Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Energy']No nie denerwuj się :)
ale takie wpisy są najfajniejsze:evil_lol:takie przesycone emocjami:evil_lol:

przyszłam do Frodzika bo [B]mi się nerw naruszył na innym wątku[/B]:cool3:[/QUOTE]

:evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

[quote name='Isadora7']:evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol:[/QUOTE]

Tia no Kajo, Kajo...:diabloti:
ale ja sem na razie spokojna bo sem:drinka:malibu...:evil_lol:

Posted

[quote name='anica']... wesolutko tu u Was, wesolutko:lol:
.... to Malibu, fajnie działa... no to lecę do sklepu...[/QUOTE]

Na mnie bardzo dobrze działa:diabloti: i kacyka nie mam:multi:

[B]Hope u weta z małym...[/B]

Posted

Już jesteśmy-u weta kolejka ogromna-większość po coś na przetrzymanie Sylwestrowej nocy:shake: Froda najbardziej zainteresował królik (czekał na skrócenie ząbków) no i koty:diabloti:
Frodo miał robione dzisiaj USG-jest lepiej niż było...ale dobrze też nie jest-kamieni nie widać,jednak cyt "to co powinno być w obrazie czarne jeszcze takie nie jest do końca" -trzymam się tego "jeszcze",bo to oznacza,że może być dobrze:cool3:
Sedalin definitywnie odstawiony ("a po co mu to było"? ),na wiadomość,że zdaniem weta z Katowic mały powinien siedzieć pół roku w malutkiej klatce-"nooo...tak piszą w starych,grubych mądrych księgach"
Na dzień dzisiejszy Frodo nie ma przepisanego antybiotyku-2 stycznia jedziemy badać mocz-wtedy Pani doktor podejmie decyzję,czy antybiotyk jest potrzebny. Na 100% musi przyjmować karmę specjalistyczną,dzisiaj dostałam próbki PRESCRIPTION DIET c/d Canine Urinary Tract Health, mogę też mu kupić Royala-nie wiem co lepsze? może ktoś doradzi?

Posted

[quote name='Hope2']Już jesteśmy-u weta kolejka ogromna-większość po coś na przetrzymanie Sylwestrowej nocy:shake: Froda najbardziej zainteresował królik (czekał na skrócenie ząbków) no i koty:diabloti:
Frodo miał robione dzisiaj USG-jest lepiej niż było...ale dobrze też nie jest-kamieni nie widać,jednak cyt "to co powinno być w obrazie czarne jeszcze takie nie jest do końca" -trzymam się tego "jeszcze",bo to oznacza,że może być dobrze:cool3:
Sedalin definitywnie odstawiony ("a po co mu to było"? ),na wiadomość,że zdaniem weta z Katowic mały powinien siedzieć pół roku w malutkiej klatce-"nooo...tak piszą w starych,grubych mądrych księgach"
Na dzień dzisiejszy Frodo nie ma przepisanego antybiotyku-2 stycznia jedziemy badać mocz-wtedy Pani doktor podejmie decyzję,czy antybiotyk jest potrzebny. Na 100% musi przyjmować karmę specjalistyczną,dzisiaj dostałam próbki PRESCRIPTION DIET c/d Canine Urinary Tract Health, mogę też mu kupić Royala-nie wiem co lepsze? może ktoś doradzi?[/QUOTE]

To w takim przypadku ponieważ zrobiła sie nawalanka z karmą (własnie obrugałam dostawce) ktora miała iśc do Ciebie zamówie karme spec.

zamawialam tez dla jamniczki na DT u innego dostawcy i doszła, z tego rezygnuję juz drugi raz zrobił myka.
Royal się bardzo zepsuł

Posted

[quote name='Isadora7']To w takim przypadku ponieważ zrobiła sie nawalanka z karmą (własnie obrugałam dostawce) ktora miała iśc do Ciebie zamówie karme spec.

zamawialam tez dla jamniczki na DT u innego dostawcy i doszła, z tego rezygnuję juz drugi raz zrobił myka.
Royal się bardzo zepsuł[/QUOTE]
O,właśnie drukowałam do Ciebie wiadomośc na fb:eviltong:
Lecę obiad gotować,bo mnie żywcem zeżrą:placz:

Posted

Życzę szczerze, aby od Sylwestra
cały rok był extra.
By marzenia się spełniały,
by pieniądze kieszeń Twą wypychały.
A uczucia nie znikały
i z serduszka wypływały.

[IMG]http://kartki4u.eu//kartki/274/3/d/3217.gif[/IMG]

Posted

Dodzwoniłam się do weta z Katowic-jeszcze nie wrócił do domu,jest w drodze,dok med dostanę po Nowym Roku,fakturę przepisze na Mondo-dam znać nescce,żeby to pilotowała.
Za miesiąc mam zadzwonić-taka kontrola tel w sprawie tego jak mały chodzi,czy jest sprawniejszy. Może ten wet nie jest taki zły? może nie miał przy sobie tel jak do niego dzwoniłam,może miał wyciszony?

Posted

to jest bardzo dobry wet z ogromna wiedza, przede wszystkim stawiajacy trafne diagnozy - parenaście naszych psów wyprowadzil na prosta ...a to, ze akurat nie odbieral to sory..ale mógl miec tysiac wazniejszych powodow- innego psa na stole choćby

Posted

[quote name='Lu_Gosiak']to jest bardzo dobry wet z ogromna wiedza, przede wszystkim stawiajacy trafne diagnozy - parenaście naszych psów wyprowadzil na prosta ...a to, ze akurat nie odbieral to sory..ale mógl miec tysiac wazniejszych powodow- innego psa na stole choćby[/QUOTE]

Hope wykonała tych telefonów bardzo dużo w przeróżnych porach i dniach.

Posted (edited)

[quote name='Isadora7']To w takim przypadku ponieważ zrobiła sie nawalanka z karmą (własnie obrugałam dostawce) ktora miała iśc do Ciebie zamówie karme spec.

Royal się bardzo zepsuł[/QUOTE]

Royal rzeczywiście się zepsuł, jedynie może smakowo lepszy dla psa.

Napiszcie czy Frodo smakuje ta próbka.

W ogóle na rynku mało jest firm produkujących karmy na schorzenia układu moczowego, tj. kamienie :/ Royal, Hill's i Trovet, innych nie znam, a się dużo naszukałam :/

Edited by __Lara
Posted

[quote name='Isadora7']Hope wykonała tych telefonów bardzo dużo w przeróżnych porach i dniach.[/QUOTE]

Zresztą nie tylko to dyskwalifikuje weta, przynajmniej dla mnie.
A jeśli chodzi o trafność diagnozy to na szczęście taka nie była.

Posted

[I][FONT=Arial Black][SIZE=4]"Daj ludziom wiary...
Idź już Nowy Roku -
tak mówi Rok Stary
i znika... z łzą w oku.
Z ostatnią kartką kalendarza
zerwij wszystkie złe nastroje,
zapomnij o wszystkich nieudanych dniach,
przekreśl niewarte w pamięci chwile
i wejdź w Nowy Rok jak w nowej sukni
wchodzi się na najwspanialszy bal świata."

[/SIZE][/FONT][/I]

Posted

_*_o....O.*
____0.*..o.O......o.......*
_O...o......0*..o*:......*
_$$$$$$$$$$$:..o0:::.O*
_$_________$::.....o:....0
_$_________$..o*:.0:...*.
_$_________$_$$$$$$$$$$$
_$111111111$_$_________$
_$111111111$_$_________$
_$111111111$_$_________$
__$1111111$__$111111111$
___$11111$___$111111111$
____$111$____$111111111$
_____$®$_____ $1111111$
____•Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ•______$11111$
______$_________$111$
______$__________$®$
______$_________•Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ•
______$___________$
______$___________$
_____$$$__________$
__$$$$$$$$$_______$
__________________$
_________________$$$
______________$$$$$$$$

Posted

Pierwsze fajerwerki za nami-jamnik wskoczył mi na ręce,jakby chciał powiedzieć "ratuj mnie,strzelają!!! schowaj,nie pozwól żeby strzelali!!"...echhhh,byle do 1 w nocy:shake:

Posted

U nas strzelają już od kilku dni...a w Sylwestra potrafią do rana strzelać.....nie wiem jak Sopelek ale na razie nie reaguje na wystrzały.Mój Hektorek
[*] panicznie bał się najmniejszego strzału....bez wspomagaczy od weta nie obeszło się a i tak był sajgon.Na szczęście Dumcia,Pirat i Fokus mają to gdzieś....

Wyczytałam,że ustawowo nawet w Sylwestra zabronione jest używanie fajerwerków,gdy to Komuś przeszkadza.No ale co-siedzieć na telefonie i dzwonić na Policję,która i tak nic nie zrobi???

Biedny Frodo-trzymaj się MAleńki...

Posted

Przed chwilą wróciliśmy z krótkiego spacerku-Frodo zachowywał się dobrze. Najpierw chciał uciekać,później zatrzymywał się i patrzył co robię. A skoro ja nie zwracam uwagi na hałasy,to i on zajął się...kotami:eviltong: Teraz położył się u siebie i śpi.
A dzisiaj znalazłam jamnika w pralce-razem z zabawkami:crazyeye: