłych" psiaków schroniskowych...

ehh.. chyba masz rację :-(
tak naprawdę tylko my zostałyśmy na tym wątku :shake:

• 1 month later...
  • 2 weeks later...
Posted

cioteczki kochane, zagladam czasami, ale to naprawde czasami, bo doba za krótka...
więcej informacji można znaleść na forum AFNu -> Uno
u naszego słodziaka brak dobrych wieści - domku jak nie było, tak też nie ma :(

Posted

przepraszam za offa
zapraszam na wątek Zbirusia

To jeden z tych które wiedzią co to spacer i miłośc :cool3:ale niestety nie zna slowa dom :-(
był to szczeniak na łańcuchu... nie wiedział co to trawa...:shake: jego "właściciele" zostawili go przy rozwalającym sie domu...bez jedzenia i picia, zamiast budy stara rozwalająca sie szafa:mad:
teraz ma sie juz lepiej... jest od ponad roku w schronisku(tarnogórskim Cichym Kącie);)... szukamy mu domku bo powoli traci nadzieje na lepsze jutro:oops:
ponadto schronisku w ktorym przebywa grozi LIKWIDACJA, przez co czeka go śmierc:angryy:
JEST CORAZ MNIEJ CZASU :roll:
POMÓŻMY MU POZNAC DOM
ON MA OK. 2 LAT
TO TROCHE ZA MAŁO JAK NA ŚMIERC ,PRZED NIM JESZCZE DUŻO SZCZĘŚLIWYCH CHWIL:shake:
http://www.dogomania.pl/threads/133054-CK-Zbirek-tyle-juA-wycierpiaA-ile-jeszcze-ma-to-znosic-SYTUACJA-KRYTYCZNA