Gusiaczek Posted November 9, 2012 Posted November 9, 2012 Jestem i ja u Maluszka:loveu: czekam z niecierpliwością na wieści i nadzieja mnie nie opuszcza, że wyjdzie z tego. Quote
keakea Posted November 9, 2012 Posted November 9, 2012 Wetem nie jestem, ale rtg to chyba powinno być od ręki w takim przypadku??? :( Quote
Hope2 Posted November 9, 2012 Posted November 9, 2012 [quote name='keakea']Wetem nie jestem, ale rtg to chyba powinno być od ręki w takim przypadku??? :([/QUOTE] Może dzisiaj będzie miał zrobione rtg? :roll: Quote
anica Posted November 9, 2012 Posted November 9, 2012 [QUOTE] [IMG]http://www.dogomania.pl/forum/images/misc/quote_icon.png[/IMG] Zamieszczone przez [B]keakea[/B] [URL="http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=19938090#post19938090"][IMG]http://www.dogomania.pl/forum/images/buttons/viewpost-right.png[/IMG][/URL] Wetem nie jestem, ale rtg to chyba powinno być od ręki w takim przypadku??? :-( [/QUOTE] niooo... w tym konkretnym przypadku od tego trzeba zacząć diagnozowanie... Witamy Gusiaczku:loveu: Quote
szyszunia557 Posted November 9, 2012 Posted November 9, 2012 Witam wszystkich i pisze szybciutko, co wiem od Wiosny. Napisałam juz na FB, ale nie wszyscy maja tam konto. Pojawiają się oczywiście pytania o rtg. Przy rozpoznaniu - porażenie jamnicze - rtg nie jest konieczne. Nie ukrywam, że gdyby w naszej lecznicy było, to może było by zrobione od ręki. Jest szansa, że leki zrobią swoje i oszczędzimy Jamnisiowi dodatkowych nieprzyjemości. Na FB napisłam: [h=5]Postaram się szybciutko odpowiedzieć na Wasze pytania, bo trochę sie już nazbierało. Pierwsze pytanie o rtg - wstepna diagnoza to porażenie jamnikowe, choć występuję zwykle u starszych psów, mogło wystąpić u Jamnisia. W takich wypadkach leki przynoszą rezultaty po kilku dniach. W naszej lecznicy nie ma niestety rtg, ale oczywiście, jeżli dotychczasowa kuracja nie pomoże, Maluch pojedzie na badanie. Koszt leków to 30 zł dziennie - nivalin, sterydy, witaminy. Kosztowne są równiez podkłady, Jamniś zużywa ok. 1,5 paczki dziennie podkłady wielkości 90x60. I tutaj od razu odpwiedź na kolejne pytanie - do kojca wchodzą jednorazowo 4 szt. takiego podkładu. Niestety Maluch ma porażony odbyt, zawsze otwarty, nie trzyma też moczu, popuszcza co chwilę, stąd tak duża ilość zużywanych podkładów. [/h] Quote
keakea Posted November 9, 2012 Posted November 9, 2012 Pytam o to rtg, bo jednak każdy silny lek obciąża narządy wewnętrzne, więc lepiej byłoby się upewnić, czy aby na pewno jest to dobry kierunek leczenia, żeby niepotrzebnie nie faszerować go prochami :( Ale wetem nie jestem :( Czy to znaczy, że w całym mieście nie macie rtg weterynaryjnego? Znalazłam tańsze podkłady na allegro [URL]http://allegro.pl/super-chlonne-podklady-santex-egosan-90x60-i2777200573.html[/URL] (1 szt. za 1 zł) ale przesyłka droga (12 zł) i wychodzi na jedno, sprawdźcie u Was w aptekach/sklepach medycznych, czy mają takie i są w takiej cenie, bo jeśli tak, to lepiej byłoby Wam wpłacić równowartość paczki, a Wy byście kupili te podkłady. Szkoda 12 zł na przesyłkę, bo za tę kasę jest jeszcze dodatkowo 12 podkładów, ale jeśli u was takich dostępnych w tej cenie nie ma, nie ma rady, trzeba będzie wysłać. Quote
szyszunia557 Posted November 9, 2012 Posted November 9, 2012 Właśnie byłam w aptece obok i kupiłam paczkę Seni Soft 90x60 cm 30 szt. za 48,00 zł. To wychodzi 1,60 zł za sztukę. Takich podkładów - SANTEX EGOSAN u nas nie widziałam. Muszę zrobić obchód po aptekach i może znajdę trochę taniej, albo i nie :shake: Quote
keakea Posted November 9, 2012 Posted November 9, 2012 Szyszunia, a czy podkład 90 x 170 jeden wypełniłby dostatecznie kojec? Quote
lon_cia Posted November 9, 2012 Posted November 9, 2012 [quote name='szyszunia557']Witam wszystkich i pisze szybciutko, co wiem od Wiosny. Napisałam juz na FB, ale nie wszyscy maja tam konto. Pojawiają się oczywiście pytania o rtg. Przy rozpoznaniu - porażenie jamnicze - rtg nie jest konieczne. Nie ukrywam, że gdyby w naszej lecznicy było, to może było by zrobione od ręki. Jest szansa, że leki zrobią swoje i oszczędzimy Jamnisiowi dodatkowych nieprzyjemości. Na FB napisłam: [B]Postaram się szybciutko odpowiedzieć na Wasze pytania, bo trochę sie już nazbierało. Pierwsze pytanie o rtg - wstepna diagnoza to porażenie jamnikowe, choć występuję zwykle u starszych psów, mogło wystąpić u Jamnisia. W takich wypadkach leki przynoszą rezultaty po kilku dniach. W naszej lecznicy nie ma niestety rtg, ale oczywiście, jeżli dotychczasowa kuracja nie pomoże, Maluch pojedzie na badanie. Koszt leków to 30 zł dziennie - nivalin, sterydy, witaminy. Kosztowne są równiez podkłady, Jamniś zużywa ok. 1,5 paczki dziennie podkłady wielkości 90x60. I tutaj od razu odpwiedź na kolejne pytanie - do kojca wchodzą jednorazowo 4 szt. takiego podkładu. Niestety Maluch ma porażony odbyt, zawsze otwarty, nie trzyma też moczu, popuszcza co chwilę, stąd tak duża ilość zużywanych podkładów. [/B] [/QUOTE] Nie brzmi to ciekawie:shake: Jak długo będzie dostawał te leki? Quote
Gusiaczek Posted November 9, 2012 Posted November 9, 2012 Nie mogło mnie tu nie być. [quote name='anica']niooo... w tym konkretnym przypadku od tego trzeba zacząć diagnozowanie... Witamy Gusiaczku:loveu:[/QUOTE] Quote
krakowianka.fr Posted November 9, 2012 Posted November 9, 2012 dzieki za link w profilu bede tu i u was................ Quote
krakowianka.fr Posted November 9, 2012 Posted November 9, 2012 proponuje zamiast podkladow uzywac tez pieluszki. beda mniej kosztowne, podklad wtedy sie zmieni jak sie pobrudzi jesli cos sie uleje itp musza byc jak najbardziej naturalne, zadnych zapachowych (chusteczki dla dzieci tez bezzapachowe), bo psy maja inne pH skory niz ludzie [quote name='szyszunia557']Witam wszystkich i pisze szybciutko, co wiem od Wiosny. Napisałam juz na FB, ale nie wszyscy maja tam konto. Pojawiają się oczywiście pytania o rtg. Przy rozpoznaniu - porażenie jamnicze - rtg nie jest konieczne. Nie ukrywam, że gdyby w naszej lecznicy było, to może było by zrobione od ręki. Jest szansa, że leki zrobią swoje i oszczędzimy Jamnisiowi dodatkowych nieprzyjemości. Na FB napisłam: [B]Postaram się szybciutko odpowiedzieć na Wasze pytania, bo trochę sie już nazbierało. Pierwsze pytanie o rtg - wstepna diagnoza to porażenie jamnikowe, choć występuję zwykle u starszych psów, mogło wystąpić u Jamnisia. W takich wypadkach leki przynoszą rezultaty po kilku dniach. W naszej lecznicy nie ma niestety rtg, ale oczywiście, jeżli dotychczasowa kuracja nie pomoże, Maluch pojedzie na badanie. Koszt leków to 30 zł dziennie - nivalin, sterydy, witaminy. Kosztowne są równiez podkłady, Jamniś zużywa ok. 1,5 paczki dziennie podkłady wielkości 90x60. I tutaj od razu odpwiedź na kolejne pytanie - do kojca wchodzą jednorazowo 4 szt. takiego podkładu. Niestety Maluch ma porażony odbyt, zawsze otwarty, nie trzyma też moczu, popuszcza co chwilę, stąd tak duża ilość zużywanych podkładów. [/B] [/QUOTE] Quote
Hope2 Posted November 9, 2012 Posted November 9, 2012 [quote name='szyszunia557']Witam wszystkich i pisze szybciutko, co wiem od Wiosny. Napisałam juz na FB, ale nie wszyscy maja tam konto. Pojawiają się oczywiście pytania o rtg. Przy rozpoznaniu - porażenie jamnicze - rtg nie jest konieczne. Nie ukrywam, że gdyby w naszej lecznicy było, to może było by zrobione od ręki. Jest szansa, że leki zrobią swoje i oszczędzimy Jamnisiowi dodatkowych nieprzyjemości. Na FB napisłam: [B]Postaram się szybciutko odpowiedzieć na Wasze pytania, bo trochę sie już nazbierało. Pierwsze pytanie o rtg - wstepna diagnoza to porażenie jamnikowe, choć występuję zwykle u starszych psów, mogło wystąpić u Jamnisia. W takich wypadkach leki przynoszą rezultaty po kilku dniach. W naszej lecznicy nie ma niestety rtg, ale oczywiście, jeżli dotychczasowa kuracja nie pomoże, Maluch pojedzie na badanie. Koszt leków to 30 zł dziennie - nivalin, sterydy, witaminy. Kosztowne są równiez podkłady, Jamniś zużywa ok. 1,5 paczki dziennie podkłady wielkości 90x60. I tutaj od razu odpwiedź na kolejne pytanie - do kojca wchodzą jednorazowo 4 szt. takiego podkładu. Niestety Maluch ma porażony odbyt, zawsze otwarty, nie trzyma też moczu, popuszcza co chwilę, stąd tak duża ilość zużywanych podkładów. [/B] [/QUOTE] Czy w Waszej okolicy nie ma innej lecznicy?:crazyeye: Takiej,która może zrobić rtg? :crazyeye:Po prześwietleniu można być pewnym diagnozy Quote
anica Posted November 9, 2012 Posted November 9, 2012 [quote name='Gusiaczek']Nie mogło mnie tu nie być.[/QUOTE] zawsze to inaczej... raźniej... na razie stan maluszka... wygląda... bardzo poważnie :shake: cioteczki walczą o maluszka jak lwice!... trzeba być i wspierać w każdy możliwy sposób! ...[B] dobre myśli i jamnicze moce ,też działają!!!![/B] Quote
Gusiaczek Posted November 10, 2012 Posted November 10, 2012 Witam porannie:) Banerek by się przydał, ale ja nie umiem zrobić:( Quote
szyszunia557 Posted November 10, 2012 Posted November 10, 2012 Niestety nie mam dobrych wieści :shake: To już chyba trzeci dzień, jak ma podawane leki i nie ma żadnej, nawet najmniejszej poprawy... a już powinny zadziałać, choć troszkę... W poniedziałek jedzie na rtg. Dupka czerwona, stan zapalny... Quote
Gusiaczek Posted November 10, 2012 Posted November 10, 2012 :(:(:(:(:( Przytulam do serca, Kochani ... QUOTE=szyszunia557;19942987]Niestety nie mam dobrych wieści :shake: To już chyba trzeci dzień, jak ma podawane leki i nie ma żadnej, nawet najmniejszej poprawy... a już powinny zadziałać, choć troszkę... W poniedziałek jedzie na rtg. Dupka czerwona, stan zapalny...[/QUOTE] Quote
dexterka Posted November 10, 2012 Posted November 10, 2012 taki młodzieniaszek , a już tyle cierpienia w życiu zaznał:( Quote
lon_cia Posted November 10, 2012 Posted November 10, 2012 [quote name='szyszunia557']Niestety nie mam dobrych wieści :shake: To już chyba trzeci dzień, jak ma podawane leki i nie ma żadnej, nawet najmniejszej poprawy... a już powinny zadziałać, choć troszkę... W poniedziałek jedzie na rtg. Dupka czerwona, stan zapalny...[/QUOTE] Biedne Malenstwo:shake: Quote
Hope2 Posted November 10, 2012 Posted November 10, 2012 Trzymaj się mały,wierzę,że jeszcze będziesz brykał :Dog_run: Quote
JamniczaRodzina. Posted November 10, 2012 Posted November 10, 2012 Czekamy z niecierpliwością do poniedziałku.:-( Quote
Gusiaczek Posted November 10, 2012 Posted November 10, 2012 Dobrej nocy Wam życzę i nieustannie serdeczne myśli ślę:loveu: Quote
Recommended Posts