Jump to content
Dogomania

8 szczeniąt - Jogurt - BARDZO PILNE DT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Recommended Posts

• Replies 580
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Konfirm, dokładnie :/. Zorka w przyszłym tygodniu ma zostać umówiona na sterylkę, nie ma co czekać aż rozwinie się porządne zapalenie albo coś gorszego. Natomiast u maluchów to naprawdę coś dziwnego. Zachowują się normalnie, kupki w normie, a wczoraj nic nie jadły oprócz tej ciupinki ryżu późnym wieczorem. Dziś natomiast już zjadły karmę rano, ale właścicielka hotelu mimo wszystko dla ich bezpieczeństwa weźmie je do weta na oględziny. Były odrobaczane na samym początku Drontalem Junior, a pod koniec grudnia Optiverminem 3x po 0,5 tbl., więc teoretycznie nie powinno nic być w ich przewodzie. Naprawdę dziwne, bo karmę mają dobrą, brita puppy. Zorce natomiast Brit Salmon ma przyjść dopiero we wtorek tak jak i malcom :roll:.

W każdym razie koszt sterylizacji Zorki, to ok. 250zł. Zaraz ją zgłoszę na wątku skarpety, bo czas nagli w jej przypadku.

Posted

zgłosiłam sunię do dodatkowej pomocy na skarpecie owczarkowej;
czy zagląda tu jakiś stały deklarowicz akcji sterylizacja? wtedy może daliby więcej niż 50%...?

Posted

[quote name='kakadu']zgłosiłam sunię do dodatkowej pomocy na skarpecie owczarkowej;
czy zagląda tu jakiś stały deklarowicz akcji sterylizacja? wtedy może daliby więcej niż 50%...?[/QUOTE]

Chociaż podrzucę

Posted (edited)

Zorka umówiona przez Gajową na sobotę, jeśli jej stan do tego czasu się nie pogorszy. Póki co zachowuje się normalnie i stolec z lekka się poprawił dzięĸi lekom. Gajowa przeniosła ją do kojca blizej wejscia, by mieć na nią stale na widoku U maluchów wszystko w normie, jedzą już bez udziwnień, ładnie też załatwiają się na zewnątrz, w altance już sporadycznie, tylko domków im brakuje. Oby u suni było ok do soboty.

Do Ludwy zgłosiła się pani ze Śląska pytajac o Zorkę. Rozmawiałam z nią, dom z ogrodem, suczką w wieku 4 lat w typie ON, na razie w rozmowie wszystko ok. Jedyne, co istotne przykuło moją uwagę, to ogodzenie, że trochę liche. Dziś wyślę ankietę, ale od razu zapytam, kto ze Śląska, okolice Katowic, robi porządne wizyty PA?

Edited by Morska
Posted (edited)

Kakadu, Bela, bardzo dziękuję, że jesteście :). Gajowa mi powiedziała, że kupki zaczynają się normować, czyli leki działają. Zastanawiam się. Czy jeśli ona ma faktycznie zapalenia tak jak mi powiedziano w lecznicy, to nic nie byłoby widać po jej zachowaniu? Juro jak karma przyjdzie, to chyba ją jeszcze raz zabiorę do weta, choćby na sprawdzenie temperatury. Wolę dmuchać na zimne.

Wysłałam ankietę. Wciaż nie jestem przekonana, czy aby na pewno Zorka zostawiona na 8h w ogrodzie nie nawiałaby, bo podkopy przecież umie robić i potrafią zostawiać bramę otwartą. Poczekam do wyniku ankiety, a potem będę się zastanawiać czy robić PA, czy nie. Bela, Ty jesteś ze Śląska? Ach, masz w podpisie. Chętny dom jest w Orzeszu.

O maluchy nie ma ani jednego teraz telefonu. Ledwo znów babka zadzwoniła, której ostecznie podziękowałam: piewszy pies oddany niewiadomo komu (nawet nie sprawdzili co to za ludzie) gdy się urodziło dziecko..., a drugi wpadł pod samochód. Zdarza się niestety, ale trzeciego im nie dam.

Edited by Morska
Posted (edited)

Nie daliśmy dziś rady podjechać do Zorki, mam nadzieję, że jutro się uda. Zorka wciąż ma problemy ze stolcem jak mówi Gajowa. Antybiotyk, który jej podano w weekend o przedłużonym działaniu już przestał działać, więc jutro koniecznie trzeba ją zabrać do lecznicy. Karma właśnie przyszła, to jutro ją dostanie.

Marysiu, super :), dziękuję w imieniu Zorki :).

Bric-a-brac, malce Jankes i Jogurt są w innym hoteliku, w Piasecznie, oprócz Jeżyka, który jest w dt pod opieką Ludwy, bo pozostałe trafily pod skrzydło PNZ. Próbuję tym dwóm znaleźć dt, ale niestety bez sukcesu. Miałam nadzieję, że szybko pójdą do adopcji, ale chętnych odpowiedzialnych brak.

Edit:

Bela, czy byłabyś skłonna pomóc albo powiedzieć kto mógłby wykonać PA w Orzeszu? Dostałam ankietę, naprawdę zadowalającą, jutro jeszcze zadzwonię by poruszyć kilka kwestii, ale myślę, że można szykować wizytę dla Zorki. Małżeństwo jest potem skłonne przyjechać tu z suczką, by się zapoznały i jak będzie ok, to podpisać tu umowę i ją zabrać. Trzeba jednak spradzić dom. Domownicy swoją suczkę leczą w Katowicach u dr Torc.

Edited by Morska
Posted

[quote name='kakadu']zgłosiłam sunię do dodatkowej pomocy na skarpecie owczarkowej;
czy zagląda tu jakiś stały deklarowicz akcji sterylizacja? wtedy może daliby więcej niż 50%...?[/QUOTE]

[quote name='kakadu']morska popatrz po wpisach bo pamiętam, że ktos na początku deklarowal zgłoszenie suni do sterylkowej skarbonki[/QUOTE]

I co ?
Jest szansa na pokrycie 100 % kosztów ze skarbonki sterylkowej ?
Jeśli nie, to SKARPETA OWCZARKOWA dołoży te brakujące 50 % (najchętniej prosto do lecznicy)
Dwukrotnie wspomogliśmy maluchy Zorki, to teraz kolej na mamusię ;)
Trzymamy kciuki, żeby wszystko dobrze poszło :thumbs:

Posted (edited)

[quote name='DONnka']I co ?
Jest szansa na pokrycie 100 % kosztów ze skarbonki sterylkowej ?
Jeśli nie, to SKARPETA OWCZARKOWA dołoży te brakujące 50 % (najchętniej prosto do lecznicy)
Dwukrotnie wspomogliśmy maluchy Zorki, to teraz kolej na mamusię ;)
Trzymamy kciuki, żeby wszystko dobrze poszło :thumbs:[/QUOTE]

donka - :kiss_2::kiss_2::kiss_2:

ps. wyczaiłam, że to mtf zalesie proponowała zgłoszenie suni do sterylizacji - napisałam do niej pw; może sie uda;

Edited by kakadu
Posted

Dziś nareszcie Zorka zrobiła "przyzwoitą " kupę... mam nadzieję, że już tak zostanie.
Od kilku dni nie biega już z Hasanem, rozdzieliłam zakochanych, ale i tak wiekszość czasu
spacerowego spędza stojąc przy jego kojcu. A Hasanek jest biedny, stracił apetyt, popiskuje...