Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='ewu']Niewyobrażlne by to było......
Mam nadzieję,że wszystko jest załatwiane a my tu niepotrzebnie się martwimy.[/QUOTE]

Obyś miała rację. Czekamy.

Posted (edited)

Z tego co wiem sytuacja Froda nie jest rozwiązana. Doktor rozłoży płatność na raty. Nie ma na razie DT.

Ja go nie wezmę, bo pracuję, mam dziecko i 10 psów, którym czasami ze względu na swoją wolontariacką (wariacką) działalność schroniskową poświęcam może godzinę dziennie. Tak więc można powiedzieć, że je zaniedbuję, bo już nie wyrabiam czasowo.
Mój TZ nie zniósłby już kolejnego zdrowego psa, a co dopiero z problemami. Niestety, ale niedługo ja musiałabym szukać DS lub DT :roll:.

Edited by toyota
Posted (edited)

[quote name='toyota']Z tego co wiem sytuacja Froda nie jest rozwiązana. Doktor rozłoży płatność na raty. Nie ma na razie DT.

Ja go nie wezmę, bo pracuję, mam dziecko i 10 psów, którym czasami ze względu na swoją wolontariacką (wariacką) działalność schroniskową poświęcam może godzinę dziennie. Tak więc można powiedzieć, że je zaniedbuję, bo już nie wyrabiam czasowo.
Mój TZ nie zniósł by już kolejnego zdrowego psa, a co dopiero z problemami. Niestety, ale niedługo ja musiałabym szukać DS lub DT :roll:.[/QUOTE]
A Fundacja się kontaktuje?
Jesuuuuuuuuuuuu 100 zł dziennie, kwota rośnie...:(
Czy jest płatny dt , hotelik w pobliżu , który się zaopiekuje Frodo i będzie dbał o jego rehabilitację ?

Edited by ewu
Posted (edited)

[quote name='ewu']Opiekę przejęły Fundacje . Konto fundacyjne, mam nadzieję, że tam płyną pieniądze i kwestia płatności i jej terminu jest z lecznicą ustalona.[/QUOTE]
... a jak tak to spokojnie :) ciotki może ,żeby się tak nie stresować tym oczekiwaniem na wieści ,może spróbujmy zmontować jakiś mega bazarek na pokrycie kosztów leczenia!... szukanie domku !...,jestem przekonana ,że dziewczyny w Fundacji naprawdę mają co robić!.. i na pewno działają!...i za to właśnie je kochamy!... pewnie czasu na stukanie w klawiaturę brak ... ale jak się podzielimy robotą to damy radę!... ja miałabym trochę fantów! do wysłania na bazarek!....
czekam na propozycję :)
[FONT=Arial][SIZE=2][IMG]http://www.kartki.lagata.pl/kartki/5/878.JPG[/IMG][/SIZE][/FONT]

Edited by anica
Posted

[quote name='toyota']Z tego co wiem sytuacja Froda nie jest rozwiązana. Doktor rozłoży płatność na raty. Nie ma na razie DT.

Mój TZ nie zniósłby już kolejnego zdrowego psa, a co dopiero z problemami. Niestety, ale niedługo ja musiałabym szukać DS lub DT :roll:.[/QUOTE]
Ciotka masz wspaniałe poczucie humoru... lubię Ciebie:megagrin::megagrin::megagrin::megagrin::megagrin:
Wielkie dzięki za to co już ,zrobiłaś :Rose:
za nic w świecie ,nie pozwolimy żebyś musiała szukać DT/ DS ;)

Posted (edited)

[quote name='anica']... a jak tak to spokojnie :) ciotki może ,żeby się tak nie stresować tym oczekiwaniem na wieści ,może spróbujmy zmontować jakiś mega bazarek na pokrycie kosztów leczenia!... szukanie domku !...,jestem przekonana ,że dziewczyny w Fundacji naprawdę mają co robić!.. i na pewno działają!...i za to właśnie je kochamy!... pewnie czasu na stukanie w klawiaturę brak ... ale jak się podzielimy robotą to damy radę!... ja miałabym trochę fantów! do wysłania na bazarek!....
czekam na propozycję :)

[FONT=Arial][SIZE=2][IMG]http://www.kartki.lagata.pl/kartki/5/878.JPG[/IMG][/SIZE][/FONT][/QUOTE]
[B]To jest informacja z wątku , który zamieściła Nescca jak Frodo jechał do Grudziądza. Ja tylko przypomniałam, to nie jest "news"[/B]:)

Edited by ewu
Posted

[quote name='anica']Ciotka masz wspaniałe poczucie humoru... lubię Ciebie:megagrin::megagrin::megagrin::megagrin::megagrin:
Wielkie dzięki za to co już ,zrobiłaś :Rose:
za nic w świecie ,nie pozwolimy żebyś musiała szukać DT/ DS ;)[/QUOTE]
Pewnie ,że nie:) Najwyżej poszukamy dla męża:) Napisz tylko czy kapryśny i czy zachowuje czystość w domu:eviltong::sg168::sabber:...;););), wiesz musimy wiedzieć jak Go ogłaszać:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

[quote name='ewu']Pewnie ,że nie:) Najwyżej poszukamy dla męża:) Napisz tylko czy kapryśny i czy zachowuje czystość w domu:eviltong::sg168::sabber:...;););), wiesz musimy wiedzieć jak Go ogłaszać:evil_lol::evil_lol::evil_lol:[/QUOTE]

Jakbym miała go przyrównać do jakiejś rasy to doberman, trzeba go trzymać żelazną ręką w aksamitnej rękawiczce. Potrafi pokazać zęby. Z czystością w domu nie najlepiej, chociaż jest elegancki :evil_lol:.

Posted

[quote name='toyota']Jakbym miała go przyrównać do jakiejś rasy to doberman, trzeba go trzymać żelazną ręką w aksamitnej rękawiczce. Potrafi pokazać zęby. Z czystością w domu nie najlepiej, chociaż jest elegancki :evil_lol:.[/QUOTE]
Brzmi zachęcająco, znajdziemy mu dt a z czystością to się Go jakoś przeszkoli:)

Posted

[quote name='lon_cia']Właśnie, nic tak naprawdę nie wiadomo. Może Frodo ma juz zaklepany DT? Cioteczki wie któraś coś???
Z Grudziądza na mapie dogo nikogo nie ma:roll:[/QUOTE]

Z Grudziądza prawdopodobnie nie ma szans, żeby znaleźć na dogo DT. Pisałam w sprawie Mikusia ([URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/233165-Miku%C5%9B-w-BDT-u-WioliBiszop-%29[/URL]) do wszystkich (?) z dogo i cud, że zgłosiła się wiolabiszop. Można Jej zapytać, ale Ona zapsiona i zakocona...

Posted

[quote name='paula_t']Z Grudziądza prawdopodobnie nie ma szans, żeby znaleźć na dogo DT. Pisałam w sprawie Mikusia ([URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/233165-Mikuś-w-BDT-u-WioliBiszop-)[/URL]) do wszystkich (?) z dogo i cud, że zgłosiła się wiolabiszop. Można Jej zapytać, ale Ona zapsiona i zakocona...[/QUOTE]
Frodo wymaga rehabilitacji, ćwiczeń. Znam wątek Mikusia, jestem tam skarbniczką:)
W Grudziądzu jest jeszcze kkasiiiar ale Ona właśnie wzięła szczeniaczka ze schronu. Kupowałam mu karmę na sieci.

Posted

[quote name='toyota']Jakbym miała go przyrównać do jakiejś rasy to doberman, trzeba go trzymać żelazną ręką w aksamitnej rękawiczce. Potrafi pokazać zęby. Z czystością w domu nie najlepiej, chociaż jest elegancki :evil_lol:.[/QUOTE]
.......Gratulacje! masz 100% mena:lol:
[QUOTE] [URL="http://www.dogomania.pl/forum/members/10934-ewu"][B]ewu[/B][/URL]

[INDENT] Frodo ,Frodo ale nam zamieszałeś w głowach cudny , słodki psiuniu:smile: [/INDENT]

[/QUOTE]....nioooo:loveu:

Posted

[quote name='ewu']Frodo wymaga rehabilitacji, ćwiczeń. Znam wątek Mikusia, jestem tam skarbniczką:)
W Grudziądzu jest jeszcze kkasiiiar ale Ona właśnie wzięła szczeniaczka ze schronu. Kupowałam mu karmę na sieci.[/QUOTE]

Czyli nici...

Posted

Jak się te Ciocie szybko nie znajdą , to chyba umrę z nerwów i będziecie mieć wydatki na wieńce... no chyba mi przyślecie:eviltong::flaming::drinking::morning:

Posted

[quote name='ewu']Frodo wymaga rehabilitacji, ćwiczeń. Znam wątek Mikusia, jestem tam skarbniczką:)
W Grudziądzu jest jeszcze kkasiiiar ale Ona właśnie wzięła szczeniaczka ze schronu. Kupowałam mu karmę na sieci.[/QUOTE]

Kkasiiiar tymczasuje psiaki na posesji w budzie, Frodo nie nadaje się w takie warunki, on posikuje, to by zamarzło.
Nawet jakby miał pampersa, to jamnik się do kojca nie nadaje zwłaszcza zimą.

Posted

[quote name='toyota']Kkasiiiar tymczasuje psiaki na posesji w budzie, Frodo nie nadaje się w takie warunki, on posikuje, to by zamarzło.
Nawet jakby miał pampersa, to jamnik się do kojca nie nadaje zwłaszcza zimą.[/QUOTE]
Myślałam,że w domu też ma pieski:)